Nebezpečný 'travař' Berrettini v Queen's Clubu otočil bitvu s Kudlou

16. 6. 2022, 23:20
Aktuality 1
ATP QUEEN'S CLUB - Matteo Berrettini v Queen's Clubu zdolal po bezmála třech hodinách boje Denise Kudlu a na trávě vyhrál i šestý letošní zápas. O semifinále si italský obhájce titulu zahraje s dalším Američanem Tommy Paulem, jenž vyřadil Stana Wawrinku.
Matteo Berrettini

Matteo Berrettini loni na trávě vyhrál jedenáct zápasů v řadě a porážku utrpěl až ve finále Wimbledonu s Novakem Djokovičem. A letos se mu na zeleném pažitu daří znovu.

Minulý týden ve Stuttgartu, kde se na kurty vrátil po bezmála tříměsíční pauze zaviněné operací pravé ruky, triumfoval a třetí ze šesti titulů tak získal na trávě. A na vítězné vlně pokračuje i nyní v londýnském Queen's Clubu, kde obhajuje loňský triumf. 

Po domácím Danielu Evansovi se dnes mnohem více nadřel na postup přes Denise Kudlu. 26letý Ital zvítězil až po bezmála třech hodinách boje 3-6 7-6 6-4, když ve druhém setu za stavu 3-3 odvrátil dva mečboly a ve třetím setu za stavu 3-4 bojoval přes shodu o udržení servisu.

Od roku 2019 Berrettini odehrál na trávě 31 zápasů s bilancí 28-3. Porážky utrpěl jen s Rogerem Federerem, Davidem Goffinem a Djokovičem.

Ve čtvrtfinále se světová desítka Berrettini střetne s Tommym Paulem (h2h 0-1), kterému vzdal letos v Acapulcu. Americký tenista ve druhém kole smetl 6-1 6-4 trojnásobného grandslamového šampiona Švýcara Stana Wawrinku.

• ATP 500 QUEEN'S CLUB •
Velká Británie, tráva, 2.134.520 eur
čtvrteční výsledky (16. 06. 2022)
• Dvouhra - 2. kolo •
Berrettini (2-It.) - Kudla (USA) 3-6 7-6(5) 6-4
Paul (USA) - Wawrinka (Švýc.) 6-1 6-4
Peniston (Brit.) - F. Cerúndolo (Arg.) 6-0 4-6 6-4
Krajinovič (Srb.) - Querrey (USA) 4-6 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Nola
teba by som kludne prijala za priatela ...., Grigor bol asi najkrajsi hrac minulej ery a Matteo by mohol kludne hrat vo filme kladneho hrdinu, socialne siete by praskali vo svikoch
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist