Němky povede ve Fed Cupu proti Češkám Lisická

25. 1. 2012, 13:14
Aktuality 9
Světová patnáctka Sabine Lisická povede německé tenistky do fedcupového duelu proti Češkám. Osmifinalistku Australian Open ve výběru kapitánky Barbary Rittnerové doplňují Julia Görgesová (23. ve dvouhře WTA), Angelique Kerberová (30.) a deblistka Anna-Lena Grönefeldová (53. ve čtyřhře).
Sabine Lisická

"Češky jsou mírnými favoritkami, ale i my jsme silné a můžeme se měřit s každým na světě," řekla Rittnerová, které chybí v sestavě Andrea Petkovicová. Desátá hráčka světa má neobvyklou únavovou zlomeninu v bederní části zad a rehabilituje. 

Jedničkou do dvouher bude Lisická, která prohrála v Melbourne ve 4. kole s Ruskou Marií Šarapovovou. Dvojkou bude Görgesová nebo Kerberová. "Záleží, jak se jim bude dařit v tréninku, žebříček nebude určující," řekla Rittnerová.

Variantou pro čtyřhru je pár Görgesová, Grönefeldová. Nastoupit ale může i Lisická, loni s Australankou Samanthou Stosurovou deblová finalistka ve Wimbledonu, v kterém tento pár prohrál s Květou Peschkeovou a Slovinkou Katarinou Srebotnikovou.

Utkání se uskuteční příští víkend 4. a 5. února ve Stuttgartu. Cestu za obhajobou loňského triumfu v české sestavě kapitána Petra Pály zahájí wimbledonská vítězka Petra Kvitová, Iveta Benešová, Lucie Hradecká a Barbora Záhlavová-Strýcová.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Jan
Ještě že Němkám vypadla Petkovičová, i tak to může dopadnout všelijak. A kdyby Kvitová neuhrála 2 body (nikdo není a nemusí být vždy stoprocentní), tak zbylé Němky jsou žebříčkově nad ostatními českými hráčkami. Uvidíme, bude to pěkné utkání.
Reagovat
smazaný uživatel
Trochu mě překvapilo, že v německém týmu není Mona Barthel, která na počátku letošního roku prokázala dobrou formu, a proto čistě z našeho pohledu, jsem za to rád. Jinak si myslím, že hrát v singlu vedle takové hráčky, jako je Petra, by měla být pro naše holky velká výzva, at'už v roli české dvojky nastoupí Lucka H. nebo Ivet. Měly by na kurtu nechat duši!! A ne jako Šafářová v Moskvě, která tam předvedla hanebný výkon, který jak známo, kritizoval i místní tisk a o Šafářové se vyjádřil, jako o slabém článku české sestavy. Z tohoto pohledu je v pořádku, že ji nyní nahradila Ivet, která na AO předvedla dobré výkony.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak myslím, že prohrát dva zápasy s hráčkami top20 NENÍ ostuda! Lucka je hráčka širší světové špičky, ale na ty holky ve dvacítce prostě nemá. To, že jí kritizoval velkohubý ruský tisk, je irelevantní. Že jí kapitán Pála vyměnil, to je jeho věc, ale nemyslím si, že zrovna Bára Záhlavová-Strýcová oplývá nějak zázračnou formou. Pála s ní samozřejmě počítá do deblu k Benešové, ale stejně dobrý, ne-li lepší pár by byl Hlaváčková/Hradecká.
Reagovat
jordan
Musim souhlasit, že Hlaváčková s Hradeckou by určitě byl lepší pár... Strýcová a Šafářová, to je jeden velkej přeceňovanej odpad. Nechápu, že je tam vůbec pořád ještě ten Pála bere. Největší labilky na WTA, co znám. Kvitová, Benešová a H+H do deblu by byl ideál, v takovym složení bychom vyhráli klidně 4:1...
Reagovat
smazaný uživatel
Příteli, přece vůbec nejde o to, s kým Šafářová v Moskvě prohrála(i když Pavljučenkovová taky není žádný zázrak), ale jde o to, jak hrála. A výkon to opravdu hanebný byl, nehodný reprezentace. Tady bych ruskému tisku nic nevyčítal, spíše Šafářové, že se pak chovala, jako by ten pohár vyhrála jen ona sama. Jinak i já bych raději ve čtyřhře viděl pár Lucka H., Andrea.
Reagovat
smazaný uživatel
Když si to tu tak čtu tak zaplať pán bůh že je naším kapitánem Pála a né kdokoli z vás. Vysledky jeho práce (nominace) mluví za vše.
Reagovat
smazaný uživatel
Příteli, každý fanoušek má právo, vyslovit svůj názor a říci, koho by v týmu chtěl a koho ne. Na tom přece není nic špatného. A pokud jde o Petra Pálu, je to výborný kapitán a výsledky jeho práce jsou vidět. Myslím, že on nejlépe ví, koho má na utkání vzít a koho ne. Já, jen jako fanoušek vyslovuji přání, že bych v budoucnu rád viděl v deblu pár Lucka H., Andrea a v pozici hráčky č.2, bych rád jednou viděl Petru 2, která měla loni vynikající sezonu a v žebříčku si hodně polepšila. Měla by ale podle mojeho názoru ještě zapracovat na svém podání, v současnosti je to docela bída.
Reagovat
smazaný uživatel
Naprosto s tebou souhlásím, každý fanoušek má právo na svůj názor a já jsem svůj názor vyjadřil v předchozím příspěvku:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist