Nepůjde to. Bartoliová vzdala snahu o comeback

13. 6. 2018, 19:35
Aktuality 6
Zdravotní potíže jí před pěti lety donutily ukončit kariéru a nyní se ze stejného důvodu vzdala naděje na návrat k profesionálnímu tenisu. Marion Bartoliová po několika měsících snahy dostat se zpět do formy oznámila, že zvýšené tréninkové dávky jí působí bolesti v rameni a nedovolí pokračovat v přípravě na turnaje. Třiatřicetiletá Francouzka by ráda u tenisu zůstala v roli trenérky.
Profily hráčů
Marion Bartoliová

Marion Bartoliová ukončila kariéru měsíc po triumfu ve Wimbledonu 2013 kvůli častým zdravotním potížím. Po tenisu se jí ale brzy začalo stýskat a několikrát mluvila o možném comebacku.

Jenže v roce 2014 si našla přítele a zanedlouho se ukázalo, že bývalé sedmé nejlepší tenistce světa udělal ze života peklo. Neustále ji psychicky terorizoval a opakoval, že je tlustá, až ji postupně donutil k drastickému zhubnutí.

A to Bartoliovou málem stálo to nejcennější, co člověk má. V roce 2016 totiž její extrémně zesláblé tělo napadl neznámý virus a Francouzka přiznala, že bojovala o život. Dokázala se však uzdravit a loni znovu zatoužila po návratu na kurt.

Na comeback se několik měsíců připravovala, kvůli bolestem loktu měnila styl servisu. V březnu se představila i na exhibici Tie Break Tens v New Yorku, ale těžce se dostávala zpět do fyzické kondice. Po uzdravení totiž výrazně nabrala na váze a během zvyšování tréninkových jednotek ji začaly limitovat bolesti v oblasti žeber a bederní části zad.

Návrat odložila na trávu, dnes však oznámila, že boj o návrat definitivně vzdala. Na zdravotní potíže se prý nabalily i bolesti ramene, které bývalé světové sedmičce znemožnily rvát se o comeback.

"K mému zděšení musím bohužel zastavit pokus o návrat. Potřebné zvýšení tréninkových dávek se znovu odrazilo v bolestech v pravém rameni," uvedla na twitteru.

Bartoliová během své kariéry získala osm trofejí na okruhu WTA. V poslední době spolupracovala s různými médii a na nedávném French Open figurovala jako televizní komentátorka. V budoucnu se chce věnovat trénování.

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

6
Přidat komentář
brixner
Ale kozy se jí zvětšily parádně :-)
Měl jsem Marion rád, svým způsobem takový "exot" na tůře, ale to vůbec nevadilo. Do bran nesmrtelných se dostala a teď už jen spokojený další život!
Tak se měj dobře, holka!
Reagovat
Frick
Ale teda v zásadě úžasný, jak se snažila.

I v tomhle kontextu si zase vzpomenu na Lucku a její rezignování.
Reagovat
freeteepek
Jo, za tu snahu by měla dostat nějakou cenu.
Co to bylo za přítele, který jí nutil změnit se? A proč si to zralá žena nechala líbit?? Navíc se o Bartoliové vždy říkalo, že je inteligentní. Měla ho hned nakopat do zadku...
Reagovat
a.magerova
Láska je láska (s inteligencí to nemá nic společného)... může jí/jemu 100 lidí říkat, že je to hnusný zmetek, zamilovaná/ý neslyší, nevidí... :-/

Mám známou, ta si našla taky hnusného zmetka, všichni jsme jí to říkali, ona neslyšela, ještě byla naštvaná, co proti němu furt máme.... a když po letech (kdy ji i bil a ona to tajila) sama konečně zjistila, že je to hnusný zmetek, tak nám řekla: "Proč jste mi neřekli, že je to hnusný zmetek, když jste to od začátku věděli?!"
Reagovat
brixner
Mám vopačnou zkušenost: Jedný sousedce povidam - "Vyser se na mě, jsem strašnej zmetek!" A vona tak kejvala hlavou, jako že mi rozumí a něco zásadního s tim udělá a já měl takovej fajnovej pocit, že sem udělal dobrej skutek a třeba i zachránil manželství...A najednou PÍÍP, kouknu na mobil a vona mi dobila kredit :-) A teď se v tom vyznej !
Reagovat
a.magerova
Prostě láska je láska... nepomůže ani to, když se snaží odradit od sebe i ten onen.... ;-)

Tady je zas zajímavý, že pokud člověk o sobě řekne: "Jsem hodný, se mnou se budeš mít dobře.", tak člověk znejistí a začne hledat proč s ním NE.... ale věta: "Jsem hrozný zmetek, se mnou bys nebyla šťastná.", působí jako magnet a ví se, že s ním ANO...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist