Nišikori v Memphisu vyřadil jedničku Čiliče, Matosevic porazil Dolgopolova

23. 2. 2013, 10:00
Aktuality 8
Na turnaji v americkém Memphisu končí ve čtvrtfinále nasazená jednička Marin Čilič, který prohrál 4-6 2-6 s Keiem Nišikorim. Semifinálovým soupeřem Japonce se stal Marinko Matosevic po vítězství 6-7 6-2 6-4 nad turnajovou sedmičkou Dolgopolovem. Ve druhém semifinále vyzve Denis Istomin Feliciana Lópeze.
Kei Nišikori

Marin Čilič dnes neměl svůj den. Chorvat se ve své hře opírá o vlastní servis, proti Nišikorimu ale ztratil po dvou servisech v každém setu a prohrál 4-6 2-6.

V předchozím zápase na turnaji se Sijslingem odvrátil Čilič tři mečboly, Nišikori využil po 72 minutách hned první šanci. „Každým zápasem se zlepšuji, kousek po kousíčku,“ řekl Nišikori, který vítězstvím získal na svou stranu vedení 3-2 ve vzájemných zápasech s Čiličem.

Ve svém dvanáctém semifinálovém duelu kariéry vyzve Nišikori Marinka Matosevice. „Matosevic skvěle podává,“ ví Nišikori.

Do čtvrtfinále s favorizovaným Dolgopolovem Matosevic nevstoupil dobře, když ve třetí hře ztratil servis. Australan ztrátu dohnal v desátém gamu, ve kterém Dolgopolov nedokázal ukončit set na servisu. Nasazená sedmička z Ukrajiny ale byla úspěšná v tie-breaku. Dolgopolov zkrácenou hru otočil z nepříznivého stavu 1-4 a vyhrál 8-6.

Druhý set byl na kurtu jediný hráč. Matosevic trefil sedm es a na servisu získal 16 z 16 výměn. Po vítězství 6-2 byl Matosevic úspěšný i v rozhodující sadě, když po 122 minutách využil čtvrtý mečbol a postoupil do třetího semifinále v kariéře.

Roli favorita splnil Denis Istomin, který za hodinu a 37 minut porazil 6-4 7-5 domácího Michaela Russella. Uzbek se letos v semifinále představí poprvé v sezóně.

Soupeřem Istomina bude Feliciano López. Jednatřicetiletý Španěl se také představí v aktuální sezóně v semifinále poprvé a také po vítězství nad domácím tenistou. Ve čtvrtfinále ukončil López tažení Jacka Socka, startujícího na divokou kartu.

Vítězství 6-4 6-3 bylo Lópezovým jubilejním třístým v kariéře. „Je to dobrý úspěch a znamená, že jsem byl schopen hrát dlouho bez vážnějších zranění,“ komentoval López.

- ATP 500 MEMPHIS -
(USA, tvrdý povrch, dotace 1,212.750 dolarů)
sobotní výsledky (22. 2. 2013)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Nišikori (5-Jap.) - Čilič (1-Chor.) 6-4 6-2
Matosevic (Austr.) - Dolgopolov (7-Ukr.) 6-7 (6-8) 6-2 6-4
F. López (Šp.) - Sock (USA) 6-4 6-3
Istomin (Uzb.) - Russell (USA) 6-4 7-6 (7-5)

Semifinálové dvojice: Nišikori (5-Jap.) - Matosevic, Istomin - F. López

Komentáře

8
Přidat komentář
gigin
http://www.atpworldtour.com/posting/2013/495/mds.pdf
Reagovat
smazaný uživatel
Djokovič- Troicki hned 1. kolo, DelPo-Marcos a Tipsa-Kolja, zajímavé zápasy. Ve druhém kole na Tipsu může čekat Tomic.
Reagovat
smazaný uživatel
A Tsonga-Llodra.
Reagovat
gigin
Jj, dobré celkem. Škoda, že tam není Můra. Loni nás pěkně zostudila a nemáme jí to teď jak vrátit :)))))))))))
Reagovat
a.magerova
Vidím TO na finále Lukáš vs Roger.
Reagovat
smazaný uživatel
Jojo, to byl tehdy dobrý zápas od Adnyho a Nole dělal šílené chyby, kolikrát metr nebo dvě za lajnu, přitom prvních 5 gamů to bylo super, vyrovnané a pak 6 gamů v řadě Andy. Navíc vo vracet máme spíše my za Šanghaj, TM a Australian Open. A taky za Miami :-)
Reagovat
Mark976
Nishikori pokud se letos nezrani, tak minimalne top15, spis ale top10 :o)
Reagovat
smazaný uživatel
Top 10 ? :D No tak to se s Tebou klidně vsadím.. :D
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist