Nemocná Kvitová dnes trénovat nebude, o víkendu by ale hrát měla

7. 11. 2018, 12:17
Aktuality 18
Petra Kvitová vynechá kvůli zvýšené teplotě dnešní trénink před finále Fed Cupu. Nicméně tým v čele s kapitánem Petrem Pálou věří, že o víkendu proti Američankám ve vyprodané O2 areně v Praze nastoupí.
Profily hráčů
© Česká sportovní/Pavel Lebeda

Pětinásobná vítězka týmové soutěže Kvitová užívala antibiotika minulý týden po Turnaji mistryň v Singapuru. V úterý si zatrénovala patnáct minut a před dnešním programem kapitán Pála oznámil, že se na kurtu neobjeví vůbec.

"Petra měla zvýšenou teplotu. Po dohodě s doktory jsme rozhodli, že do haly nepojede, nepůjde trénovat," řekl Pála novinářům. "Nic nenasvědčuje tomu, že by neměla o víkendu nastoupit a nikdo si nepřipouští, že by neměla hrát," dodal.

České tenistky už přišly před finále o zraněnou světovou osmičku Karolínu Plíškovou. Případná neúčast dvojnásobné wimbledonské vítězky Kvitové by byla citelným oslabením. "To by byla určitě komplikace," přitakal Pála.

Na finále se připravují Kateřina Siniaková, Barbora Strýcová a k týmu se poprvé připojila Barbora Krejčíková, náhradnice za Plíškovou. "Moc se těším na premiéru. Jsem ráda, že už jsem v týmu a začnu svůj první den," řekla Krejčíková, která se Siniakovou vyhrála Roland Garros, Wimbledon a jsou světovými jedničkami ve čtyřhře.

Siniakovou můžou čekat dva náročné dny. Teoreticky může odehrát obě dvouhry a k tomu závěrečnou čtyřhru. "Budu připravena," ujistila.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

18
Přidat komentář
peggy
Aby tak vyhraly Americanky a nedivila bych se.Slena Kvitova je jako nemocna,ale jinak se vesele uziva aktivity,na hrad nemohla a k soudu take ne.Ono v Monacu byt je lepsi.V rozhovoru s pani Strycovou se divim,ze neni svetova jednicka,ona umi dobre behat.Je malo lidi kteri chvali sami sebe.
Reagovat
George_Renel
Ty vole, představ si, že k tomu soudu nebyly pozvaná. To čučíš, co, vole.
Reagovat
EllNino
Troll, nereagovt
Reagovat
Holahej
Petra Kvitová.... ?Po náročné sezoně jde o dva týdny navíc, o to menší máte odpočinek a přípravu na další rok. Na druhou stranu je to finále Fed Cupu, nehraje se každý den. Pro nás je to samozřejmě jiné, protože hrajeme doma. Ony musí daleko cestovat; neodsuzuji je. Je to jejich rozhodnutí. A taky asi věděly, že to budou mít těžké.?

A ten povrch, který pokládá Česká sportovní, na kterém se jinde nehraje a jeho rychlost bývá na hranici regulérnosti..., to taky dost odrazuje?...
Reagovat
EllNino
tak na tom povrchu se myslím naposledy hrálo v roce 2014 ve finále ... protože od té doby se pokládá spíše pomalejší hard, který sedí všem, myslím, že Karolína třeba úplný mejdlo nemusí ... Petra naopak
Reagovat
Holahej
?Je dobrý. Jen jsem si pár minut musela zvykat, bylo to rychlejší. Ale úvodní trénink je hlavně k rozkoukání,? říkala Siniaková

Tak snad bude povrch korektní a i divácky atraktivní.
Reagovat
Frick
https://scontent-frx5-1.cdninstagram.com/vp/780dc1a321efda9a743eef484251954e/5C8684B0/t51.2885-15/e35/44785404_757895661220756_4663270721111621630_n.jpg

...ale po 4 měsících od "bubnu" asi dobrý, ne? Co dámy?
Reagovat
Paseka
Nějak se to Pálovi rozpadá. Aby to nakonec neurvali Američanky.
Reagovat
Paseka
* neurvaly ( pardon)
Reagovat
Pavlis
Hráčky předem nevědí, jak se vyvine konec sezóny. Z tohoto pohledu by jakákoli vyjádření na téma Fed Cup během roku měla být spíše střídmá. Když vědí, že zbývá ještě Fed Cup, měly by mu podřídit vše, poslední turnaj v sezóně. Ačkoli u nás panují teploty 15 stupňů, víceméně poslední dva měsíce, různě to skáče. Stále lítají komáři.

Petra je ale astmatička, absolvuje rychlé přelety, má hodně mimo tenisových aktivit. Pravda, asi dlouho domluvených, neodepře si výlet s blízkými. Taky málo času celkově. Jindy by nebylo to kdy zvládnout, do toho nemoc. Humbuk okolo její osoby, soud. Mohla se ale nachladit i tím, že někde na letišti měli klimatizaci.

Všechno teď hraje do karet USA. Nažhavené, sebevědomé, zdravé a v pohodě.
Reagovat
tommr
nechápu jak může Pála neustále opakovat, že Petra bude určitě hrát když má pár dní před začátkem finále horečky a nemůže trénovat. Petra byla zcela z formy už na TM a od té doby jen marodí a netrénuje takže její forma bude ted nejspíš ještě o hodně horší. Pochybuju, že může v takovým stavu něco uhrát proti zdravejm a namotivovanejm soupeřkám. Možná, že Pála ale jen mlží aby soupeřky byly v nejistotě ...
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě to s ní není tak horký, jen je to připravování půdy na to, aby z ní zase pak udělali hrdinku, když jako zázrakem s horečkou vyhraje.
Reagovat
Jan
Pěkně se to zbortilo. Při neúčasti Stephensové, Keysové a pocitu že to naše holky dají i bez výpletu se to sune do těžkého boje s výhrou USA.
Reagovat
EllNino
aspoň to bude zajímavý
Reagovat
Hypertac
Přesně tak. A když náhodou prohrajeme, tak se svět nezboří. Zdraví je důležitější.
Reagovat
Hypertac
Přesně. Petra už na TM byla hotová. Když tam do ní Vaněk hustil ty svoje evergreeny jak to dá a tak a ona se dívala na něho, ale pohledem za něho, tak jsem si říkal, že ji všichni mají jen jako slepičku co snáší ty zlaté vajíčka a bylo mi jí dost líto. Organismus má jistě oslabený a takovou tu horečku a bolest svalů v těle známe všichni. A navíc máme další hráčky, které by mohli dostat šanci jako Krystýna, Markéta.
Reagovat
EllNino
Markéta ukončila sezonu předčasně a léčí tříslo ... a Kristýna teď víc fotí, než aby hrála tenis
Reagovat
Marduch
mne z toho v tuhle chvili spis vychazi, ze hrat nebude. At uz je duvodem teplota nebo neco jinyho.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist