Nejvyšší soud odmítl dovolání útočníka na Kvitovou, platí 11letý trest

19. 8. 2020, 15:55
Aktuality 31
Nejvyšší soud podle serveru Seznam zprávy odmítl dovolání Radima Žondry, který před čtyřmi lety napadl tenistku Petru Kvitovou a pořezal ji. Za útok si ve vězení odpykává jedenáctiletý trest, jenž mu vyměřil soudce odvolacího soudu. Původně dostal osmiletý trest.
Profily hráčů
Radim Žondra

Nejvyšší soud dovolání zamítl proto, že podle trestního řádu nebyly naplněny důvody pro podání dovolání, řekla ČTK asistentka místopředsedy Krajského soudu v Brně Miroslava Klusová.

Kvitová byla ve svém bytě v Prostějově napadena před Vánoci v roce 2016. Dvojnásobná wimbledonská vítězka při útoku utrpěla vážné zranění levé ruky, nemohla několik měsíců hrát a dokonce jí hrozilo, že bude muset ukončit kariéru. Lékařům se však ruku podařilo po čtyřhodinové operaci zachránit.

Žondra sice od počátku tvrdil, že to nebyl on, kdo nyní třicetiletou tenistku zranil, soud mu však neuvěřil. Odvolací soud uvedl, že nad případem nejsou žádné pochybnosti, a zpřísnil mu trest kvůli tomu, že k napadení nedošlo bezdůvodně, ale plánovaně s cílem krást.

Útočník podle všeho předpokládal, že byt bude prázdný, Kvitová ho však zaskočila a pořezal ji. Poraněné tenistce navíc bránil v odchodu a v telefonování. Soud také přihlédl ke skutečnosti, že Žondra nebyl trestaný poprvé.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

31
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Fransoas
Pravděpodobné doufal,že dovolání u nejvyššího soudu mu pomůže ke snížení trestu.V tomto se přepočítal.Je to vážně "šikula".
Reagovat
Dobry-den
Dobrých zpráv není nikdy dost! smile
Reagovat
com
smile
Reagovat
tommr
škoda, že mu ten trest ještě o něco nezvedli. Takový šmejdy by vůbec neměli pouštět mezi lidi ... smile
Reagovat
aape
smile
Reagovat
blixa
Muhehe, sklaplo ti Fricku, což ? smile
Reagovat
jirkaS
ten si pojede svou
Reagovat
Krisboy
Reagovat
Blondie
Ještě ho přivolávej!
Já ho vytěsnila :D
Reagovat
Frick
Můžu jen zopakovat, že ofiko verze té story je tak zoufale nedává smysl, že tam musí být ještě něco, co není známo.

Pravdu ví jen Petra, případně Žondra pokud tam byl.
Reagovat
blixa
To, co nedává smysl, jsou především výplody tvého mozku smile
Reagovat
Pe3k
jak to podle tebe bylo? Petra se pořazala sama a svedla to na náhodného, svatého Žondru? smile
Reagovat
blixa
Žondra bude pravděpodobně po smrti prohlášen Svatým Otcem za mučedníka posléze za svatého smilesmile
Reagovat
Lina
Přesně Petra se pořezala sama a ještě se s ním objímala, aby měl na sobě její pach a policii uplatila těma 10 000, aby sehnali psi,
které vydávali za policejní nebo uplatila všechny včetně soudců, však peněz má dost, když tady neplatí daně. smile
Reagovat
Dobry-den
smile
Reagovat
peRFect
Že je Kramný hajzl a zavraždil ženu s dcerou jsem si jist.Že je Nečesaný spratek,exfeťák a vágus bylo prokázáno,ale nejsem si jist,že napadl kadeřnici z Hořic.A ten Žondra,to je takovej Nečesaný.
Reagovat
blixa
To jsou tři zcela nesrovnatelné věci. Kramný možná je hajzl, možná že dokonce zavraždil manželku a dceru, ani jedno netuším, ale zcela jistě je nezavraždil způsobem, za který byl odsouzen. Někdo v pozadí má nějaký zatracený zájem, aby šel sedět. Nečesaný je spratek, to souhlasí, ale taky je od samého začátku obětí zcela brutální policejní manipulace. Na druhé straně o Žondrově vině nemůže být pochyb. Identikit na něj sedí až nezvykle dobře, Petra ho zcela jednoznačně jako klíčová svědkyně poznala, alibi nemá žádné, není jediný důvod pochybovat. Jedině, že by měl snad dvojče, o kterém by nevěděl smile
Reagovat
peRFect
Nerozporuji závěry soudu v Žondrově případu. Ale stejně tak, jako si vlastně identifikaci Nečesanýho v nemocnici po poškozené vynutili (neustále ukazovali na jednu fotku), je lehké se připravit na indetifikaci Žondry. Nemapuji ten případ, ale četl jsem, že na vchod do domu Petry je kamera, která 30 min před a po údajném napadení nikoho nenahrála. Žondrovo auto, popř. ani on, není na jediné městské kameře a to ani směrem z města k jeho bydlišti a ani jiným.
Ale jak píšu, neznám všechny fakty (tedy spíše důkazy), ale ten případ je prostě divnej. Stejně jako zmíněný Nečesaný. Souhlasím s tebou, že s největší pravděpodobností byl Kramný odsouzen za jiné provedení vraždy, než ve skutečnosti spáchal. Nicméně jsem přesvědčen, že vrahem je. Policii se ale bohužel moc věřit nedá. Největší hajzlové chodí na GIBS, krytí, úplatkářství apod. je na denním pořádku a poté co jsem si pustil na Netflixu seriál Nevinní, tak je to tak evidentně nejen u nás, ale všude.
Reagovat
George_Renel
Identikit ovše Petra sestavila rok před tím, než byla nějaká fotografie.
Reagovat
peRFect
V tom případě zvláštní,že na fotce v nemocnici ukázala 2 jiné muže (přičemž mezi prezentovanými fotkami byla i ta Žondrova).2 roky nic a pak najednou pod Tempusem hurá akce a za 2 měsíce vyřešeno.
Nebudeme konspirovat,divný to prostě je a soud nějak rozhodl.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
pro Kramnýho byla elektrika nejjednodušší, když jí rozuměl. S jedem by měl asi víc problémů. Dobře si vybral Egypt, protože tam to málem zametli pod koberec.
Hnusy tohlecto...
Reagovat
gigin
Fricku máš tentokrát pravdu...
Reagovat
EllNino
prej "nemohu to šířit", ty taky, co nevíš, nepovíš :D
Reagovat
gigin
Však nic neříkám. Běž sa učit, šulíne :DD
Reagovat
Padme
Před necelými dvěma lety mi tu nějaký člověk poradil knížku Temná tajemství, před chvílí jsem ji dočetla. Je to fakt pecka, tak jsem chtěla dotyčnému poděkovat. Jen si nemůžu vzpomenout na jeho přezdívku :(
Reagovat
Mantra
a od koho? s tímto názvem je několik knih, díky za tip
Reagovat
Padme
Autoři Hjorth a Rosenfeldt. Detektivka, mám ráda tady ty severské krimi jako byl seriál Most (Dánsko - švedský) a filmy o oddělení Q. Už objednávám další knihy :)
Reagovat
smazaný uživatel
Si zavaril chlapik. Hlupy nápad s lúpežou.

To, ze porezal mediálne známu osobnost nepomohlo.

Paradoxne, ak by znásilnil, alebo dokonca zavrazdil neznámeho, tak menej.
Reagovat
smazaný uživatel
*Tak dostane
Reagovat
Blondie
To fakt nemůžete vědět.
Byl to recidivista.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist