Nejlepší Čech Rosol v Paříži padl po čtyřsetovém boji s Chelou

28. 5. 2011, 15:41
Aktuality 27
FRENCH OPEN - Lukáš Rosol zakončil své sympatické vystoupení na letošním French Open ve třetím kole. Český tenista v duelu s Argentincem Juanem Ignaciem Chelou odvrátil tři mečboly a sahal po obratu, porážce 2-6 4-6 6-3 6-7 ale zabránit nedokázal a své čerstvé grandslamové maximum už nevylepší.
Lukáš Rosol

Lukáš Rosol se v Paříži dostal z kvalifikace poprvé do hlavní soutěže French Open a po pětisetových bitvách s Rogerem-Vasellinem a světovou osmičkou Melzerem se premiérově prodral až do 3. kola grandslamového turnaje.

V něm se utkal s nenasazeným Juanem Ignaciem Chelou a souboje s argentinským antukářem se rozhodně nebál. "Není to Nadal nebo Djokovič, je to hráč, přes kterého se dá přejít," věřil si pětadvacetiletý rodák z Brna. V samotném zápase soupeře přestřílel vítěznými údery drtivým rozdílem 76-20, především na jistotu hrající Chela ale také udělal jen 10 nevynucených chyb, zatímco aktivně hrající český tenista 74.

Rosol prohrával už 0-2 na sety, a i když následně snížil a sahal po dramatické páté sadě, po odvrácení tři mečbolů ale nakonec ve čtvrtém setu padl v tie-breaku a po 155 minutách prohrál 2-6 4-6 6-3 6-7.

Rosol padl až po 4. mečbolu
Hráčem, který se od začátku snažil udávat tempo hry, byl jednoznačně Rosol. Dlouho se mu ale jeho agresivní hra nevyplácela; od stavu 2-1 prohrál devět her v řadě a rázem prohrával už 2-6 a 0-4. Přestože se mu pak povedl první brejk, nepříznivému stavu 0-2 na sety už zabránit nedokázal.

Rosol se ale své aktivní hry nevzdával a postupně za to sklízel i ovoce v podobě více získaných gamů. Byť ve třetím setu první brejk a náskok 4-1 neudržel, následnou 'krádež' soupeřova servisu už potvrdil a snížil na 1-2. 

I v dalším dějství měl český hráč navrch, ale celkově tři brejkboly za stavu 3-3 a 4-4 nevyužil a sám naopak musel v desáté hře odvracet mečboly. Všechny tři smazal a o osudu sady se rozhodovalo ve zkrácené hře. V té se Rosol ujal vedení 4-2 a měl jedno ještě jedno podání, jenže v tu chvíli se mu agresivita nevyplatila: v následných šesti výměnách čtyřikrát chyboval a přišel o možnost prodloužit své nečekané tažení letošním Roland Garros. 

"Necítil jsem se dobře, nebyl jsem od rána ve své kůži. Nohy mně nechodily, rameno bolelo, ale věřil jsem, že to zlomím," řekl Rosol Radiožurnálu. "Kdybych využil nějaký z brejkbolů, tak v pátém bych ho měl. On ale ve čtvrtém setu zahrál lépe koncovku, měl asi lepší nervy a štěstí. Měl jsem to ve vlastních rukou, ale nedotáhl to," uvedl Rosol. 

Díky úspěchu v Paříži se Rosol poprvé v kariéře dostane do stovky žebříčku ATP. "Je těžké se tam dostat, lehčí se tam udržet, ale pořád musím pracovat," řekl.

Dvouhry mužů tak na French Open pokračují již bez české účasti. Rosol byl jediným Čechem, který se letos dostal přes první kolo.

Chela si o čtvrtfinále zahraje s dalším kvalifikantem Alejandrem Fallou. Kolumbijský tenista si v 27 letech zahraje poprvé v osmifinále grandslamového turnaje poté, co v duelu dvou kvalifikantů porazil 6-7 6-4 7-5 6-3 Poláka Lukasze Kubota.

- FRENCH OPEN muži (Francie, antuka, 7.884,000 eur) -
sobotní výsledky (28. 05. 2011)

Dvouhra - 3. kolo:
Chela (Arg.) - Rosol (ČR) 6-2 6-4 3-6 7-6(5)
Falla (Kol.) - Kubot (Pol.) 6-7(4) 6-4 7-5 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

27
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Stan_Borowitz
tak já na den odjedu a takovej průšvih. A to jsem si myslel, že jsem Rosola nakoučoval dost, abych si mohl dát na den volno. Nenadávejte mu, je to moje chyba.
Reagovat
a.magerova
Jo tak to kvůli Tobě nebude ve finále s tím jedním nejmenovaným třetím na světě?!!!
Tak to padá ta dohoda, že pouštíme do finále toho jednoho nejmenovaného zatím druhého na světě!!!!!!!! :-))
Reagovat
Stan_Borowitz
já to neuhlídal, teď je to na tobě...
Reagovat
Mistr
Naštval si mě těma kecama, jak je Chela hratelnej a jak ho porazíš, takže jsem ti za tyhle blitky prohru přál - čech nečech.
Reagovat
smazaný uživatel
Neříkal, že ho porazí, nýbrž že se ho pokusí porazit. a že je Chela velmi hratelnej, o tom svědčí i dnešní zápas: kdyby Rosol neměl pomalej začátek, kdy brzy prohrával 2:6, 0:4, mohl zápas docela dobře dopadnout jinak. takže klídek, pijánko, pohodička.

A to, že Chela není žádnej Nadal ani Djokovič, jak prohlásil Rosol, je jasné snad úplně každému.
Reagovat
VlS
A už je to tady, to se daločekat. Jak prohraje, tak z něj začnete dělat vola. Nebyl jsi náhodou předevčírem nadšenej?
Reagovat
smazaný uživatel
Možné je aj to, že ho Rosol trochu podcenil na tom začiatku, ale proste Chela hrá zatiaľ RG famózne, minimum chýb, typický antukový tenis, to štvrťfinále si právom zaslúži, keďže Kubota (alebo Fallu) porazí.
Reagovat
Mistr
Ne nebyl sem nadšenej. Ani sem nemohl být, když mi vyřadil Melzera z týmu na TM.
A vola jsem z něj začal dělat hned jak jsem si přečetl, že Chelu URČITĚ porazí.
Reagovat
smazaný uživatel
Tohle je ale vůbec neřekl, podívej se, co ti na to napsal Matej.
Reagovat
Mistr
V dalším kole čeká veterán Juan Ignacio Chela, 34. na žebříčku. Co proti němu?
?S Chelou se dá hrát ÚPLNĚ V POHODĚ, je to HRATELNÝ soupeř. Není to žádný Ferrer, se kterým bych se strašně nadřel.?

Takže jízda může pokračovat?
?URČITĚ. Přes Chelu URČITĚ jo.?
Reagovat
smazaný uživatel
Kde v tom vidíš, že ho určitě porazí? Že je Chela hratelný soupeř je fakt, že to není top hráč je taky fakt. Řekl, že jízda může pokračovat, ne že bude určtiě pokračovat. Nauč se poznávat význam textů.
Reagovat
smazaný uživatel
A odkaz, z něhož onen údajný výrok cituješ, by nebyl?

Pokud vím, jediné, co řekl, bylo:
"Není to Nadal nebo Djokovič, je to hráč, přes kterého se dá přejít," řekl odhodlaně Rosol.

Tento výrok je absolutně v pořádku; jímá mě podezření, že to spíš ty budeš poněkud "v nepořádku".
Reagovat
smazaný uživatel
Někdy si říkám, že já se s takovýma očividnýma blbama vůbec obtěžuji. Je to až zarážející, kolik se na internetu pohybuje duševně narušených jedinců. :-((((
Reagovat
smazaný uživatel
ja nevim, kam jen se vzdycky dostanete...... Neni prece vubec nic spatneho si pred zapasem verit, prave naopak. Druha vec je trocha te diplomacie v prohlasenich, ale nejsme na cervenem koberci, jen na kurte, tak proc to nerozseknout.... Lukas toho zas tak moc velkohubeho nerekl a predevsim hral v zaveru dobre!
Reagovat
Mistr
Zdroj máš tady - http://isport.blesk.cz/clanek/tenis/105874/tohle-je-pohadka-jasal-hrdina-rosol.html

Myslíte, že by tohle někdy řekl Nadal? NE

Rosol přímo řekl: Jízda může určitě pokračovat -> Chelu můžu určitě porazit.

Jak může tohle prohlásit hráč, který hraje challengery a stále ještě je o víc jak 70 míst za Chelou? Taky trochu pokory ne? Jak říkam, tohle by si ani Rafa nedovolil a že by to mohl říct o všech hráčích až na Novaka.
Rosol jednou porazí hráče TOP 10 a už může Chelu určitě porazit.
Prostě se mi to vyjádření nelíbilo, nebyl v pozici, aby si to mohl dovolit říct.
To, že Chela neni Ferrer beru, ale alespoň uznej, že mu ta výhra nad Melzerem stoupla do hlavy, když řekne o Chelovi, že je hratelnej, když se v životě sám ani nepřiblížil TOP 50 a Chela byl v TOP 15 a teď už je zase v TOP 50 přes rok.
Reagovat
smazaný uživatel
Ty si jako myslíš, že to, co píše Blesk, jsou autentické citáty? je dobře známo, že si ty výroky poněkud "přibarvují", aby byly více sexy a lépe se prodávaly.
Reagovat
Mistr
Jo dobře, už to neni co řekl Rosol, ale co si o něm kdo vymyslel.
Hrál tam vůbec Rosol? Nebyl to jen výmysl blesku?
Reagovat
smazaný uživatel
Prostě ten výrok nezní autenticky. Kdyby to takhle řekl, tak by musel být úplně padlej na hlavu. Čili zní to jako typický blesko-kachna.
Reagovat
smazaný uživatel
ty si d.bil...
Reagovat
smazaný uživatel
Mistr, další TOP TOP TOP plácal :-D
V Blesku běžně píšou rozhovory s "celebritami", které se nikdy neuskutečnily! Ale u sportu tam možná částečně pravda bývá.
Reagovat
Mistr
Včera jsem si koupil Broželit, kde mohu sledovat Roland Garros?
Reagovat
Mistr
A sice chápu, že Blesk a deník Sport má jedna a ta samá společnost, ale tohle bylo psáno ve Sportu a nikoli v Blesku, takže to prosím nazývejte správně. Blesk je přecijen ještě trochu jiná liga.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi na tom Broželitu, ne? Umíš to vůbec naladit?
Reagovat
Mistr
No ty tady vždycky dáváš souřadnice na al-jazeeru...
Reagovat
smazaný uživatel
Nemáš souřadnice? Tvoje chyba.
Reagovat
Mistr
:D :D
ty seš hovád :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist