Nenasazená Siniaková v Trnavě vybojovala nejcennější trofej

15. 5. 2016, 13:26
Aktuality 63
ITF TRNAVA - Kateřina Siniaková vyhrála antukový turnaj ITF s dotací 100.000 dolarů v Trnavě a získala svůj nejcennější titul. Cestou za ním vyřadila čtyři nasazené soupeřky, v dnešním finále dvacetiletá Češka zdolala turnajovou trojku Anastasii Sevastovovou.
Kateřina Siniaková (@ facebook K.S.)

Kateřina Siniaková si hned v úvodu sezony zahrála čtvrtfinále v Shenzhenu, na dalších deseti turnajích WTA si však připsala jedinou výhru v hlavní soutěži. Jinak vypadla vždy už v kvalifikaci, nebo v 1. kole.

Tento týden startovala poprvé v sezoně na podniku ITF, slabě obsazený turnaj to ale nebyl. Ve slovenské Trnavě se nevešla mezi nasazené, přesto odehrála zřejmě nejlepší turnaj kariéry. Poprvé totiž vyhrála akci s dotací 100.000 dolarů a dala si tak dodatečný dárek k 20. narozeninám, které oslavila v úterý v průběhu turnaje.

Siniaková v Trnavě vyřadila celkem čtyři nasazené soupeřky. Porazila turnajovou dvojku Caglu Büyükakcayovou z Turecka, jež koncem dubna vyhrála turnaj WTA v Istanbulu, pátou nasazenou krajanku Kristýnu Plíškovou, nasazenou čtyřku Zarinu Dijasovou a v dnešním finále - prvním po roce a půl - zdolala třetí nasazenou Anastasii Sevastovovou. Bývalou 36. hráčku světa přehrála po setech 7-6 5-7 6-0.

Po vyrovnaném prvním setu měla Siniaková vítězství na dosah už v druhé sadě. Vedla 5-1, jenže znervózněla, udělala několik dvojchyb a vedení neudržela. Po šesti prohraných gamech v řadě musel rozhodnout třetí set a Siniaková se v něm rychle oklepala. Šestadvacetileté Sevastovové nadělila kanára a soupeřce připravila první trnavskou porážku, neboť Lotyška svůj jediný start v roce 2012 proměnila v titul.

"Mám velkou radost. Ke konci druhého setu jsem si to podělala sama. Pak přišly ty nervy, ale jsem ráda, že jsem to dotáhla do konce," komentovala Siniaková, jež cestou za svým celkově sedmým singlovým titulem na okruhu ITF zdolala poslední tři soupeřky až po třísetovém boji. Navíc vždy po podobném průběhu, kdy prohrála druhý set. "Asi mám ráda tříseťáky," usmála se talentovaná Češka.

Kateřina SiniakováPo nezdařilé koncovce druhého setu z publika odešel její otec a české tenistce to prospělo. "Odešel, ale určitě se někde koukal, takže děkuju za podporu. A trenérovi děkuju. že to se mnou vydržel, protože to se mnou není lehký," dodala na adresu Daniela Filja.

Aktuálně 124. hráčka světa Siniaková, jež už byla ve světovém žebříčku i na 64. místě, si v Trnavě zajistila přísun 110 bodů a posunout by se měla na 107. příčku. Pravděpodobně si tak zajistila jistotu startu v hlavní soutěži Wimbledonu, který začne koncem června.

Nyní se však soustředí na Roland Garros, o které bude zřejmě muset v příštím týdnu zabojovat v kvalifikaci. Nicméně je druhá 'pod čarou' a v případě odhlášení alespoň dvou tenistek ještě před losem kvalifikace se dostane rovnou do hlavní soutěže,

"Čím dál se dostanu, tím lépe. Když budu hrát kvalifikaci a podaří se mi projít, tak bych pak chtěla udělat ještě aspoň kolo," řekla rodačka z Hradce Králové ke svým ambicím na grandslamu v Paříži. Výraznou únavu prý po náročném turnaji necítí. "V tenisu je tohle obvyklé. Možná bude doma jen nějaká malá regenerace, ale tenis je můj život a takhle je to vždycky."

V osmileté historii turnaje v Trnavě se Siniaková stala už třetí českou šampionkou. V sezoně 2010 zvítězila Sandra Záhlavová a v roce 2013 triumfovala Barbora Strýcová.

• ITF TRNAVA •
Slovensko, antuka, 100.000 dolarů
nedělní výsledky (15. 05. 2016)
• Dvouhra - finále •
Siniaková (ČR) - Sevastovová (3-Lot.) 7-6(4) 5-7 6-0
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

63
Přidat komentář
Fandina
Na Arena Sport právě opakují zápas Katky se Sevastovou a celkem mě pobavil komentátor, když sděloval, že Katka dlhé roky spolupracovala s Helenou Sukovou. Vím, že spolu spolupracují, ale určitě to není dlhé roky, maximálně dva a jestli se nepletu, tak s ní spolupracuje i nyní. Ne, jak bylo řečeno, splupracovala.
Reagovat
COMEON
V štvorhre to na víťazstvo dotiahla Terka Mihalíková s Annou Kalinskayou. Gratulácia dievčata!
Reagovat
Frick
"pro Kristýnu bude důležitá ta část sezóny po Wimbledonu. U ní to bylo vždycky stejný. Na začátku sezóny haly, kde jí to šlo, pak tyhle asijský turnaje, na kterejch se sice daj brát lehčí body, ale z hlediska perpektivy a nějakého zlepšení je to o ničem. Pak Wimbledon a pak už tak nějak nic. Jakoby po tom Wimbledonu vždycky odpadla. Kristýna letos hrála jenom jedno halové ITF a pak už venkovní hardy, kde nasbírala slušnej počet bodů. V minulost jela hlavně ty haly, takže tohle je jakési pozitvní zjištění.. že už se zdá nebýt jenom hráčkou ultra-rychlých povrchů. Pak měla koule zahrát konečně tu antuku. Mám z ní letos celkem dobrý pocit a věřím, že tentokrát by to po tom Wimblasu nemuselo být špatný. To zjištění, že je celkem konkurence-schopná i jinde jak v tělocvičnách a trávě jí snad pomůže."

-------------------------------------------------

Uvidíme, no. Do Wimbledonu je třeba obhájit ještě asi 140 bodů a pak už je její do pozice do "kratší druhé půlky sezóny" v zásadě luxusní. Zbývá jen věřit tomu, že zase neuvadne.
Reagovat
tommr
Kristýna už letos obhajuje prakticky jen 130 bodů za druhý kolo ve Wimbledonu. Obhajoby před a po Wimbledonu jsou zanedbatelný. Když udělá 1-2 kola na FO kde už má jistej start v hlavní soutěži tak má pro letošek v podstatě vystaráno ... :)
Reagovat
lars
videl si ji s Gibbs ?
Reagovat
tommr
Roland-Garros qualifying is taking place from Monday 16 ? Friday 20 May, and for the first time this year, it will be shown on television and the Internet. All matches from Court No.6 will be broadcast throughout the five days.

v televizi by kvalifikační zápasy měly být na Eurosportu ...
Reagovat
Fandina
Díky za upozornění a je to tady na zítra uvedeno.
http://tv.eurosport.cz/tvschedule.shtml
Reagovat
smazaný uživatel
Podle tennisfora by Bára musela mít odehraný (prohraný) zápas zítra do 4 hodin, a potom by mohla jet na FO, a jelikož s Vinci hraje až v úterý, tak si bude muset vybrat, jestli bude hrát v Norimberku, nebo odstoupit a jet na kvaldu na FO
Reagovat
Frick
Kde přesně se to píše?
Reagovat
smazaný uživatel
diskuze u Rolland Garros MD + Q, tak poslední 4 stránky
Reagovat
Frick
Pokud se neodhlásí, tak to bude od ní velice hloupé. Proti Vinci to bude no chance.
Reagovat
Frick
Ví, jak potěšit domácí poblikum.
Reagovat
Frick
Stuttgart Q3: 18 b.
Praha R32: 1 b.
Madrid Q1: 2 b.
Trnava QF: 25 b.
Norimberk R32: 1b.

= (bez 1-2 b. zisku) 38 bodů

HardGrassTýna 2015:
Istanbul F: 48 b.
Gifu QF: 21 b.
Fukuoka W: 80 b.
Kurume SF: 29 b.
= 178 b.

Celkem: -140 bodů
Reagovat
Frick
Takže nic moc. Věřim, že v nejhoršim by v tom Japonsku udělala SF+F, to by bylo 96 bodů, s bodama z kvaldy o Stuttgart by to bylo 114 bodů a ztráta jen 64 bodů.

Samozřejmě by to ale mohlo být i mnohem lepší - třeba finále a výhra za 160 bodů.
Reagovat
lars
dnes tam asi "ztuhla"
Proc jsi na TP psal, ze nebude hrat v Norimberku?
Reagovat
Frick
http://www.tennisforum.com/3090-n%DCrnberger-versicherungs-cup/1079737-nurnberg-md-q-lists.html

Nebyla tam původně psaná.
Reagovat
bIbec
dneska sem jí po nějaké době sledoval (1. set) a nebylo to špatné. Ani bych se nedivil, kdyby na RG došla dál jak její ségra. Sezónu má rozjetou celkem slušně, nato že letos hrála lepší turnaje. Možná ani ta kvalda Wimbledonu by pro ni nemusela být na škodu. Vidím to pozitivně u ní :-)
Reagovat
bIbec
jo a je klidně možný, že kdyby porazila Katku, mohla třeba slavit velký antukový titul tento týden. Byla dost blízko.
Reagovat
tommr
jj Kristýna měla smůlu, že narazila na Katku tak brzo - v Trnavě to klidně mohla celý vyhrát ...
Reagovat
Frick
Nevim. Já myslim, že ne. I když samozřejmě tady to je "Po bitvě je každej generál."
Reagovat
smazaný uživatel
Krejčíková prošla kvalifikací a hned první nasazená Vinci... smůla na los.
Reagovat
bIbec
já bych řekl, že je to dobrý los. Pokud se bude hrát zítra teda. Když prohraje, může v klidu pohodě zamířit do Paříže, když vyhraje, tak má skalp výborné hráčky. No a ve druhém kole pak vyletí proti Kiki asi :-)
Reagovat
bIbec
tak podle schedule hrát zítra nebude. Takže jo. Je to los na houno.
Teď jde říct, že se kvalifikovala na turnaj, kde je téměř určitě odsouzená k prohře v 1. zápase a zároveň propásne kvalifikaci RG.
Na prd no.
Reagovat
rusedski
A nezačíná náhodou kvalda ve středu?
Reagovat
Frick
To stihne.
Reagovat
tommr
jj pokud si to dobře pamatuju tak se každoročně kvalda losuje v úterý a hraje tříkolově od středy do pátku ...
Reagovat
Frick
Tak už to taktitcky začínáme hrát na ČF s Helmutama....
Reagovat
lars
ten brankar Furch 3 goly ze 3 najezdu od Danu me zklamal.
Reagovat
Frick
Ve hře chytal dobře. Ale ty nájezdy jsou velký varování.
Reagovat
Serpens
Přičítám to špatnému rozpisu zápasů... poslední tři roky hrajeme s těmi nejlepšími hned na začátku a pak jde motivace do kytek a vypadá to jak dneska... celkově se mi nelíbí ten systém osmičlenných skupin, kdy se hraje až moc zápasů s týmy, které "nemají co ztratit". Ten starý systém se čtyřmi čtyřčlennými skupinami byl lepší, tam většinou co zápas, to lepší soupeř.
Reagovat
lars
Po nezdařilé koncovce druhého setu z publika odešel její otec a české tenistce to prospělo. "Odešel, ale určitě se někde koukal, takže děkuju za podporu. A trenérovi děkuju. že to se mnou vydržel, protože to se mnou není lehký," dodala na adresu Daniela Filja.
Reagovat
tommr
Katka si to tím jak někdy na kurtu vyvádí hlavně ztěžuje sama sobě ... :)
Reagovat
blixa
Někdy vždycky ? :D
Reagovat
tommr
bohužel z kvalifikace v Norimberku nepostoupila když dneska podlehla Vogtový po téměř totožným průběhu zápasu jako včera Jesika Malečková - první set jasně pro naší hráčku, druhej neštastně ztracenej v TB a třetí už jasně pro soupeřku ... :(
Reagovat
lars
Terka hrala v TB pomerne spatne
Reagovat
Frick
Hlavě jak já odešel tebn servis. Z prvních deseti podání ztratila jedno, a ve třetí sadě všechny prohrála. :-/

No, kdoví, jak ten Norimberk pojala....
Reagovat
kada.tom
Tož gratulace k titulu, moc jí nemusím, každopádně je potřeba, aby se našim nadějím začalo dařit :)
Reagovat
tommr
otočila nepříznivě se vyvíjející zápas v závěrečném kole kvalifikace na turnaji v Norimberku a postoupila do hlavní soutěže ... :)
O postup z kvalifikace bojuje ještě Tereza Martincová. První set proti přemožitelce Jesiky Malečkový vyhrála hladce 6:1, ale ve druhým se trochu zadrhla ...
Reagovat
EllNino
Jak Jesika, tak Tereza chtějí nechat Vogt vyhrát, Malečková měla včera snad set a 5:2 ve 2. setu
Reagovat
tommr
jj zatím to vypadá na opakování včerejška - první set jasně pro naší hráčku, druhej neštastně ztracenej v TB a třetí už jasně pro soupeřku ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Bára sice postoupila v Norimberku, ale v úterý už by měla začít kvalda na FO .... jsem zvědavý, jak se k tomu postaví ....
Reagovat
EllNino
no má Vinci takže asi prohraje v 1. kole a pojede na kvaldu :)
Reagovat
bIbec
tak snad bude hrát zítra. To by bylo blbý, kdyby se ten zápas hrál v úterý..
Reagovat
tommr
opravdu začíná kvalda na FO už v úterý? Pokud si to dobře pamatuju tak se každoročně kvalda losuje v úterý a hraje tříkolově od středy do pátku ...
Reagovat
Fandina
Tady se po kliknutí na úterý objeví, že se hraje kvalda holek i kluků.
https://tickets.rolandgarros.com/en/schedule
Reagovat
tommr
tak to vypadá, že letos se bude opravdu začínat o den dřív. Možná je to kvůli očekávanýmu špatnýmu počasí? Pro Báru to ale ještě nemusí nutně znamenat, že bude hrát už v úterý, protože první kolo bude rozložený do dvou dní a dá se čekat, že hráčky hrající tento týden ještě na jiných turnajích budou začínat až ve středu ...
Reagovat
rusedski
Jenže losovat se bude už zejtra a asi nejde bejt nalosovaná na RG a zároveň to ještě mastit v Norimberku...
Reagovat
EllNino
jde to, na turnajích je to běžná praxe hrát na turnaji třeba semifinále a mezitím se rozlosuje kvalda dalšího turnaje a tam může ten samý hráč taky být :) s nižším postavením samozřejmě většinou :)
Reagovat
rusedski
Chlapi začínají už zítra, takže to letos asi celý o den posunuli :/
Reagovat
tommr
si dneska vybojovala titul na ITF turnaji v chorvatském Bolu když ve finále porazila turnajovou jedničku Von Deichmannovou dvakrát 7:5 a pomstila tak svojí sestru ... :)
Reagovat
bIbec
3 tituly pro naše holky tento týden :-) I Když ten Katky je trochu někde jinde. A Gábina by se měla snažit i jinde, nejenom v tom Bolu :-)
Reagovat
tommr
vypadá to, že se tam cítí jako doma ... :)
Reagovat
tommr
dneska vybojovala nejcennější titul v kariéře a v žebříčku se díky tomu posune na 107.místo. Od návratu do první stovky jí už dělí pouhých 45 bodů ... :)
Průběh dnešního zápasu ale taky potvrdil, že přezdívka "Krazy Kat" na Katku sedí jako ulitá. Ani její soupeřka - která po zápase dokonce ve vzteku zdemolovala mobil - ale na tom není o moc líp ... :)
Reagovat
Krisboy
Myslím, že ten mobil to přežil. Házela s ním sice opakovaně, ale jen tak jemně na antuku. Nešvihla s ním silou o beton :) Ale nasr..á byla fest, to jo.
Reagovat
tommr
asi jí někdo hezky "pogratuloval" k dnešnímu výkonu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Furt lepší "Krazy Kat" než "Gulbisova sestra"... :D
Reagovat
Fandina
super, viděla jsem třetí set a bylo to super, jak se snažila, šla do toho. Pěkně a jen tak dál Katko. Pojď!!!
Reagovat
horska.kraslice
Tak snaží se ona vždycky, to je pro ni typické. Ale ne vždy její snaha stačí, bohužel. Tentokrát to vyšlo, tak snad bude v tomto modu pokračovat,
Reagovat
PetaM
Super, gratulace! :)
Reagovat
George_Renel
Sevastova otáčela, ale neotočila. Konečně po nekonečné době Katka něco uhrála. Mělo by jí to nakopnout, aby uhrála něco i na WTA.
Co je potěšující, že obrat dokonala Krejčíková v Norimberky, když z opravdu špatných čísel dokázala otočit a 3. set již jasně kontrolovala.
Reagovat
Fandina
Tak tak, nejen Katka, ale i Bára super.
Reagovat
smazaný uživatel
Gratulace k jejímu nejcennějšímu titulu! :) Je to sice ITF, ale Katka už tam dvakrát (2013-2014) byla ve čtvrtfinále, takže určitě zaznamenala posun. Na turnaji porazila solidní hráčky a jenom potvrdila, že od turnaje v Praze se jí daří. :)
Reagovat
smazaný uživatel
To kdyby hrála s nasazením, to by teprve vypadalo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist