Němci v Halle ničili favority, dohrál Ferrero a Baghdatis

7. 6. 2010, 19:17
Aktuality 25
Radost domácím divákům dělají v německém Halle na začátku travnaté sezony domácí tenisté. Dva dnes postoupili do dalšího kola, když vyřadili nasazené hráče: Dominik Meffert vyřadil turnajovou čtyřku Ferrera ve dvou setech a podobně si Philipp Petzschner poradil s Kypřanem Baghdatisem.
Juan Carlos Ferrero

Juan Carlos Ferrero tak nenapodobí loňskou sezonu, kdy se na Wimbledon důkladně připravil dva týdny před jeho začátkem v Queen's Clubu a na grandslamovém turnaji následně došel až do čtvrtfinále. Tentokrát zahájil travnatou část sezony v Halle, kde dohrál hned v prvním kole. V souboji s Němcem Dominikem Meffertem si v obou setech vybral při svém podání jeden slabší game, čehož až 203. hráč světa využil.

Meffert, který prohrál v posledním kole kvalifikace a do hlavní soutěže se dostal díky odhlášení krajana Michaela Berrera z turnaje, se díky dobrému servisu dokázal vyhnout nepříjemným situacím. Na své cestě do druhého kola nasázel Španělovi 16 es a za 71 minut porazil vítěze dvou letošních antukových turnajů Ferrera 6-3 7-5.

O dalšího z osmičky nasazených hráčů přišel turnaj, když Kypřan Marcos Baghdatis nestačil na dalšího Němce Philippa Petzschnera. Baghdatis v Halle sice v roce 2007 došel až do finále, v němž podlehl Tomáši Berdychovi, tentokrát ho ale příliš nepodržel servis a Petzschner proti němu využil tři ze svých čtyř brejkbolů a vyhrál poměrně hladce 6-4 6-3.

Jediným nasazeným hráčem, který dnes potvrdil roli papírového favorita, byl někdejší nejlepší hráč světa Lleyton Hewitt. Australanovi se v prvním kole postavil Peter Luczak, který svého slavnějšího krajana příliš nepotrápil. Za hodinu a minutu si nedokázal vypracovat jediný brejkbol a Hewittovi podlehl dvakrát 2-6.

Výsledky - Halle (tráva, dotace 750.000 eur):
Dvouhra - 1. kolo:
Meffert (Něm.) - Ferrero (4-Šp.) 6:3, 7:5, Petzschner (Něm.) - Baghdatis (7-Kypr) 6:4, 6:3, Hewitt (8-Austr.) - Luczak (Austr.) 6:2, 6:2, Lacko (SR) - Chardy (Fr.) 7:5, 7:6 (7:0), De Bakker (Niz.) - Bopanna (Indie) 6:4, 7:6 (13:11), Troicki (Srb.) - García-López (Šp.) 6:1, 7:6 (7:4).

Komentáře

25
Přidat komentář
smazaný uživatel
Osobne som nemal velke ocakavani a myslel som ze Greul hnany publikom doma ho porazi navyse trava Davydenkovi nesedi. Prvy set bol vyrovnany tie-break ale druhy set vyhral Davydenko dako hladko dal kanara na trave prvy zapas to som fakt prekvapeny. Neviete ako hral? ci bolo vidno tu pauzu-fyzicka a tak, uderova istota.
Reagovat
skott
Nedival jsem se, jen na neco malo z Queensu, ale prekvapeni to neni.Byl to jen Greul, ktery na trave nema odehrano skoro nic.To by nemel byt souper pro Davydenka, ani kdyz je to jeho prvni zapas po pauze.Jediny ceho bych se bal, jestli navrat neuspechal, ale zda se, ze ne.Pekny zacatek pro Kolju.
Reagovat
smazaný uživatel
Zase nenastoupil a hraje za něj náhradník? ..;((
Reagovat
smazaný uživatel
Ach jo Marcosi,Marcosi...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak jsem koukal na Bulhara Dimitrova, o kterém jsem se taky dřív domníval, že v tomto roce už bude někde vysoko, kolena už sice obvázaná neměl.. ale mám obavu, že z toho asi nic minimálně v brzké době nebude. Nevím, kolik času a sil mu vzala zranění, ale pohyb nic moc, zdá se, že ještě roste, resp. že vyrostl, to by mohl být taky jeden z důvodů aktuální nic moc rychlosti..
Nevim, stagnuje a ztratil trochu šťávu. Docela rozčarování, no..
Reagovat
smazaný uživatel
Tiez som to kukal na eurosporte prve dva sety a nic extra nehral- vekovo uz mal 19ku teraz cize uz neni taky mlady aby nemohool hrat s muzmi ale ostat v juniorke- cize neviem neviem. Inak aj Nishikori dneska vyletel s Gasquetom neviem ci hral dobre ale to je dalsi talent. Dimitrov podla slov trenera vacsi talent ako Roger v jeho veku:D uvidime ci Dimitrov o 10 rokov nebude mat zopar triumfov vo Wimbledone:D
Reagovat
Vojtiik
na tenhle mač sem se tesil, bohuzel mi do toho neco vlezlo... doufam ze ste fandili, za par roku tady budem fandit dimtrovovi ve finale RG proti delpovi :D :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zápas se bude dohrávat zítra, třetí set. No, podívej se pak sám, zda si i potom budeš myslet, že to bude na finále Dimitrov - Del Potro. Zatím mi to nepřišlo, ale třeba měl nějakou dlouhou zdravotní pauzu.
Reagovat
skott
Tak Grigor akorat zacina;-) Vcera jsem videl jen prvni dva gemy, tak soudit nemuzu, ale ted jsem si cetl na jeho strankach, ze ukoncil spolupraci s Ludgrenem a dal ho povede byvaly kouc Marka Philippossise.Uvidime, mozna potreboval zmenu a pomuze mu...
Reagovat
Vojtiik
Tak vletel na to pekne, hodne slusny servis, celkove dobry vykon, az na par bot v poslednim gemu... snad uz se chyti a taky pojede nahoru :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem jenom neodbornik nehrajici tenis, nicmene si myslim, ze kdyby to byl takovy talent, tak uz se to nekde musi projevit. Chte, nechte se mi opet vybavil Rafael Nadal, ktery mel v 19 letech uz jeden GS titul a 4 Masters...
Reagovat
skott
No, nerekl bych, ze to byl az tak dobry vykon, byli tam spis jenom naznaky a momenty.Brejk rychle trochu se stestim, kdyz Bogdanovicovi lajnovy zahlasili jeden uder out, ktery pristal na bejslajne a ten konec byl taky docela krecovity.Odvracel brejbol, na 40-40 Boggo misto smece nesmyslne daval mic po lajne.Ale dobre ze Grigor postoupil chci ho videt jeste hrat, talent ma vazne obrovsky.
Reagovat
smazaný uživatel
Jeste jsem pro zajimavost zjistila, ze Roger Federer se dostal do sveho prvniho Masters finale az ve 21 letech a svuj prvni GS titul ziskal az ve 23...
Reagovat
smazaný uživatel
Vale46: někdo dospěje dříve, někdo později. A jde taky o to, jak dlouho se udrží ve formě... Těžko rozhodnout, co je více obdivuhodné: vyhrát grandslamový turnaj v 19 letech jako Rafa nebo ve 32 (nebo to bylo 33?) jako A. Agassi?

Nechci mluvit za tebe, ale po přečetní těch komentů jsem zíkal dojem, že předpokládáš, že když měl Rafa už v 19 letech GS titul, pak co teprve v 28/29 - to se nějaký Federer bude moct jít zahrabat, protože Nadal bude tou dobou jistě ověšen 20+ tituly cca... Nevím, ale nedokážu si představit Rafu s jeho tenisovým stylem, jak za 4 roky pořád běhá jako kamzík. Pohyb je pro něj naprosto elementární - z něj vychází i kvalita úderů (protože má dost času se k nim postavit atd.). Třeba jsem tě špatně, pochopil, v tom případě se omlouvám.
Reagovat
skott
Zadny tenista v nejblizsi dobe nevyhraje Masters nebo GS v ¨teen¨ letech.Hra se celkove vic stava fyzicky narocnejsi, lonsky rok byl snad prvni, co v Top 100 neskoncil zadny teenager od tzv. open ery.Celkove prvni stovka starne, dokonce i u holek se to zacina projevovat.To je statisticky dokazane.Take zalezi na tom, kdo jakou hru rozviji, Fedrerer napriklad hodne technicky narocnou hru, proto mu trvalo prosadit se delsi dobu, prestoze o jeho talentu se dlouho vedelo.Kdo hraje obranny nebo ciste silovy tenis, tomu ¨staci¨ pockat az fyzicky vyspeje.
Jinak v soucasne dobe se da rict, ze opravdovych talentu je nedostatek, troufl bych si tvrdit nejslabsi obdobi co sledjuju tenis.Rocniky po Murraym, Nadalovi pozdeji Del Potrovi, Cilicovi s De Bakkerem jsou hodne slabe.Grigor Dimitrov je spise vzacna vyjimka, ale i ten potrebuje cas.
Reagovat
smazaný uživatel
S tym suhlasim ze ziadny 18-19rocny tenista nevyhraje GS ciMasters proste dneska to neni take jednoduchoe to by musel dojst dakto ako Nadal - ale Nadal tu je raz za 10-20 rokov. Proste na to aby dakto kto hra silov a fyzicky je super disponovany proste potrebuje vek a ti co maju talent tak tam sa to moze prejavit v 22-24rokoch atd. Dneska je fakt tazke sa presadit proti top hracom- proste casy ked Nadal, Chang ci Wilander ako soplaci vyhrali GS tu v dalsich rokoch na 100% nebudu.
Reagovat
smazaný uživatel
taky jsem rád, že postoupil, rád se na něj ještě podívám. Je jasný, že do 22 let má ještě čas, ale podle mne míval dřív větší jiskru (dneska jsem ho hrát neviděl). Tak snad se mu začne lépe dařit pod novým vedením.
Reagovat
Vojtiik
Tak ja sem to bral vicemene v ramci prozatimnich moznosti, videli jsme lepsi vykony ale slo tam hlavne o to ze se nepodelal, ze hral porad to svoje.. jinac ten game jak dostal brejk byla blazniva poradne :D 15-15 zahlasili alexovi out, balon byl dobry, hawk-eye si nevzal... pak grigor zahral famozni forhand, zahlasili out balon dobry, vzal si oko.. za stavu 15-40 alex eso, zahlaseny out, hawk-eye opravilo na dobry, potom shoda... a pak Alex 2x DF, myslel sem ze koukam na baby :) :D
Reagovat
smazaný uživatel
Ne, ne :-), tim jsem nechtela nic naznacovat, jen me to zaujalo, tak jsem to napsala :-). Vpodstate mi slo hlavne o to, ze pokud by Dimitrov byl az takovy talent (vetsi nez Federer podle trenera, jak jste tu psali), pak uz by o nem urcite bylo slyset mnohem vic... Uz dva roky je mezi chlapama, na 360. miste...
Reagovat
smazaný uživatel
Ano ale o zraneni ramene, kolena, ktere Dimitrov prodelal uz se slecna/pani Vale nedocetla. Je trosku nachylnejsi a to ho brzdi. Nemuzes porovnavat kazdeho s Nadalem, ktery je vyjimecny prave tim, ze uz v 16 nebo 17 dokazal hrat mezi chlapy. Kazdy zraje jinak, jak uz psal Dumec. Krom toho o Del Potrovi taky slysel malokdo az do jeho 20 let, kdy predvedl svou spanilou letni jizdu na antuce a betonu.
Reagovat
smazaný uživatel
Neni dake prekvapenie. Ako antukar moc na trave asi velke sance nemal plus ten Nemec dal 16 es cize mu dneska isiel servis. Som velmi zvedavy na Hewitta lebo dalsie kolo hra s De Bakkeerom- to moze byt vyrovnany tazky zapas pre oboch
Reagovat
Kox
Meleš blbosti. Ferrero neni typickej antukář. Byl ve finále US open a i na trávě ve wimbledonu má dobrý výsledky. Takže neřek bych že nemá na trávě šance. Loni na trávě hrál líp než na betonech..
Reagovat
smazaný uživatel
Antukar-ako ze sa mu darilo na antuke tuto sezonu a on sam povedal ze postupom casu sa lepsie citi na harde viem ale tam som to napisal ze Nemcovi isel servis a Ferero urcite neni typicky travovy hrac to ze hral dobre nic este neni podstatne su terajsie vysledky- na antuke kde sa mu darilo dostal s Gineprim-ktory al ehraje slusne proste neni to take prekvapenie podla mna ze Ferero vypadol
Reagovat
nando
Pro mě je to teda velký překvapení, ptž Juan na trávě fakt umí. Jenže on je teď úplně z formy, což se ukázalo i na FO. Naopak mě nepřekvapil postup Petzschnera přes Marcose, podle mě jsou to dva relativně vyrovnaný tenisti a Petzschner na trávě umí, navíc hrál doma.
Reagovat
misoSK
podla mna je Petzschner kvalitativne ovela nizsie nez Marcos,nahodou sa mu teraz postastilo...ja som ten zapas videl Marcos viedol 4-2 v prvom sete a mal breakball na 5-2, potom vsak nepochopitelne polavil, petzschnerovi vyslo par uderov a razom bolo 4-6 0-3 z pohladu Marcosa, a aj ked sa potom trochu prebral tak Nemca v klucovych momentoch podrzal servis a Marcos sa uz na zvrat nezmohol, kazdopadne vsak Marcos patri ovela vyssie ako Petzschner a myslim ze na trave este najde svoju formu z minulych sezon...Petzschner by sa mal v prvom rade naucit hrat normalny backhand inac bude vzdy len okolo 50-eho miesta
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist