Neskutečný debut na grandslamech. Junior Kumstát je ve finále Australian Open

26. 1., 07:31
Aktuality 22
Jan Kumstát (17) si na Australian Open zahraje o juniorský titul. V semifinále porazil 6:1 a 6:3 Meese Rottgeringa (16) z Nizozemska. Jeho soupeřem v sobotním finále bude čtvrtý nasazený Rei Sakamoto (17) z Japonska.
Profily hráčů
Kumstát si při debutu na grandslamech zahraje finále (© Český olympijský tým)

Jan Kumstát prošel do finále hned při první účasti na juniorském grandslamu. Na Australian Open se může stát teprve druhým českým šampionem - jako jediný dosud dokázal juniorku v Melbourne ovládnout v roce 2011 Jiří Veselý.

Ve finále juniorské čtyřhry neuspěl Petr Brunclík s Britem Viktorem Frydrychem, kteří nestačili na Američany Maxwella Exsteda a Coopera Woestendicka a prohráli 3:6, 5:7. Nenavázali na pár hodin starý semifinálový triumf nad další americkou dvojicí Kaylan Bigun, Jagger Leach.

Julie Paštiková s Němkou Juliou Stusekovou, které do finále prošly po výhře nad britskou dvojicí Hannah Klugmanová, Minge Xuová, prohrály duel o titul s americkým párem Tyra Caterina Grantová, Iva Jovicová 3:6, 1:6.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

22
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
EllNino
Debl semi a fi v jeden den? Proc, vzdyt je patek
Reagovat
GaelM
Taky jsem nepochopil, o víkendu budou kurty volné, mohli finále normálně odložit. Takový Japonec Sakamoto, kdyby býval postoupil do finále deblu, by dnes hrál tři zápasy
Reagovat
hanz
Zklamání z obou juniorských deblů.
Reagovat
GaelM
Finále GS je zklamání? No nejsi málo náročný
Reagovat
EllNino
Hlavne favoritem rozhodne nebyl ani jeden debl :)
Reagovat
GaelM
Když koukám na ta jména jako Frydrych (údajně GB) nebo Stusek (údajně Německo), tak si říkám, kolik těch Čechů ve finále vlastně bude? Nemáte někdo info o jejich původu?
Reagovat
EllNino
Stusek ceske koreny, Frydrych nevim :)
Reagovat
GaelM
Frydrych taky určitě min. jednoho rodiče nemá z Británie, to by se to psalo jinak.
Reagovat
Liverpool22
Výborně Honzo tak ještě tu třešničku na dortu v podobě titulu
Reagovat
baba
Že by konečně po neúrodě úspěšných českých tenistů přišly roky hojnosti jako u dívek?Mně by stačila konkurenceschopnost alespoň do druhého týdne GS.Jsem neskromná ? asi ano, ale tenis je v současné době to jediné,kde můžu fandit a čekat i úspěch našich
Reagovat
EllNino
Tak to pekne kecas :))
Reagovat
baba
v čem kecám, v tom, že naši jsou dobří i jinde ? Kolektivní sporty : leda snad florbal /honba za bronzem / hokej - ústup ze slávy ,fotbal - děs, basket, volejbal, házená - rozhodně ne top třída, zima - sem tam Ledecká a Adamczyková, cyklistika - nic,lyže - skoky, brusle - nic, no už asi nebudu pokračovat...a prosím neříkej, že je nás málo, koukni na Norsko
Reagovat
SydneyOpen
atletika, běžecké lyžování, kanoistika, beachvolejbal, sportovní střelba - lukostřelba, plavání, cyklistika nic?! hokej ženy - nejlepší generace momentálně atd.... to asi moc sport nesleduješ
Reagovat
baba
atletika - cha, cha, ...lyžování cha,cha, beachvolejbal - to jo, kluci dobrý, toť vše, sportovní střelba - kdo na to kouká ...plavání - děláš si srandu ??? hokej ženy - teď vyletěly po dlouhých chudých letech, ale USA a Kanada jsou jinde...chlape, já náhodou sport sleduji a to hodně ...,já tady mluvím o stabilní špičce, ne o nějakých jednorázových úletech
Reagovat
SydneyOpen
ano, běžecké lyžování, kde máme několik běžců stabilně ve špičce a dokonce i pódiové umístění a několik umístění v Top 10. V plavání máme teď velké talenty, stačí sledovat, sportovní střelbu sleduje dost lidí, to že ty jsi ignorant neznamená že jsou i ostatní. Nechápu proč v ledním hokeji taháš minulost, prostě teď jsou naše hokejistky nejlepším evropským týmem, nějaká minulost mě nezajímá.
Reagovat
SydneyOpen
Píšeš že sportovní střelba nikoho nezajímá, ale dáváš za příklad florbal, který není ani na OH. Pak je tu třeba rugby, kde holky mají velkou šanci zahrát si na OH
Reagovat
EllNino
Tolik negativit v jednom prispevku jsem dlouho nevidel
Reagovat
SydneyOpen
skvělou generaci máme i v moderním pětiboji, Omarov ve wrestlingu, Maděrová snowboarding
Reagovat
lars
A kdy hokejiste z Norska naposledy vyhrali medaili na MS v hokeji ??
A Norsko je bohata zeme , kdyz se tam tezi ropa , plyn.
Reagovat
Ronnyx
Částečně souhlasím, mám to totiž podobně. Pro mě je totiž tenis taktéž jediný sport, který je možné sledovat po většinu roku a kde je široké české zastoupení.
Nesouhlasím s tím, že by bylo možné očekávat úspěch jen v tenise, ale v ostatních sportech neshledávám již nějakou konstantnost, širší zastoupení a možnost sledování.
Reagovat
Mantra
Krása
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist