Nečekané finalistky v Ósace: dohromady je jim 73 let!

16. 10. 2010, 08:20
Aktuality 23
WTA ÓSAKA - Nečekané obsazení bude mít nedělní finále turnaje WTA v Ósace. O titul se totiž utkají domácí čtyřicetiletá veteránka Kimiko Dateová-Krummová s jen o sedm let mladší Tamarine Tanasugarnovou. Obě v semifinále vyřadily favorizované Bartoliovou a Peerovou.
Tamarine Tanasugarnová

Tamarine Tanasugarnová letos sice jen dvakrát hrála ve čtvrtfinále, ale stejně jako v úvodu sezony i tento týden v japonské Ósace nakonec postoupila až do finále.

Na startu v semifinále nebylo až tak nic překvapivého, ovšem dnešní výhra nad druhou nasazenou Marion Bartoliovou se už nečekala. Francouzka, 16. hráčka světa, totiž čeká na první finále této sezony a v Japonsku si případným titulem mohla zajistit účast na druhém ročníku soutěže na Bali.

Jenže třiatřicetiletá Thajka se dokázala prosazovat na returnu, na kterém si vypracovala 10 brejkbolů a hned čtyři proměnila. Výsledkem bylo konečné stominutové vítězství 6-2 7-5.

Také druhé semifinále skončilo nečekaným výsledkem. Své překvapivé tažení turnajem si k obrovské radosti domácích fanoušků prodloužila Kimiko Dateová-Krummová, jež v tříhodinové bitvě zdolala třetí nasazenou Izraelku Shahar Peerovou.

Bartoliová i Peerová se tak připravily o možnost kvalifikovat se na podnik na Bali, neboť ani jedna letos žádný turnaj kategorie nevyhrála a do poslední soutěže v Lucembursku nejsou přihlášeny. 

Dateová se může stát nejstarší vítězkou turnaje WTA v historii. Rekord drží americká legenda Billie Jean Kingová, která v roce 1983 zvítězila v Birminghamu ve věku 39 let, sedm měsíců a 23 dnů. Sama Dateová, někdejší čtvrtá hráčka světového žebříčku, která se vrátila na okruh WTA po dvanáctileté pauze, loni vyhrála den před 39. narozeninami turnaj v Soulu. 

Vítězka finálového souboje Tanasugarnová - Dateová se na Bali může dostat jen díky divoké kartě, protože ani nemá potřebné postavení v žebříčku.

- WTA INTERNATIONAL ÓSAKA (Japonsko, tv. povrch, 220.000 dolarů) -
sobotní výsledky (16. 10. 2010)

Dvouhra - semifinále:
Tanasugarnová (Thaj.) - Bartoliová (2-Fr.) 6-2 7-5
Dateová-Krummová (6-Jap.) - Peerová (3-Izr.) 3-6 7-6(5) 7-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tak k tomu už není co dodat, bartoli jak může prohrát s takovou hráčkou no coment, když se do finále wta dostanou hráčky jako tanasagurn a dateová tak to hovoří za vše o ženském tenisu, možná kdyby se dneska ještě vrátila Gráfová tak by byla do roka v první desítce prostě humus
Reagovat
smazaný uživatel
zensky tenis byl a je sajrajt. Nechapu treba, jak muzou ty labilni blbky brat stejne penez jako muzi. Kolik zen to hraje pro zabavu a co ma penez. Muzi chodivali z treninku v breku domu, jak dreli, a presto to nikdo neocenuje vic, nez zensky pinkaci tenis.
Reagovat
skott
Pises nesmysly.Tenistky vyjma grandslamu a par vetsich turnaju, kde jsou srovanane prize money, berou stale v prumeru podstatne mene penez nez chlapi!
Reagovat
smazaný uživatel
Na druhou stranu-vice zen muze vydelat penize z reklam!
Reagovat
smazaný uživatel
ty jses nesmysl. Narazal jsem na grandslamy. Na zadnem turnaji by nemeli brat stejne.
Reagovat
skott
nastesti na blbcovi, jak ses spravne pojmenoval, to zalezet nikdy nebude:-)
Reagovat
smazaný uživatel
blbci je mn. cislo. Takze to patri takovym lidem, jako jses ty.
Reagovat
smazaný uživatel
Říkejte že je ženský tenis hrozný ale podle mě je mnohem zajívavější. Co je u mužů? dvakrát si vezmou podání a to je všechno... U žen je to lepší adrenalin, nikdy to žádná hráčka nemá stoprocentní.
A mimochodem říkat že je to sajrajt můžete, ale obě dvě by vás vyklepaly...
Reagovat
smazaný uživatel
Domisku, zrejme me neznas, nebo urcite. Uz jsem tu hovoril, ze jsem hraval muzsky tenis. Porazil jsem napr. Cervenaka, Ulihracha na challengerech. Nemyslim si, ze by me ta stara pani vyklepla.
Reagovat
smazaný uživatel
Můžu se teda zeptat na Vaše příjmení? O tenis se zajímám docela podrobně už nějaký ten pátek, takže pokud jste byl opravdu natolik dobrý, tak se za Vaše příjmení stydět nebudete a je možné, že Vás i budu znát. Spíše si ale myslím, že se jen tak anonymně předvádíte a využíváte právě zmíněné anonymity internetu..Takže s kým máme tu čest..??
Jinak kus pravdy má i Domisek44..
Reagovat
skott
No jednoduchym dohledanim si snadno zjistis, ze nas ¨pan blbec¨ je bud Jiri Vanek, Jan Hajek, Ivo Minar nebo Tomas Zib:-)) Ale samozrejme to neni ani jeden z nich, protoze nejen ze by se nechlubil zrovna temito vyhrami, ale predvsim jeho projev neodpovida chovani dospeleho jedince.Je to jenom takovy srandista;)
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm a já sem si za barákem pinkal s Berdychem a docela sem si ho vodil, když nedal eso, tak nevěděl.
Reagovat
smazaný uživatel
Navratil. Co mi na to reknes, Tonusu, nó?
Reagovat
smazaný uživatel
Že tenisty Navrátily znám dva. Předpokládám, že tím bezesporu známějším a úspěšnějším Jaroslavem (současným trenérem DC týmu) asi nejseš, tak mě napadá ještě Michal. Každopádně ať jsi ve své tenisové kariéře dosáhl sebelepší úspěchy, tak tě to neopravňuje urážet některé diskutující. Svých "chováním" neděláš jménu Navrátil na tomto portálu zrovna nejlepší jméno a image ;-) Třeba Jardu Navrátila si já osobně moc vážím..
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm tak silně pochybuju že bývalý profesionální tenista by urážel ženský tenis ;)
Reagovat
smazaný uživatel
ÚŽASNÝ
Reagovat
smazaný uživatel
jděte do háje, vořeši
Reagovat
BooOoo
skvěle !! snad se domácí dočkají vítězství Kimiko .. a velké překvapení, že se Bartoli ani Peer nedostanou na Bali .. Kdo už má vůbec jistou účast na Bali ?
Reagovat
skott
V soucasnosti maji jistou ucast hracky v poradi:
1.Li Na
2.Rezai
3.Wickmayer
4.Pavlyuchenkova
5.Kanepi
6.Kleybanova
+ 2 ¨wild cards¨...Danka Hantuchova a Ivanovic (ktera muze jeste vyhrat v Linci)

Na Bali nebudou hrat tenistky, ktere jiz ukoncily sezonu, tzn. Maria Sharapova, Justine Henin a Flavia Pennetta, ktera prislibila ucast ve Fed Cupu konanem ve stejnem terminu jako Bali.

Prvni nahradnici je zatim Alona Bondarenko a pokud si v Moskve zajisti primou ucast (ne aletrance!) na Turnaji mistryn v Doha Li Na, pripadne jeji misto prave Alone nebo nejvyse postavene dalsi hracce, ktera letos vyhrala ¨international¨ turnaj...
Reagovat
skott
alternace
Reagovat
skott
alternace
Reagovat
BooOoo
A co třeba Szavay ?
Reagovat
skott
Szavay je druha nahradnice za Alonou.Bere se to podle rankingu - Bonadrenko, Szavay, Groth, Georges atd.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist