Nišikori v Tokiu zvítězil, Štěpánek s Paesem ve finále debla neuspěli

7. 10. 2012, 11:01
Aktuality 12
Kei Nišikori získal svůj druhý titul na okruhu ATP. Japonec na domácí půdě vyhrál finálový duel s Milošem Raonicem ve třech setech 7-6 3-6 6-0. Český tenista Radek Štěpánek s Paesem ve finálové čtyřhře neuspěli.
Kei Nišikori

Japonec Nišikori vykročil za svým druhým titulem hned v úvodu zápasu, ale vedení 3-0 brzy ztratil. Poté co Nišikori nevyužil dva setboly ve dvanáctém gamu, přišel na řadu tie-break. V něm se v úvodu do vedení o tři body dostal Raonic, první set ale nakonec vyhrál Japonec vítězstvím 7-5 ve zkrácené hře.

Vyrovnaný druhý set získal na svou stranu Raonic jediným získaným servisem soupeře a bylo vyrovnáno. Rozhodující sada ale patřila Nišikorimu, který ve velkém stylu „kanárkem“ zakončil turnaj v Tokiu. Japonský tenista získal titul po čtyřech letech, kdy triumfoval v Delray Beach.

Radek Štěpánek s Indem Leanderem Paesem na deblový titul nedosáhli. Nejvýše nasazený pár prohrál ve finále s rakousko-brazilskou dvojicí Alexander Peya, Bruno Soares 3-6 6-7.

Štěpánek s Paesem byli ve finále v letošním roce už počtvrté a po triumfech na Australian Open a v Miami vyšli podruhé naprázdno. Na srpnovém US Open nestačili v boji o titul na americké bratry Mikea a Boba Bryanovy, kteří jim oplatili porážku z prvního grandslamu roku v Melbourne.

I tak si česko-indický pár úspěšným tažením v japonské metropoli definitivně zajistil nominaci na londýnský Turnaj mistrů, kde bude mít Štěpánek ve 33 letech deblovou premiéru.

Peya se Soaresem byli v Tokiu nasazeni jako čtyřky a získali druhý společný titul. Přemožitele nenašli ani minulý týden v Kuala Lumpuru. "Včera jsme vyhráli nad silnými Berdychem se Zimonjičem a dnes jsme porazili tým, který letos hrál dvakrát finále grandslamu. Teď víme, že jsme na dobré cestě," řekl Soares.

- ATP 500 TOKIO -
(Japonsko, tv. povrch / hala, 1.280.565 dolarů)
nedělní výsledky (07. 10. 2012)

Dvouhra - finále:
Nišikori (8-Jap.) - Raonic (6-Kan.) 7:6 (7:5), 3:6, 6:0.

Čtyřhra - finále:

Peya, Soares (4-Rak./Braz.) - Štěpánek, Paes (1-ČR/Indie) 6:3, 7:6 (7:5).

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Nola
Nole bez prvého servisu, s jedným jediným esom, víťazstvo zaslúžené, pekný výkon, gratulujem, Tsonga v druhom sete už nevedel čo má hrať.. mám ich oboch rada, ale Nole je Nole
Reagovat
Sonja
NNNNNNNOOOOOOOLLLLLLLLEEEEEEE!!!!!
:-)))))))
gigine, samurajové to zvládli!!:-D
Reagovat
Roger_Federer
lepší než sex?
Reagovat
Sonja
co mi to tu pokládáš za divný otázky?:-D Raduj se se mnou!!!
Reagovat
Roger_Federer
ježíš, já mám radost, ale i strach že nakonec doběhne fedexe do konce roku...:), myslel jsem jestli je ten pocit radosti lepší než sex..
Reagovat
Sonja
A co na tom, jestli ho doběhne/předběhne?? To 1.místo berete nějak moc vážně...
Reagovat
Roger_Federer
Vůbec, delám si z toho srandu...ten nádherný rekord v počtu týdnů na pozici no 1 stejně nikdo nepřekoná..A rači at je tem Nole ten si to zaslouží za poslední 2 sezony.
Reagovat
Pe3k
Gratulace Nishikorimu. Titul před domácím publikem je vždycky parádní. Nechápu jak mohl Miloš dostat 0:6 ve 3 setu, ale nijak to nevadí, oba sou sympatáci stejně jako ve druhém dnešním finále Djokolend a Tsonga.

Gratuluji i Novakovi. Titul je důležitý pro sebevědomí na zbytek sezony. Novak má dobrou šanci dostat se před Rogera, tak uvidíme jak dopadne turnaj v Sanghai.
Reagovat
nando
Finále jsem bohužel neviděl, ale Nišimu to přeju, i když teda nechápu, jak může zrovna Raonic na tvrdým povrchu dostat kanára ! Jen mě mrzí, že v Šanghaji už brzo zase narazí na Berďu.
Reagovat
smazaný uživatel
Protože povrch je sice tvrdy, ale ne moc rychly. Proto i podani kolem 230km/h vracel casto do kurtu.
Reagovat
misoSK
na tych ATP turnajoch su uz vsetky hardy akesi pomale, pre mna bol krasnym turnajom challenger v Monse, na rychlom harde, kde slavil uspech retrostyl servis-volej, dnes pekna stara klasika v podani Llodru i De Scheppera
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist