Nišikori otočil ztracené utkání, Wawrinka se trápil

6. 1. 2011, 23:16
Aktuality 0
ATP ČENNAÍ - Kei Nišikori se v Čennaí vyžívá v obratech. Po souboji s Čiličem měl namále i v duelu s Kolumbjcem Fallou, jehož zdolal až po skvělé druhé polovině zápasu. Dva tie-breaky potřeboval ke zdolání hráče z třetí světové stovky Švýcar Stanislas Wawrinka.
Kei Nišikori

Kei Nišikori, přemožitel obhájce titulu Čiliče, nebyl ve druhém kole daleko od vyřazení. S Kolumbijcem Alejandrem Fallou, jenž loni ve Wimbledonu v pěti setech potrápil Federera, prohrával už 4-6 a 0-3. Pak ale získal 12 ze čtrnácti her a v Čennaí otočil i své druhé utkání.

Poté, co jednadvacetiletý Japonec získal devět her v řadě, o šest let starší Jihoameričan rozbil raketu o kurt. "Asi jsem začal hrát příliš na jistotu, a to se mi vymstilo," uvedl Falla.

"Pokaždé zaspím začátky. Je to jedna z věcí, na které musím zapracovat. Obvykle prohraju první set a pak se do zápasu musím těžce vracet," uvědomuje si nováček sezony 2008 Nišikori, který většinu loňského roku promarodil se zraněným loktem. Nyní se už problémů zbavil a chystá se na vítěze Davisova poháru Tipsareviče. "Další kolo bude moc těžké, ještě jsem s ním nikdy nehrál," řekl talentovaný tenista.

Loňský semifinalista Janko Tipsarevič si dnes poradil a Rusem Kudrjavcevem. Srbský hráč ve čtvrté a osmé hře vzal soupeři podání a hladce vyhrál úvodní set. Ve druhém ale neproměnil žádný ze tří brejkbolů a o postupu musel rozhodnout až v ošidném tie-breaku.

"Za stavu 3-3 jsem tam měl tři brejkboly, ale on na ně pokaždé dobře zaservíroval," vysvětloval Tipsarevič, jenž za celý zápas po svém podání ztratil jen deset fiftýnů. "Jsem rád, že jsem zápas ukončil ve dvou setech."

Vyrovnané utkání odehrál s dvacetiletým Davidem Goffinem z Dánska Stanislas Wawrinka. 229. hráč světa si díky úspěchu v kvalifikaci zajistil premiérovou úšast v hlavní soutěži podniku ATP a hned postoupil přes nedávného vítěze Asijských her Inda Devvarmana do druhého kola.

V něm i sahal po senzaci. S třetím nasazeným Švýcarem držel krok a prohrál až po dvou hodinách ve dvou tie-breacích. Ve druhé sadě přitom vedl nad zlatým medailistou posledních olympijských her 3-0, nakonec si ale proti favoritovi nepřipsal ani set.

V pátek na Wawrinku čeká Holanďan Robin Haase, který otočil zápas proti Sugitovi z Japonska.

O semifinále bude hrát také Tomáš Berdych. Nasazenou jedničku čeká Slovinec Blaz Kavčič.

- ATP 250 ČENNAÍ (Indie, tv. povrch, 1.024.000 dolarů) -
čtvrteční výsledky (06. 01. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Wawrinka (3-Švýc.) - Goffin (Belg.) 7-6(3) 7-6(3)
Tipsarevič (6-Srb.) - Kudrjavcev (Rus.) 6-2 7-6(3)
Haase (8-Niz.) - Sugita (Jap.) 4-6 6-3 6-4
Nišikori (Jap.) - Falla (Kol.) 4-6 6-3 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist