Neuvěřitelná sezona Andreescuové pokračuje. Devatenáctiletá Kanaďanka přehrála Serenu a má první grandslamový titul!

7. 9. 2019, 21:45
Aktuality 370
US OPEN - Bianca Andreescuová teprve letos vstoupila mezi elitu a v 19 letech prožívá naprosto fenomenální sezonu. Kanadská kometa ve finále US Open přehrála 6-3 7-5 šestinásobnou šampionku Serenu Williamsovou, která ani na čtvrtý pokus rekord Margaret Courtové nevyrovnala, vylepšila svou letošní bilanci na 45-4, připsala si 13. vítězství v řadě, i poosmé porazila hráčku Top 10 a stala se první kanadskou grandslamovou vítězkou.
Bianca Andreescuová (© AFP)

Bianca Andreescuová na sebe upozornila hned na začátku letošní sezony v Aucklandu, kde si coby kvalifikantka a až 152. hráčka světa zahrála své první finále na okruhu WTA. A u toho rozhodně nezůstala. Devatenáctiletá Kanaďanka totiž senzačně dobyla prestižní turnaj v Indian Wells a už v březnu byla označena za kometu letošní sezony.

Andreescuová sice od března do srpna kvůli zdravotním potížím odehrála jediný soutěžní zápas, nicméně se vrátila ve velkém stylu, když ovládla další prestižní podnik v Torontu. A na grandslamovém US Open došla až na samotný vrchol, přestože nikdy předtím na akcích velké čtyřky nepřešla přes druhé kolo. Triumfem v New Yorku si zajistila debut rovnou v Top 5, svou fenomenální letošní bilanci vylepšila na 45-4 a neprohrála už 14 zápasů v řadě, poslední porážku (bez skreče) zaznamenala na začátku března.

Rodačka z kanadského města Mississauga při svém debutu v hlavní soutěži vyřadila Katie Volynetsovou, Kirsten Flipkensovou, Caroline Wozniackou, Taylor Townsendovou, Elise Mertensovou, se kterou jako jedinou ztratila set, Belindu Bencicovou a v dnešním finále po setech 6-3 7-5 přehrála majitelku 23 grandslamových trofejí a šestinásobnou šampionku US Open Serenu Williamsovou, jež ani ve čtvrtém grandslamovém finále v roli matky neuhrála set a ani tentokrát nevyrovnala rekord Margaret Courtové.

Andreescuová, která vyhrála i osmý souboj s hráčkou Top 10, dnes potvrdila svou fenomenální letošní formu. Ve svém prvním grandslamovém finále působila po většinu utkání na rozdíl od soupeřky ledově klidná, bravurně zvládala klíčové momenty a hrála bez respektu.

Hned v úvodním gamu si Williamsová prohrála servis, přestože vedla 40-15, pustila však soupeřku na shodu a zahrála dvě dvojchyby. Dalším potížím čelila v sedmé hře, v níž odvracela pět brejkbolů. V následujícím gamu se dostala k prvnímu brejkbolu, jenže ten Andreescuová zlikvidovala esem a poté Williamsovou, která set zakončila dvojchybou, znovu brejkla.

Andreescuová si v úvodu druhé sady pohodlně udržela podání a v následující hře perfektně využila toho, že Williamsová netrefila první servis, ta i třetí brejk mladé Kanaďance darovala dvojchybou. Williamsová se do boje o druhý set šťastným prasátkem vrátila, jenže ne na dlouho, kvůli vlastním chybám a pokračující mizérii na podání přišla o následující dva servisy a prohrávala už 1-5.

V tu chvíli šla Andreescuová podávat na vítězství. První pokus do vítězného konce nedotáhla, přestože disponovala mečbolem. Zatímco Williamsovou evidentně odvrácený mečbol povzbudil a začala hrát mnohem lépe, mladá soupeřka znervózněla. Začala totiž Williamsové pomáhat chybami a ta skóre srovnala na 5-5. Nebylo jí to však nic platné, jelikož se vrátila do "chybujícího módu" a další dvě hry patřily Andreescuové, jež zápas ukončila nádherným returnem z forhendu.

"Těžko se slovy popisuje, co prožívám. Tvrdě jsem na tohle pracovala a jsem vděčná, že jsem to dokázala. Tenhle rok je jako sen," řekla Andreescuová při slavnostním vyhlášení. "Vím, že jste chtěli, aby vyhrála Serena, tak promiňte," řekla směrem k publiku.

"Byli jste skvělí celé dva týdny," děkovala Williamsová fanouškům. "Bojovala jsem, chtěla jsem hrát lépe a vydržet na kurtu déle. Bianca ale odehrála neuvěřitelný zápas. Blahopřeji. Jsem na tebe pyšná," gratulovala Američanka vítězce.

Andreescuová dnes aktualizovala tenisovou historii. Dokázala to, co se její krajance Eugenii Bouchardové nepovedlo před pěti lety ve Wimbledonu proti Petře Kvitové, a stala se první kanadskou vítězkou grandslamu. V 19 letech je první teenagerskou grandslamovou šampionkou od US Open 2006 (Maria Šarapovová) a nejmladší grandslamovou vítězkou po 15 letech (Světlana Kuzněcovová, US Open 2004).

Dnes vyrovnala rekord Moniky Selešové v nejrychlejším zisku premiérového grandslamového vavřínu, Selešová vyhrála při svém čtvrtém startu v hlavní soutěži grandslamu French Open 1990. Jako první v historii ovládla závěrečný grandslam sezony při debutu v hlavní soutěži.

• US OPEN •
New York, USA, tv. povrch, 57,238.700 dolarů
sobotní výsledky (7. 9. 2019)
• Dvouhra ženy - finále •
Andreescuová (15-Kan.) - S. Williamsová (8-USA) 6-3 7-5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

370
Přidat komentář
Ed.Gein
Pro Serenu,škoda a selhání prohrát 2:0 s kanadskou imigrantkou navíc romského původu.
Reagovat
vendulkabendulka
Uměla bych ti ublížit.
Reagovat
dadaft
:)
Reagovat
Krisboy
Za to Praserena je původní Američanka jak poleno... byla to jen trapná provokace, nebo jsi opravdu tak hloupý?
Reagovat
rybicka
Zdroj Wikipedie:

"Rumuni jsou potomci římských kolonistů, kteří se v Dacia usadili poté, co kraj za císaře Traiana v roce 106 dobyli a ovládli Římané. Toto římské obyvatelstvo se následně smísilo se zbytkem původních Dáků a později s různými germánskými kmeny a Slovany."

"Romové (exoetnonymum Cikáni) jsou etnikum, jehož kořeny sahají do středověké Indie."

Fyzická podobnost ještě neznamená stejný původ. A inteligence je někde větší a někde menší. S hlupáky je to těžké napříč celým světem a všemi vrstvami obyvatel.
Reagovat
rybicka
... čímž nikterak nehájím romské etnikum chovající se jako zběř. To jen pro ujasnění.

Tyhle pindy jen nahrávají těm následným "korektnostem" z nichž nakonec je absurdní a absolutní nekorektnost všech ke všem.
Reagovat
annah
+1
Reagovat
blixa
Jasně že Rumuni a Romové jsou zcela odlišná etnika :D Ale jestli je Andreescu etnická Rumunka, či rumunská Romka, to fakt netuším. Pro to, že je Romka hovoří fyziognomie, proti to, že neuvádí romštinu coby jazyk který ovládá a rumunští Romové si na jazyku dost zakládají. Navíc rodiče jsou oba vysokoškolsky vzdělaní, což Romský původ sice úplně nevylučuje, ale je velmi velmi nepravěpodobný. Když si to tak sečtu, tak nejspíše opravdu etnická Rumunka.
Reagovat
rybicka
Blbý chytrolín kontra chytrý blbec. Rozumím :-)))
Reagovat
rybicka
To nikomu zde nesměřuji, ani pro "blbec". Aby tu bezdůvodně nedošlo na facky :-)))
Reagovat
vendulkabendulka
Hlavně je to ale naprosto jedno. Je to kanadská tenistka. Tečka.
Reagovat
slacker
dcera rumunskych odrodilcu. neco jako Kordovi a Dammovi
Reagovat
rybicka
Ano. Tam se narodila i vyrostla, je tedy Kanaďanka.
Reagovat
Mantra
tak vyrustala na střídačku v rumunsku, tím se chlubí sama
Reagovat
rybicka
No, v dnešním globalizovaném světě (kdy se prakticky "kupují" sportovci do reprezentací cizích států) to tak zcela jasné není, ale ano. Reprezentuje Kanadu a momentálně tam možná i žije.
Reagovat
Ed.Gein
Tady,proč nepíšete názory do diskuze tam jsou chytří uživatelé,tady moc ne.
Reagovat
rybicka
Díky za zhodnocení :-)
Reagovat
Krisboy
Jestli jsou tam všichni tupí jako ty, nedivím se, že se ti tam líbí. Nechceš se tam vrátit?
Reagovat
Mantra
tak černoch ti nevadí a cigána nepustíš, vješ co može mít takovej cigán peňazí?
Reagovat
smazaný uživatel
Dívám se na Live WTA Ranking a Andreescu má za US OPEN připsáno 1998 bodů..kam zmizely ty 2 bodíky??Za výhru je přece 2000 bodů.
Reagovat
Krisboy
To je tzv. Nováčkovská daň.
Reagovat
sojka1
:-)))
Reagovat
smazaný uživatel
To jako fakt??
Reagovat
Krisboy
:D
Ne, to byl vtip. Sorry, nevím, proč to je. Snad, až se vzbudí tommr nebo Kozoroh, ti by mohli vědět...
Reagovat
milik254
Zřejmě se jí odečetl nějaký výsledek za 2 body, tipuju nějaké ITF.
Reagovat
vendulkabendulka
Za ty 2 body si koupila pišingr a limonádu. Na US Open je holt draze.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
a není to náhodou za porážku v prvním kole loňské kvalifikace? :)
Reagovat
tommr
jj její poslední započítanej výsledek jsou 2 body za lonskou porážku v prvním kole kvalifikace USO a ten se v pondělí nahradí 2000 body za letošní titul ...
Reagovat
Krisboy
To je slušný, uhrát tisíckrát více bodů, než na stejném turnaji loni. Neobyčejná hracka, skutečně. :)
Reagovat
Krisboy
Tomu říkám progres.
Reagovat
Kozoroh
Před finále jsem věřil, že Bianca předvede výborný výkon a zároveň unese tíhu finále, obojí se stalo a Bianca dosáhla premiérového GS triumfu nejen ve své kariéře a jako první kanadský tenista, ale zároveň jako první hráč narozený v dekádě 0. let 21. století. Došlo tak k paradoxní situaci, kdy WTA Tour má GS šampionku, narozenou v minulé dekádě, zatímco ATP okruh nemá GS vítěze, narozeného v 90. letech!

Klíčem bylo, že Bianca skvěle returnovala Serenin servis a nedovolila jí moc přímých bodů z podání, to zvyšovalo tlak na Serenu a ta tak byla náchylnější k chybám. Řeč těla rovněž vypovídala o tom, že Serena nebyla v pohodě, že ty tři předchozí po sobě jdoucí prohraná GS finále má v hlavě a nejnovější prohrou se duševní trhlina ještě zvětší.
Reagovat
Blondie
Fandila jsem Sereně a mrzí mě, že ten rekord zatím nedala. Přeji jí ho.
Ovšem Bianca hrála famózně, naprosto nebojácně a krásně si za tím šla. Velký obdiv, velká gratulace!

Pěkné, důstojné finále a těší mě i to, že má Serena sebereflexi a chovala se úplně jinak při loňském fiasku.
Reagovat
Blondie
A líbila se mi i gratulace od Eugenie Bouchard, pro kterou tahle pozice nemůže být úplně snadná. Palec nahoru!

Dobře to všechny baby zvládly.
Reagovat
FulnekUltras
jenom protřelý herecký výkon - nic víc
Reagovat
paddy
Nejdůležitější stat poslední doby

Serena - record conversion 0/4 (0%)
Court - record saved 4/4 (100%)
Reagovat
rybicka
Tak to už je historicky nepřekonatelné.
:-)
Reagovat
sojka1
38 let! Jestli k tomu jeste nekdo neco potrebuje, ostrovtip to nebude.... :-)
Reagovat
FulnekUltras
z toho posledních deset let na těžkých chemikáliích
Reagovat
brixner
Kdyby si to obě rozdaly dřív, než ve finále, tak matka vyhraje...Je to vcelku možné, půvabné na tom je, že už to nikdo nezjistí a historie si bude pamatovat asi toto: Pramatka dostala ve finále klepec, tečka! Kdyby neexistoval Boris, má Ivan min. o čtyři velké tituly více,včetně Wimbledonu - no né? Ale tyhle konspirace k tomu asi patří a mě osobně vlastně ani nijak zvlášť nevadí, člověk zkrátka rozebírá to, co ho zajímá a má rád, OK. Jisté je, že porazit matičku zrovna ve finále USO, je prostě obrovský úspěch a Naomi i Bianca ukázaly, že to možné je a to je jednoznačně dobře! Až se na to matka vysere, asi nebude radno na WTA sázet:-)
Pro ty starší konspirátory:"Kdybys nebyl hlupákem, nestal by ses medvědem!", pamatujete, že jo? Kdyby nebyl Ivan blb, mohl na Nastěnce rajtovat vo nějakej ten tejden dýl, žáno:-) Kdyby matka hrála lépe, mohla mít zase titul, kdyby...Ále, kašlu na to.
Bianco - BRAVO!!!
Reagovat
paddy
To není kdyby, je to mentální blok. Ve finále Serena prohraje s kýmkoli.
Reagovat
FulnekUltras
karmu nikdo neošulí - a Kong s Hroznýšem nejsou žádné výjimky
Reagovat
Jan
Kdo je Hroznýš ?
Reagovat
annah
Asi Ledl. Tomu se říkávalo Ivan Hrozný.
Reagovat
blixa
No vidíš, to je možný :D
Reagovat
Jan
To bude sedět :)
Reagovat
blixa
Nějaká nová přezdívka, taky netuším co z toho magora vyleze ;-) :D
Reagovat
annah
:-))
Reagovat
EllNino
Skvělá hráčka :)

Zápas jsem neviděl
Reagovat
rybicka
Velká škoda i chyba.
Reagovat
Krisboy
Nevíte někdo, proč je Praserena na Biancu pyšná? To je skutečně, jako sledovat žvanit politiky :(
Reagovat
Blondie
Myslím, že někdo, kdo ženě říká "Praserena" nemůže ani trošku pochopit. Jsou v tom pojmy jako respekt a tak, víš...
Reagovat
Krisboy
Ano, respekt. Znám, vím. Škoda, ze to nezná také Praserena. A na otázku jsi neodpověděla. Znamená to, že si uvědomuješ, jak je falešná, prolhaná a pokrytecká? Že to je jenom stupidní divadlo pro ovce? Pozorovat a poslouchat Praserenu, to je jako sledovat Babiše. Hnus, arogance a špatně maskovaná přetvářka.
Praserena ji říkám, protože je to vzhledem k jejímu chování a povaze velice trefné.
Reagovat
sojka1
takze mela Andreescu zkopat do bricha a poplivat, aby byla uprimna? :-) Ja myslim, ze inteligence a treba moralni rust se neprojevuje tim, ze clovek nedela chyby, to by prece ani nebyl clovekem, ale takhle nejak, ze je neopakuje... :-)
Reagovat
Krisboy
Přeháníš, to je demagogie. Já sleduju tenis dost dlouho. Williamsky od samotných začátků. A Praserena za svoji kariéru předvedla tolik incidentů a arogantních výstupů, že ji s klidným svědomím můžu označit za špatného člověka. I náznaků od ostatních tenistek bylo za těch 20 let více než dost.
Reagovat
FulnekUltras
s tímto naprostý souhlas
Reagovat
Jan
Souhlasím,
Reagovat
Holahej
před zápasem...Hraje pestrý tenis a hlavně mění rytmus, což se mi líbí. Především se mi ale líbí ona jako člověk. Je úžasná.
- Serena o finálové soupeřce, Biance Andreescu
Reagovat
Krisboy
Já jsem se ptal, proč je na ní pyšná. Je to snad její zásluha, jak Bianca hraje?
Reagovat
FulnekUltras
Klasická fráze "korektně" konzumního ksindlu - něco jako exekutorský úsměv "Hezký den!" ;-)))
Reagovat
mikimaus321
Bianca teď může matce zaplatit vizážistu,a nebo pořádnou platiku typická Rumunská cikánka
Reagovat
slacker
souboj matek v hlediski byla horrorova podivana.
Reagovat
Meceon
Serena si tu hrála vlastní turnaj, divím se, že finále psychicky nezvládla... katastrofální výkon na servisu... vlastně měla Kanaďanka štěstí, dostat Serenu dříve než ve finále, letí z kurtu rychlostí blesku stejně jako ostatní...
Reagovat
Vojtaakk
Tak určitě :D :D
Reagovat
Kozoroh
Bianca není žádné ořezávátko, niktoši. Bianca skvěle returnovala, čímž dostávala Serenu pod tlak, ta když nevytvaří dostatečné množství přímých bodů z podání, ztrácí půdu pod nohama.
Reagovat
tito
Taky si myslím. Maně přemýšlím, kdo ještě by to finále proti Sereně bez strachu zvládl. Halep? Townsend? Ano, Serena dala hned v začátku dvě dvojchyby, ale dále v prvním setu jsem neměl pocit, že by se položila a že by kdokoliv jiný místo Biancy měl stejné šance. Chyby vycházely z divokého tempa hry, navíc Andreescu výborně podávala a nedávala šance na ribrejk.
Reagovat
Alien
Rozhodně Lvice-Petra Kvitová! Ta na MATKU taky umí!
Reagovat
Mayo
Tak zvíťazila ta, ktorej som neprial. Každopádne zaslúžene. Uvidíme čo ďalej bude predvádzať.
Reagovat
Haitik
Super!! Gratulace Biance!! :D :-)
Reagovat
dadaft
Neviděl bych to nijak černě, Serena je a asi už navždy bude nejlepší hráčkou historie, má 23 GS titulů v open éře, nejvíc ze všech, nikdo o ní nepochybuje (a srovnávat se s Courtovou je nesmysl, 13 z jejich 24 titulů je amatérských).
Ve svých letech se ještě pravidelně dokáže dostávat do finálových zápasů..............

Andreescu ji prostě dokázala porazit po fantastickém výkonu a proti naprosto jednostranné řvoucí aréně, všechna čest, ten titul má obrovskou hodnotu.

Navíc to vypadá, že se ženský tenis díky nastupující generaci začíná dostávat z útlumu.

Nejlepší zápas turnaje pro mě ::::::: Gauff - Potapova.
Ale bylo jich víc, nicméně s obdobám, kdy zářily Azarenka, Sharapova, Wozniacká, Radwanská atd se to pořád srovnat nedá...
Reagovat
rybicka
Já si celou dobu říkám stejné. Že s Courtovou se srovnávat je naprosto nesmyslné
a zbytečné. Serena už dávno překonala vše (pravda i v chování). Prostě Courtová nemůže být srovnávána se Serenou v otevřeném období. Neporovnatelné.

Jediné snad je, že nemá GS jako "Matka". To je možná ta idea - co ji zároveň tak blokuje.
Reagovat
FulnekUltras
Steroidem zasmrádlé tituly SW po roce 2010 nemají žádnou hodnotu.
Reagovat
smazaný uživatel
Graff > Serena
Reagovat
Krisboy
Konečně někdo rozumnej :) Já osobně si myslím, že i Justine Henin byla lepší hráčkou, ta bohužel neměla ctižádost stát se GOATkou, takže kozlicí zůstala Steffi :)
Reagovat
sojka1
Steffi naprosto uzasna a hlavne dokonale "prikladna", ale co ten (pouze) slajzovany BH, servis? Ne, ne... :-)
Reagovat
Cico93
Azarenka TOPka, bohužiaľ VEĽMI krátko.
Reagovat
peggy
Také jsem si všimla toho kabelu a sledovala ostatní a nikdo tuto okrasu nemá.Jinak Serena si to prohrála svými chybami,použila ja musím a ono to nevyšlo.
Reagovat
FulnekUltras
gábel ;-)))
Reagovat
ttopi
Neví někdo, proč ná Bianca na ruce ten kabel od sluchátka?
Reagovat
Krisboy
Pořád je prý ztrácela. Tak přivázat na uzel byla jediná možnost.
Reagovat
smazaný uživatel
Dokáže zaujmout i netradičním doplňkem, který zdobí její biceps. Je jím gumička do vlasů, kterou si při přípravě na aktuální sezonu jednou odložila na zápěstí. Odtamtud se při tréninkových ranách samovolně posunovala až za loket, kde nakonec zůstala. A stala se jakýmsi talismanem. Teď už jí fanynky posílají fotografie, na kterých je patrná inspirace ? věc patřící do vlasů na ruce. ?Takže bych řekla, že teď trochu nastoluji trend,? uvedla Andreescuová.

Více na https://isport.blesk.cz/clanek/tenis/360723/osobita-sampionka-talent-tezi-i-z-meditace-sok-ji-prival-miliony.html
Reagovat
paddy
To je talisman. Doma už všichni mají mobily, tak se řešilo, co udělají s pevnou linkou. Kabel od sluchátka proto uřízla, přece se to nevyhodí...
Reagovat
Krisboy
Gratuluju a děkuju!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Uz pri Osake minulý rok som mal pocit, ze zenský tenis spravil evolučný krok vpred a holt Serena tento vlak zachytila len do nejkej miery. Bianca do toho o rok neskor striela este rýchlejsie, dnes Serenu predčila v agresivite a ked sa k tomu pridala aj vnutorná nervozita, s ktorou sa pasovala Serena od prvého prehratého servisu, vysledok je v podstate očakávajúci.
Reagovat
Pavlis
Na rovinu říkám, že ještě loni jsem tuto hráčku vůbec neznal. O to větší jízda to je. Indian Wells, Toronto a US Open. A to nehrála pět měsíců letošní sezóny, i tak má neuvěřitelnou zápasovou bilanci! Fíha, fenomén doby. Bianca Andrescu. Jednoznačně hráčka sezóny. Finále jsem už viděl celé. Serena si zachovala dekorum, jak krásně a jednoduché. Konec ale byly grády, tak typické pro finále grandslamu. Naštěstí Kanaďance hodně pomohla chybující Američanka. Zápas super, pěkné výměny. Budoucnost ti leží u nohou, ale vlastně už dnešek. Užij si ten následující šrumec a vnášej se v oblacích. Respekt!
Reagovat
paddy
?Bianca Andreescu vs. Serena Williams | US Open 2019 Finals Highlights?

Na základě highlights usuzuji, že Serena byla v utkání o něco lepší

https://youtu.be/gTdKP61cXhc
Reagovat
smazaný uživatel
Usuzuješ špatně. Viděl jsem celé finále a Bianca byla lepší, skvěle četla a returnovala Serenin servis a dostávala ji pod tlak.
Reagovat
dunphy
Myslím, že ti uniká ta ironie. Paddy je tu přes ni poslední dobou celkem král :D
Reagovat
Fransoas
Opět se ukázalo jak je docela těžké dobojovat zápas za jasného vedení do vítězného konce.Andreescu ovšem předvedla velkou mentální sílu a proto nakonec dokázala první vystoupení na GS přetavit k zisku titulu.Celkově byla o něco lepší v herním nasazení.Obrovská gratulace pro novou šampionku US Open.
Reagovat
Vlk-v-trave
tak za mne jasne Taylor vs. Simona.
Na tenhle zapas urcite hned tak nezapomenu:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Na zbytek celkem asi v klidu.
Reagovat
Pedronegro
za mě taky :)
Reagovat
blixa
Jojo, pěknej zápas. Jinak bylo USO spíše noční můrou ...
Reagovat
Frick
Bolí to, že člověk musí napsat, kam se hrabe Maky se svým jedním INTem...
Reagovat
EllNino
ale že má finále GS, to už nenapíšeš :D ...
Reagovat
com
Serena ma za posledni dva roky taky finale GS a rovnou 4 :D a je ji to k necemu? NE!
Reagovat
EllNino
A Kolik jich má Karolína? Stejná otázka, je jí to k něčemu? :D
Reagovat
com
Tak nahodou Karoline to k necemu je, tento tyden vyhraje turnaj a bude svetova jednicka :D
Reagovat
EllNino
skvělý, ale to neodčiní další GS selhání
Reagovat
bIbec
jestli jí hrozí světová jednička, tak ten turnaj určitě nevyhraje.
Reagovat
rybicka
Bojím se, že to je jasně vyjádřená realita. Ani jasnovidec k tomu člověk nemusí být. :-(
Reagovat
OneHandedBackhand
cocoti
Reagovat
paddy
https://1drv.ms/u/s!AjEDC9lv9oP_gQW_qVf2P7wAfc9K?e=PF10nh
Reagovat
Vlk-v-trave
A ja myslel, ze tam bude cislo psychologa.
Reagovat
paddy
doufám, že si samou radostí nerozbil ten stůl :-)
Reagovat
Vlk-v-trave
Ne, ...vklidu jsem smontoval tri supliky...:)
Bohuzel nema ctyri supliky, bylo by to vic symbolicke.
Reagovat
paddy
možná budeš muset dokoupit další stůl, šuplíků může být klidně i šest :)
Reagovat
Vlk-v-trave
No dokazi si predstavit, ze pristi rok v Londyne a NY, bude zase Serena ve finale hrat...snad to Kaja Muchova ve Wimbledonu vyuzije:)
Reagovat
Pavol
Porazila nielen Serenu ale vyhrala aj sama nad sebou.
To publikum bolo hnusné na hranici regulérnosti.
Reagovat
Jon61
US Open je tím proslulé, hlučné neobjektivní publikum, vždy neurvalé proti soupeřkám amerických tenistek. Ale i na Wimbledonu byli diváci nemožní při zápase Djokovič vs Federer.
Reagovat
OneHandedBackhand
serva cico
Reagovat
smazaný uživatel
Podobný obraz hry jako wimbledonské finále se Simonou. Serena chybovala, Bianca soustředěná - až do 1. mečbolu. Pak zajímavá zápletka. Neskutečné, že to Bianca v 19 letech ustála.
Jsem zvědavý, jestli Serena ukončí sezonu jako po neúspěchu na US v letech 2016 a 2015, nebo se bude chtít kvalifikovat na TM.
Reagovat
smazaný uživatel
po uso konci, som citala na twitteri predvcerom
Reagovat
Jabadu
Jako muž podobné muskulatury ti to přeji, Sereno. ... Ty namyšléná poloopice, kterou bych vyřešil úderem loktem ...táhni už konečně!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Zabrnkej si na kytaru za sto tisíc, uleví se ti.
Reagovat
Jabadu
:-)
Reagovat
sojka1
muskulatura opravdu neni vsechno.... i jak tak ctu..... :-o
Reagovat
tommr
Andreescu je jedna z mála tenistek, který Serena silově nepřetlačí ...
Reagovat
sojka1
ale to bylo o hlave, ze... :-)
Reagovat
sojka1
a o veku, abych byla spravedliva, ty procesy telo uz zpomaluji... a bude hur... :-(
Reagovat
lavamancer
pravda. Serena byla v tzv. "přechodu" přesně před rokem. všichni si to pamatujeme...
Reagovat
tommr
no právě. Silou jako proti drtivý většině ostatních tenistek to dneska Sereně nešlo a hlava už jí tak nefunguje jako dřív ...
Reagovat
MarcelPersch
Nechápu, jak někdo může být tak nenávistný k člověku, kterého ani nikdy v životě neviděl. Zajímavé, že zrovna Nadal a Serena vzbuzují tihle touhy a od obou bys nejspíš dostal na čuňu.
Reagovat
Jabadu
Sám jsem anabolické steroidy v mládí užíval. WADA si sakra hlídá, aby neobvinila nějakou černošskou hvězdu.
Reagovat
Mr.Pink
tim tvrdis, ze nelze mit svalnatou postavu bez anabolik?

Serena neni zadna kulturistka, takovou postavu si muzes v pohode vytrenovat bez zakazanych latek
Reagovat
Jabadu
ano.
Reagovat
Mr.Pink
A proc tvrdis takovou blbost?
Reagovat
sojka1
ale samozrejme, ze lze mit "ciste" a dokonce spesl "nevyposilovane" svaly... typ a dispozice, tenis, kolo, lyze.... ;-)
Reagovat
Mr.Pink
No ja tohle vim, ale jabadu asi ne

kazdopadne serena jede urcite i silovy trenink v posilce. Na lyzicich asi nikdy nestala :)
Reagovat
sojka1
:-))) to verim, jen uvadim vlastni zkusenost.... "co nezaziju, to nenapisu" (Viewegh)... :-)
Reagovat
Mr.Pink
bylo mi to jasne

ale stejne ti neverim, urcite jsi zobala :)
Reagovat
sojka1
co take cekat od sojky... :-)
Reagovat
Mr.Pink
presne :)
Reagovat
Jabadu
Jako žena nemůže mít takové svalstvo bez anabolických steroidů (chemicky umělých látek, které tělu připomínají mužský testosteron). Reaguje na ně růstem svalstva, ale neumí ho vyloučit. Ukládá ho v tuku nebo v játrech.
Reagovat
Mr.Pink
Jenze ona zas takovou muskulaturu nema. Tys tu tvrdil i o nadalovi, ze je kulturista. Pritom Nadal je velmi stihly.

Serena muze mit obvod bicepsu okolo 35 cm a na to fakt nepotrebujes anabolika
Reagovat
Jabadu
Je to Španěl. Něco mají. To se ví. A je to velká země, kde je veliká nezaměstnanost a je třeba ty lidi zabavit. A nějaká WADA funguje jen někde.
Reagovat
Mr.Pink
Videl jsi nekdy vysvleceneho nadala? Wawrinka je proti nemu golem

chlap muze mit bez vetsich problemu bicak 45 cm. A bude mu stacit jen zvysit prijem bilkovin a makat v posilovne.
Reagovat
Jabadu
tak určitě ...
Reagovat
Mr.Pink
posilujes cely zivot a presto tomu nerozumis :)
Reagovat
Pedronegro
co blbneš, vždyť prohrála, tak se raduj, ale na druhou stranu byla ve finále, na rozdíl od našich křehotinek ...
Reagovat
paddy
Nejvíc se mi líbí, jak se Serena po prohře raduje při rozhovoru
Reagovat
tommr
dneska žádný scény - aspoň v tomhle se poučila z lonska ...
Reagovat
farr
Ta falešnost z ní úplně stříká, avšak tenhle charakterový rys sdílí většina západní konzumní společnosti :) :) :).
Reagovat
Hypertac
Přesně tak, přetvářet se umí mistrovsky. Ale jak vypnou kamery, tak je to určitě rachot.
Reagovat
MarcelPersch
Nedávno jsem ještě ze všech stran slyšel, že Serena by se měla už vykašlat na tenis a začít se věnovat dítěti, načež jsem vždy jako fanoušek Sereny odpovídal, že od ní ještě potřebuji aspoň ty 2 GS. Po letošním ročníku může říct, že jsem svoje tvrzení přehodnotil, dítě roste, měla by se mu věnovat, těch 24 GS už podle mě nedá, má v hlavě psychickou bariéru a tu už asi nepřekoná. I tak je 23 GS neuvěřitelné číslo.
Reagovat
Cico93
Ja myslím, že min.1 ešte pridá.
Reagovat
Pedronegro
řekl bych, že až na tu propocenou fialovou příšernost to byla pěkná i napínavá podívaná :)
Reagovat
Ondra979
no hezke, zvladla to nakonec. A dalsi premierova GS vitezka, od sezony 2017 uz 7. to je velke cislo. Prida se taky ta Karolina nekdy?
Reagovat
paddy
A 20 tis. lidí zmlklo jako na pohřbu
Reagovat
tommr
dobře jim zavřela pusy ... :)
Reagovat
rybicka
Tak tentokrát karma i pro nefér fanoušky. Byla jsem tu kýmsi upozorněna, že ne všichni obyvatelé USA jsou ..., tedy specifikuji - ti z NY.

Jinak Bianka není žádná křehulka, ale při focení, vedle Sereny působila vcelku subtilně. Ale hrou už nikoliv.
Reagovat
Andrew89
Biance. hrala super a byla lepsi. 4 gs a pokazde jina vitezka. Ocekavam ted tradicky upadek (bez vyjimky po prvnim gs dosel snad na vsechny). Tahle sezona je snova,pristi rok bude extremne tezky tuhle pozici obhajit.

Serena si to dnea hodne kazila sama. Rozhodl asi 1 servis,ktery nekde nechala. Neda se nic delat. snad jeste sance budou. Myslim,ze pristi sezona bude posledni,ale uvidime. Zapas byl super,dost me bavil. A vyhrala ta lepsi:)
Reagovat
tommr
nezapomínej, že Andreescu letos hrála prakticky jen na hardu. Nemyslím si, že by s její hrou měla mít nějaký problémy s tím, aby se udržela v top-10 ...
Reagovat
Andrew89
pristi sezonu bude mit obrovsly obhajoby...bude uz porad na ocich. Nerikam,ze to nezvladne,ale bude to uolne nova pozice.

Co se tyce kocoviny po gs...ta bude. zalezi jak velka
Reagovat
tommr
na hardu možná něco ztratí, ale na antuce a na trávě může jen získat. Navíc to není žádná labilka jako třeba Osaka a z toho získanýho GS se určitě nesesype ...
Reagovat
Andrew89
uvidis
Reagovat
rybicka
Naomi by měla kousek z toho titulu dostat. :-) Serena nyní pocítila to, co cítívají její protihráčky. A jak vidno, znamená to velký díl výhry.
Reagovat
slacker
mensi zlo zvitezilo
Reagovat
mario777
Zem speje asi do záhuby, ked usopen vyhrá rumunská cigánka odchovaná na kanadskom mlieku, ktorej mama vyzerá ako versace krížený s dolce gabbana a s nosom Kleopatry :D
Reagovat
com
aspon vime po kom je Andreescu tak ,,krasna,, :D
Reagovat
rybicka
... a nepochybně i sebevědomá. :-))
Reagovat
Alien
To teda jo! A ještě tam bylo takový jedno strašidlo. Mělo rezatý kudrnatý vlasy a velké brýle!
Reagovat
tommr
souboj matek v hledišti byl taky napínavej. Lepší paruku má Andreescu seniorka ... :)
Reagovat
safi1313
Kdyby to vyhrála ta příšera kterou by už měli zase zavřít na cas zpatky do Troje tak bysme na tom nebyli lip :D
Reagovat
kada.tom
Njn, čtvrté prohrané finále GS v řadě. Není to dobrá vizitka. Jako samozřejmě finále je super, ale ...

... no, newyorské publikum zase zmlklo, co jim taky zbývá, vždycky mívalo problém uznávat, když tam někdo porazil jejich hvězdy.

Andreescu zřejmě po zásluze, všechny její úspěchy se ale řadí na americký kontinent, jsem zvědav taky jak se jí budou příští rok dařit obhajoby.
Reagovat
paddy
Court opět odolala a prodloužila sérii na 4 ze 4
Reagovat
farr
3 pismena shrnující vše: LOL
Reagovat
sojka1
Andreescu pekne, silna v hlave i v ruce, gratulace, ale fandit ji nebudu.... :-)
Reagovat
tommr
mě si dneska naopak získala a pokud zrovna nebude hrát s našima tak jí asi budu fandit ... :)
Reagovat
Alien
A já taky!
Reagovat
rybicka
Mě každopádně potěšila. Slabá náplast za naše, ale aspoň NĚCO. :-)
Reagovat
dadaft
1:45 hod, v podstatě tolik co finále fotbalové ligy mistrů,,,,,,,,,,,,,,,,,, a stejně intenzivní.

gratulace Biance.

tahle nastupující generace vypadá hodně nadějně...
Reagovat
spaniel
Spokojenost. Zitra by se to mohlo zopakovat :)
Reagovat
Cico93
Zajtra fandíme Rafovi spoločne?
Reagovat
tommr
Medvěd ho roztrhá ...
Reagovat
Mayo
Tak medveď nemá súpera, takze by mal roztrhať.
Reagovat
d@ve
No, když se býk pořádně rozběhne.. :)
Reagovat
Ereinion
Takže holka narozená v roce 2000 má GS titul dříve než jakýkoliv muž narozený v 90.letech, neuvěřitelný...
Reagovat
smazaný uživatel
Pridávam sa, neuveritelné..
Reagovat
Alien
V lóži Matky, to byli takový divní lidé!
Reagovat
tommr
hlavně ten Serenin manžílek je nechutně nesympatickej. Jsem rád, že dneska neměl důvod k těm jeho úšklebkům, který předvádí když Serena drtí soupeřky ...
Reagovat
Hypertac
No, american a ještě prachaty. Ego, pak dlouho nic a pak zase ego.
Reagovat
brixner
Já to říkal!!!
Reagovat
Alien
JO !!!
Reagovat
jirkaS
je to tam
Reagovat
dadaft
A JE TO
Reagovat
Vlk-v-trave
:D)
nakonec ten vypadek Biancy byl jen pro toto finale dobre...jinak by to bylo celkem spatne, tak aspon trochu napeti pro divaky...ikdyz...
Reagovat
tommr
ona ho mívá ve druhým setu skoro v každým zápase ...
Reagovat
Vlk-v-trave
No a jsou tu 2 MB.
Reagovat
kada.tom
a zase všechno naopak ...
Reagovat
spaniel
Slusne se rozsypala. Neni schopna si nadhodit micek. Musi to byt zahul hrat proti publiku v 19.
Reagovat
dadaft
uff, jistý tajbrejk, to jsou vánoce za téhle situace :))
Reagovat
kada.tom
Andreescu uhájila servis. Teď to bude na Sereně, aby set poslala do TB. To je její poslední záchrana na tomhle turnaji.
Reagovat
MarcelPersch
Škoda že Serena začala zase tak hloupě chybovat.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
tak Bianca to zvládla, jsem zvědavej, jak tenhle set dopadne, TB by mu slušel :)
Reagovat
kada.tom
souhlasím :-)
Reagovat
d@ve
Slušel by mu i 3.set. ;)
Reagovat
Mayo
Vamos Serena
Reagovat
lorem_ipsum
Serena na koni, Bianca mimo...
Reagovat
kada.tom
A jede se od začátku. Teď jsem hodně zvědavý, jak to Kanaďanka zvládne. Bylo by fajn, kdyby jí Serena opět sebrala podání.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Bianca je teď úplně tam, kde slunce nesvítí, tenis je tak nepředvídatelnej :)
Reagovat
MarcelPersch
Neskutečný.
Reagovat
paddy
Hráli jsme brejkovanou, vždyť to znáš,
Kamaráde já jsem vyhrával!
Reagovat
kada.tom
eso ... df ... eso ... df ... ???
Reagovat
kada.tom
vyhozený return ...
Reagovat
com
safra a ja uz chtel jit spat a on konec nebude a nebude
Reagovat
Jon61
Až byl zápas vlastně rozhodnutý, tak teprve Serena začala hrát nejlepší tenis.
Reagovat
tommr
málem se jí povedla podobná otočka, jakou proti ní předvedla Karolína na letošním AO ...
Reagovat
Andrew89
podani,ktery konecne prislo. C'mon. ma to naboj jak hrom
Reagovat
spaniel
Bianca si zacpava usi ;)
Reagovat
dadaft
a ja jaj ............
Reagovat
kada.tom
Kanaďanka poznává peklo rozpoutané v newyorském kotli.
Sereně tam padá momentálně všechno a publikum je ve varu!

Chtělo by tohoto využít a udržet podání a pak se uvidí ...
Reagovat
Ondřej.Jirásek
jj, Serena se po odvrácenym MP strašně zlepšila a Bianca naopak znervózněla a začala víc chybovat.
Reagovat
paddy
vypadá to, že dnes skončí psychině úplně všichni
Reagovat
Vlk-v-trave
:D)
Reagovat
sojka1
Serca, pojd, chce to zapletku.... :-)))
Reagovat
Alien
To je špatný, moc špatný!
Reagovat
MarcelPersch
Jestli si to teď prohraje na vlastním servisu, tak to se mnou sekne.
Reagovat
kada.tom
ale nedivil bych se to asi ... ale snad to dá
Reagovat
Ondřej.Jirásek
:-O :D nevím, co se děje, wow :D
Reagovat
paddy
A obyvatelé Bronxu opět bouří...
Reagovat
jirkaS
amíci mimo
Reagovat
Jon61
Už si možná z rozrušení cvrkli do kalhot.
Reagovat
dadaft
gem pravdy
Reagovat
Vlk-v-trave
No doufam, ze Bianca nebude mit zajem o tri sety, je to sice jeji klasika, ale takhle mit Serenu nacnutou...
Reagovat
paddy
tři sety umí, buď v klidu
Reagovat
kada.tom
... proč takto jako v předešlých dvou hrách Serena nehrála od začátku? :-(

... tak 3-6 3-5 ... teď se ukáže, jak na tom Andreescu je
Reagovat
spaniel
Protoze kdyz hrozi konec, tak se uvolnis...navic Bianca znervoznela.
Reagovat
MarcelPersch
Serena teď hraje poprvé stejně jako Rafa proti Fedovi ve Wimbledonu, poprvé uvolněně na konci zápasu, i v tomto případě je už pozdě.
Reagovat
Ereinion
tak je to WTA, takže možné je ještě všechno :D
Reagovat
kada.tom
Kanaďanka měla matchball. Jsem zvědav, jak to teď Serena pojme. Každopádně by to chtělo udržet podání, no ...
Reagovat
MarcelPersch
Výborně, teď to ukončit Bianco!
Reagovat
jirkaS
s tou malou courou už neprohraju
Reagovat
Vlk-v-trave
Babicka se chyta za hlavu, nedivim se,...to co chtela zahrat Serena, to snad ani nevi ona, co to melo byt, jestli drop, slajs, ale je tu jeste sance na jeden gem pro Serenu...
Reagovat
Vlk-v-trave
No prosim:)
Reagovat
rybicka
Ejhle, ani diváci nám dneska nebučí a neřvou do hry.
Reagovat
Vlk-v-trave
Je tam hodna pani na empajru:)
Reagovat
com
nakou scenu by to chtelo.. Mohla by misto gratulace u site dat Andreescu po čuni :D
Reagovat
Pedronegro
no tvl :)
Reagovat
Jon61
Serena je úplně na dně, skoro brečí.
Reagovat
Ereinion
Přijde mě, že Serena tu svoji zoufalost dává až moc najevo, prostě zbytečný divadlo...ale to je u ní klasika
Reagovat
spaniel
Natahuje uz od zacatku prvniho setu.
Reagovat
Pedronegro
je to herečka přece :)
Reagovat
kada.tom
Reagovat
com
v poslednich ctyrech grandslamovych finale dela Serena fackovaciho panaka :D
Reagovat
paddy
Serenino mládí i 1. podání jsou v háji
Reagovat
Andrew89
to bylo co?:D...
Reagovat
miky62
Serena out
Reagovat
kada.tom
no, tak ten poslední míček téhle hry byl tak symbolický pro tenhle zápas ...
Reagovat
Vlk-v-trave
Kraasny FH do ruzku Biancy...pekne provedeno...a dalsi brejk...:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Verim, ze ted uz to pujde sesupem, Matce tak davam 1 gem max. dva...za chvilu bude uplne down psychicky.
Reagovat
MarcelPersch
Ona už ten GS asi nikdy nevyhraje, vždycky do finále úplně v pohodě, ale finále od začátku fyzicky nezvládá. Navíc nikdy do finále nedostala hráčku, která by se porazila sama, což ona by asi nejspíš potřebovala.
Reagovat
spaniel
To neni o fyzicce.
Reagovat
rybicka
Že by chytila od Káji infekci "blok GS" ?
Reagovat
Ondřej.Jirásek
tohle je o psychice, nikoli o fyzičce. a souhlas, Serena by potřebovala do finále nějaký uzlíček nervů, co bude dělat taky tolik chyb, aby si věřila.
Reagovat
Andrew89
treba Lisicki:D
Reagovat
Vlk-v-trave
Vzdyt se fyzicky na tenhle GS priptavila jak snad nikdy...Naomi ji proste zlomila v hlave:) Po tom finale ma asi fakt totalni finalovy black out.
Psycholog bude mit jeste kupu prace s timhle.
Reagovat
Vlk-v-trave
Ano, uz neni schopna trefit micek...
Reagovat
paddy
Už se zase rozsypala jako čínský čaj
Reagovat
kada.tom
tak breakovaná pokračuje a Andreescu je už zase ve výhodě ...
Reagovat
Andrew89
servis je asi na nakupech
Reagovat
Mayo
Serena v koncoch.
Reagovat
com
Matka rekord nevyrovna a po Andreescu za par mesicu nestekne ani pes, skonci jako Ostapenko
Reagovat
MarcelPersch
Podle mě je ona next big deal.
Reagovat
dadaft
Ostapenko je pološílená mlátička, Andreescu ne, pochybuju, že dopadne stejně...
Reagovat
MarcelPersch
Serena je bezradná, vypadá, že se každou chvíli zhroutí... nebo mrskne raketou.
Reagovat
Andrew89
mohl stoj jmenem Bianca zaseknout. Chci vic..chci 3 sety. Pojd Sereno
Reagovat
Andrew89
udrz!
Reagovat
MarcelPersch
Spíš ten Sereny by se potřeboval rozběhnout, teď servíruje jako Nadal :D
Reagovat
dadaft
tak, první brejk Sereny.
a neuvěřitelně intenzivní hodina zápasu za námi.
Reagovat
kada.tom
tak ... Serena nakonec konečně taky Kanaďanku brejka, takže je na čase, aby se Serena už uklidnila a začala hrát tak jako hrála v minulých zápasech ... kéž by tohle byl začátek obratu
Reagovat
spaniel
Kezby ne.
Reagovat
kada.tom
upřímně ... asi ne, ale je to Serena a stát se může cokoliv :-)
Reagovat
spaniel
Nemuze. Nema v poradku hlavu.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
že by tohle prasátko bylo hlavní aktér zápasu? :D
Reagovat
sojka1
mlada Bohyne tu starou proste reze.... tenisove pekne, ale jsem otravena.... Serca neunasi, kazi, je opravdu jako svazana... temi historickymi ukoly....:-(((
Reagovat
dadaft
no nevim, mě přijde, že se to nedá stíhat, párkrát to neunesla akorát na servisu...
Reagovat
sojka1
ja je obe vnimam jako Avatary.... :-))) (Ve veku Serenky jsem nemela ani 50 kg.) ;-)
Reagovat
Jon61
Tipnul jsem, že vyhraje Bianca. Odhal jsem, že se Serena porazí především vlastními chybami.
Reagovat
MarcelPersch
To si to trefil jen z poloviny, Bianca hraje fakt skvěle vzhledem k vážnosti situace.
Reagovat
Jon61
Samozřejmě, hraje, ale Serena má snad více winnerů než Bianca.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Serena to prostě nedává psychicky, Bianca hraje samozřejmě skvěle, ale Serena je fakt špatná v klíčových momentech. Je to však tenis a stát se ještě může cokoli.
Reagovat
dadaft
tak tak, nejedna ruka už se roztřásla pár míčů před vrcholem...
Reagovat
Mayo
Serena treba sa vzchopiť! Ja chcem 3 sety.
Reagovat
kada.tom
... začíná to být kritické ...
... Serena dneska dává dvojchyby v dárkovém balení, bohužel ...
Reagovat
kulhavej_kmet
tady je myslim hotovo
Reagovat
dadaft
nesouhlasím s Corretjou že je to o pohybu, u Sereny je to momentálně o hlavě -- dvěma dvojchybama dala Biance brejk, další dvojchybou set.
Reagovat
MarcelPersch
Bencicová bude nakonec Biancy nejtěžší soupeřka :D
Reagovat
Vlk-v-trave
Matka uhrala 3 gemy... tipuji, ze ted uz to bude sesup, v tom druhem...
Bianca nekompromisni, kdyz potrebovala dobry serv, tak sup eso...
...hraje lepe, a to je dobre...:)
Reagovat
dadaft
jj, psychicky už to neunáší, Andreescu hraje fantasticky, ten strach že zase prohraje je asi brutální................ helikoptéra se bude hodit.
Reagovat
Vlk-v-trave
Snad to bude jeste zajimave, ale zatim to jde ve smeru scenare Wimbledon...no a co se zmenilo,
...tak souperka, povrch, a mame trochu vymeny, diky nejen Kanadance...nastesti:)
Tak snad se to jeste trosku zdramatizuje, ikdyz nevim, jestli to tak moc chci:)))
Ja to tem mladoskam preji.
Reagovat
Vlk-v-trave
No a jan co jsem to dopsal tak prvni brejk Sereny, ale vypada po nem spis nestastne...uplne zdrcla...nechapu...a asi ani nechci pochopit.
Reagovat
dadaft
otázka je, jestli Andreescu udrží tenhle brutální level.
Reagovat
Cico93
Po dlhej dobe si užívam kvalitný ženský tenis.
Reagovat
Andrew89
pro Serenu budicek. Bianca hraje fakt dobre,ale otazka je,jestli udrzi tehle level po celou dobu.
Reagovat
Alien
Blanka je zatím skvělá!
Reagovat
Grape
Výborně Bianca! Tak ještě jeden :-)
Reagovat
Mayo
Serena nevie kde je sever.
Reagovat
spaniel
Ale vi... v Kanade.
Reagovat
Pedronegro
Meghan taky ne :)
Reagovat
Mayo
Kto je to?
Reagovat
Pedronegro
ten v těch fialových brýlích asi :)
Reagovat
kada.tom
Zaslouženě.
Serena nehraje vyloženě zle, ale v klíčových chvílích dělá (dvoj)chyby. Kanaďanka zatím absolutně bez respektu a hraje fakt dobře.
Reagovat
jirkaS
je to tam
Reagovat
MarcelPersch
Andreescu má teď přes 80% úspěšnosti 1. servisu, z něhož získá 75% míčků.
Reagovat
MarcelPersch
Serena 54%....
Reagovat
dadaft
od Biancy.
Reagovat
kada.tom
Serena měla breakball, ale pak Andreescu dala eso, další superservis a pak další ... na to je prozatím i Serena krátká
Reagovat
spaniel
Zatim super zapas a dobra podivana. Kazi to jen ten nehezky pohled na propocene kolace na tom 3XL skafandru.
Reagovat
kada.tom
i proto jsem doufal, že si Serena vezme černé oblečení
Reagovat
tommr
ten černej catsuit jí nosil štěstí - divím se, že si ho nevzala i na finále ...
Reagovat
annah
Ten fialový ohoz je strašný. A nechápu, jak muze hrat s dlouhymi rukavy.
Reagovat
Alien
To jako není batika?
Reagovat
smazaný uživatel
je
Reagovat
Cico93
:-))
Reagovat
Andrew89
tohle by mohl byt rozhodujici moment setu.
Reagovat
kada.tom
Uff. To byla hra!
Serena to ubojovala a pořád v 1. setu žije. Ale místy je hodně zoufalá, soupeřka hraje výborně a takovému odporu zatím v turnaji nečelila.

Ale pořád věřím, že Serena jí v tomto setu breakne.
Reagovat
dadaft
teď se možná láme první set...
Reagovat
tommr
jj škoda tý sedmý hry - první set už moh bejt rozhodnutej ...
Reagovat
Mayo
Dpč ta mlada má riadny dynamit v rukách.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
jaja :D
Reagovat
paddy
Možná to nevíte, ale pejsek Biancy se jmenuje Coco a nosí tričko s nápisem "Call me Coco" :)
Reagovat
dadaft
čumím, Andreescu bez nerů, jako by to bylo 4x do roka,,,,,,,,,,,,,, prostě finále grandslamu, a co jako?
Reagovat
MarcelPersch
Kdo jí viděl hrát dřív, musel to očekávat, ona je ten typ hráčky, co si to moc nepřipouští. Serena s těmi chybami ale stejně nemá nárok na GS titul.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
to sice jo, ale GS finále je přece jen něco nového a mohlo to vypadat jinak. Bianca ale klidně může znervóznět, když se třeba bude blížit výhře...
Reagovat
MarcelPersch
Je to možné, ale Serena nejspíš bude pomáhat svými chybami, ona přišla do utkání jen s jedním plánem, herní plán soupeřky vychází lépe, takže není co řešit.
Reagovat
dadaft
Serena není žádná ubožačka bez plánu, vyhrála 23 grandslamů proboha!
Reagovat
MarcelPersch
To netvrdím, ale je důvod, proč ty poslední finále vypadaly, tak jak vypadaly. To co Serena zvládla dříve zahrát a doběhnout, tak už dneska prostě nedá.
Reagovat
dadaft
zatím to o běhání moc není...
Reagovat
kada.tom
no, Serena se zatím nemá čeho chytit na returnu, Andreescu podává hodně efektivně
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Bianca je neuvěřitelná hráčka na 19 let, psychicky ohromně silná, jako kdyby se hrálo první kolo, naprostý klid na raketě i v hlavě.
Reagovat
Mayo
Cítim intergalakticke finále. Ako všetky, kde hra Serena a hlavne na USO.
Reagovat
kada.tom
no to loňské teda intergalaktické rozhodně nebylo ...
Reagovat
MarcelPersch
Ani ty letošní...
Reagovat
Mayo
Práveže má to loni bavilo. To divadlo booo super :D
Reagovat
MarcelPersch
Samé nevynucené chyby.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
https://twitter.com/WeAreTennis/status/1170434497894133761
Reagovat
dadaft
zatímco u mužského zápasu by člověk zrovna otevíral šampus a hledal skleničky, preobíral dovču, snažil se uvelebit na sedátku, přemýšlel o svačince, kterou si dá za dvě tři hoďky,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
,,,,,,,,,,,,,,,,,,, tady to pumpuje od prvního gemu...
Reagovat
spaniel
Doufam ze matka dnes zkazi dalsi velky den.
Reagovat
Andrew89
to bude super finale. samej viteznej uder zatim. Serena nervozni,ale to prejde
Reagovat
Ondřej.Jirásek
no, i dost chyb SW
Reagovat
kada.tom
Serena už si zařvala, takže v zápase je. Snad zmenší počet chyb, které tam zatím jsou. Pak by to jít mohlo ..
Reagovat
MarcelPersch
To nemusí ještě nic znamenat, teď je to na Biance, jestli jí dá šanci na returnu.
Reagovat
kada.tom
Serena už si zařvala, takže v zápase je. Snad zmenší počet chyb, které tam zatím jsou. Pak by to jít mohlo ..
Reagovat
Ondřej.Jirásek
tak teď Serena bojovala jak válečnice, uvidíme, jestli jí to pomůže :D
Reagovat
paddy
Tvrdý smeč Sereny a obyvatelé Bronxu se v hledišti začínají probouzet
Reagovat
MarcelPersch
Stejně jako u Nadala i tady poslabší úroveň.
Reagovat
paddy
"Led, full service"

Rozhodčí přerušila podání, objednala led a začne se nalévat whisky
Reagovat
dadaft
ntvl, zatím kosmický level :))
od obou
Reagovat
Ondřej.Jirásek
Bianca ledově klidná, Serena na prášky :D
Reagovat
tommr
jj Serena už řve jak nepříčetná a to ještě zápas pořádně nezačal ...
Reagovat
dadaft
Reagovat
MarcelPersch
Podle řeči těla to bude pro Serenu hodně těžké dnes. Ztratit servis hned v úvodu jako ve všech těch prohraných finále taky není moc košér.
Reagovat
kada.tom
nutno dodat, že si ho ztratila sama, Kanaďanka na tom neměla nějakou větší zásluhu ... snad Serena brzo získá break zpět
Reagovat
MarcelPersch
To je jedno, na to aby si soupeřka věřila a rozjela se to stačí.
Reagovat
kada.tom
Serena ve fialovém. Alison Hughes na umpireu.
Tak pojďme na to :-)
Reagovat
Andrew89
vyjde to!
Reagovat
Andrew89
za ty trapny hejty,doufam ze ji Serena sfoukne
Reagovat
Grape
V hejtech je přebornice Serena...
Reagovat
dadaft
Aktuální zprávy ze zákulisí:
U zadního vchodu kurtu Arthura Ashe přistála helikoptéra soukromé psychiatrické kliniky z Long Islandu. Vystoupili čtyři namakaní řízci a nesli loveckou síť k odchytu divokých šelem, velkorážnou uspávací pušku k uspávaní hrochů, slonů nebo nosorožců, a svěrací kazajku s nápisy vyšitými pozlacenou nití: Matka, Královna, Bohyně.
Reagovat
sojka1
chybi ti napis Hvezda... :-(((
Reagovat
dadaft
no jo, ale i tak -- kdo z nás to má???
Reagovat
rybicka
Helikoptéru nepotřebovala. Zachovala navenek klid, ale zase nebyla královna, bohyně, ani hvězda. Spíše jen "přikulovala". :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Pome!
Reagovat
kada.tom
Snad to klapne, na finále se těším :-)
Reagovat
paddy
mám dilema - finále žen nebo křesťanský magazín? a co vy?
Reagovat
Vlk-v-trave
montaz stolu.
Reagovat
paddy
než něco montovat, tak to se radši podívám, jak Bianca rozebere Serenu
Reagovat
Vlk-v-trave
a ja stihnu oboje:) a jeste behem toho stihnu nejaky vpis na TP.
Reagovat
Vlk-v-trave
ale priorita bude ten stul...mel bych to konecne dorazit.
Reagovat
Andrew89
vypada fakt dobre zas:)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist