Nestor a Zimonjič ukončili spolupráci triumfem z Turnaje mistrů

28. 11. 2010, 18:34
Aktuality 3
TURNAJ MISTRŮ - Daniel Nestor a Nenad Zimonjič po dvou letech znovu vyhráli Turnaj mistrů. Kanadsko-srbské duo ve finále porazilo 7-6 6-4 dvojici Bhúpathí/Mirnyj a skvělým úspěchem se loučí se vzájemnou spoluprací. Světový pár číslo dvě se rozchází, Nestor bude od nového roku hrát s Mirným, Zimonjič s Llodrou.
Profily hráčů
Nenad Zimonjič a Daniel Nestor

Daniel Nestor s Nenadem Zimonjičem zahájili vzájemnou spolupráci koncem roku 2007 a jako jediná dvojice za posledních pět let dokázali sesadit z prvního místa světového žebříčku bratry Bryanovi.

Američany zdolali i ve včerejším semifinále a v dnešním finále zdolali 7-6 6-4 indicko-běloruské duo Mahesh Bhúpathí a Max Mirnyj, které v Londýně porazili i ve skupině. Na Turnaji mistrů tak zopakovali triumf z roku 2008 a ve velkém stylu ukončili vzájemnou spolupráci, jež už v druhé polovině letošní sezony příliš neklapala.

Přesto osmatřicetiletý Nestor s o čtyři roky mladším Zimonjičem získali během tří let dohromady 22 titulů. Mezi trofejemi jsou také dvě z Wimbledonu a jedna z French Open.

Kanaďan Nestor, jenž Turnaj misrtů vyhrál i v roce 2007 společně s Knowlesem, bude nového roku hrát po boku Bělorusa Mirného. Srb Zimonjič vytvoří duo s Llodrou, proti kterému si zřejmě zahraje příští víkend ve finále Davisova poháru. Srbové v Bělehradu hostí Francii.

- TURNAJ MISTRŮ LONDÝN (Velká Británie, tv. povrch / hala, 2.227.500 liber) -
nedělní výsledky čtyřhry (28. 11. 2010)

Finále:
Nestor/Zimonjič (2-Kan./Srb.) - Bhúpathí/Mirnyj (3-Indie/Běl.) 7-6(6) 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
skott
Kvalitni zapas.Podobne jako ve skupine prakticky bez brejkovych prilezitosti.Max s Maheshem meli za cele utkani jen dve, hned na zacatku po Maxove chytrem lobu na 40-30, ale Dani tim svym roztocenym levackym servisem ven z kurtu nedovolil dostat je do vymeny a podrzel na 2-1.Az do tie-breaku pak vsichni servirovali vyborne, vetsinou kratke vymeny, nejvic se darilo dobre returnujicimu Maheshovi, ktery taky v TB zaridil minibrejk a nasledne dva setboly (6-4).Bohuzel do te doby jisty Max nedal pod tlakem prvni servis, o brejk prisli a zkazeny volej Maxe prihral set Zimonjicovi s Nestorem.
Druhy set byl znova tesny a rozhodl jeden velice slaby servis gem Maheshe za stavu 3-3 (vcetne dvou DF).Zimonjic/Nestor uz potom zapas bezpecne pohlidali.
No skoda, hlavne Maxovi jsem titul pral:( Byl jsem hodne rad, kdyz s Maheshem po letech zas obnovili spolupraci a mohl jsem je i nazivo sledovat, ale asi sami od toho cekali trosku vic.Zejmena grandslamy jim letos hrube nevysli, ikdyz celkove to nebylo spatne, tak GS jsou, o co se hraje...
Reagovat
smazaný uživatel
Tento rok sa im prestalo darit v lete a moozno preto sa rozhodli ukoncit spolupracu, ale naozaj skoda myslim si ze to bol velmi dobry par a skutocni rivali Braynovcov. Inak Nestor-Mirnyj budu spolu hrat a dneska proti sebe hrali finale to je tiez zaujimave. Zimonjic s Llodrou mozu byt tiez skvely par som zvedavy na oboch dalsu sezonu ktoremu sa bude viacej darit so svojimi partnermi.
Reagovat
skott
no hodne paru konci, bude se to zajimave michat v pristi sezone.Llodrovi se Zimonjicem prilis neverim, mozna proto, ze ani jednoho nemam rad, ale Lldora se dostal na dostrel dvacitky letos, svoje carrer high a pochybuju, ze budu davat pokazde deblum vsechno.Mozna na GS budou nebezpecny jako Petz/Melzer, ale dominovat nebo konkurovat Bryanum nebudou.O tom jsem presvedceny.Ja jsem zvedavy na Erlicha a Rama, ktery by se meli vratit k sobe a samozrejme Maxe s Nestorem.To by mohlo fungovat.Dani ma ve svym veku porad, co nabidnout, dneska to zas ukazal, super dvojice;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist