Nišikori v Kuala Lumpuru porazil Benneteaua a získal už třetí letošní titul

28. 9. 2014, 12:33
Aktuality 10
ATP KUALA LUMPUR - Japonec Kei Nišikori ve finále turnaje v Kuala Lumpuru porazil Francouze Juliena Benneteaua 7-6 6-4 a z Malajsie si tak odváží svůj třetí letošní titul, celkem triumfoval už pošesté. Jeho soupeř naopak prohrál i desáté finále v kariéře.
Profily hráčů
Kei Nišikori

Nišikorimu se v letošní sezoně daří - hned na začátku roku triumfoval na turnaji v Memphisu a poté zvítězil i na antuce v Barceloně. Finále si zahrál i na turnaji kategorie Masters v Madridu a na nedávném US Open se poprvé v kariéře probojoval do finále grandslamového turnaje.

Tento týden plnil Japonec, kterému nyní v žebříčku ATP patří osmá příčka, roli nejvýše nasazeného hráče na turnaji v malajsijském Kuala Lumpuru. V prvním dvou kolech si bez potíží poradil s Američanem Ramem a Australanem Matosevicem, v semifinále pak ve třech setech porazil Jarkko Nieminena z Finska a ve dnešním finálovém klání změřil síly se čtvrtým nasazeným Julienem Benneteauem, který se v Kuala Lumpur probojoval do finále už potřetí za sebou.

I ve finálovém střetnutí ukázal Nišikori, že se mu v letošní sezoně daří. I když si v úvodním dějství jako první prohrál podání, ztrátu však dohnal a ve zkrácené hře pak Francouze přehrál a set získal na svoji stranu.

Ve čtvrté hře druhé sady tenista z Japonska odvrátil dva brejkboly, zatímco sám pak za stavu 3-3 vzal soupeři podání čistou hrou a ujal se vedení 4-3. O náskok do konce utkání nepřišel - Benneteau od tohoto stavu uhrál pouhé dva fiftýny a Nišikori tak s přehledem zápas ukončil a připsal si tak již třetí letošní triumf, celkově zvítězil na turnaji ATP už pošesté. Naopak Benneteau se ani na desátý pokus nedočkal prvního titulu na okruhu ATP.

Za vítězství si Nišikori připíše 170 bodů a v žebříčku hodnocení letošní sezony si tak upevní náskok před sedmým Davidem Ferrerem. Nišikori se může stát prvním Asiatem, který si zahraje na závěrečném Turnaji mistrů v Londýně.

"Hned začátek toho zápasu byl dost těžký, protože soupeř hrál agresivně a tvrdě," hodnotil zápas Nišikori. "Čekal jsem proto na nějaké šance celkem dlouho, ale na konci úvodní sady přeci jen přišly, tak jsem se je snažil proměnit, což je mi povedlo. Řekl bych, že mi to dost pomohlo, začal jsem si víc věřit a ve druhém setu jsem hrál mnohem lépe než na začátku utkání. I tak jsem ale nehrál na maximum, padala na mě únava, ale naštěstí jsem to zvládnul. Jsem šťastný, že jsem zvítězil."

"Mám za sebou skvělý týden a myslím, že dneska jsem tu odehrál svůj nejlepší zápas za poslední dobu," hodnotil finálové klání poražený Francouz. "Hrál jsem dobře, ale Kei byl lepší v těch klíčových momentech, zejména na konci první sady předvedl svou sílu a ukázal, proč se mu letos tak daří."

"Měl jsem nějaké šance, ale proti hráčům jako je Kei, musíte využít všeho, co se naskytne, což se mi bohužel nepovedlo. Jsem zklamaný z prohry, ale jsem šťastný za to, jak jsem hrál, je to příslib do dalších turnajů. Budu se teď snažit, abych hrál konzistentně i v dalších týdnech, ale vím, že to bude těžké," dodal Benneteau.

- ATP 250 KUALA LUMPUR -
(Malajsie, tv. povrch, 1.022.255 dolarů)
nedělní výsledky (28. 09. 2014)
• Dvouhra - finále •
Nišikori (1-Jap.) - Benneteau (4-Fr.) 7-6 (7-4), 6-4
• Čtyřhra - finále •
Matkowski, Paes (4-Ind./Pol.) - J. Murray, Peers (2-Brit./Austr.) 3:6, 7:6 (7:5), 10:5

Komentáře

10
Přidat komentář
darek.vrana
Benneteau všech 10 finále prohraných. To je fakt unikát a pech. Z našich byli největšími smolaři Daniel Vacek a Martin Damm, ti prohráli všech 5 finále.
Reagovat
spaniel
Tak kdyby jeden vyhrál, tak by zapadl medzi spousty jiných. Takto je unikátní :)
Reagovat
kada.tom
Velká gratulace :-)
V Pekingu a Šanghaji asi bude zlobit :-)
Reagovat
kada.tom
Tokyu... samozřejmě :-)
Reagovat
Davor1
Bravo Kei, fantastický rok pokračuje. Celý zápas jasne lepší a zaslúžene berie titul. Prvý set mal síce veľké problémy premeniť BP, na desiaty pokus to ale vyšlo a dotiahol to do TB, ktorý s prehľadom vyhral. Druhý set už bol pohodový.

Ďalší týždeň je dvojka doma v Tokyu (ATP500), tam by to chcelo titul, ktorým by si už takmer naisto zabezpečil TM. Najväčím súperom bude asi Wawrinka, ale už na USO Kei ukázal, že ho vie poraziť, tak snáď bude fyzicky OK a pôjde do ďalšieho finále ;) Cmon Kei !!
Reagovat
Kozoroh
Pokud vím, tak Samuraj bude v Tokiu až 4. - za Wawrošem, Ferrerem a Raoničem.
Reagovat
Davor1
áno, je to tak, moja chyba ;)
Reagovat
Fandina
gratulka. Dobrý výkon a hezký zápas. Mám radost, i když Benetkovi bych vítězství také přála. Gratulka k výkonu. Super Niši!!!
Reagovat
smazaný uživatel
benneteau prehral i desiate finale v kariere, tak to je sila toto...
Reagovat
Davor1
zobral to ale celkom v pohode, ten v tom už vie chodiť... :-D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist