Neuvěřitelný obrat v Rod Laver Areně! Wozniacká otočila stav 1-5 15-40 proti Fettové!

17. 1. 2018, 06:27
Aktuality 27
AUSTRALIAN OPEN - Caroline Wozniacká byla ve druhém kole Australian Open dvakrát míček od vyřazení, když v rozhodující sadě prohrávala už 1-5 15-40! Světová dvojka ale nakonec předvedla fantastický obrat a 119. hráčku světa Janu Fettovou po dvouapůlhodinové dramatické bitvě přetlačila a postoupila do třetího kola. O první melbournské osmifinále od roku 2013 bude jedna z největších favoritek usilovat proti Kiki Bertensové.
Profily hráčů
Caroline Wozniacká

Caroline Wozniacká povedenou loňskou sezonu korunovala ziskem své nejcennější trofeje na Turnaji mistryň v Singapuru a na prvním letošním turnaji v Aucklandu došla do finále, v němž nestačila až na rozjetou Němku Görgesovou.

Právoplatně je tak označována za jednu z největších favoritek letošního Australian Open. Svou roli v prvním kole jasně potvrdila, když suverénně přehrála v životní formě hrající Rumunku Buzarnescuovou.

Dnes však měla namále a předvedla "zmrtvýchvstání". Bývalá světová jednička v utkání druhého kola s až 119. hráčkou světa Janou Fettovou prohrávala už 1-5 15-40 v rozhodující sadě, ale nakonec po dvou a půl hodinách a fantastickém obratu vydřela po výhře 3-6 6-2 7-5 postup do třetího kola!

Wozniacká se dnes extrémně trápila na servisu a ve výměnách neobvykle často chybovala. Soupeřka naopak ve výměnách excelovala a ve svém prvním souboji s hráčkou Top 10 předvedla životní výkon. Favorizované Dánce nastřílela 39 winnerů, ale vyrobila 58 nevynucených chyb.

Wozniacká měla 22 vítězných míčů a 35 chyb. Fettová, která si v Melbourne odbyla svou grandslamovou premiéru v hlavní soutěži, v návratu do zápasu soupeřce pomohla i dvojchybami, kterých nasbírala celkem devět. Vysoké číslo zaznamenala také světová dvojka (7).

Wozniacká hned na úvod ztratila podání, ale zareagovala bleskovým rebrejkem. Ani podruhé v utkání si ovšem servis neudržela a manko brejku už nedotáhla. V devátém gamu navíc přišla o podání znovu, a to čistou hrou.

Už ve druhém dějství to s Dánkou vypadalo hodně nahnutě. Fettová svůj servis uhájila a ve druhé hře měla dva brejkboly. Wozniacká se však vzpamatovala, hrozby odvrátila a v dalším průběhu druhého setu povolila jednadvacetileté Chorvatce jediný game.

Přetahovaná pokračovala v rozhodující sadě. Obě hráčky v úvodních dvou hrách promarnily brejkbolové šance a do ráže se dostala Fettová. Až 119. hráčka žebříčku WTA vyhrávala přesnými údery od základní čáry většinu výměn, Wozniacká naopak kupila zbytečné chyby a nepomáhala si ani podáním.

Špatný výkon Wozniacké a naopak výborný od Fettové dovedl zápas do stavu 5-1 40-15 pro Chorvatku. Wozniacká se ale nadechla k neuvěřitelnému obratu. Oba mečboly soupeřky ustála a začala dominovat. Do konce utkání udělala tak malý počet chyb, že by se daly spočítat na prstech jedné ruky. Navíc začala skvěle servírovat.

Světová dvojka předvedla sérii šesti vyhraných gamů, v nichž od zmíněných dvou mečbolů Fettové ztratila pouhých sedm bodů. Po dlouhých dvou a půl hodinách si mohla oddechnout a oslavit postup do dalšího kola úvodního grandslamu sezony.

"Tohle bylo naprosto šílené. Vůbec netuším, jak jsem se vrátila do zápasu a vyhrála. Bez vás by to nebylo možné," promluvila Wozniacká k divákům v aréně Roda Lavera. "Rozhodně mi pomohly i bohaté zkušenosti. Moc dobře jsem věděla, jak se soupeřka při takovém vedení cítí a využila jsem toho. Hrozně se mi ulevilo. Bojovala jsem o každý míč a vyplatilo se. Jsem ráda, že se na turnaji ještě minimálně jedno kolo zdržím," dodala Dánka.

Wozniackou nelze ani po dnešním nepřesvědčivém výkonu odepisovat. Někteří tenisoví příznivci určitě pamatují na předloňský ročník, který vyhrála Němka Kerberová, přestože hned v prvním kole odvracela mečbol.

Další překážkou Wozniacké v cestě za kýženým premiérovým grandslamovým vavřínem bude Nizozemka Kiki Bertensová.

• AUSTRALIAN OPEN •
Melbourne, Austrálie, tv. povrch, 55,000.000 australských dolarů
středeční výsledky (17. 1. 2018)
• Dvouhra žen - 2. kolo •
Allertová (ČR) - Shuai Zhang (Čína) 6-4 7-6(5)
Svitolinová (4-Ukr.) - Siniaková (ČR) 4-6 6-2 6-1
Wozniacká (2-Dán.) - Fettová (Chorv.) 3-6 6-2 7-5
Ostapenková (7-Lot.) - Ying-Ying Duan (Čína) 6-3 3-6 6-4
Cornetová (Fr.) - Görgesová (12-Něm.) 6-4 6-3
K. Bondarenková (Ukr.) - Pavljučenkovová (15-Rus.) 6-2 6-3
Rybáriková (19-SR) - Flipkensová (Belg.) 6-4 0-6 6-2
Linetteová (Pol.) - Kasatkinová (22-Rus.) 7-6(4) 6-2
Mertensová (Belg.) - Gavrilovová (23-Austr.) 7-5 6-3
Bertensová (30-Niz.) - Gibbsová (USA) 7-6(3) 6-0
Kontaveitová (32-Est.) - Barthelová (Něm.) 6-3 4-6 6-3
Kosťuková (Ukr.) - Rogowská (Austr.) 6-3 7-5
Kumkhumová (Thaj.) - Bencicová (Švýc.) 6-1 6-3
Martičová (Chorv.) - Beguová (Rum.) 6-4 7-6(3)
Suárezová (Šp.) - Babosová (Maď.) 6-4 2-6 6-2
Kanepiová (Est.) - Puigová (Portor.) 6-4 6-3
• Čtyřhra žen - 1. kolo •
Latisha Chan/Sestini Hlaváčková (1-Tchaj-wan/ČR) - Liang Čchen, Chan Sin-jün (Čína) 6:3, 6:1
Šafářová/Strýcová (ČR) - Broadyová/Smithová (Brit.) 6-2 6-1
Kr. Plíšková/Vekičová (ČR/Chorv.) - Friedsamová/Van Uytvancková (Něm./Belg.) 5-0 skreč F./V.
Alexandrovová/Sevastovová (Rus./Lot.) - Bellisová/Vondroušová (USA/ČR) 6-3 6-2
TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek, Luboš Zabloudil

Komentáře

27
Přidat komentář
letityfanousek
a to TENIS (to hrají muži, teda pokud nemají na sobě tu teploušskou kolekci "vše růžovoučké") a pak dámská odnož zoufalé snahy o přehození sítě v absolutně nejkritičtější fázi hry a to je stav 5:0!! To je nejrizikovější situace! Jak pro hráčky, tak pro ty kdo to sleduje. Fakt horor. To už je fakt lepší sledovat ty růžové pantery. Ne není to lepší. Je to ještě horší, přepínám na snooker, zelená uklidňuje.
Reagovat
blixa
Prdu rozumíš. Tenis hrají právě že už jen ženy, muži hrají takovou podivnou fyzickou běhavou odnož na kterou se dá koukat jen výjimečně (když hrajou praví umělci jako GOAT) :-P
PS snooker je fajn ;-) :D
Reagovat
EllNino
podívej se na vývoj zápasu Nishioka Kohlschreiber :D
Reagovat
blixa
Ženský tenis je peklo :D Elise prohrává 0:5, aby pak vyhrála 4 gamy na 4:5 a podávala na vyrovnání, ovšem tam prohrává 0:40, aby pak vyhrála 4 míče na výhodu a přes další dvě pak game vyhrála :D Ta holka asi miluje horory :D :D
Reagovat
EllNino
a 7:5 :)
Reagovat
blixa
7 her za sebou :D
Reagovat
blixa
Ona si z Darii asi dělá od počátku prdel. Povolí, přitáhne, povolí přitáhne :D
Reagovat
com
tak nejen Woznacka, ale ted i Mertens, z 0:5 a nekolika setbolu paradne vyrovnala.. ta Gavrilova je poradna kravka :D
Reagovat
Bob
Jsi pořád na Woznu naštvanej?
Reagovat
blixa
To by se spíš Satan ustrnul, než že by Monty odpustil ... ;-) :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já na ni nejsem naštvanej. Jenom už jí nefandím, protože mi kvůli některým názorům přestala být sympatická, to je všechno. Rozhodně ji ale neřadím k Evženě a Kikině...
Reagovat
dadaft
co si vzpomínám, tak na GS jsem naposledy viděl takový, možná ještě větší obrat u Schiavone na RG, kde otáčela ve čtvrtfinále proti Pavljučenkové z 1-6 1-5.
(ten rok, kdy obhajovala titul)

je třeba zatleskat Caro, Jana to může nejlíp hodit za hlavu, ale asi to obrečela......
Reagovat
kada.tom
Uff, ještě že to Caro zvládla, má určitě na víc než na 2. kolo :-)
Reagovat
hippos
Fett ma dobrý kozy. Taková holka na chatu do nepohody.????
Reagovat
Mayo
Labilne ženy, nonsens.
Reagovat
tommr
že se její nezkušená soupeřka sesypala. Je ale třeba uznat, že ten závěr zápasu odehrála skvěle. V takových situacích jí hodně pomáhá její neskutečná kondice ...
Wozniacká má ted díky příznivýmu losu a vypadnutí několika favoritek cestu do finále vymetenou. Na titul jí ale stejně nevěřím ...
Reagovat
Fandina
Jj, s tím titulem to po dnešku také moc dobře nevidím. Dneska to od ní byla slabota a dobře hrála jen v závěru a v druhém setu.
Reagovat
Ondřej.Jirásek
děcka, nezapomínejte na Angie 2016 :P
Reagovat
Fandina
Já bych to Caro přála, je to moje oblíbenkyně a tady ji mám ve Fantasy ve finále, ale dneska se mi zdála kromě závěru slabá. Ale třeba to byl jen den blbec a příští to bude jinak :-)).
Reagovat
bIbec
ona i ta Jana dala těsný out ze servisu na MP (bylo by to eso). Škoda, že si nevzala jestřába. Asi bych byl malinko smířenější s tou prohrou, ale takhle.. co, když to byl dobrý míč? Přiznám se, že fakt nevím.
MOŽNÁ i díky blbosti, že si toho jestřába nevzala, tak prohrála. Možná..

Ale Wozejk odehrál ten závěr dobře, to jo.
Reagovat
tommr
to je právě ta nezkušenost. Bejt to obráceně tak by si Wozniacká jestřába určitě vzala ...
Reagovat
Ondřej.Jirásek
byl to aut, pamatuju si to, docela viditelnej podle mě :)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
ale je fakt, že jestřába zkusit měla
Reagovat
Aussie
A nezapomínejte na melbournské počasí, to je kapitola sama pro sebe. Odpoledne se postupně začalo dělat dost horko, teď k večeru je tam ještě přes 30. A zítra i pozítří to bude zlé! Předpověď je na 39 stupňů maximum po oba dny.
My tady v Brisbane jsme na tom lépe, i když to máme o dost blíž k rovníku. Máme mít jen kolem 30...
Reagovat
Fandina
Caro. Druhý set se mi líbila, ale v prvním a na začátku třetího dělala dost laciných chyb. Nakonec vyhrála tím, že přestala chybovat a vytahla když to bylo potřeba esíčko. Fett hrála super, ale ta koncovka byla Caroline.
Reagovat
jirkaS
oooommmmfffff gawd!
tak tohle jsem ještě nezažil :-O
Reagovat
tommr
já takových "zmrtvýchvstání" u Wozniacký už několik pamatuju ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist