Nick (Kyrgios) svou nemoc jen předstírá, stěžoval si Tomic kapitánu Hewittovi

6. 3. 2016, 13:19
Aktuality 14
Australský tenis řeší další problémy svých 'zlobivých nadějí'. Bernard Tomic se během dnes během zápasu s Johnem Isnerem a souvisejícím neúspěchu Austrálie v 1. kole Davis Cupu opřel ostrou kritikou do svého krajana Nicka Kyrgiose, který se kvůli nemoci těsně před losem omluvil. Tomic si však myslí, že zdravotní problémy pouze předstírá. A to už podruhé.
Lleyton Hewitt a Bernard Tomic

Nick Kyrgios se tento týden v průběhu přípravy na daviscupové utkání Austrálie se Spojenými státy stále potýkal s následky virózy, předčasně opouštěl tréninky a nakonec se možnosti zúčastnit se zápasu vzdal. Ve čtvrtek, v den losu, se novému kapitánovi Lleytonu Hewittovi omluvil. 

Trio Bernard Tomic, Samuel Groth a John Peers tak v týmu nahradil sám Hewitt, který před šesti týdny ukončil kariéru. V sobotu nastoupil i do deblu, ale k zisku bodu nepomohl a Australané po porážce 1-3 musí v září do baráže.

Místo nemocného Kyrgiose nastoupil do páteční dvouhry proti Isnerovi Groth a s favoritem prohrál hladce ve třech setech. Tomic sice porazil Jacka Socka, ale dnes v duelu týmových jedniček podlehl Isnerovi.

A frustrovaný dvacátý hráč světa Tomic se zlobil nejen na sebe, ale hlavně na australskou dvojku Kyrgiose.



"Sedí v Canbeře. Jeho nemoc je naprostý nesmysl," zachytily ruchové mikrofony Tomice už během zápasu, když těsně po porážce mluvil s kapitánem Hewittem.

Na tiskové konferenci s novináři pak Tomic prohlásil, že zdravotní problémy Kyrgios předstírá už podruhé. "Loni nepřijel do Česka, že má únavovou zlomeninu, ale pak hrál v Indian Wells a byl v pohodě," pokračoval.

"Teď pro mě bude docela zábavné sledovat, zda bude hrát. Jestli zase nastoupí v Indian Wells, definitivně ztratí můj respekt," prohlásil třiadvacetiletý Tomic na adresu o tři roky mladšího krajana.

"Bylo to v zápalu boje, neberu to osobně. Indian Wells je za týden, to je ještě spousta času," reagoval Kyrgios prostřednictvím twitteru. "Jen nečekej, že ti budu v nejbližší době krýt záda," dodal v dalším tweetu.

Sám Tomic prý odehrál oba zápasy se zraněným zápěstím. "Kdyby se tento týden nehrál Davis Cup, tak bych s takovými bolestmi nehrál a odhlásil bych se," uvedl Tomic, který byl už dvakrát vyloučen z daviscupového týmu. Loni po Wimbledonu za kritiku Australského tenisového svazu.

Australané loni v Ostravě zvítězili i bez Kyrgiose a poslali české tenisty do boje o záchranu. Letos budou bojovat o udržení mezi elitou sami a bude zajímavé sledovat, zda nezkušený pětatřicetiletý kapitán Hewitt dá své nejlepší hráče dohromady.

Aktuálně se zdá, že stojí na straně Kyrgiose. "Nick se snažil udělat všechno pro to, aby nám mohl být k dispozici. A není pochyb o tom, že je nemocný," řekla bývalá světová jednička Hewitt. 

Kyrgios chyběl australskému týmu také loni v semifinále proti Velké Británii. Tehdy nebyl nominován kvůli svému chování, především s ohledem na incident v Montrealu, kde měl nevhodné poznámky na adresu Wawrinky a jeho přítelkyně Donny Vekičové.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

14
Přidat komentář
janek_da
Tak tam prcnem toho Nedosevjova, co?
Reagovat
PetaM
Bože, jsi horší jak baba!
Reagovat
PH94
A já myslel, že jsou kámoši :D...Rozdávají se ještě v DC body do ATP rankingu? V online žebříčcích se už s nima nějak nepočítá
Reagovat
aligo
ne už se nerozdávají...
Reagovat
smazaný uživatel
Tady je vidět rozdíl v "kolektivním" duchu DC týmů, toto by žádný z našich hráčů na úkor spoluhráče neřekl. Nechtěl bych v Austrálii dělat kapitána!
Reagovat
hatatytla
Tomice samozřejmě nemusím, ale v tohle ho naprosto chápu. Byl v emocích frustrovaný, navíc hrál přes zranění. Nickovi se v DC nehraje úplně komfortně, soudě podle toho co předvedl S Kazachama. Navíc ani nebyl s týmem. Každý kdo někdo hrál týmový sport, tohle pochopí nebo takhle přemýšlel když ho spoluhráč v úvozovkách zradí.
Reagovat
gigin
https://twitter.com/jessica4stein/status/706414864613269505
Reagovat
darek.vrana
No po tom dnešním debaklu od Lukáše to získalo zase trochu jiný rozměr:).
Reagovat
gigin
Jo no :DDD
Reagovat
gigin
tam doškubou všichni, ale kapitán už má řešení do dalšího maču:

https://pbs.twimg.com/media/Cc3DPFrUUAAs0J0.jpg
Reagovat
smazaný uživatel
:D
Reagovat
gigin
https://www.facebook.com/TrollTennis/photos/a.222942984491038.48429.222913534493983/897728603679136/?type=3&theater
Reagovat
Kozoroh
http://www.tennis-arena.cz/podraz-australane-nedodrzeli-dohodu--11366cz/

VLKovi se tohle nebude líbit :) Podle dohody z roku 1999 se utkání mezi Australany a Američany mělo hrát na hardu.
Reagovat
aligo
myslel jsem si to jak teď tak i vloni... k jeho povaze se to hodí, taková ta sobeckost a arogance... :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist