Nepovedená generálka na French Open. Vondroušová ve Štrasburku nezvládla čtvrtfinále s Kalininovou

24. 5., 13:39
Aktuality 20
WTA ŠTRASBURK - Markéta Vondroušová (24) skončila na třech turnajích před Roland Garros pokaždé již na raketě druhé soupeřky. Na antukovém podniku WTA 500 ve Štrasburku nejvýše nasazená Češka nezvládla deštěm odloženou dohrávku čtvrtfinále proti Anhelině Kalininové (27), které podlehla 7:5, 3:6, 2:6. Ukrajinka v následném souboji o finále nestačila na rozjetou Američanku Danielle Collinsovou (30), jež si o třetí letošní titul zahraje s krajankou Madison Keysovou (29).
Markéta Vondroušová (© Profimedia)

Vondroušová – Kalininová 7:5, 3:6, 2:6

Markéta Vondroušová ve Štrasburku začala rozpačitě už v prvním vystoupení proti Magdaleně Frechové, nakonec ale zdravotně indisponovanou Polku po obratu porazila. Také s druhou soupeřkou nezačala vůbec dobře, a byť proti Anhelině Kalininové v úvodu otočila vývoj z 0:4 a první set získala, tentokrát sama vedení 1:0 na sety neudržela a po více než dvou a půl hodinách boje prohrála 7:5, 3:6, 2:6.

Čtvrtfinále se mělo odehrát už ve čtvrtek večer, ale zápas byl kvůli dešti odložen a brzký dopolední termín Vondroušové 'nechutnal'. Nejlepší pasáž zaznamenala během otočky z 0:4 na 5:4, zlepšený výkon ale udržet nedokázala. Úvodní sadu ještě urvala na svou stranu, ale ve druhém ani třetím dějství se jí už stav 0:3 otočit nepodařilo.

Čtyřiadvacetiletá rodačka ze Sokolova sice zahrála více vítězných úderů (34:30), ale také spáchala více nevynucených chyb (38:28). Téměř třetina z nich byla dvojchyba (12). Celkem osmkrát přišla o podání, využila jen třetinu z 18 šancí na brejk a s o tři roky starší Ukrajinkou prohrála již třetí ze čtyř vzájemných soubojů.

"Ten první set byl trochu podivný. Obě jsme nehrály dobře. Ale já se postupně lepšila a jsem šťastná, že jsem se dokázala probudit a fungovaly mi nohy. Postupně jsem hrála čím dál lépe, i když mi docházely síly," komentovala Kalininová, jež ve Francii zvládla už třetí třísetový zápas.

Statistiky zápasu Markéta Vondroušová – Anhelina KalininováStatistiky zápasu Markéta Vondroušová – Anhelina Kalininová (@ Livesport)

Vondroušová během antukového jara odehrála čtyři turnaje a pouze ve Stuttgartu, kde si vyšlápla na Arynu Sabalenkovou, vyhrála víc jak jeden zápas a po třech výhrách došla do semifinále. Na dalších třech akcích na úvodní vítězství navázat nedokázala - v Madridu padla s Mirrou Andrejevovou, v Římě nestačila na Soranu Cirsteaovou a druhá sokyně byla nad její síly i ve Štrasburku.

Česká tenistka marně bojovala o teprve druhé semifinále od loňského triumfu ve Wimbledonu. Nyní se přesune do Paříže, kde se finalistka z roku 2019 střetne o zopakování loňského druhého kola na French Open proti Španělce Rebece Masárové.

Kalininová o své třetí a opět antukové finále, v němž by usilovala o premiérový titul, marně usilovala proti odpočaté Danielle Collinsové. Své oblíbené americké soupeřce podlehla 6:7, 1:6 a v pátém v zájemném střetnutí teprve podruhé prohrála.

Třicetiletá Collinsová vyhrála již 22. ze 24 posledních zápasů, přičemž prohrála pouze dvakrát se Sebalenkovou. O celkově 5. titul a již třetí v tomto roce se Američanka, jež po sezoně ukončí kariéru, utká s krajankou Madison Keysovou (H2H 1:1).

Výsledky turnaje WTA 500 ve Štrasburku


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

20
Přidat komentář
Tomas_Smid_fan
Vyjádření Anděly máme, ale vyjádření Maky mi nějak chybí.
Reagovat
Mantra
Mě se třeba líbí, že jsou Markétě vidět bradavky. Asi je pořád nažhavena. I ty kéry tomu napovídají. Jo. Za mě ok. Vydělané má. Tak teď už jen zábava
Reagovat
jih
Škoda že nejsou vidět Lindě N.
Reagovat
mirek1955
Poslední turnaje od Markéty bída a utrpení. Prohrát s tenistkou která vypadá jak chlap a je asi 52 v žebříčku je ostuda. Co potom Rolland Garros a Wimbledon ? Jak tam chce uspět ? Půjde dolů v žebříčku a to pěkně .....
Reagovat
tommr
po Wimbledonu kde bude obhajovat 2000 bodů za lonskej titul vypadne z top-20 ...
Reagovat
com
hele 52 v zebricku je momentalne Karolina
Reagovat
tommr
Karolína je 51, Kalinina 56 ...
Reagovat
com
ja uz koukam na ten aktualnejsi, kde ji Kalinina preskocila na 48 misto
A Karolina tim padem klesla na 52
Reagovat
PTP
A taky vypadá jako chlap
Reagovat
hanz
Myslím, že už to s ohledem na počasí ani Vondroušovou nebavilo... natož se tam honit přes dvě hodiny a vědět, že jí ještě čeká nažhavená Kolča... čekal jsem, že to zabalí dřív... to ještě vydržela dlouho...
Reagovat
Mantra
Reagovat
Merlin
To byl hnus velebnosti. ????????
Reagovat
Mantra
Nic
Reagovat
Yonaash
"Česká tenistka marně bojovala..." - skutečně? Nevšiml jsem si
Reagovat
Klenot_mezi_muzi
skvělá zpráva
Reagovat
aligo
Markéta by nutně potřebovala psychiatra a klidně dva
Reagovat
Serpens
Tereza Valentová skolila nasazenou jedničku a bude hrát finále v Rakousku Už jí to tolik nejde jako na začátku sezóny, hodně toho musela otáčet, ale vyhrává pořád

Postupuje i naše "Baby Danielle Collins" Laura Samsonová a protáhla tak vítěznou sérii
Reagovat
tommr
Tereza má pomalejší rozjezdy ale zdrcující finiše ...
Ve finále jí bude čekat turnajová dvojka která je zhruba na stejné úrovni jako její dnešní soupeřka takže šance na pátý letošní titul je velká ...
Reagovat
PTP
Rebecca Šrámková
Zvládla tu maďarskou pannu smile smile smile
Reagovat
TSP
S velkým P s malým už asi nebude.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist