Nejvýše nasazený Lehečka i Kopřiva na challengeru v Santiagu postoupili do čtvrtfinále, Rosol uspěl v Itálii

10. 3. 2022, 22:40
Aktuality 0
ATP CHALLENGER TOUR - Jiří Lehečka na antukovém challengeru v chilském Santiagu znovu potvrdil roli nasazené jedničky, dnes ve třech setech porazil Portugalce Goncala Oliveiru a postoupil do čtvrtfinále. O pár hodin později ho napodobil Vít Kopřiva. V italském Rosetu se mezi nejlepší osmičku probojoval Lukáš Rosol.
Jiří Lehečka

Jiří Lehečka minulý týden na antuce v argentinském Buenos Aires neúspěšně bojoval o postup českých tenistů na finálový turnaj Davis Cupu. Pobyt v Jižní Americe si nyní minimálně o jeden týden prodlužuje na antukovém challengeru v chilském Santiagu, kde plní roli nasazené jedničky.

A pozici favorita už dvakrát potvrdil. Po vítězství nad francouzským kvalifikantem Matteem Martineauem a přerušení série tří porážek, která se táhla od postupu do semifinále turnaje ATP 500 v Rotterdamu, si dnes poradil 6-3 3-6 6-3 s Portugalcem Goncalem Oliveirou. Ve čtvrtfinále se 91. hráč světa Lehečka utká s Argentincem Tomasem Etcheverrym (H2H 0-0).

Lehečku o pár hodin později napodobil Vít Kopřiva. Také 24letý Čech byl součástí daviscupového týmu a do Santiaga dorazil se šňůrou čtyř prohraných zápasů. Ve třech setech si ovšem vyšlápl na nasazeného domácího tenistu Nicoláse Jarryho i dalšího bývalého člena Top 100 Nicoláse Kickera, druhého jmenovaného ve čtvrtek porazil 6-4 4-6 7-5.

O první semifinále v sezoně bude Kopřiva bojovat s turnajovou dvojkou Alejandrem Tabilem, který nedávno v Córdobě absolvoval své premiérové finále na okruhu ATP. S Chilanem změří síly poprvé.


Rosol je ve čtvrtfinále v Itálii
V Itálii se daří Lukášovi Rosolovi. Český veterán po cestě mezi nejlepší osmičku neztratil set, nejprve vyřadil kvalifikanta Luciana Darderiho a včera další domácí naději Alessandra Giannessiho (6-3 6-4), kterého porazil i před týdnem ve Španělsku.

O první semifinále na této úrovni od loňského února se 36letý veterán utká se Španělem Nikolásem Sánchezem.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist