Nišikori připravil Djokovičovi šestého 'kanára' a čtvrtou letošní porážku!

5. 11. 2011, 17:47
Aktuality 24
ATP BASILEJ - Novak Djokovič dnes musel skousnout teprve pošesté v kariéře set, v němž neuhrál jediný game. 'Kanára' mu v semifinále turnaje v Basileji nadělil talentovaný Kei Nišikori, který Srbovi připravil teprve čtvrtou letošní porážku. Ve finále se Japonec utká s domácím favoritem Federerem.
Kei Nišikori

Novak Djokovič v předchozích dvou letech ve Švýcarsku pokaždé postoupil až do finále. V obou případech se utkal s Federerem - v roce 2009 vyhrál, loni na bývalou světovou jedničku nestačil. Letos do Basileje přicestoval poprvé jako první muž světového žebříčku, ovšem po šestitýdenní pauze, během které si léčil natržený zádový sval.

Novak Djokovič se nechává ošetřovat Na kurty se nevrátil v ideálním herním rytmu, nicméně Malisse i Baghdatise ve třech setech zdolal. Čtyřiadvacetiletý vítěz tří letošních grandslamů Djokovič nestačil až v semifinále na Japonce Keie Nišikoriho, se kterým prohrál 6-2 6-7 0-6 a v 71. letošním zápase si připsal teprve čtvrtou porážku.

Přitom do zápasu Djokovič vlétl suverénně, ujal se vedení 5-1 a první set získal za 36 minut. V dalším průběhu utkání si ale nechal ošetřovat rameno a talentovaný Nišikori se do soupeře zakousl. Druhou sadu získal v tie-breaku a v rozhodujícím dějství připravil světové jedničce prvního letošního 'kanára'.

Zápasy na okruhu ATP, v nichž Djokovič dostal kanára:

Nišikori 6-2 6-7 0-6 (Basilej 2011)

Fish 6-1 0-6 6-2 (Indian Wells 2010)

Davyděnko 7-6 0-6 7-5 (Turnaj mistrů 2008)

Gasquet 7-6 0-6 6-1 (Estoril 2007)

Monfils 7-5 4-6 7-6 0-6 7-5 (US Open 2005)

Safin 0-6 2-6 1-6 (Australian Open 2005)

"Myslím, že v tomhle stavu nebudu moct několik dní trénovat. Důležité je dát se dohromady," řekl Djokovič, který třetí set 'odchodil', získal jen 8 fiftýnů a utrpěl teprve šestého 'kanára' v kariéře a teprve podruhé se poté na konci zápasu neradoval z vítězství. Příští týden by se měl představit na Masters v Paříži. Koncem listopadu pak bude favoritem Turnaje mistrů. 

Nišikori, jemuž patří 32. místo v žebříčku, jako první japonský tenista v historii porazil světovou jedničku a zítra si zahraje o druhý titul v kariéře. "Neuvěřitelné," radoval se Nišikori. "Ve druhém setu jsem začal hrát opravdu dobře a dostal se do rytmu," dodal. "Vracel mi neuvěřitelné míče a donutil mě hrát naplno každý úder," uvedl Djokovič.

Jednadvacetiletý Nišikori - přemožitel Tomáše Berdycha z prvního kola - postoupil v Basileji do svého třetího finále na okruhu ATP. V roce 2008 v Delray Beach získal titul, letos v Houstonu neuspěl

Nišikoriho příštím soupeřem bude místní rodák Roger Federer, který spolu s mladým Japoncem zatím jako jediný dokázal letos Djokoviče porazit v zápase dohraném do řádného konce. Duely s Andym Murrayem a Juanem Martínem del Potrembělehradský rodák kvůli zdravotním potížím vzdal.

Federer si v dnešním semifinále poradil po setech 7-6 6-2 s krajanem Stanislasem Wawrinkou, jehož porazil podvanácté ze 13 vzájemných soubojů.

- ATP 500 BASILEJ -
(Švýcarsko, tv. povrch / hala, 1.838.100 eur)
sobotní výsledky (05. 11. 2011)

Dvouhra - semifinále:
Nišikori (Jap.) - Djokovič (1-Srb.) 2-6 7-6(4) 6-0
Federer (3-Švýc.) - Wawrinka (Švýc.) 7-6(5) 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

24
Přidat komentář
steve79
No jsem teda zvědavej jestli bude hrát Djokovič v Paříží. Jinak dneska Federer vynikající výkona a zasloužený titul. Čekal na něj pěkně dlouho, poslední vyhrál snad v DOHA.
Reagovat
smazaný uživatel
Djokerovi sa prvýkrát v roku odrátajú body...Približne tak 50 :)..
Reagovat
VlS
Tak dneska teda nebyl zrovna den favoritů - Delpo, Nole, David
Reagovat
smazaný uživatel
Je zajímavé, že ve článku o nejakém blbém srbáčkovi je víc komentářů než ve článku o našich holkách, které hrajou finále FC v Moskvě. Ostuda !!!
Reagovat
gigin
No tak že světová jednička dostala kanára, tak plkáme, no.. nemusíš hned prudit... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Seš na špatným webu. Zkus nějaké všeobecné portály, kde čecháčkové při podobných příležitostech (DC, FC, TM, druhý týden grandslamů s "naší" účastí) tradičně blejou hlouposti nebo přímo nesmysly a lži.
Reagovat
smazaný uživatel
a když sem tu psal před týdnem že Nikoshiri je budoucí TOP hráč tak jste se smáli. ukázalo se že pravdu mám já. není náhoda že během měsíce porazil 3 hráče z elitní 10tky.
Reagovat
smazaný uživatel
nishikori
Reagovat
smazaný uživatel
Ty tu nakecáš takovejch chujovin, že statisticky je jasný, že se jednou za měsíc trefíš ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
tak prosím potlesk pro naší hvězdu :))
Reagovat
darek.vrana
Tam počítáš i toho Berdycha, co má výkonnost asi top 80?
Reagovat
smazaný uživatel
Jediné co řeknu. Klobouk dolů před Djokovičem, že to neskrečl :)
Reagovat
gigin
Konečně, rozumný,moudrý člověk :-)
Reagovat
darek.vrana
Už mu to bylo trapný, no...
Reagovat
tito
http://www.novakdjokovic.rs/
Reagovat
freeteepek
Škoda, že jsem neviděl první set. Ještě v tiebreaku, kdy jsem to zapnul, byl kurz na vítězství Nišikoriho 11:1. Stihl jsem tam dát jen pár kaček, který byly zrovna na účtu. Pak už to šlo rychle dolů...Zítra sázím na Rogera.
Reagovat
smazaný uživatel
Roger má šanci tento turnaj vyhrát, tak doufám, že si to nenechá ujít.
Reagovat
smazaný uživatel
nenecha! :-)
Reagovat
misoSK
Nech to bolo s Noleho zdravotnym stavom a vykonom akokolvek, Keiovi to vitazstvo nikto nevezme, pre mna je Nishikori dost podobny typ hraca ako David Ferrer, myslim, ze to raz dotiahne do najlepsej desiatky
Reagovat
smazaný uživatel
Kdyby se v roce 2009 na dlouhou dobu nezranil, tak už tam dávno je.
Reagovat
a.magerova
Doufám, že Roger bude mít zítra v lóži mláďata :-))
Reagovat
spaniel
Zápas jsem bohužel neviděl, byl Nisikori tak dobrý, nebo byl Djokovic fakt zraněný? Teď nevím, když neskrečnul.
Reagovat
smazaný uživatel
zapas jsem sledoval,,,
nole nebyl ve sve kuzi takhle jsem ho dlouho nevidel,,,clanek vystihl krasne treti set,,, novak ho odchodil, to ze neskrecoval??myslim si ze nechtel prohrat po cvrte, s toho trikrat skreci.japonec byl dobry,,,ale nole podprumerny
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist