Navrátilová: Kvitová nevyhrála Wimbledon naposledy

2. 7. 2011, 19:46
Aktuality 4
Česká tenistka Petra Kvitová dnes nevyhrála Wimbledon naposledy. Myslí si to devítinásobná wimbledonská šampionka Martina Navrátilová, podle které se zrodila hvězda.
Petra Kvitová (© wimbledon.org)

"Je to šampionka, zasloužila si to," okomentovala finálový výkon Petry Kvitové Navrátilová. "Mohla vyhrát zápas i snáz. Hrála odvážný tenis, kdyby jí to víc vycházelo, mohlo to být 6-2 6-2. I tak hrála mnohem líp než Šarapovová," prohlásila tenisová legenda.

"Měla větší razanci v základních úderech. Její servis byl účinnější. Měla pestřejší hru, zasloužila si to," zdůraznila Navrátilová.

"Myslím, že to není naposledy, co tu vyhrála. Nechci na ni vyvíjet další tlak, ale myslím, že to je začátek dobrý kariéry," uvedla. "Jak řekl Jan Kodeš, zrodila se hvězda. Možná to nebylo přes noc. Je to skvělé, jsem z ní nadšená," dodala.

Podle Francouzky Amelie Mauresmové sehrála Kvitová neuvěřitelný zápas. "Byla o třídu lepší než Maria prakticky ve všech ohledech. Dobře servírovala, ale především měla neuvěřitelné returny. Má impozantní rychlost, takže je takřka vždy ve správném postavení," řekla vítězka Wimbledonu z roku 2006.

"Už si nějakou dobu říkáme, že přichází nová generace, a Petra je jasně tváří této nové generace. Přes rokem to nevypadalo, že se dostane na takovou úroveň. Myslela jsem, že to bude spíš Viktoria Azarenková nebo někdo takový. Opravdu udělala velmi rychlý pokrok," uvedla Mauresmová. "Dnes ukázala úžasnou úroveň hry," ocenil výkon jednadvacetileté české tenistky.

pva, ČTK

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
Taková slova lahodí uchu každého příznivce českého tenisu. Doufám, že Petra opravdu bude na Wimbledonu bodovat opakovaně a taky, že se třeba podaří i jiný grand slam. To bych taky Petře moc přál. Ona má budoucnost teprve před sebou a jestli je tohle teprve začátek tak se máme v budoucnu opravdu na co těšit.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja nevim proste, Petra je budoucnost svetoveho tenisu. Ta sila uderu a styl hry je uplne nekde jinde. Wozniacka a spol proste Grandslamy vyhravat nebudou, ale oni nemuzou zmenit styl hry, nejsou na to stavene a nemaji na to silu.

Myslim, ze ted to bude hlavne o:
Maria, Li Na, Serena, Venus, Kim, Petra
Reagovat
smazaný uživatel
Ach doufám, že to bude pravda :)
Reagovat
ReadyTeddy
Před turnajem jsem favorizoval na výhru Shut upku, zaplaťpánbůh jsem se mýlil. Petra je nejlepší!!!!!!!!!!!!!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist