Nervózní Allertová ve svém prvním finále utrpěla debakl s Jankovičovou

26. 9. 2015, 10:20
Aktuality 105
WTA KANTON - Udělat sladkou tečku za životním turnajem se Denise Allertové nepodařilo. Dvaadvacetiletá Češka v čínském Kantonu nedokázala ve svém prvním finále na okruhu WTA setřást nervozitu a s favorizovanou Srbkou Jelenou Jankovičovou prohrála jednoznačně 2-6 0-6.
Denisa Allertová

Loni na jaře se Denisa Allertová vracela na kurty po vleklém zranění ramena. Ale rychle se dostala do tempa, vyhrávala turnaje ITF a v říjnu v Lucemburku si vybojovala i premiérovou účast na turnaji WTA. Nakonec to dotáhla až do semifinále. 

Necelý rok poté, své maximum překonala. Tento týden v čínském Kantonu se potřetí v kariéře dostala do čtvrtfinále, v něm si proti světové dvojce Simoně Halepové připsala premiérový skalp hráčky Top 10, včera vyřadila další bývalou finalistku Roland Farros Saru Erraniovou a v 22 letech postoupila bez ztráty setu poprvé v kariéře do finále turnaje WTA. 

V boji o titul jí ale proti bývalé světové jedničce Jeleně Jankovičové svázala nervozita. Allertová sice v úvodu smazala manko brejku a otočila na 2-1, ale od té chvíle už neuhrála ani game. Tropila vysoký počet nevynucených chyb včetně sedmi dvojchyb, za celý zápas udržela jen jeden ze sedmi servisů a po jednoznačném průběhu prohrála za 70 minut hry snadno 2-6 0-6.

Denisa Allertová a Jelena JankovičováNavzdory drtivé porážce ale bude Allertová vzpomínat na své vystoupení ve čtrnáctimilionovém městě v dobrém. Nejenže si připsala první skalp hráčky elitní desítky a poprvé si zahrála ve finále, ale také o šestnáct míst vylepší své nejlepší umístění ve světovém žebříčku. V pondělí se posune na 57. příčku.

"Prožila jsem tady úžasné chvíle. Jsem moc ráda, že jsem tady porazila tolik dobrých hráček a zahrála jsem si tu své první finále. Jelena dnes na mě byla až moc dobrá, ale s celým týdnem jsem moc spokojená," řekla Allertová, která by se měla příští týden představit na turnaji v uzbeckém Taškentu.

"Denisa tady předváděla skvělou jízdu, porazila velké hráčky. A dobře hrála i v finále, protože to bylo mnohem vyrovnanější, než je konečný výsledek," řekla Jankovičová a popřála své soupeřce hodně štěstí. "V budoucnu tě čekají další finále a tituly, tak jen pokračuj v tom, co děláš."

Jankovičová, která si dnes pomohla i deseti esy, si ve 34. finále na okruhu WTA připsala 14. titul a první po více než dvou letech. Nejcennější trofej získala před pěti lety v Indian Wells. V srpnu vyhrála také v čínském Nanjangu, ale turnaj spadá do nižší kategorie WTA 125k.

"Je úžasné vyhrát dva turnaje v Číně, je to pro mě velmi speciální místo. Chci poděkovat všem fanouškům, a to nejen za dnešek, ale že mě podporují už spoustu let," uvedla třicetiletá Srbka, jež v semifinále utekla z mečbolu Belgičance Wickmayerové. Na oslavy tituly ale nemá čas. "Musím se rychle přesunout do Wuhanu," dodala aktuálně 25. hráčka světa.

• WTA INTERNATIONAL KANTON •
Čína, tv. povrch, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (26. 09. 2015)
• Dvouhra - finále •
Jankovičová (4-Srb.) - Allertová (ČR) 6-2 6-0
• Čtyřhra - finále •
Hingisová/Mirzaová (1-Švýc./Ind.) - Sü Š'-lin/Jou Siao-ti (Čína) 6-3 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

105
Přidat komentář
smazaný uživatel
No nič, Belinda, mám ťa rád, ale pre zdravý vývoj tvojej psychiky (maniere ako ziapanie po vlastnom trénerovi [nevadí, že je to otec, dokonca k tomu by malo byť dievča, akékoľvek, ešte slušnejšie, trénera sa vymeniť dá, s otcom to také jednoduché nie je], atď. ...) by momentálna pozícia No.7 asi nebolo to pravé orechové, nakoniec aj Aga sa posledné mesiace vytrápila viac než dosť, takže už bolo načase aj pre ňu zahrať slušný výsledok, a TOP 10 jej inteligentnej hre, keď sa jej darí, celkom svedčí. Belinde by mal fotrík dennodenne pripomínať osudy spratka z Kanady, ktorý dostáva poslednú dobu nádherné umravňovacie lekcie.
Jednako, je to príjemné dievča, držím všetky palce.
Reagovat
lars
Karol mela v QF asi tu nejtezsi :((
Reagovat
Lunej..
Moc pekne zatim, Aga daješ:) zato Samicka dostava kour Mirjana hraje hodne dobre a nektere returny jsou jak z modu Petra lonsky Wimbl.
Reagovat
freeteepek
Aga hrála skvěle a navíc měla i štěstí. Belinda neměla svůj den, ale i tak předvedla spoustu parádních akcí. Tolik talentu měl naposled Mozart:-)
Reagovat
lars
ty jsi videl hrat Mozarta ? :))
Reagovat
freeteepek
Ty ne?
Reagovat
Frick
Skvostný rok a půl pro Denču. Před půl rokem jako čerstve 21-letá (tj. mladá, ale už ne 17-leté koťátko) byla ve 4. stovce, vyhrála jen nějaké 10k , zkrátka člověk jí nemohl moc považovat za nějakou perspektivní holku. A pak to přišlo. Vyhraná 50k v Turecku, kvarteto vyhraných 25k, premiérová (byť neúspěšná) kvalda na US Open a nakonec fenomenální jízda v Lucemburku. Šest dní, šest vyhraných zápasů z toho jeden nad GS finalistkou. Letos pak posunutí do TOP 100, pozvánka do Fed Cupu, výhra v R128 na všech GS a nakonec tedy první finále WTA tůře do nějž vedla cesta přes skalp světové dvojky Halepové.

Pochopitelně - ne všechno se taky za ten rok a půl dařilo. Stále platí, že ta 50k v Turecku z loňského dubna je Denčinou nejcennější (vítěznou) trofejí. Drtivá porážka ze soboty se asi dá akceptovat lépe než prohra ve finále v Praze, kde to byl "pouze" 75k turnaj a Denča možná trochu zarmoutila české fanoušky, kteří byli letos navyklí na české vítězky domácích turnajů. Rovněž na turnajích po Austrálii to nebylo (až do JTB Prague Open) optimální. No a taky ty GS. 4x zdolání prvního kola je fajn, ale další krok se nepovedl ani na jeden ze čtyř pokusů. Nejvíce to asi zamrzí na RG, kde Pirožek byl přijatelnou soupeřkou a pak na US Open. Po tom jasnym prvym setu byl člověk namlsán. Navíc pavouk byl dobře otevřený.
Reagovat
Frick
Pardon "před půl-druhým rokem", samozřejmě.
Reagovat
COMEON
Neviete o ktorej sa bude hrať? (SEC)
Reagovat
blixa
Vieme ;-)
Reagovat
Frick
To ti udělá radost - Mášena se ti dostal do vybrané společnosti!
http://revue.idnes.cz/celebrity-v-plavkach-0rg-/zajimavosti.aspx?c=A150925_161641_zajimavosti_nh
Reagovat
Frick
(promiň, Denčo).

Už bude týden ze špitálu, neměla by si pomalu zkoušet lehce pinkat?

Jinak nevíte - trénuje i Lucka někde v Brně nebo pokud byla v Čechách, tak vždy jen v Prostějově?
Reagovat
tommr
absence zpráv o znovuzahájení tréninku mi příjde dost zlověstná ... :(
Reagovat
horska.kraslice
Počasí není zrovna ideální, ani v halách není asi moc příjemně, takže návrat po nemoci raději opatrně, ať z toho není hned nějaké nachlazení nebo něco horšího (myslím zranění, raději nevyslovovat).
Reagovat
tommr
nevím jak v Brně, ale u nás v Praze je ted pro sportovce ideální počasí ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
V Brně (a obecně na Moravě) bylo dneska výrazně horší počasí než v Praze nebo jinde v Čechách.
Reagovat
VlS
Bože, ještě není ani tejden ze špitálu a vy byste už chtěli, aby vám referovala, jak udělala Ironmana a trénuje 16 hodin denně.
Reagovat
misa
Někde jsem četl, že si občas zapinká i v Brně, pokud je zrovna u rodičů.
Reagovat
Frick
Kvalda jen dvou kolová a kdyby jí zvládla, tak na kvalifikantky nečekají žádné přetežké soupeřka (vlastně těžkou soupeřkou v rámci celýho pavouka je tam v zásadě jen Becková). Pokud by udělala kvaldu + jedno kolo, tak by měla hnedka 48 bodů. A dostala by se někam k 218. místu.

A ona se tam nevydá kvůli tomu, že se bála toho, že se nevejde do kvalifikace. To by taky nemusela lítat vůbec nikam, porotože vždycky je riziko, že vypadne v prvnim kole.

Takže asi tak. Když někdo nehraje ze zdravotních důvodů, je to mrzutý. Když někdo vypadne po šílenym výkonu s no-name hráčkou, tak je to samozřejmě špatný, ale nějak to k tomu tenisu patří. Ale když někdo neletí na turnaj z toho důvodů, že si není schopen (nebo spíš jeho manažer či nekdo takový) schopen propočítat reálnou míru rizikosvosti nedostání se na turnaj (přičemž to nebylo tak, že by se tam dostala jedna holka, co byla 5 míst za Nicole), tak je to prostě ŠLENDRIÁN.
Reagovat
rusedski
No ono je to malinko složitější. Jasný, člověk se podívá na pavouka, vidí tam holky ze čtvrté či páté stovky a řekne si:"To je -píp-, že tam nejela."

Jenže...jedná se (podobně jako Dalian, kde by se Nicole také nakonec vešla) o poměrně vzdálenou destinaci, kdy je potřeba vyrazit dva, spíše tři dny předem. To platí nejen pro Nicole, ale pro většinu hráček, možná s výjimkou pár místních. No a v téhle fázi byla Nicole nejenže pod čarou, ale dokonce výrazně, entry list do kvaldy byl poměrně našlapaný. Takže logicky nikam nejela, stejně jako prakticky všechny holky, které neměly jistotu; možná existují "gambleři", kteří vyrazí jako první druzí pod čarou a spoléhají, že to nějak dopadne, ale moc jich asi nebude.

Tím se pole náhradnic do kvaldy prakticky vyčistilo, ale do začátku zbývalo ještě několik dní, kdy samozřejmě mohou přijít další odhlášky (a taky takřka vždy přijdou). Takže se na poslední chvíli pravidelně uvolní pár místeček a kdo je zabere? Logicky ten, kde je "v dosahu" (domácí hráčky, deblistky, které už jsou na místě). Když se kouknu na pavouka Taškentu, tak kromě 2 WC a zřejmě PR Dusheviny je tam devět holek s žebříčkem nejhůř cca 200. Pak velká mezera a zbytek jsou Amanmuradova (domácí), Daniels, Marozava, Kalashnikova. Vsadím boty, že poslední tři tam budou hrát debla a do kvaldy se dostaly proto, že prostě v místě konání už byly a využily tak pozdních odhlášek, neboť holky co byly "na řadě" zůstaly doma. Podobný byl Dalian, na poslední chvíli se dostaly nikoli hráčky, co byly těsně pod čarou, ale Lertpitaksinchai, Plipuech, Webley-Smith, zase deblistky z hlubin singlového žebříčku.

Takže ano, Nicole mohla hrát, pokud by vyrazila "na blind", jenže to se prostě nedělá. A kdyby se to dělalo, tak by si zase nezahrála, protože by tam vyrazily všechny :). Je strašně jednoduché říct:"Měla tam jet, mohla hrát", ale nikdo nejsme v kůži toho tenisty, který musí vážit dalekou cestu s velkými náklady, v tomhle případě navíc do ne moc atraktivní destinace...
Reagovat
rusedski
A jak koukám, tak má evidentně příjemnější starosti :/
https://instagram.com/p/8F8hZsO6sA/
Reagovat
Frick
http://sport.idnes.cz/tenis-denisa-allertova-rozhovor-kuang-cou-fj1-/tenis.aspx?c=A150926_173400_tenis_tny

"Nyní zamíří do Taškentu, ale jen proto, aby se odhlásila, neboť ji opět trápí potíže s břišním svalem. Následně má v plánu turnaje v Linci, Lucemburku a Poitiers."

Pokud není myšleno nějak "obrazně", tak ona se ještě bude trmácet do Taškentu, aby tam nějakýmu bafuňáři řekla, že se odhalšuje? Neni to trochu na palici? I kdyby se musela odhlásit nějak osobně, tak by to přeci mohlo jít přes zástupce WTA, který dohlížel na turnaj v Kantonu, ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Tuším, že někdy od loňska platí, že pokud přešvihne termín, tak se lze odhlásit pouze v místě konání turnaje, je-li to ze zdravotních důvodů a chce-li se hráčka vyhnout pokutě. Loni po AO na to doplatila i Lucka Hradecká, která po Austrálii byla marod, ale po cestě domu se musela zastavit v Paříži, na kterou byla přihlášená.

Jedno z těch pravidel, jejichž původním smyslem bylo chránit zájmy WTA (aby jim v tom holky nedělaly holubník), ale ve výsledku se z něj stala jenom zbytečná buzerace pro hráčky nižší výkonnostní kategorie, které nemají tolik peněz, aby si mohly dovolit pokuty ignorovat.
Reagovat
smazaný uživatel
Podobný "výlet" si tuším udělala Dominika v únoru do Dubaje.
Reagovat
Frick
Taky Rybáriková byla v Praze kvůli tomu. Ale v Praze je blaze, to se nepočítá.
Reagovat
Frick
Tak kdo ví o kolik je ta pokuta vyšší než rozdíl v ceně letenek Kanton - Praha vs. Kanton - Taškent - Praha.

Ale to asi tolik nebude. 10 - 20k CZK, co jsem se tak díval. Tu pokutu bych čekal v řádu jednotek tisíc USD...
Reagovat
smazaný uživatel
Asi bude o tolik, že se Denče do toho Taškentu vyplatí letět na otočku než se na to vybodnout, letět rovnou dom a nechat si napařit pokutu..
Reagovat
smazaný uživatel
Taškent je prakticky na cestě mezi Guangzhou a Prahou, takže z hlediska cestování to není zase tak hrozné - není to jako kdyby musela letět z Prahy do Taškentu a zpět. Ani cenově to není tak strašné, letenka do Prahy je aktuálně okolo 21 tisíc, kdežto z Guangzhou do Taškentu cca 13 tisíc a z Taškentu do Prahy zhruba totéž, takže to vyjde zhruba o 5 tisíc dráž. Pokuta by byla 1250 USD, ale s každým dalším opakováním se zdvojnásobuje.
Reagovat
smazaný uživatel
Asi bude o tolik, že se Denče do toho Taškentu vyplatí letět na otočku než se na to vybodnout, letět rovnou dom a nechat si napařit pokutu..
Reagovat
tommr
je to sice škoda, že Denisa v Tashkentu hrát nebude, ale upřímně řečeno s nějakým úspěchem se tam stejně počítat nedalo. Málokterá tenistka je schopná odehrát naplno dva turnaje po sobě ...
Hlavní ted je aby se vykurýrovala do začátku turnaje v Linci. To zranění břišních svalů se mi vůbec nelíbí - Denisa s tím má opakovaný problémy už hodně dlouho ... :(
Reagovat
Frick
No, já myslim, že dva turnaje za sebou by hráčka tedy měla být schopna odehrát.

Navíc Denisa měla předtím skoro tři týdny volno.
Reagovat
rod_laver
K čemu se to Štěpec snížil?...

"V rámci svého partnerství s finančně-poradenskou společností OVB Allfinanz jsem se včera účastnil její firemní konference. V rozpravě, kterou vedl Petr Šimůnek, jsme dospěli k tomu, že o špičkových výsledcích, bez ohledu na obor činnosti, rozhoduje hlavně přístup, příprava a odhodlání. Byl jsem moc rád, že po návratu z Indie jsem nemusel jen teoretizovat."
Reagovat
smazaný uživatel
Já mu to nemám za zlé. V letošním roce bude mít dost výrazně zápornou bilanci (letošní prize money 233 tisíc USD před zdaněním), takže se snaží peníze získat jinak. Štěpec už si kdysi vyzkoušel, co je to rýt držkou v zemi (z finančního hlediska), takže je logické, že se snaží předejít tomu, aby se to opakovalo.
Reagovat
lars
Denisa uznala, že už jí v boji o titul scházely síly. ?Psychické i fyzické vypětí v předešlých dvou zápasech bylo obrovské a už jsem to bohužel nezvládla.

vzdyt neztratila do finale set. souperka hrala 3 setaky. nebyla favoritkou

opět ji trápí potíže s břišním svalem.
Reagovat
blixa
No, jenže Denisa hrála vysoko nad svůj standard a porazila hráčky na úrovni, které se obvykle ani nepřibližuje. Taky není zvyklá na téhle úrovni postupovat až do finále. Pro ni rozhodně vysoce nadstandardní psychické i fyzické vypětí. Pro Jelenu to byl jen další běžný turnaj, takže i když sehrála více setů, nebylo to neobvyklé zatížení.
Reagovat
Frick
No ale i tak. Zřejmě Denisa nebude hráčkou se železnou výdrží jako třeba Kája.

BTW: Zítra to bude přesně 10 let od chvíle, co jedna maldičká (a dnes stále ještě vcelku mladá) česká tenistka počala jednu neuvěřitelnou 3-týdenní šňůru.
Reagovat
Atoidi1
???
Reagovat
lars
A Wickmayer v SF s Parohackou mela vice sil nez Allert, kdyz hrala turnaj v predchozim tydnu?
Reagovat
freeteepek
Co je to zač ten její trenér? Není mi moc sympatický. Nevypadá to, že by dokázal Denisu během zápas dostatečně povzbudit. Když jemu chybí energie, tak Denise potom taky...
Reagovat
George_Renel
Viděl jsi vůbec nějaký zápas? Dnes, včera, předevčírem. Slyšel jsi trenéra? Nemyslím si.
http://sport.idnes.cz/tenis-denisa-allertova-rozhovor-kuang-cou-fj1-/tenis.aspx?c=A150926_173400_tenis_tny
Reagovat
freeteepek
Viděl jsem jak jednou trenér za Denisou přišel a nebyla v tom energie.
Reagovat
George_Renel
Ovsejeden tvůj pohled nelze generalizovat...
Reagovat
freeteepek
Proto se ptám, co je to za trenéra? Já ho neznám:-)
BTW. Když přišel za Belindou ve finále táta, tak jí řekl, aby hrála, co on jí říká nebo podala soupeřce ruku a šla domů. Pak se zvedl a odešel. Belinda za ním ještě volala:"Ty jdi domů" Takové chování mě dost překvapilo a byl jsem zvědavý, co to s Belindou udělá. Možná to vidím zaujatě, ale trenér, byť otec, by neměl během finále takto velkého turnaje se svojí svěřenkou takto jednat.
Reagovat
blixa
Zatím jsem získal dojem, že oni takhle spolu komunikují normálně :D Oba mají ve zvyku přehánět, Bel hysterčí a vyšiluje, tak otěcko ji obvykle "utře". Asi nic jinýho nefunguje.
Reagovat
bIbec
dovedu si představit, že když kouč řekne své svěřenkyni, že hraje jak kráva vypatlaná, že to může mít i pozitivní účinek.
Není to o tom jaký je kouč sám o sobě v tomhle ohledu. Ale co ve skutčnosti dovede hráčku motivovat k lepšímu výkonu. To je myslím dost subjektivní. Někoho by tato slova srazila, někoho zdravě nas*ala.
Reagovat
sprchon
Přesně tak... Táta musí vědět nejlépe co na jeho dceru platí. ;)
Reagovat
EllNino
Jinak Reeně je dneska 34 let, takže all the best a co nejdelší kariéru :) ...
Reagovat
smazaný uživatel
Když už jsme u těch oslav, svátek dneska slaví Andrea (Hlaváčková) ;-)
Reagovat
Frick
Nějaký náznak zdr. problému u Denisy - nic takového nebylo patrno, že? Takže asi skutečně jen odpočinek a časový pres při přeletu.
Reagovat
Frick
Ale asi by to fakt bylo úmorný. Teď si můžu řikat, že třeba kdyby se Simonou prohrála a z Taškentu se neodhlásila, tak ten Taškent mohla i vyhrát :-D.

Co ale je zarážející je to, že nikde není Tereza Smitková. Snad se tedy schovává v ALT listech pro evropský haly. No a taky Petra C., samozřejmě.

Báry Krejčíková se Štefkovou budou pokračovat v mexický anabázi a zahrají si tam na další 50.000. Krejčíková bude nasazená.

Terka M. bude hrát 25k ve Francii, bude turnajovou čtyřkou. Bude tam hrát i Hogenkamp, Dodin a Razzano.
Reagovat
bIbec
(1)Beck v Kulichkova
(wc)Sharipova v Cepelova
Q/LL v Krunic
Jovanovski v (7)Ostapenko

(3)Hercog v Sasnovich
(wc)Kalinina v Hibino
Koukalova v Q/LL
Q/LL v (5)Siniakova

(8)Mitu v Shvedova
Rodina v U.Radwanska
Q/LL v (wc)Abduraimova
Q/LL v (4)Larsson

(6)Gasparyan v Panova
Vesnina v Friedsam
Bertens v Vekic
Kr.Pliskova v (2)Witthoeft
Reagovat
EllNino
Kristýna má fakt pech tvl ...minulej tejden nasazená 2 Schmiedlová, teď pro změnu Witthoeft :(
No a ve 2. kole zřejmě Klára s Katkou proti sobě ...ikdyž nedivil bych se, kdyby tam místo nich byly 2 kvalifikantky :D
Reagovat
bIbec
hej, řekl bych, že zrovna na tomhle turanji by se to nemělo brát, jakože tvl já mám pech, že sem dostala druhou nasazenou. Ona ta Witthoeft není nějak extra kvalitativně lepší, jak ty ostatní hráčky, co tam hrají. Zatím teda určitě ne. Každá může porazit každou.
Když si představím Kristýnu proti komukoliv tam, tak bych to viděl černě tak jako tak :-))
Reagovat
EllNino
asi máš pravdu, jen to vypadá divně :)) ...ale uznávám, že Carina se dá porazit, snad to nebude obvyklý scénář 1. vyhraného setu a následného uvadání ...
Reagovat
smazaný uživatel
Tenhle scénář je dost pravděpodobný. Stejně tak je dost pravděpodobné, že k zápasu Koukalová - Siniaková nedojde :D Ale jinak je to vážně turnaj, kde může vyhrát (skoro) každá.
Reagovat
EllNino
No když jsem viděl, že mezi kvalifikantkami jsou Anett Kontaveit, Kozlova nebo Petra Martic, popřípadě Steffi Voegele, tak holky budou mít těžkou práci :)
Reagovat
Mayo
Nevadi, druhe miesto je pekne.
Reagovat
Miselin
1. skalp hráčky top 10? A co US Open a výhra nad Karlou?
Reagovat
bIbec
to se zítra ve Wuhanu nehraje?
Reagovat
bIbec
hmm, na stránkách WTA je napsáno, že turnaj začíná 27.září, čili předpokládám, že už se zítra nějaká ta první kola budou hrát, je to tak?
Reagovat
EllNino
http://www.protennislive.com/LSHD/main.html?year=2015&wkno=99&eventid=&tour=2&lang=en&ref=http://www.wtatennis.com

vždyť tu máš rozpis :)
Reagovat
bIbec
ajo, díky :-)

on tady myslím někdo psal, že se ještě zítra hraje kvalda a v pondělí hlavní soutěž, ale teď se dívám, že už sou kvalifikantky přiřazený, což znamená, že už se kvalda dohrála, takže sem z toho byl úplně zmatený :-)
Reagovat
tommr
ve Wuhanu se hraje jen dvoukolová kvalifikace a hlavní soutěž začíná už v neděli, aby se turnaj stihnul včas dohrát před začátkem Pekingu ...
Reagovat
dadaft
nevadí Deniso.
skvělý turnaj, skvělá vítězství,
gratulace.

((( jen škoda, že v 14-ti milionovém Kantonu nechodilo na tenis víc lidí )))
Reagovat
d@ve
+1 Tak tak, skvělý turnaj, bohatá zkušenost. Snad ji vydrží i zdraví..

Jinak ještě že jsem se na finále nestihl podívat. Asi bych byl víc zklamanej. Takhle mi naštěstí utkvěly v paměti vzpomínky na ty její povedené předchozí zápasy. :)
Reagovat
EllNino
Petko dostala hned do 1. kola Joe Kontu, tak myslím, že to bude další konec
Alize bude hrát s Julčou Goerges, dost možná Julča favoritka zápasu
Bobina dostala Danku Kovinic, uvidíme, jak bude hrát po US Open
Kiki Mladenovic se utká s Tig, která dneska zvládla vyhrát 2 zápasy v 1 den
AKS čeká Duque Marino
Jelena dostala hned na úvod Heather Watson, taky zajímavý zápas
No a nakonec naše Baruš dostala Timi Babos, nic lehkýho, ale vzhledem k obsazení schůdný los a navíc šance na nerozehranou Mášu, to by bylo asi dost pikantní :)
Reagovat
Cico93
A Victoria má Davis.
Reagovat
EllNino
no vidiš, na tu jsem zapomněl :)
Reagovat
EllNino
https://scontent-fra3-1.xx.fbcdn.net/hphotos-xap1/v/t1.0-9/12009735_1008582939163383_5489005548143123538_n.jpg?oh=bfd1dfeb7d509c75e52e8a4ab607604b&oe=569D19A5

obhájkyně se vrátila na místo činu :D
Reagovat
lars
a to je dopoledne :((
Reagovat
Frick
No, tak nevim. Díval jsem se na spojení a na letušce píšou něco o 31h hodinách letu a dvě mezi přistáníma. Ou!
Reagovat
bIbec
kouknul sem na turnaje do konce roku a vypadá to, že Denisa nefiguruje vůbec nikde v hlavní soutěži už. Samozřejmě to neznamená, že není nikde přihlášená, může být někde alternativa..
Reagovat
bIbec
teď nemluvím o tom Taškentu, tam přihlášená je.
Reagovat
Vaslab
Podle mě je velice pravděpodobný, že je těsně za MD listy v Linci a Lucemburku. Každopádně seznam alternativ a hráček pro kvaldu pro Linec, Tianjin a Hongkong by už měl být znám a na tennisforum (spiceboy)zatím ticho po pěšině...
Reagovat
Vaslab
? propos mi přijde jako velká škoda, že WTA na oficiálních stránkách nevede "acceptance list", jako má ITF...
Reagovat
Frick
Moje "brečení" nad tím, že se náš druhý sled nedokáže dostat na INT ani do SF bylo bohatě vyslyšeno, takže z tohoto úhlu pohledu nemůžu být nespokojen.

Možná to pro Denču bude i dobré v tom, že po tomhle finále rozhodně "zůstane na zemi"...
Reagovat
freeteepek
Já myslím, že hlavně její fanoušci zůstanou na zemi. A to je taky dobrý :-)
Reagovat
Frick
Moje předtucha toho, jaká je škoda, že Yanina nedala ten MB, se ukázala býti oprávněnou.

Pochopitelně, s tímto výkonem by Denču dala i Yanina, dala by jí každá hráčka TOP 200 (?), nicméně je otázka, zda by se Denča z Yaniny takto "podělala", jako se podělala z Parohačky.
Reagovat
freeteepek
Ten výkon by byl proti Yanině jiný. Tohle bylo hodně o psychice...
Reagovat
freeteepek
A Jelena hrála čím dál líp. Servírovala brutálně. Výkon srovnatelný s tím proti Petře ve Wimblu.
Reagovat
smazaný uživatel
Dievčatá dnes nepotešili, neva, nabudúce. Počas týždňa predviedli pekný výkon. Uvidíme, čo Belinda. Agu by mohla dať.
Reagovat
horska.kraslice
Aspoň se moc neunavila. Hodit za hlavu a jede se dál. A gratulace k super skalpům a prvnímu finále WTA!
Reagovat
Frick
Asi takto - šok by to pro mne nebyl, ale byla by to hrozná škoda. Je to slabě obsazeno, Denča by snad mohla být i nasazená, v Kantonu se snad tolik neunavila (žádný 3-seťák), no uvidíme. V Taškentu jsou levné body.
Reagovat
bIbec
začátek sliboval slušnou podívanou, nakonec to bylo na jednu branku, no. Škoda. Ale stejnak super týden pro Denisu :-)

Myslíte, že dá i ten Taškent? Nebo se odhlásí?
Reagovat
Frick
Taky by se mělo vypíchout to, že na International to bylo velmi slušně obsazené - Halep (vítězka PM a P5), Jankovič, Petkovič, Errani, Kuzněcovka.

Paradoxně turnaj s dvojnásobnou dotací se hrál v Soulu. Nyní navstává otázka, kolik těch hvězd přijelo jen tak a kolik jich musely zaplatit. U Simony o tom nelze absolutně pochybovat (za kolik to tak může být? 100 000 USD? 200 000 USD? tj. stejně jako ofiko dotace celýho turnaje?!), otázka je, co ty další, zda i ony přijely "zadarmo"....
Reagovat
smazaný uživatel
Nedá se nic dělat, dneska to pro Denču byla škola. Krom toho, že Jelena byla lepší hráčkou, tak asi velkou roli sehrála taky její zkušenost s podobnými zápasy a na druhé straně nervozita Denisy. Jak už píše Frick, nejlíp to bylo vidět ve druhém a třetím gemu 2. setu...

Osobně jsem věřil, že by Denisa mohla proti Jeleně uhrát minimálně set... Ale i přes ten dnešní výsledek je pro ni finále velkým úspěchem. Málokdo by před turnajem očekával, že se vůbec dostane přes Simonu do semifinále...
Reagovat
slacker
Uspech to rozhodne je a velky ale konec dojem hodne posramotil
Reagovat
Frick
Kája: První finále Premier - prohra, první finále Premier 5 - prohra
Lucka: První finále GS - prohra
Denisa: První finále ITF 75.000 - prohra, první finále WTA INT - prohra
Reagovat
slacker
Petra vse napoprve zvladla
Reagovat
smazaný uživatel
Tato prohra je ale nejdrtivější a asi málokdo to čekal. :))
Reagovat
Frick
Ty tři česká skončily vítězkou hráčky, které jsem to přál méně (Sydney, Praha, New Haven) následně pětice prohraných (Dubai, RG, Birmingham, Stanford, Kanton), pak finále Petry v Madridu, pro níž nedokážu být zapálený. No, tak mi vlastně už zbývá jen to Lucčino Dohá. Kde mi to pro jistotu aspoň Azarenka zkazila broukem do hlavy, když tam začala kulhat.
Reagovat
Frick
To asi Denču hodně srazilo. Ostatně 2x DF pak byly vymluvné.
Reagovat
VlS
Tak ono dostat 5 es po sobé, to nepřidá, ale dostala je, protože ani nezkusila nic proti nim udělat, ani protestovat, protože některé byly hodně na hraně. Tuhle zkušenost by mohla Denisa v budoucnu využít.
Reagovat
slacker
eso neni zalezitost podavajicho ale hlavne prijimajiciho. Nic neni nechytatelne. nestrili to tam prece 250km/h
Reagovat
freeteepek
Tak to se pleteš. Ty, co dávají hodně es, je dávají všem. Nejen některým. Teda nejen těm, co nezvládají tak dobře returnovat. Jeleně to dnes sedlo, ale je pravda, že Jí Denisa vlastníma chybama na servisu dost povolila.
Reagovat
smazaný uživatel
Tam se to zcela zlomilo! Jankovič pak hrála z říše snů!! Denise moc gratuluji k fantasticky odehranému turnaji a přeji jí další velké úspěchy!!
Reagovat
mikimaus321
přesně tak celý turnaj hrála dobře možná ty esa co dostala ji mohla rozhodit
Reagovat
Serpens
Jelena Jankovičová začíná pomalu mít "CSN syndrom". Začalo to na trávě, kde dvakrát v prvním kole porazila Terezu Smitkovou, potom sama "sledovala", jak postoupila do 4.kola Wimbledonu přes Petru Kvitovou, o měsíc později přišla nejošklivější porážka Karolíny Plíškové a teď to zase odnesla Denisa Allertová ve finále. Ne, tohle už volá o pomstu.

Jinak bilance našich holek ve finále (mimo české zápasy) je letos 1:5 = což je bída.

Denisa dneska od stavu 2:4 úplně marná, Jankovičová si dělala, co chtěla. Nicméně zlepšení Denisy za poslední měsíc je patrné a doufejme, že aspoň jedna z těch našich tří mladých se začína prosazovat. Finále turnaje WTA se skalpem Halepové je hezká odměna a příslib do budoucna.
Reagovat
tommr
jj Jankovicová se stává postrachem českých hráček. S výjimkou Petry Kvitový s ní mají všechny naše hráčky negativní bilanci a i Petra s ní v posledním zápase utrpěla obzvláště bolestivou porážku ... :(
Kromě nesporných kvalit Jankovicový za tím může vězet i její mimořádně nepříjemnej projev na kurtu, kterým se zřejmě dokáže našim holkám dostat pod kůži a vyvést je z rovnováhy ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
"mimořádně nepříjemnej projev na kurtu"?
Dneska se Jelena na kurtu dost dobře pohybovala. A že občas sehraje divadlo s ručníkem? To vyváží pozápasové pozdravy do kamery.
Reagovat
tommr
dneska Jankovicová ani nemusela nasadit celej svůj arzenál psychologickej triků, protože se Denisa složila už na začátku a i rozhodčí jí šli všemožně na ruku ... :(
Reagovat
freeteepek
Jelena si občas vzpomene, že kdysi bývala světovou jedničkou. Naše holky jsou o dost mladší a takový vzpomínky zatím nemaj:-)
Reagovat
Serpens
Oprava, bilance je 2:5, zapomněl jsem na Dauhá s Luckou.
Reagovat
Frick
1:5 - no, takto "černé na bílém" to vypadá dost hrozně.

Taky samozřejmě otázka, s kolika těma prohranými finále se dalo dělat více.

No a napadají mne asi jen ty dvě finále Káji s Angie...
Reagovat
Frick
2:5... no, to už je lepší, trochu...

No.. a kdyby Kája zvládla aspoň jedno to finále s Angínou, tak by to bylo 3:4, což by šlo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist