Nišikori v Acapulku odstartoval bleskovou výhrou

23. 2. 2016, 10:59
Aktuality 7
ATP ACAPULCO - Kei Nišikori v mexickém Acapulku úspěšně vykročil za obhajobou loňského finále. Druhý nasazený Japonec odstartoval snadnou výhrou nad Nizozemcem Thiemem De Bakkerem.
Profily hráčů
Kei Nišikori

Kei Nišikori osm dní po svém čtvrtém triumfu v Memphisu vstoupil do turnaje v Acapulku, kde z pozice nasazené dvojky obhajuje loňské finále. První kolo zvládl bravurně, z kvalifikace rozehraného Nizozemce Thiema De Bakkera smetl za necelou hodinu 6-0 6-3.

"S předvedeným tenisem jsem dnes velmi spokojený, začal jsem vážně dobře," pochvaloval si Nišikori. "On (De Bakker) mi to ze začátku dost usnadnil, protože udělal hodně chyb. Ale já hrál zároveň velmi dobře. Druhý set byl už vyrovnanější."

Loni byl Nišikori nasazenou jedničkou a ve finále prohrál s druhým nasazeným Davidem Ferrerem. Letos si pozice prohodili a šestadvacetiletý Japonec doufá, že pro něj turnaj skončí lépe, než před rokem.

Kei Nišikori"Chci tady znovu do finále, to je tento týden můj hlavní cíl. Ale já nikdy nepřemýšlím o tlaku na nasazené hráče nebo na něco takového. Ani si nevzpomínám, že jsem tu byl loni nasazenou jedničkou," řekl Nišikori.

Šestý hráč světa si myslí, že je v lepší formě, než před rokem v tomto období. "Ano, myslím si to. Hrál jsem dobrý tenis v Austrálii a znovu jsem vyhrál v Memphisu - počtvrté v řadě, to se mi nikdy předtím nepovedlo. Dodává mi to sebedůvěru a myslím, že jsem více trpělivý, hraju konzistentně a neustále agresivně. Takže ano, jsem lepší než loni."

Ve druhém kole se Nišikori střetne buď s čerstvým šampionem Delray Samem Querreym, nebo s Izraelcem Dudim Selou.

Nejvýše nasazený obhájce titulu Španěl David Ferrer do turnaje vstoupí v úterý duelem s Australanem Johnem Millmanem. Nasazená trojka a čerstvý finalista z Marseille Marin Čilič se střetne s americkým kvalifikantem Ryanem Harrisonem. Turnajovou čtyřkou je Rakušan Dominic Thiem.

• ATP 500 ACAPULCO •
Mexiko, tv. povrch, 1.551.830 dolarů
pondělní výsledky (22. 02. 2016)
• Dvouhra - 1. kolo •
Nišikori (2-Jap.) - De Bakker (Niz.) 6-0 6-3
Marčenko (Ukr.) - Paul (USA) 6-2 7-6(4)
Mannarino (Fr.) - Hank (Mex.) 6-1 6-2
Haase (Niz.) - Patino (Mex.) 6-1 6-2
Estrella (Dom. rep.) - Gómez (Mex.) 6-4 6-2
Young (USA) - Müller (Luc.) 6-3 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
marta
Škoda Jiříku,tak moc Ti to přeji,ať už tu smůlu prolomíš.
Reagovat
SubOptikT
Smůlu?
Reagovat
gigin
Naložils dnes lopatama na Barču?
Reagovat
janek_da
Ani lopatičkou.

Dostala klasiku. Klystyr, vyplach žaludku, skotské střiky. A teď už jenom se modlit.
Reagovat
janek_da
No, dostat pecku od Angie, aby mě pak objala. To bych si nechal líbit.
Reagovat
gigin
Já bych se muchlal jen s Ernestem.
Reagovat
gigin
To by mi doma ještě snad prošlo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist