Nechme to být, je to minulost, reaguje Berdych na své selhání

22. 1. 2012, 23:07
Aktuality 92
Tomáš Berdych slavil postup do čtvrtfinále Australian Open, ale kurt dnes za fanfár neopouštěl. Fanoušci českého hráče cestou do šatny vypískali za to, že po výhře nepodal Španělovi Nicolási Almagrovi ruku. A pochopení nenašel ani u většiny svých fanoušků.
Profily hráčů
Berdych Almagrovi nepodal ruku

Almagro napálil Berdycha do pravé ruky z několika metrů ve čtvrtém setu za stavu 5-5 a 0-30. Jak se Berdych uhýbal, spadl při tom i na zem, ale rychle se zvedl. Španěl se za zásah omluvil zvednutím ruky. Český hráč následně dokázal odvrátit tři brejkboly a zápas vyhrál 4-6 7-6 7-6 7-6, po skončení ale odmítl soupeři podat ruku. 

"Už je to minulost. Oba jsme nejspíše udělali chybu, jsme vyrovnaní a je po všem. Vědu bych z toho nedělal," řekl Berdych na tiskové konferenci po zápase. "Až se zase někde na turnaji potkáme, nemám problém s tím si s ním zatrénovat," doplnil.

Berdychovo nesportovní gesto ale vyvolalo v Melbourne nevoli, proto se otázky na českého hráče točily převážně kolem incidentu. "Každý, kdo hraje tenis, ví, že kurt je dost velký a je dost prostoru kam hrát. Zvláště, když stojíte tři čtyři metry od soupeře, tak se ho nesnažíte napálit. Takhle se tenis nehraje," bránil se Berdych.



"Myslíte si, že vás chtěl trefit schválně?" slyšel sedmý hráč světa Berdych další dotaz. "Může být. Možná převážily emoce. Nevím," řekl český hráč. S Almagrem se po zápase ještě potkal v šatně. "Ale už jsme spolu nemluvili," doplnil Berdych.

Proč Berdychovi nestačila omluva, kterou na něj Almagro přes síť volal? "Vám by stačila?" ptal se Berdych novinářů. "Většinou stačí," slyšel odpověď. "Slovo pardon pro mě určitě neznamená, že takhle se tyhle situace řeší. Normální je nejdříve myslet a potom konat, ale nerozmazával bych to. Nechte to být," řekl Berdych.



Gilbert: Od Birdmana to bylo ubohý
Mezi prvními z tenisového světa na Berdychovo chování zareagoval bývalý hráč a trenér Brad Gilbert. "To bylo od Birdmana ubohý, že Nicovi (Almagrovi) nepodal ruku. Tohle bylo úplně mimo, jsem z Tomáše zkoprnělý," uvedl Gilbert na Twitteru.

I publikum bylo po utkání jednoznačně na straně Almagra, kterému zatleskalo. Na Berdycha při rozhovoru na dvorci bučelo a pískalo. "Nevím, co k tomu říci. Trochu mě to překvapilo, ale doufám, že to je minulost. Nechme to být," řekl Berdych a snažil se směřovat řeč k zápasu: "Byl fantastický a rozhodly ho pouze drobnosti."

Ve čtvrtfinále Berdycha čeká druhý nasazený Rafael Nadal. "Přijde těžká zkouška," řekl Berdych směrem k duelu s protivníkem, s kterým má bilanci tři výhry a deset porážek, přičemž posledních devět soubojů prohrál. "S Davyděnkem se mi podařilo na desátý pokus zvítězit, ale samozřejmě nesnese to srovnání. Rozhodně se pokusím tu sérii přerušit, i když vím, že to proti Rafovi bude extrémně těžké," řekl Berdych.

"Nadal je ve výborné formě a navíc proti levákům se hraje vždycky hůř. A když k tomu přidáte spiny, skvělý pohyb, agresivitu, je to soupeř nadmíru těžký," vypočítal Berdych přednosti bývalé jedničky. "Neprohrál tu zatím ani set, ale možná je to pro to, že ho pořádně neotestovali, tak se o to pokusím já," plánoval Berdych.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

92
Přidat komentář
smazaný uživatel
Tomáš je dospělý muž, tenista, má tedy právo se rozhodnout co řekne, jak se zachová, potom, co má pocit, že mu bylo ukřivděno. Udělal to, těší se na další zápas, jeho popularita je velká, a bude i nadále, protože lidi milují něco nezvyklého, a to Tomáš občas předvede, ale Almagro ho k tomu navedl.
Reagovat
nando
Berďa je můj nejoblíbenější hráč a nic se na tom nemění. Přesto s tím, co udělal, nesouhlasím, byla to chyba.To video jsem viděl 2x, netvrdím, že ho chtěl Alma zranit či trefit do hlavy, to ne, ale rozhodně mu to nesklouzlo z rakety nebo že by nevěděl co dělá, o tom nemůže být řeč. Prostě to do Berdi hlava nehlava napálil, naprosto cíleně, vůbec nechápu proč. Zrovna takovej tenista jako Nico by neměl mít žádnej problém to hodit po lajně. Nakonec si tím možná prohrál zápas - co by se asi stalo, kdyby to dal po lajně, Berďa by se nenasral a třeba by neotočil těch 0-40 a Alma by šel podávat na vítězství v setu a srovnal na 2:2. Ale co mě fakt dostává jsou ty nesmysly, co tu některý píšou. Půlka jsou Nadalovci, druhá půlka Federerovci, a kdyby to Nico udělal jednomu z nich, tak ho posílají na gilotinu. Takže vážení, ostudu děláte vy, a ne Tomáš, kterej alespoň narozdíl od nás něco dokázal !!! To, co Tom udělal, mě mrzí kvůli němu, jednak si možná na sebe poštval publikum a jednak se řeší takovýhle kraviny místo jeho skvělého výkonu. Snad ho to nepoznamená a s Rafou podá kvalitní koncentrovaný výkon. Vamos, Berdman !!!
Reagovat
smazaný uživatel
Tomáš mě hrozně zklamal! Od Almagra mi to rozhodně nepřišlo nějak chtěné, sám hraju tenis a vím, že někdy se nepodaří přesně prohodit a prostě to vyjde takhle na hráče. Almagro se omluvil a stejně to Tomášovi nestačilo... Zachoval se jak namachrovanej ješitnej spratek a u mě tedy hodně klesnul. Doufám, že ho s Nadalem diváci vypískají, protože si to fakt zaslouží! Fandil jsem mu hodně, byl jsem fandit i v Barceloně na finále Davis Cupu, držel jsem mu pěsti každý zápas, co dávali v TV, ale zítra nemám na to čtvrtfinále s Nadalem ani chuť koukat. Možná, že to jen špatně vyhodnotil a měl pocit, že to Almagro udělal naschvál, ale ruku na konci utkání mu teda rozhodně podat měl, to je opravdu vrchol a "nesportovní chování" je jen slabé ohodnocení situace..........
Reagovat
smazaný uživatel
Je zajímavé, že když naši hokejisté hráli s Ruskem, tak na konci utkání nikdo z našich hráčů nepodal ruku Arťuchinovi a nikdo z Vás těch, co Tomáše kritizujete, je nezatracoval. Naopak jim dal za pravdu, že mu ji nepodali. A o nesportovním chování nebo profesionalitě také nikdo nemluvil. Jde o to, že úmyslné snažení hráče zranit se slovem "sorry" nedá omluvit.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak on hokej je kontaktní sport a zranit soupeře, a to hodně ošklivě, v něm není problém. To se nedá srovnávat s nějakým nastřelením tenisákem, o kterém je navíc jen Berdych a pár opravdu skalních fandů přesvědčeno, že bylo úmyslné. Na druhou stranu to nepodání ruky není třeba zbytečně dramatizovat, to je fakt.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já třeba skalním fandou nejsem, ale myslím, že to bylo úmyslné. Neříkám na hlavu, ale na tělo určitě. Almagro sice není nejlepším tenistou na světě, ale určitě by z tak připravené pozice trefil skoro jakýkoliv bod na druhé straně kurtu, který by si usmyslel. Ale jinak souhlasím, nepodání ruky bych opravdu také nedramatizoval. Alespoň mu zamával na pozdrav. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak říkáš...myslet si o tom může co chce.ale myslet znamená .... vědět.tím že nu nepodal ruku mu naznačil tak maximálně to že přístě ho má napálit znovu
Reagovat
Fandina
je to pořád dokola .....
Reagovat
smazaný uživatel
Správný chlap přijme omluvu a neuráží se jako arogantní spratek
Reagovat
Fandina
správný chlap hraje fér a když si myslí že někdo nehraje řekne mu to nebo to naznačí jinak.
Reagovat
Stan_Borowitz
no tak správný chlap si nevymejšlí nesmysly, že to bylo ze tří-čtyř metrů a mířeno na obličej, když to bylo metrů skoro třikrát tolik a do výše lokte. To pak nutně vrhá špatné světlo i na ta ostatní jeho tvrzení. Jak už tady kdosi uvedl, pro fanoušky není až tak hrozné to nepodání ruky, ale ty trapné kecy potom.
Reagovat
Fandina
správný chlap se nepatlá ve slovíčkaření jako ty. Jedná. Podám nepodám a tím to pro něj končí.
Reagovat
Stan_Borowitz
ano,nepodá a tím to pro něj končí. Pro Berdycha to ale tím nekončilo, následně si vymejšlel očividné lži, aby svoje jednání ospravedlnil. Takže dle tvé logiky není správný chlap. Měl říct "bez komentáře, udělejte si obrázek sami". Nebo ne, podle tebe vlastně měl Alamagra ještě poplivat. To by byl asi ten úplně nejsprávnější chlap ze všech chlapů :-)
Reagovat
Fandina
zbytečně se čílíš. To že Berdych mu nepodal ruku je jeho věc. To že se někdo nad tím pohoršuje je taky normální. To je prostě život.
Reagovat
Stan_Borowitz
Budeš se možná divit, ale v tom s tebou souhlasím. Až na takovou drobnost, že kdokoli ze showbusinessu (jehož je moderní profesionální sport nedílnou součástí) by si měl diváků a fanoušků vážit, protože oni jsou ti, kdo ho živí. A měl by respektovat jejich názor. A ten je jednoznačně odlišný od Berdychova. Rozumné by bylo, kdyby se jim omluvil - divákům, ne Almagrovi. Tím nic neztratí a zachová se skutečně jako správný chlap
Reagovat
Fandina
jistě, nelíbilo se jim že Berdych nepodal ruku tak bučeli. Vyjádřili se jak to cítili, jako Berdych. No a co?
Reagovat
Stan_Borowitz
Jejich názor je podstatný. Ne Berdychův. Když přestane hrát Berdych (nebo kdokoli jiný), nic se nestane. Když (hypoteticky) přestanou na tenis chodit diváci, tak se Berdych může vrátit (hypoteticky) do Prostějova a pinkat si o zeď. Je to svým způsobem vztah mezi zaměstnavatelem a zaměstnancem. Ale to už je nad rámec debaty nad relativní prkotinou.
Reagovat
Fandina
diváci tam jdou za prožitkem, vyjádřili své emoce, jednotlivě celkem a součástí toho jsou i emoce těch účinkujících v uvozovkách i Berdycha.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ano, ale nejsou emoce jako emoce. Některé ke sportu přitáhnou další diváky a fanoušky, jiné zase ty stávající vyženou. Když po sobě (například) budou tenisti plivat pokaždé, když se budou cítit ublížení, asi hrozí spíše to druhé.
Reagovat
Fandina
co by hrozilo? Nám obou kromě toho že budeme zítra o den starší taky nic nehrozí ... úsměv
Reagovat
Stan_Borowitz
No, naštěstí po sobě ještě neplivou, tak snad opravdu nehrozí...
Reagovat
Fandina
plivání nehrozí ale možná by někdy věci prospělo.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tenisu určitě ne. A úrovni společnosti jako takové také ne. Přece jen existují lepší způsoby komunikace.
Reagovat
Fandina
to byla nadsázka samozřejmě ...... úsměv
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak to jo :-)
Reagovat
nando
Píšeš, že když po sobě začnou tenisti plivat, vyžene to publikum. Mě bys zase zajímalo, co by se stalo, kdyby se tenisti teď začli chovat jako Nico, tj. místo aby pohodlně prohodili míč po lajně ho napálí do protihráče na síti. Asi nic moc zábava, aspoň pro mě ne.
Reagovat
Stan_Borowitz
Fakt nevím, jestli to bylo schválně, nebo ne, jedinej kdo to ví na 100%, je Almagro, a ten se každopádně hned běžel omluvit. Berdycha neodsuzuju, jen radím, jak by si podle mne nejlépe mohl napravit reputaci, aby proti němu kromě Nadala nestálo ještě publikum.
Reagovat
smazaný uživatel
Nezapomínej že se mu omluvil...
Reagovat
Fandina
Jistě použil konvenci protože se to tak dělá. Získám bod a pak se omluvím.
Reagovat
smazaný uživatel
Já to beru. Každý má svůj názor. Pro mě je to ale ostuda Berdychova.
Reagovat
Fandina
jako ostuda to je prezentováno, ale je to tak ve skutečnosti? Co je víc pokrytecké konvence nebo vyjevení toho co si skutečně myslím, jako tady. Myslel si, že protihráč hraje nefér tak mu to dal najevo.
Reagovat
smazaný uživatel
najevo se to dá dát i podáním ruky a přitom ho poslat ústně do prd... a nikdo by nemusel nic řešit, jelikož by vše zůstalo mezi nimi... ale i negativní reklama je reklama...
Reagovat
Stan_Borowitz
tak to myslím udělal Nadal v Madridu. I Berdych u Krause připustil, že mu tam tehdy neřekl nic hezkého. Ostatně z jejich výrazů je to vidět.
Reagovat
smazaný uživatel
neumím si a možná ani nechci představit, jak by Berďa reagoval, kdyby mu tohle udělal protihráč a Berďa by tím ztratil bod... Federerovi čest jak to vzal, přitom zrovna on ještě nedávno na mě působil docela nafoukaně...
http://www.youtube.com/watch?v=bkenKY7TbEE&feature=related
Reagovat
smazaný uživatel
já to myslel na Tomíka.Je Tomášek gentleman? Dokázal sám co je...
Reagovat
smazaný uživatel
Tenis je hra gentlemanů...a kdo to nehodlá respektovat, tak aťjde hrát kuličky:)
Reagovat
Fandina
správně v tenise vždy hrát na kurt nikdy do soupeře.
Reagovat
Fandina
Tomáš byl přesvědčen že protihráč hraje nefér a nepodáním ruky mu to dal najevo. Taky možnost.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ty asi tenis nehraješ, že?
Reagovat
Fandina
rekreačně ........
Reagovat
Stan_Borowitz
A ještě nikdy jsi soupeře netrefila? V závodním tenisu se to stává dost často a nikdo z toho obvykle velkou vědu nedělá.
Reagovat
Fandina
naschvál ne a vždycky hraju vedle když je tam sám aby na to nedosáhl. Je ale také známo, že někdo se vyžívá v tom pálit do druhých. O někom se to obecně ví, že to dělá......
Reagovat
Stan_Borowitz
Problém je v tom, že kromě Almagra nikdo neví, jestli to bylo schválně, ani Berdych. A kdyby to bylo tak jednoznačné, jak tvrdíš, tak by diváci vypískali Almagra.
Reagovat
Fandina
třeba kdyby věděli proč mu tu ruku nepodal, vypískali by Almagra....
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak to snad bylo každému jasné... nebo ty víš něco, co ostatním, kdo to viděli, uniklo?
Reagovat
Willy_Wonka
Připomněl bych velice podobnou situaci ze zápasu Murray - Lloadra. Andy soupeře nechtěně trefil, podobně jako Almagro trefil Berdycha, hned se šel Llodrovi omluvit, stejně tak to udělal i Almagro, Llodra omluvu přijal a oba soupeři odešli s úsměvem na tváři pokračovat v zápase.
To co předvedl Berdych jen ukazuje, proč je na okruhu tak neoblíbený. Že nepřijal omluvu hned po výměně, dejme tomu, ale že nepodal Almagrovi ruku, to je podle mě velice nesportovní gesto.
Jinak nevím, kde většina lidí, včetně samotného Berdycha, bere takovou jistotu, že to byl z Almagrovi strany úmysl. Mě se to úmyslné spíš nezdálo.
Každopádně Berdycha bude proti Nadalovi nenávidět celá aréna, možná i jeho "Berdych Army", to je jisté...
Reagovat
Fandina
ty si myslíš že to nebyl úmysl a Berdych si myslel že byl .....
Reagovat
Willy_Wonka
Co si myslím já, vůbec není důležité. Tady se spíš řeší Berdychova arogance a jeho nesportovní chování.
Jinak jestli to úmysl byl anebo ne, ví pouze Almagro a ten nám to určitě nepoví. Berdychovo chování bych tímto, ale neomlouval. Měl se povznést nad situací.
Reagovat
Fandina
znamaná pro každého něco jiného. Berdych to řešil nepodáním ruky. Taky mohl plivnout nebo něco podobného. Já bych plivla, kdybych si o druhém myslela že hraje nefér.
Reagovat
Stan_Borowitz
Takže Verdasco měl podle tebe Berdycha poplivat, když ten v zápase s ním, tuším předloni v Římě, evidentně odehrál míč po druhém doteku země a získal tak bod? Verdasco byl o tom přesvědčenej, že Berdych hraje nefér, a navíc měl evidentně pravdu.
Reagovat
Fandina
co měl udělat Verdasko je jeho věc.
Reagovat
smazaný uživatel
to si ale trošku odporuje s tím, co jsi řekla..
Reagovat
Fandina
co myslíš konkrétně?
Reagovat
smazaný uživatel
no jelikož soudíme činy druhých na základě toho, co bychom sami udělali, tak říkáš, že za nefér chování bys na protihráče plivla, tudíž mi nezbývá, než že musím souhlasit se Stanem, že pak by Verdasco tedy měl taky na Berďu plivnout, pokud hrál nefér... navíc zřejmě Verdascova "pravda" byla stoprocentní, na rozdíl od té Tomášovo, kde nikdo nic neví jistě, jen sám Almagro...
Reagovat
Fandina
vždyť jo.... je to tak jak píšeš.
Reagovat
Stan_Borowitz
a já si zase můžu myslet, že když na men někdo plivne, že je správné mu dát pěstí. A ten do mu dám pěstí, si může myslet, že je správné na mne vytáhnout nůž. A tak dále. Proto společnost zavedla určitá pravidla, která ty nazýváš pokrytectvím - abychom se na základě svých vlastních přesvědčení o tom, že my máme pravdu a ten druhý ne, vzájemně nepozabíjeli.
Reagovat
Fandina
no vidíš jak je ten život pestrý .... spravedlivý, nespravedlivý ..... ale ještě to neznamená, že se nemůžeme ozvat .... dát na jevo že by se to mohlo dělat líp, jinak jak to cítíme, třeba na rozdíl od zaběhlých konvencí. A přitom si a jiným neškodit. Neubližovat a taky se nebát.
Reagovat
Stan_Borowitz
Ozvat se je v pořádku. A ještě víc v pořádku je umět najít sílu uznat, že jsem to přehnal, že jsem možná neměl pravdu a udělal jsem zbytečné gesto, které vyvolalo zbytečné emoce.
Reagovat
Fandina
nestalo se nic neobvyklého nic tak urputného aby se to muselo radikálně řešit. Kdyby se chtěl Tomáš omluvit, tak to udělá. Jinak se nestalo nic zásadního ani divákům ani tenisu ani Berdychovi a ani Tobě ne?
Reagovat
Stan_Borowitz
Nestalo se nic zásadního špatného nikomu, to je samozřejmě pravda, ale přesto kolem toho bylo, je a ještě bude spousta debat. Ale kdyby se Berdych divákům omluvil, stalo by se poměrně hodně zásadního dobrého. Potvrdilo by se, že tenis je stále sport gentlemanů a že Berdych k nim patří. Ty debaty by utichly a získal by si zpět respekt. Udělat to samozřejmě nemusí, stejně jako se třeba nemusí říkat "promiň". Není na to žádný zákon ani nařízení. Ale když se to řekne, tak je to tak nějak lepší. Možná to tak necítíš, ale věřím, že většina lidí ano.
Reagovat
Fandina
on to ale nechce udělat a většině lidí je to jedno, je neurazil, ani diváky, ty ho soudili a taky to nebylo zrovna slušné.
Reagovat
Stan_Borowitz
Samozřejmě, že nikoho neurazil, jen porušil ustálená, byť nepsaná, pravidla a diváci svým nesouhlasem vyjádřili svůj názor, že podle nich k tomu neměl dostatečně pádný důvod a že se v jejich očích shodil. Teď je jen na něm, zda si pošramocenou reputaci chce napravit, nebo být nadále za "toho nesympatickýho Čecha" a spoléhat na to, že to "vyšumí". Toť v zásadě vše. Je to na něm.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak já k tomu řeknu jediné. Za to co Berdych udělal bych ho vyhodil z turnaje a dal mu stop na několik turnajů, ať si uvědomí jak se máchovat slušný člověk. Stydím se za něj. Doufám, že ho diváci v příštím zápase vypískají.
Reagovat
Fandina
nepřeháněj to ...... o nic nejde
Reagovat
Willy_Wonka
Tak diváci mu určitě dají najevo, co si o něm myslí. Zbytek tvého komentáře je hloupost...
Reagovat
smazaný uživatel
Vyloučení je nesmysl. Navíc ublížil hlavně sám sobě. Teď má ještě možnost vzít si na příští tiskovku kýbl plnej popela a sypat a sypat a sypat...Myslím to samozřejmě obrazně. Obávám se ale, že to nehrozí.
Reagovat
Fandina
aby dávali najevo své emoce. Proto tam chodí. Tenis se hraje na kurtě a od toho tam je Berdych a jiní.
Reagovat
ArcusII
U berdycha to není nic novýho... On je prostě takovej nechá se ovlivnit emocema z výhry a pak jedná :-) Neřekl bych že se změnil oproti minulosti...
Tohle vám přijde taky nesportovní???
http://www.youtube.com/watch?v=FPUFTajFu1g&feature=related
Reagovat
smazaný uživatel
To je samozřejmě známý incident a nic na co by měl být Berďa hrdý, ale myslel jsem, že už je dnes někde jinde. Asi moc ne.
Reagovat
smazaný uživatel
Vycházel jsem jen z toho, co jsem slyšel, ale přišlo mi, že Almagrova omluva byla dostatečná, a že TB se ukázal spíše jako maminčin mazánek, kterému se nesmí stoupnout na nožičku.

No, už je to minulost, ale stalo se to - v minulosti...chacha.
Reagovat
ArcusII
Připomnělo mi to úsměvnou situaci kterou jsem zažil na jednom amatérském turnaji v období "Ptačí chřipky" cituji doslova ceduli: V období hrozby nákazy ptačí chřipkou nebude odmítnutí podání ruky soupeři bráno jako nesportovní chování" :-))....
Dodnes jsem se nedozvěděl, jestli to byl tenkrát fór, nebo opravdu reakce na tehdejší hrozbu ..:)))) ale věřím, že šlo pouze o vtip :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Berdych udělal dobře, že nezapomenul Almagrovo počínání a nepodal mu ruku.
Almagro působil dojmem, že musí vyhrát stůj co stůj, a byl velice emocionálně a bijácky nabuzený, zatímco Berdych byl koncentrovaný, slušný, a udržel si celý zápas vysokou úroveň hry.
Ostatně i ten závěr, jak se Almagro choval, nesmířen s porážkou, tak bylo jeho mínus a ne Berdycha.
A bučení diváků? Většina z nich se tam jde pobavit a najíst a na komkoli vybouřit.
Reagovat
Pesek12
Jen pro úplnost připomínám, co řekl TB v rozhovoru - odhadl vzdálenost protihráče v době úderu na 3-4 metry. Podotýkám, že skutečná vzdálenost byla zhruba kolem 11 metrů. Almagro odehrával míč za servis čárou v pravé uličce a TB stál u sítě zhruba ve 2/3 vzdálenosti servis čáry od sítě. Dráha míče byla šikmá. Na tom je vidět jak dojem TB o vzdálenosti Almagra se velice liší od skutečnosti, ale chápu jeho "emoce při zápase" bez videa. Po zápase si však měl v klidu vše prohlédnout na videu a prodiskutovat se svým týmem. Ale stejně mu měl podat ruku po zápase i kdyby to byly ty zmíněné 4 metry. Na tělo se někdy u sítě hraje. Jedině snad bych chápal TB kdyby se to stalo při jasné nahrávce protihráči, který je blízko u sítě a kdyby se otočil a přestal hrát - což on neudělal.
odkaz na rozhovor: http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/116222/berdych-to-gesto-je-minulost-jestli-me-trefil-schvalne-muze-byt.html
Proč vás tak rozlítil jeho nástřel do lokte?
?Asi každý, kdo hrál někdy tenis, ví, že kurt je pěkně velký a vždycky máte prostor, kam uklidit balónek. A ne, že se člověka, který je od vás tři čtyři metry, pokusíte trefit do tváře. Naštěstí jsem stihnul trochu uhnout a trefil mě jen do ruky. Tohle by se přeci nemělo stávat.?
Reagovat
smazaný uživatel
To že si myslí, že se na to zapomene, tak to se velice mýlí. Potáhne se to s ním celý zbytek jeho kariéry.
Reagovat
ArcusII
Nepřeháněl bych to tak, není to až tak zlý :-) ono se o tom chvilku bude mluvit, a možná si na to vzpomenou diváci na příštím AO když bude hrát, ale že by teď dostal nálepku "ten který nepodal ruku Almagrovi" to si nemyslim :-) On to vý že to byla chyba a ženský by si to neodpistily, ale chlap se z toho vyspí a pak se potká s tím druhým a buďto si to vyříkaj, nebo už to neřešej... řešit to budou už jen média věřte mi...
Reagovat
ArcusII
Jejda mozna jsem si to mohl nejdřív přečíst, než jsem to odeslal doufám že mě nějaký rejpálista za chyby nesejme :-)))
Reagovat
smazaný uživatel
V podstatě jediné skalní fanoušky měl v Austrálii, a o ty pokud to nejsou úplní tupci přijde. Tady v čechách jsme nad jeho dlouhodobým arogantním vystupováním na kurtu mhouřili oči. Je to přece jen nejlepší český tenista. Já už mu nikdy fandit nebudu ani na davis cupu. Je to další signál vyslaný fanouškům, že on hraje už jen kvůli peněz.
Reagovat
ArcusII
Ale no tak... tak to jsi teda fanousek tenisu na houby... každej může ulítnout a co? Berdych je osobnost stouplo mu to trosku do hlavy, a z eufórie vítěztví udělal gesto který ho možná trochu mtrzí, ale na jevo to asi nikdy nedá...
Reagovat
smazaný uživatel
Je to Berdychovo velké selhání. Nemůže vědět, že jej Almagro chtěl zasáhnout, a i kdyby, takto se v tenise, kde jde o hodně, prostě hraje - míček na tělo se špatně bere. Almagro se za tento úder omluvil. Berdych ani s odstupem času (s vychladlou hlavou) neuznal své selhání, což je důvod si myslet, že je to člověk bez pokory, zahleděný do vítězství za každou cenu. Takovému hráči fandit rozhodně nemohu, dokud se k celé záležitosti nepostaví jinak.
Reagovat
ArcusII
Dovolil bych si nesouhlasit... takhle se tenis opravdu nehraje... ale podle mě nešlo o úmysl tak bych viděl spíše problém na straně Berdycha... Měl to smáznout na Tiskovce a říct že to byla blbost.. zbytecne to zhoršil...
Reagovat
smazaný uživatel
Jako dlouholetej Berďův fanda musím přiznat, že jsem fakt hodně zklamanej především z toho, jak se k tomu postavil ve svých pozdějších komentářích. CHtělo by to trochu sebereflexe a hlavně pokory. Tohle bych opravdu čekal spíš na nějakém žákovském turnaji. Tam by se to dalo vyřešit jednoduše. "Okamžitě se vrať a podej soupeři ruku, nebo dostaneš na prdel a jedem dom!"
Možná je ještě čas z toho nějak vyjít. To znamená omluva Almagrovi a především fandům, ale myslím, že se toho nedočkám. Škoda
Reagovat
ArcusII
Souhlas taky mě to spíš mrzí... Ale věřím že Berďa něco hodí alespoň na FB když né oficielně v médiích ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
blbecek namachrovanej...
Reagovat
Heather_Fedex
Tak jestli si mysli ze se na tuhle situaci zapomene, je na VEEELKEM OMYLU. nepodat ruku souperi? vzdyt neco takoveho se v tenisove historii stalo pouze 4 nebo 5 krat! tohle se s nim poveze az do konce jeho karieri. mnel se drzet toho sviho hesla: nejdriv myslet a pak az konat. co pak si neuvedomuje, ze kdyby z toho on sam neudelal jeste vetsi faux pas, tak by on prijel z te situace jako ten dobrej a almagro ten zlej za to, ze do nej napalil micek??!!
Reagovat
poutnik
Udělal co udělal, nelíbí se mi to, takový zkrat, ale tolik spravedlivých a jejich tvrdé až vulgární odsudky, chtěl bych vás poznat,jestli jste tak úžasní a spravedliví
Reagovat
VlS
To podepisuju.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne to určitě nejsme, ale my nevystupujeme na veřejnosti a tady chtě nechtě nejde jenom o Berdycha. Přečti si komentáře na mezinárodních servrech, kde se píše, že ti hráči z východní Evropy jsou nevychovanci, arogantní hlupáci atd.
Reagovat
freeteepek
To bylo od Berdycha zbytečné. Takle si poštval proti sobě diváky a spoustu dalších lidí. Podle mě to od Almagra nebylo schválně a i kdyby, být Berdychem, zasmál bych se tomu. Konečně, dostal to jen do ruky, takže mu to ani neublížilo a jeho další hru to nijak neovlivnilo.
Reagovat
smazaný uživatel
co k němu říct...blbeček
Reagovat
poutnik
myslíš jako ty
Reagovat
smazaný uživatel
NIkdy jsem ho nemel rad...uz jen kvuli tomu ze znam par lidi co ho zna a vetsina ma nazor ze je to namachrovany blbecek!!!
dalsi vec jeho angazovanost v politice...dost smasne a myslim ze nevhodne...NO zadn vratka jsou zadni vratka :D

Ale co predvedl ted to je vrcho uz vsi drzosti a namachrovanosti,,,Ze mu nepodal ruku je mi jedno...ale jak tu muze vypustit z te jeho trapne huby ze ted jsou si s Almagrem vyropvnani ??? Podle me je to vazne de*il a nepreji mu uz ani vyhranej micek v jeho kariere!!!
Reagovat
smazaný uživatel
1/ "Normální je nejdříve myslet a potom konat, ale nerozmazával bych to. Nechte to být," řekl Berdych."

Proto mu nepodal ruku, nebot drive myslel a cilene a planovane si tak upoutal na sebe negativni pozornost medii, divaku a fanousku. Je to proste novy tenisovy rebel:)

2/ K Nadalovi > "Neprohrál tu zatím ani set, ale možná je to pro to, že ho pořádně neotestovali, tak se o to pokusím já," plánoval Berdych.

H2H Tomase se souperi Nadala na letosnim AO:
Berdych vs. Lopez 3:4
Berdych vs. Lacko > nehrali
Berdych vs. Haas > 1:1
Berdych vs. Kuznetsov > nehrali

Zacina byt s nim i legrace:)
Treba ho zacnu i vic sledovat, rebela :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist