Nevídaný kolaps. Potapovová v Austinu nedotáhla vedení 5-0 s mečbolem

2. 3. 2023, 11:34
Aktuality 21
WTA AUSTIN - Anastasia Potapovová skončila na turnaji v americkém Austinu už ve druhém kole. Ještě větším překvapením je ale průběh zápasu, nasazená Ruska totiž v rozhodujícím dějství nedotáhla vedení 5-0 s mečbolem a s domácí Katie Volynetsovou už pak neuhrála ani jeden game. Jednadvacetiletá Američanka ve svém premiérovém čtvrtfinále na nejvyšším okruhu vyzve krajanku a vrstevnici Peyton Stearnsovou, která sbírá své první výhry na této úrovni.
Anastasia Potapovová (© Profimedia)

Anastasia Potapovová se představila poprvé od triumfu v linecké hale, kde slavila svůj druhý titul na akcích WTA a mimo jiné porazila Markétu Vondroušovou. V Texasu se tak řadila mezi největší favoritky a tuto roli se jí dařilo potvrzovat. V úvodním kole smetla Elizabeth Mandlikovou a "kanára" mohla nadělit i další domácí zástupkyni Katie Volynetsové.

Jednadvacetiletá Ruska ovšem předvedla v rozhodující sadě nevídaný kolaps. Za stavu 5-0 měla mečbol na returnu, ten však neproměnila, ve zbytku zápasu uhrála už jen pět fiftýnů a s Američankou nakonec prohrála 7-5 2-6 5-7.

Volynetsová bude ve svém premiérovém čtvrtfinále na nejvyšší tour čelit Peyton Stearnsové (H2H 1-0). Její krajanka a vrstevnice využila příznivého losu, po kvalifikantce Katie Boulterové přehrála i Mirjam Björklundovou a dál sbírá své první výhry na nejvyšším okruhu.

Na druhém turnaji v řadě se mezi nejlepší osmičku probojovala Sloane Stephensová. Domácí grandslamová šampionka si poradila dvakrát 6-4 s Heather Watsonovou a o semifinále zabojuje proti Varvaře Gračovové. S Ruskou srovnala vzájemnou bilanci před týdnem v Méridě, kde ve čtvrtfinále schytala výprask 0-6 0-6 od pozdější vítězky Camily Giorgiové.

• WTA 250 AUSTIN •
USA, tv. povrch, 259.303 dolarů
středeční výsledky (1. 3. 2023)
• Dvouhra - 2. kolo •
Volynetsová (USA) - Potapovová (3-) 5-7 6-2 7-5
Stephensová (5-USA) - Watsonová (Brit.) 6-4 6-4
Gračovová (-) - Blinkovová (-) 6-3 6-7(5) 6-1
Stearnsová (USA) - Björklundová (Švéd.) 6-3 7-5
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

21
Přidat komentář
vladka
Vídaný, nevídaný smile, je mně tak nesympatická, že "dobře ty tak"
Reagovat
Pavol
A nebude to tým že Anastasia govorit po rusky. smile
Reagovat
QacO
Toto bol kolaps RG 1995
Chanda Rubin vs Jana Novotna
Reagovat
Vlk-v-trave
A nebo také...
... Nevídaný obrat :)
Reagovat
Ondřej.Jirásek
tohle je spíš jasně kolaps vzhledem k tomu, že Potapova pak byla schopná uhrát jen pět míčků, na obrat se nadřeš víc... ale jen můj názor :D
Reagovat
Vlk-v-trave
Ale může být, jen jsem chtěl vyzdvihnout také volejovou-dámu-na-saku
:)))
Reagovat
makro99
Dobře, já bych rozporoval to slovíčko "nevídaný", kdyť podobný kolapsy se dějou obden.. včera kromě Potapové měl Fokina 5MB v řadě na Rubljova set a v TB 6:1.. pak 6:8 a třetí set samozřejmě prohrál..
Reagovat
Ondřej.Jirásek
no, mít skóre 5-0 mečbol a prohrát je i na WTA nevídané ;) odvrácených MP je samozřejmě dost.
Reagovat
makro99
dobře, souhlasím, že je to zřídka vídané :)
Reagovat
Vlk-v-trave
ale epické, ze strany Volynets :)
Reagovat
makro99
a pak taky z definice "nevídané", či lépe řečeno "ostudné" a zcela přesně "hanebné" kolapsy se přece z definice dějí jen českým hráčům, viz reakce zdejších expertů na další zcela "nevídaný" kolaps minulý týden v jistém zápase 1. kola v Dubaji...
Reagovat
Vlk-v-trave
Ano, nevídané je kolik hráček a hráčů už "zažádalo o české občanství"... čekám na globální updejt na WTA, ATP live rankingu, kde budou svítit všechny vlajčky jako ČR...:)))
Jako vždy to asi zdržuje byrokracie na úřadech...

Mladenovič, a Pavljučenková čekají již několik let. Je to skadál...Collins, Badosa, jasně Benčič, Sakkari, skvělá Kasatkina, Jabeur, Keys, to je až na ostudu, nebo příkladná Stephens... atd. nechce se mě tu vypisovat celý seznam...

stačí link:D
https://live-tennis.eu/en/wta-live-ranking
Reagovat
makro99
já myslím, že Ruuda můžeme klidně adoptovat taky - pže ten svými hanebnými výkony zostuzuje Norsko, kudy chodí.. světová dvojka a další fiasko se 120. hráčem světa!
Reagovat
Vlk-v-trave
A toho Rubleva se Zverevem taky...:D
Reagovat
Nenela
Zvereva nechci! Zbytek beru smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jj, Casper by byl s našima klukama dobrá partasmile Jen by museli k nějakému napravovateli hlav.smile
Reagovat
makro99
souhlas, Zvereva taky nechci :)
ale přihazuju ještě Musettiho, to je talent jak naši kluci, po té loňské průlomové sezóně do Top20 už sem byl najisto přesvědčenej, že letos už prostě musí jenom a jenom vyhrávat.. a realita? hanebnej propadák (Jarry) střídá ostudný fiasko (Munar)...
Reagovat
Vlk-v-trave
Jarry je uz davno v CR teamu :D
Reagovat
Vlk-v-trave
takze to ber jako pekne derby.
Reagovat
makro99
každopádně letos se to na tom Golden Swingu všechno totálně přesypalo...
teď v Santiagu taky, horní půlka pavouka už bez nasazených..
Cerundolovci mají teoreticky 1 krok od vzájemnýho QF, ale mladší brácha ho podle mě neudělá - viděl sem třetí set s Cachinem a bylo to hodně nepřesvědčivé, Cachin je teď (po tom loňským průlomu:) úplně v krizi a v posledních 3 gamech mu totálně ztuhla ruka...
Reagovat
Vlk-v-trave
...A Diego utoci na rekord Kvida Pelly.

Takze nam nezbyva nez si zanotovat Yannicka Noaha:)

https://www.youtube.com/watch?v=JvsHahLmoRo
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist