Nekonečné čekání na titul nekončí. Zakopalová finále v Riu prohrála s Naraovou

23. 2. 2014, 20:15
Aktuality 36
WTA RIO DE JANEIRO - Klára Zakopalová ani po osmi a půl letech neukončila čekání na svůj třetí titul. V dějišti příštích olympijských her na antuce v Rio de Janeiru sice byla nasazenou jedničkou a suverénně prolétla do svého celkově čtrnáctého finále, v něm však i vinou problémů s dýcháním podlehla Japonce Kurumi Naraové.
Profily hráčů
Kurumi Naraová a Klára Zakopalová

V roce 2005 vyhrála turnaje na trávě v nizozemském Hertogenboschi a na tvrdém povrchu ve slovinské Portoroži, na další trofej však Klára Zakopalová stále čeká. 104 měsíců trvající půst měla možnost ukončit tento týden na premiérovém ročníku turnaje v Rio de Janeiru, kde byla největší papírovou favoritkou, v posledním utkání ale opět selhala.

Nejvýše nasazená Češka na brazilské antuce, na které se v roce 2016 budou konat letní olympijské hry, postoupila suverénně bez ztráty setu do svého celkově 14. finále. V něm byla proti 62. hráčce světa Kurumi Naraové favoritkou, jenže si udržela jen tři z dvanácti gamů na servisu a s tím neměla šanci uspět.

Zakopalová do finále vstoupila stejně mizerně jako do předchozích kol, ovšem s tím rozdílem, že dnes se z toho neoklepala. Na returnu se vůbec neprosazovala a za stavu 0-5 byla ráda, že alespoň odvrátila tři setboly a zažehnala 'kanára'.

I druhou sadu začala ztraceným servisem, o který pak přišla ještě dvakrát, nicméně díky čtyřem proměněným brejkbolům si vynutila třetí dějství. To už ale bylo znovu v režii dvaadvacetileté Japonky, která nakonec zvítězila 6-1 4-6 6-1.

Kurumi Naraová"Mám problém s astmatem a nemohla jsem dýchat," řekla po utkání Zakopalová. "To ale není výmluva. Kurumi odvedla dobrou práci. Zasloužila si to, hrála opravdu dobře," dodala Zakopalová, jež pogratulovala soupeřce k zisku prvního titulu v kariéře a premiérovému posunu do Top 50.

"Nemůžu tomu vůbec uvěřit. Je to naprosto úžasné, doufám, že se v Top 50 udržím až do konce roku," řekla nejlepší japonská tenistka současnosti. "Snažím se nemyslet na to, že jsem japonská jednička. Jen se soustředím na svou hru a každý den hraju svůj tenis. Pokaždé se snažím ze sebe vydat to nejlepší a teď tu stojím se svou první trofejí," dodala dojatá Naraová.

Zakopalová, jež zítra oslaví 32. narozeniny, dnes prohrála už sedmé finále v řadě a celkově v nich má bilanci 2-12. Dnešní porážkou se připravila o návrat do Top 30.

I přes dnešní neúspěch ale může být pražská rodačka spokojená se vstupem do sezony. Letos se z šesti turnajů nedostala přes první kolo jen na Australian Open a finále si zahrála také v Hobartu. Před dvěma týdny na antuce ve Španělsku pomohla k postupu českých tenistek do semifinále Fed Cupu a hned v následujících dnech zvládla nečekaně dobře náročný program i přechod na tvrdý povrch na turnaji v Dauhá, kde si vyšlápla i na bývalou světovou jedničku Ivanovičovou.

- WTA INTERNATIONAL RIO DE JANEIRO -
(Brazílie, antuka, 250.000 dolarů)
nedělní výsledky (23. 02. 2014)
Dvouhra - finále:
Naraová (5-Jap.) - Zakopalová (1-ČR) 6-1 4-6 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

36
Přidat komentář
smazaný uživatel
"To ale není výmluva..Kurumi odvedla dobrou práci, zasloužila si to". Co si zasloužila?? .Lepší výkon by předvedli podavači míčků!!!
Reagovat
PetaM
Silně pochybuji. Viděl jste je někdy hrát (např. při exhibicích, kdy jim tak rádi hráči dávají do rukou rakety)? Kopyta. Ještě, že jim to hráči podávají tak, jak se to má držet, jinak by to určitě chytli špatně ...
Reagovat
smazaný uživatel
ano, omlouvám se, tak třeba empire :-)
Reagovat
lars
krize, protože po roce 1989 se u nás zhroutil systém výchovy sportovců, zrušila se tréninková střediska mládeže, sportovní gymnázia a třídy.
http://sport.aktualne.centrum.cz/holecek-mame-stare-muzstvo-musime-zacit-stavet-na-mladych/r~5a9a2f789a3411e389720025900fea04/
Reagovat
Jan
Tak to je, současný systém vede všechno do záhuby a to nejen v hokeji a nejen ve sportu. Je zajímavé si přečíst i komentáře pod uvedeným článkem.
Reagovat
Jan
Ale neuvěřitelná zpráva je tady:

http://isport.blesk.cz/clanek/hokej-reprezentace/196146/u-reprezentace-koncim-dnes-jsem-se-rozhodl-rekl-hadamczik.html
Reagovat
Bob
Tvole kdo to je?? Trapas.
Reagovat
smazaný uživatel
Bob? Kdo to je? Člověk, který nezná hráčky první světové padesátky a leze na tenisový web?
Reagovat
aligo
:D Dobře ty1:D
Reagovat
Bob
Banjo a ty jsi kdo? Člověk bez mozku, který nepochopil, co jsem se tím snažil říct. Tak pro ty hloupější jako jsi ty - Klára celý turnaj nehrála špatně a ten turnaj měla vyhrát a s hráčkou jako je Nara si měla poradit.
Reagovat
Bob
Aligo, vysvětli mi, co znamená ":D dobře ty1:D". Má slovní spojení ":D dobře ty2:D" větší váhu, než to, co jsi napsal? Nebo prostě neumíš psát? :D:D:D1:D2345:D Dobře já:D37
Reagovat
smazaný uživatel
Iveta bude mít v 1.kole kvalifikantku nebo lucky loser. Rozhodl o tom los v Acapulcu...

Cibulková vs. Ula může být zajímavý duel.
Reagovat
smazaný uživatel
Olympiáda už je bohužel za námi. Česko na ní rozhodne ostudu neudělalo. Dvě zlaté, čtyři stříbrné a dvě bronzové medaile jsou skvělým výsledkem.
Biatlon: Nejvíce jsem sledovala biatlon, jelikož to je můj nejoblíbenější zimní sport. Hned v prvním závodě překvapil Jarda Soukup skvělým bronzem ze sprintu a zapsal se tak do historie jako první medailista na OH v biatlonu z Česka. Ondra Moravec získal stříbro ve stíhačce a bronz v hromaďáku. Gabča po nepovedeným sprintu, zejména ležce, kterou měla za tři, předvedla parádní stíhačku, kde ji medaile unikla o jednu netrefenou ránu. Ve vytrvalostním závodě skončila opět o jednu ránu čtvrtá, což mě fakt mrzelo. Vynahradil a si to v hromaďáku, kde skončila druhá, kdyby jednu ránu trefila, měla by zlato.:) Sbírka biatlonových medailí se rozrostla ještě o stříbro ze smíšené štafety, kde se medaile dočkala i Verča Vítkova. Trochu mě mrzí čtvrté místo ženské štafety. Gabča si žak ze Sochi krom dvou medailí veze i tři brambory, ale stejně jsou to skvělý výsledky. Přišlo mi, že čím déle byla olympiáda, tím líp na tom byla běžecky. Dokonce i prý uvažovala o startu v běžeckým lyžování na 30km, ale prý neměla akreditaci nebo body.. Nicméně už se těším na další závody SP, které začínají tuším 6.3. sprintem.
Snowboard: Snowboardový disciplíny mě nadchnuly obecně, jelikož jsem většinu viděla poprvé v životě. Líbil se mi slopestyle, kde mi ale bylo fakt líto Šárky Pančochové, když ve druhé finálové jízdě upadla. Stejně si pořád myslím, že kdyby tu první jízdu jela později nebo ji zajela ve druhém kole, měla by aspoň bronz.. Snowboardcorss vypadal v podání Evy Samkové úplně jako hračka. Neskutečný s jakou lehkostí jezdila. Smekám.
Rychlobruslení: Martina opě nezklamala. Stříbro ze 3km jsem tak trochu čekala a zlato z pětky je skvělý. Gratuluju..
Hokej: Ten si ani žádný komentář nezaslouží. Ještě teď jsem zklamaná.
Myslím, že hry v Sochu se opravdu vydařily. Už se moc těším na další. Docela by mne lákalo někdy jet na OH jako dobrovolník, třeba se mi to podaří.. :)
Reagovat
Frick
A jedna méně lichotivá skutečnost - je od roku 1998 první ZOH bez placky z klasickýho lyžování. Ale Bauer určitě nezklamal, to 5. místo bylo dobrý. A smeknout se musí před Nývltovou a jejím 5. místem ze závodu na 30 km.

Jinak taky bych se rád někdy podíval, jak Gabča jede bez flinty. :-))
Reagovat
Jan
Ano, výsledkově nejlepší ZOH, v biatlonu se sice všichni chlubí jak byli úžasní, což byli, ale mohlo to být mnohem lepší. Kdyby Soukalová líp zastřílela v prvním závodě, mohla mít i několik zlatých medailí. A ve štafetě žen, kdyby trenér prohodil Soukalovou s Vítkovou, že by Soukalová jela poslední úsek, byla na tom tak dobře běžecky, že by možná urvala i ten bronz. Sáblíková jistota, byla super. Snowboard - smůla Pančochové, jela si pro zlato i smůla Ledecké, kdyby byla zdravá, tak nejspíš také byla medaile v obou závodech, které jela. Samková - bohyně, vynikající. Kdyby pustili Soukalovou na běžeckou trať , kdoví ? Byla výborná. Hokej - ten den co vypadli, mi zatemnil oba medailové úspěchy, protože ten samý den získala medaili Martina a tuším i mix štafeta v biatlonu. VInu kladu na Hadamczika - 1. špatný výběr hráčů, vedly se o tom diskuze už před olympiádou, 2. nasazení Pavelce, který nechytal nic moc celou lympiádu a v zápase s USA pustil podle mně opravdu lehké góly a s tím se už dalo těžko co dělat, hráči jinak hráli v tom zápase dobře, ale s takovým mankem se to těžko dohání. Jinak se Švýcary to působilo zoufale, když nebyli schopní dát gól a se Švédy to byla katastrofa zejména v 1. třetině, kdy 1 - 2 hráli a zbytek stál a dívali se. 3. kladu vinu Hadamczikovi, že na postu trenéra reprezentace nemá co dělat celou dobu co tam je, nemá autoritu, nedokáže určit vhodnou taktiku, nabudit hráče o jeho konexích na svazu, který ho tam drží zuby nehty + prohlášení Krále, to ani nepotřebuje komentář. Navíc jeho chování nic moc, ani nepřišel do ČT na rozhovor. Pominu, že je mi nesympatický od samého začátku ve všech ohledech. Takže hokej špatné a dokud tam bude Had, tak to bude podle mně pořád horší.
Reagovat
Jan
Na Gabču se dá koukat jakkoliv - s flintou, bez flinty, na lyžích, bez nich, v běžeckém mundúru ... Vždy vypadá skvěle. Působí i skromně a velmi mile.
Reagovat
Jan
Jinak Ondra Bank, také 2x o chlup unikl medaili, jinak dobré i tak, tradičně mě dostalo jak v maratonu mužů 50 km běh nejlepší náš skončil 29. a v rozhovoru pak říkal - skvělý výsledek. To jako trénují na 20., 30. místa ? To tedy působí ... I když chápu velká konkurence a výkony soupeřů ...
Reagovat
Jan
Ještě Nikola Sudová má smůlu u rozhodčích. I na minulých olympiádách ji poškodili, zejména v Turíně. Co s takovými sporty, kde to závisí na libovůli rozhodčích ? Pak tam vládne diplomacie a dávají to Američanům a Kanaďanům.
Reagovat
Jan
Jinak na mě olympiáda působila velmi dobře, asi nejlépe ze všech, jedině úspěch hokejistů v Naganu samozřejmě stál za to, ale celkově jsem měl ze sledování velmi dobrý dojem a těšilo mě to. Také mohu říct bohužel skončila. Samozřejmě biatlonisti tomu hodně dali, pro mě zejména Soukalová ... Zážitek z medailí Sáblíkové a Samkové stál také za to, dobře se koukalo i na závody Pančochové a Ledecké.
Reagovat
gedzitka
Mě nadchly zejména snowboardové disciplíny a to tak, že ač zarytá lyžařka, tak jakmile se dostanu na sjezdovku, tak mažu do půjčovny vyzkoušet i prkno a kdo ví, třeba přesedlám. Doteď jsem se na "prknaře" dívala akorát jako na prznitele sjezdovek, ale když to člověk umí, tak to fakt má své kouzlo. No, však uvidím, jak mi to (ne)půjde. Když jsem se pak po snowboardcrossu dívala na skicross, tak mě to vůbec nebavilo.
Velká gratulace biatlonistům, kdybych měla uběhnout na lyžích to co oni, tak následně na střelnici netrefím ani soupeřův terč, natož svůj.
Tak a teď by se zase mohlo začít něco dít v tenise, kvůli olympiádě jsem ho sledovala jen jedním okem.
Reagovat
smazaný uživatel
Tamira Paszek se zdá se "stáhla" do ústraní a i když v Austrálii ještě zkoušela kvaldy velkých turnajů, tak teď v USA hrála dva turnaje s dotací 25 000 dolarů.. Ten první v Rancho Santa Fe vyhrála celkem jasně(ztratila tam jediný set).. :-))
Ten druhý turnaj hrála tento týden v Surprise.. Tam už to tak lehké nebylo.. Ve QF tu sehrála s Wozniak tříhodinovou bitvu(rozhodl až TB ve 3. setu), v SF další tříhodinová bitva, tentokrát s Besorup(344. na žebříčku) kdy ve 3. setu vyhrála až 7:5.. Dneska nastoupila ve finále proti Jaksič.. Byla to další tříhodinová bitva, což je celkem ostré ve třech dnech hrát tři zápasy na tři hodiny.. No ale Tamira se asi dneska zapsala do historie WTA!!! PROTOŽE JAKO NEVYUŽÍT 12 MP(všechny měla ve 2. setu) tak to chce Tamiro hodně odvahy! :DDD Nakonec Tamira prohrála 5:7 ve 3. setu.. :-(
Ale doufám, že bude pokračovat na těchto menších turnajích a znovu se dostane tam kam patří! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Zápis do historie :D
Reagovat
letityfanousek
nebudu se víc rozepisovat, abych nebyl sprostý
Reagovat
Frick
Bylo to tady fajn. Celkem mne překvapilo, kolik komentářů pod tenisovejma článkama, bylo o ZOH. Díky za to, že tu nikdo neměl problém s off-topicem a řešil se tu snowboarding, biatlon, hokej, rychlobruslení...
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, souhlas! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
A ještě bych dodal, že nejhezčí moment ZOH pro mě byl, když Maria přinesla olympijský oheň na stadion! :-)) :DD
Ale taky určitě hezké momenty byly jak se našim dařilo! :-))
Reagovat
Fandina
Pro mě byly hezké všechny medailové úspěchy a také dojemné a celkově se mi OH moc líbily. I ty brambory, pátá, šestá, osmá místa i to u Klárky Křížové hodně vzadu. A při nástupu se mi hodně a nevíc líbilo oblečení našich i Šárka jak nesla vlajku, s vlaječkami na tvářích a vůbec, to bylo zase super oblečení našich.
Reagovat
Roger_Federer
nereagujes?...
Reagovat
Fandina
Reaguji na někoho, jako ty teď na mě, osobně? Já psala o OH, ne o tobě nebo někom jiném. Jsi mnou posedlý?
Reagovat
dadaft
já si asi nejvíc užil běžecké lyžování - přenosy byly prvotřídní. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Sledovat ty naše holky tenisový je čím dál více náročné.Klára přece musela vědět do čeho jde,že může být v Riu velké vedro?Japonka byla čilá celý zápas a Klára jak leklá ryba. Prostě se na to nedalo dívat.I ty slzy to byla teda síla.Přece hraji turnaje proto, že chci vyhrávat a pokud to opakovanš neustojím, tak nemůžu myslet na vyšší póstavení na žebříčku,No snad si příští týden spravím chut na ATP turnaji v Dubaji.
Reagovat
smazaný uživatel
neměla tam co dělat jak je nemocná
Reagovat
wfcollapse
Byla zranena.
Reagovat
Frick
"Nejsem od čokolády? Já jsem teď mlsala."

Nápověda: Jedná se o jednu (v poslední době) mediálně vděčnou Češku. :-)
Reagovat
kada.tom
Gabča Soukalojc ;-)
Reagovat
Frick
Hele, to měli hádat ti, co to, neviděli :-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist