Noah si s Wilanderem připomněl své vítězství na člunu

24. 5. 2008, 04:30
Aktuality 0
Čtvrt století poté, co francouzský tenista Yannick Noah zvítězil ve finále grandslamového turnaje Roland Garros nad Švédem Matsem Wilanderem, si dnes oba tenisoví veteráni zahráli exhibiční zápas v Paříži. Utkání se konalo na nákladním člunu, který se plavil na řece Seině.
Profily hráčů
Yannick Noah

Noah, který je zatím jediným domácím vítězem pařížského grandslamu v profesionální éře tenisu, si na zápas se svým velkým přítelem Wilanderem vzal stejný dres, v němž jej před 25 lety na pařížské antuce porazil. "Hráli jsme hodinu a půl. Bavili jsme se jako malí kluci. Strávili jsme hezké chvíle," řekl Noah.

Osmačtyřicetiletý Francouz, který je dnes ve své vlasti populárním zpěvákem, pozval na loď děti z předměstí. Oslavu výročí svého triumfu na jediném antukovém grandslamovém turnaji si užíval spíše skromně. "Někteří vyhrají turnaje, ale tohle se jim nepodaří. Mně se to povedlo, což je výsada," svěřil se bez jakékoli nostalgie.

Noaha čeká ještě jedna oslava jeho vítězství z roku 1983. V úterý po něm bude pojmenována jedna z alejí v areálu Rolanda Garrose.

ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist