Navrátilová vkládá do českých tenistek na Turnaji mistryň velké naděje

9. 11. 2021, 15:59
Aktuality 22
Legendární Martina Navrátilová vkládá jako vždy před Turnajem mistryň do českých tenistek velké naděje. Osminásobnou šampionku soutěže těší, že je Barbora Krejčíková po pěti letech první hráčkou, která se kvalifikovala ve dvouhře i čtyřhře. Karolína Plíšková by v Guadalajaře podle ní mohla vyšperkovat sezonu.
Martina Navrátilová

"Vždycky vkládám do Češek velké naděje," řekla Navrátilová na webu WTA Tour, na kterém hovořila o šancích jednotlivých účastnic spolu s bývalou rivalkou Američankou Chris Evertovou, královnou premiérového ročníku Masters z roku 1972.

Ve čtyřhře už Krejčíková Turnaj mistryň hrála a nyní ji čeká poprvé dvouhra. "Není to pro ni díky deblu úplně nové a v obou soutěžích patří mezi nejlepší. To už jsme ve finále WTA dlouho neměly," řekla Navrátilová. Naposledy obě soutěže na Masters hrála Karolína Plíšková v roce 2016. Vyhrát dvouhru i čtyřhru dokázaly na jednom Turnaji mistryň jen tři hráčky - šestkrát Navrátilová a jednou bývalá trenérka Krejčíkové zesnulá Jana Novotná a Martina Hingisová.

Pětadvacetiletá Krejčíková je kometou sezony. Rok začínala na 65. místě světa a nyní je i díky titulům ve Štrasburku, na grandslamovém Roland Garros a v Praze už třetí. Navrátilová řekla, že byla překvapená, že se Krejčíkové ve dvouhře nedařilo už dříve. "Když jste světovou deblovou jedničkou, musíte být opravdu dobrá, to není náhoda. Ale teď jsem překvapená ještě víc, jak si vede skvěle," přiznala bývalá světová jednička. "Je to úžasný příběh. Je excelentní celodvorcovou hráčkou a výtečnou deblistkou," dodala Evertová.

Navrátilové se líbí chování Krejčíkové na kurtu. "Je klidná, soustředěná a hraje elegantně. Není jen průměrnou hráčkou od základní čáry, umí se adaptovat na každý povrch," řekla vítězka 167 turnajů ve dvouhře. Jen jednu věc by ještě u Krejčíkové ráda viděla. "Přála bych si, aby byla o něco agresivnější. To je pro ni další krok, aby chodila více k síti."

Karolíně Plíškové nemusí podle Navrátilové vyhovovat vysokohorské podmínky v mexickém městě. "Podmínky pro ni mohou být nepříjemné a ani s pomalejšími kurty se nekamarádí. Přesto má šanci, je zkušená a může dodat sezoně punc," řekla rekordmanka Turnaje mistryň s osmi tituly.

Evertová uvedla, že je Plíšková spolehlivou hráčkou. "Je schopná vyhrát všude. Je nejlepší hráčkou, která nevyhrála grandslam, za posledních deset let," řekla Američanka.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

22
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Hlavně ať se nepřidá ještě Mats, jinak bude vymalovánosmile
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
Jan
smile
Reagovat
Mantra
bo co
Reagovat
dadaft
TP dost ignoruje WTA 250 v Linci, přitom se tam hrajou povedené zápasy...

Emma Raducanu - Xinyu Wang

v prvním dostávala Emma pěkně na zadek, ale druhý set je hodně vyrovnaný a dobrý.
Reagovat
Fandina
Teď jsem začala koukat a nevím, kdo to na O2 komentuje.
Reagovat
dadaft
jj, nějaký nový
Reagovat
dadaft
a v pohodě, se zdá...
Reagovat
Pe3k
Zapl jsem tiebreak a Emmička to zvládla jako pán (paní). smile
Reagovat
sojka1
ja to sleduju, Emma zprvu uplne bezradna, ale roste, stacilo se chytit drapkem, je strasne (a pochopitelne) nevyrovnana, zajimavy boj (v ni a o ni)...
Reagovat
sojka1
a podelala to....
Reagovat
vojta91
Kéžby to místo Pály převzalasmilesmilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
ale na to nedojde.smile
Reagovat
vojta91
Bohužel
Reagovat
FulnekUltras
to by musel Kaderka kwa finančně přitlačit

a něco tak nenažraného, jako je tato "američanka" z Řevnic, pro reprezentaci vlastně vůbec nepotřebujeme

smilesmilesmile
Reagovat
com
ta posledni veta se tak krasne cte smile Je nejlepsi hrackou za poslednich 10let smilesmile
Reagovat
smazaný uživatel
ktera nevyhrala gs... cti to poradne
Reagovat
com
to nepodstatny sem schvalne vynechal smilesmile
Reagovat
bIbec
To už je 10 let, co Radwanska nebo Jankovic ukončili kariéru?
Reagovat
EllNino
smile
Reagovat
smazaný uživatel
tak Plíšková podle mě postoupí a u simulantky Krejčíkový to je jedno, ta i kdyby tenhle článek nebyl, tak je hotová
Reagovat
Fransoas
Dostatečně nechápu,proč by měla být simulantkou.To je dost odvážné tvrzení.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist