Nišikori v Buenos Aires vybojoval finále. Utnout sérii pěti porážek se pokusí proti Dolgopolovovi

19. 2. 2017, 06:59
Aktuality 0
ATP BUENOS AIRES - Kei Nišikori v Buenos Aires otočil semifinálovou bitvu s domácím Carlosem Berlocqem a postoupil do finále. V něm už pětkrát v řadě neuspěl, o třetí antukový titul si nejvýše nasazený Japonec zahraje proti Aleksandru Dolgopolovovi. Ukrajinec je ve finále poprvé po třech letech.
Kei Nišikori

Kei Nišikori v posledních čtyřech letech startoval v hale v Memphisu, kde čtyřikrát v řadě triumfoval. Letos si však řekl, že je čas na změnu a nechat kytaru (trofej pro šampiona) z rodného města Elvise Presleyho někomu jinému.

Sedmadvacetiletý Japonec tak po pěti letech zavítal do Buenos Aires, kde se z pozice nasazené jedničky snaží zaútočit na svůj třetí titul z antuky. Na té triumfoval zatím jen v Barceloně (2014 a 2015), nyní ho jediná výhra dělí od vítězství v argentinské metropoli. 

I když byl vždy papírovým favoritm, tak na oranžové drti, na níž hraje poprvé od loňského French Open, to nemá vůbec jednoduché. Čelil totiž kvalitním antukářům a především dva domácí borci ho pořádně potrápili. Po Schwartzmanovi musel Nišikori otáčet i nepříznivý vývoj proti Carlosi Berlocqovi, jehož v semifinále udolal 4-6 6-4 6-3.

Sedmadvacetiletý Nišikori v prvním setu nevyužil ani jeden z pěti brejkbolů. V druhé sadě pak neudržel vedení 3-0 a za kritického stavu 4-6, 4-4 a 0-30 musel bojovat o svůj servis. Udržel ho a v následné hře si zajistil třetí set. V něm šel Berlocq do brejku na 2-1, ale Nišikori se okamžitě vrátil do hry a ziskem čtyř gamů v řadě rozhodl o svém vítězství. 



Nišikori tak Berlocqovi, který ve druhém kole vyřadil trojnásobného šampiona Davida Ferrera, oplatil překvapivou porážku z Indian Wells 2013 a ve vzájemné bilanci se ujal vedení 2-1.

Pátý hráč světa Nišikori postoupil do svého 22. finále, v nichž má bilanci 11-10. Naposledy v něm uspěl před rokem v Memphisu, pak ve finále pětkrát v řadě prohrál; v Miami (s Djokovičem), v Barceloně (Nadalem), v Torontu (Djokovičem), v Basileji (Čiličem) a letos v Brisbane (Dimitrovem).

Přerušit černou finálovou sérii a získat 12. titul se Nišikori pokusí proti Aleksandru Dolgopolovovi, jehož porazil ve všech pěti vzájemných duelech hladce 2-0 na sety.

Osmadvacetiletý Ukrajinec Dolgopolov v Buenos Aires zažívá nejlepší turnaj za poslední měsíce. Nejprve si proti nasazené dvojce Cuevasovi připsal teprve druhou letošní výhru, pak po 8 měsících postoupil do čtvrtfinále, po roce si zahrál v semifinále, v něm včera porazil 7-5 6-2 Španěla Pabla Carreñu-Bustu a poprvé od února 2014 se prodral do finále.

V něm je Dolgopolov posedmé v kariéře. Své dva tituly získal na antuce v Umagu 2011 a na tvrdém povrchu ve Washingtonu 2012.

"Cítím se opravdu dobře. Je příjemné být zpátky ve finále, protože mám za sebou pár těžkých sezon," řekl Dolgopolov.

• ATP 250 BUENOS AIRES •
Argentina, antuka, 624.340 dolarů
sobotní výsledky (18. 02. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Nišikori (1-Jap.) - Berlocq (Arg.) 4-6 6-4 6-3
Dolgopolov (Ukr.) - Carreňo (4-Šp.) 7-5 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist