Noční premiéra. Allertová v prvním v grandslamovém osmifinále Svitolinovou nezaskočila

21. 1. 2018, 14:00
Aktuality 82
AUSTRALIAN OPEN - Pět minut před půlnocí australského času zahájila Denisa Allertová v Melbourne své první osmifinále na grandslamovém turnaji, favoritku však v nočních hodinách nepřekvapila. Čtyřiadvacetiletá Češka na Australian Open podlehla v areně Roda Lavera světové čtyřce a jedné z favoritek na celkové vítězství Ukrajince Jelině Svitolinové. Ta si o semifinále zahraje s Belgičankou Mertensovou.
Denisa Allertová

Denisa Allertová na Australian Open včetně kvalifikace vyhrála šest zápasů v řadě a neztratila v nich ani set. Poprvé tak postoupila do osmifinále grandslamu, v němž už ale podruhé své maximum nepřekonala. Po necelé hodině hry podlehla 3-6 0-6 o rok mladší Ukrajince Jelině Svitolinové, které se povedla odveta za porážku z Dauhá 2016.

Souboj Allertové se Svitolinovou, která letos triumfovala v Brisbane a vyhrála všech devět zápasů, začal kvůli dlouhým předhozím zápasům až pět minut před půlnocí, tedy zhruba dvě až tři hodiny oproti původní plánu.

Čtyřiadvacetiletá Češka začala ztraceným podáním a i když si ho hned vzala zpět, dlouho vzdorovat nedokázala. Od stavu 3-4 už neuhrála ani game a odvrátit se jí nepovedlo ani kanára, byť za stavu 3-6 a 0-5 vedla při svém podání 40-0.

"Dobře jsem začala, tahaly jsme se, jenže pak mi utekla - a šlo to hrozně rychle. Hrála skvěle a já se navíc necítila na kurtu dobře," řekla pro iDnes.cz Allertová. "Síly docházely, bylo trochu znát, že už je takhle pozdě. Jako by to na mě všechno dolehlo," dodala s tím, že čekání na začátek zápasu bylo vysilující.



Za celý zápas si Allerová, jíž momentálně patří v žebříčku WTA 130. místo, jen dvakrát udržela podání. Ve druhém setu dokonce uhrála při vlastním servisu jen čtyři fiftýny. Svitolinová si letos připsala už třetí český skalp, když v Brisbane porazila Karolínu Plíškovou a v Melbourne otočila duel s Kateřinou Siniakovou.

"Zvládla to líp, je vidět, že je hodně ve formě. Snažila jsem se udělat maximum, ale bohužel to nestačilo," konstatovala Allertová. "Jsem ráda i za tuhle zkušenost - poprvé v životě jsem si zahrála na tak skvělém kurtu, navíc proti top hráčce, co je teď na koni. Hraje opravdu světový tenis," složila soupeřce poklonu.

Svitolinovou ve čtvrtfinále čeká Elise Mertensová. Dvaadvacetiletá Belgičanka dnes zdolala 7-6 7-5 Chorvatku Petru Martičovou a už podruhé tento týden překonala své grandslamové maximum. 

Mertensová letos prohrála pouze úvodní zápas na Hopman Cupu s Angelique Kerberovou, od té doby vyhrála už devět utkání v řadě. Před osmi dny obhájila titul v Hobartu.

• AUSTRALIAN OPEN 2018 •
Austrálie, tv. povrch, 55.000.000 australských dolarů
nedělní výsledky (21. 01. 2018)
• Dvouhra žen - osmifinále •
Svitolinová (4-Ukr.) - Allertová (ČR) 6-3 6-0
Wozniacká (2-Dán.) - Rybáriková (19-SR) 6-3 6-0
Suárezová (Šp.) - Kontaveitová (32-Est.) 4-6 6-4 8-6
Mertensová (Belg.) - Martičová (Chorv.) 7-6(5) 7-5
• Čtyřhra žen - 3. kolo •
Šafářová/Strýcová (4-ČR) - Cirsteaová/Haddad Maiaová (Rum./Braz.) 2-6 6-0 6-4
Bradyová/Kingová (USA) - Melicharová/Peschkeová (13-USA/ČR) 6-4 7-6(5)
• Smíšená čtyřhra - 1. kolo •
Peschkeová/Kontinen (4-ČR/Fin.) - Hivesová/Mousley (Austr.) 6-4 6-1
Spearsová/Cabal (USA/Kol.) - Voráčová/Martin (ČR/Fr.) 6-4 6-7(4) 10-6
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

82
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
skott
V kalifornském Newport Beach se nehraje pouze mužský challenger s účastí Nišikoriho, ale také WTA 125k turnaj, který je již dávno rozlosován a probíhá kvalda, přestože tady o něm není ani zmínka!

http://oraclechallengerseries.com/wp-content/uploads/2018/01/WTA_MDS.pdf
Reagovat
Frick
Kája bohužel vypadla, Maruška ale dala dva kanáry :o)
Reagovat
Fandina
V prvním setu to vypadalo dobře, ale pak to byla rychlovka. Škoda.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je škoda ani svitolinovou nepotrapit.trochu nechápu na to v jaké byla euforii tak zklamala taková klasika přijde někdo top a je po výkonu.mela tam nechat duši.doufejme že to urve Plíšková aspoň co nejdál!
Reagovat
tommr
letošní AO se pro útočně laděné hráčky zatím nevyvíjí dobře. Ze hry jsou už Muguruza, Venus Williams, Konta, Vandeweghe, Goerges a Sharapova a o titul tak asi budou bojovat defenzivně laděné hráčky Halep, Wozniacki, Svitolina a Kerber. Čest ofenzivně laděných hráček by mohla zachránit už jen Karolína Plíšková ...
Reagovat
com
no pokud zitra Osaka neporazi Halepajznu, tak to s Karolinou vidim blede
Reagovat
bIbec
no.. jen Karolína..

řekl bych, že je tam stále několik hráček, které disponují větší ofenzivní silou než právě Karolína.
Reagovat
tommr
ale žádná z nich nemá velký šance na titul ...
Reagovat
bIbec
to si nemyslím.. Garcia například vyhrála víc velkých turnajů než Karolína. Keys byla v GS finále. To sou určitě hráčky, s kterými se musí počítat.
Reagovat
bIbec
já bych i řekl, že ty hráčky, které jsi nazval "defenzivními" už dnes také disponují slušnou ofenzivní silou. Co je jim vlastní, tak to je řekl bych až extrémě dobrý defenzivní základ. Spíš bych je nazval čtyřmi nejkomplexnějšími hráčkami, které tam ještě zůstaly.
Reagovat
bIbec
samozřejmě, někdo by mohl namítnout, že sou to prostě baselinerky, že třeba nehrají moc celodvorcově a tak, takže kde je ta komplexnost.
Dá se to asi chápat různě. Z mého pohledu je tam zkrátka dobrý mix těch defenzivních a ofenzivních schopností. To, že to třeba nemusí být pro mnohé moc atraktivní je věc druhá.
Reagovat
janek_da
Tak to Karolina je taky baselinerka jak vyšitá.
Reagovat
bIbec
jj
Reagovat
bIbec
ono moc ne-baselinerek není.
Reagovat
janek_da
Tak to Karolina je taky baselinerka jak vyšitá.
Reagovat
janek_da
je to tak
Reagovat
tommr
Garcia a Keys měly sice mimořádně úspěšnej závěr lonskýho roku, ale z dlouhodobýho hlediska jim moc nevěřím, protože mají sebedestruktivní tendence. Na rozjetou Kerberku nemá ani jedna z nich ...
S tím, že Halep, Wozniacki, Svitolina a Kerber dokážou i nebezpečně zaútočit se dá souhlasit. Musí jim ale soupeřka nahrát - samy od sebe nikdy útočit nebudou. Defenzíva podložená skvělou kondicí je jim vrozená ...
Reagovat
bIbec
sou to hráčky High-High, Low-Low, podobně jako Kvítí.
Karolína je spíš High-Low, Low-High.

Ta druhá varianta dostává více šancí, které sou pro ni těžší proměnit, první varianta tolik šancí nedostane, schází jí konzistentnost, ale v posledních kolech už je ta šance větší.

I když tu Petru považuju za ještě extrémnější případ (oproti Garcie a Keys) její horší tenis je takřka nekoukatelný, její nejlepší SKORO nedotknutelný.
Reagovat
tommr
u Petry bohužel začíná převažovat varianta low-low a soudě podle začátku letošního roku nenasvědčuje nic tomu, že by se to mohlo zlepšit k lepšímu. Proto jsem jí ani neuváděl mezi nečekaně vypadnuvšíma aspirantkama na titul ...
Reagovat
Torn
Petra se trochu hledá, ale neviděl bych to tak černě.
Reagovat
slacker
Pokud se kvitove nerozsvitilo v hlave behem pulrocni pauzy tak se obavam ze uz se ji nerozsviti nikdy. Ty jeji ostudne konce na kazdem GS je neco s cim zu davno mela neco udelat, zrejme toho neni schopna
Reagovat
Fandina
A proto vyhrála už dva GS ty chytráku.
Reagovat
slacker
proto vyhrala jen 2 a ne 8 a nebyla nikdy svetovou jednickou kterou byt mela
Reagovat
Fandina
nerozumíš tomu
Reagovat
EllNino
Nevadí Dendo, i tak super úspěch :) Snad na to naváže
Reagovat
horska.kraslice
Přesně tak, kdo by čekal, že dojde tak daleko? Řekla bych, že bohatě překročila očekávání. Ode mě velká gratulace a za letošní AO jednička podtržená :-)
Reagovat
Frick
Reagovat
Frick
*kontrolu kotle
Reagovat
Frick
Blbec jeden. Copak neví, že nejvíce efektní způsob přepadení za účelem zmocnění se majetku je vzít oběť (co na tom, že je 26/183/70) zezadu pod krkem než jí čelně ukázat kudlu a tím jí naznačit, že bude dobré spolupracovat?
Reagovat
Frick
Nakonec s Terezama...
Reagovat
Frick
https://revue.idnes.cz/americka-novinarka-obvinila-michaela-douglase-z-nemravnosti-pr6-/sex.aspx?c=A180121_124304_sex_lf
Reagovat
pockerface
Denisa není zvyklá hrát v noci na hlavním kurtu. Ono je něco jiného se připravit na zápas, který začíná dopoledne v 11 hod., max. někdy odpoledne. Ale být v zápasovém tempu až do půlnoci a déle to umí málokdo a hlavně, chce to zkušenosti a takové Denisa prostě nemá. A ještě ta nejistota jestli vůbec bude hrát. Prý pořadatelé rozhodli, že kdyby se hrál 5.set Grigor x Nick, tak by holky nehrály. Třeba Petra se taky nikdy neumí připravit na noční zápasy, ať měla lehkou nebo těžkou soupeřku, vždycky ty zápasy projela a byla v nich neslaná nemastná. Tak, ale pro Denisu zase další zkušenost v její kariéře. Příště pokud bude ještě hrát v takovou hodinu, už na to bude určitě lépe připravená. Ono vydat ze sebe to nejlepší v 1 hod.ráno, to je až nelidské :-). Něco jiného by bylo kdyby začaly třeba po 10 hod. a hrály do 1 hod.,ale začít v 0:15 hod. to organizátoři prokoučovali.
Reagovat
janek_da
No, začátek zápasu jí celkem vyšel. To spíš Svít měla problémym resp nehralá svůj level
Reagovat
tommr
jj Denisa začla dobře, ale pak udělala pár strašných chyb a úplně se z toho složila ... :(
Reagovat
janek_da
Nehrála údery z noh, už prostě nemohla. Jak dochází síly není problém běhat, dávat rány. Ale hlavně práce nohou je horší. Se nepoložíš do úderu a letí to mimo.
Viz https://sport.idnes.cz/denisa-allertova-tenis-australian-open-melbourne-po-osmifinale-rozhovor-1ll-/tenis.aspx?c=A180121_155544_tenis_ten
Reagovat
Paseka
Jít na kurt v půlnocí, je od pořadatelů nehoráznost.
Reagovat
Frick
Stěžuj si Kyrgiosovi, že nevyhrál TB.
Reagovat
Frick
Už asi přecijen trochu chyběla motivace. Když svoje cíle násobně překročila. Samozřejmě že Elina je špičková hráčka, ale řekl bych že Denisin dnešní výkon by nestačil ani na jakoukoliv jinou soupeřku z předchozích kol hl. soutěže.

Možná i únava, na druhou stranu zápasy dlouhý neměla a byl mezi nimi den volna.

Viz. třeba porovnání s kvalifikantkami z INTů, které do dotáhnou až do finále (loni jsme měli dvě takové), které můžou hrát od soboty do neděle s jedním volným dnem, celkem osm zápasů.
Reagovat
Torn
Tak každá hráčka je jiná a u Markéty si to dle mého taky vybralou svou daň, tolik zápasu. Dej jim všem pětky a radši už nepiš. By sis představoval, že budou hrát od ledna do prosince a na Vánoce bys je pustil domů a dal jim slevu 10% do intersportu....
Reagovat
slacker
15% slevu a do fitka
Reagovat
Frick
Chtěl jsem tim jenom říct, že 7 zápasů (které trvaly průměrně tak 75 minut) během 11 dní prostě není extrémní.
Reagovat
janek_da
nezapomeň na zběsilé přesuny skrz časové a podnebné pásma
Reagovat
janek_da
nezapomeň na zběsilé přesuny skrz časové a podnebné pásma
Reagovat
Frick
..samozřejmě, mohlo jí i dost nesedět tan šílený denní čas. Jestli byla o půlnoci zvyklá usínat a místo toho musí nastavit všechny fyzický i mentální síly na zápas, tak to taky nemusí sedět. Výhodou by zase mohla být absence vysokých teplot, to je taky fakt. Nicméně řekl bych, že štíhlá Denisa je někdo, kdo je dokáže snášet.
Reagovat
Torn
Určitě pro ní, trenéra a fanoušky to úspěch je, dostala se daleko. Pokud se nepletu, tak na GS zatím její nejlepší úspěch a projet to s TOP hráčkou, která sice nehrála úplně ideálně, ale i tak. Denča to holt úplně nezvládla. Osmifinále je super výsledek :).
Reagovat
tommr
jj prohra se Svitolinovou se dala čekat a není to žádná tragédie. Celkově je letošní AO pro Denisu nejlepší výsledek v kariéře a návrat do stovky znamená splněnej letošní cíl už po prvním turnaji ... :)
Reagovat
Torn
Přesně tak...jestli bude hrát aspon na polovině turnajů takhle, může se v žebříčku dostat klidně i do padesátky.
Reagovat
Dobry-den
Tak to je hodně eufemistický titulek :D
Reagovat
Serpens
Tak tohle jsme si nezasloužili. Všechny zápasy v noci, a jak je něco ve dne, tak výsledkem je tohle. Ve dne našeho času máme zatím 0% úspěšnost na letošním AO, pokud se nemýlím.
Reagovat
Torn
Zítra se ta statistika zlepší tak či tak. :D
Reagovat
slacker
Příhoda pak přidává svérázný, ale v ženském tenisu platný vtip. ?Jeden kolega se mě před lety ptal, jestli vím, jaké je nejčastější zranění na ženském okruhu. A říká: fraktura mozku,? líčí. ?Postihne to každou, postihlo to i Denisu. Hlava jí nefungovala, to se ale od podzimu změnilo.?
Zdroj: https://sport.idnes.cz/tenis-australian-open-2018-denisa-allertova-pribeh-jan-prihoda-prm-/tenis.aspx?c=A180119_174112_tenis_tof
Reagovat
dunphy
Fraktura mozku nic není.
Reagovat
slacker
40:0 a stejne to asi projede
Reagovat
slacker
projela. No mela sanci se predvest a predvedla se v hodne spatnem svetle. ostudny priposrany vykon
Reagovat
Torn
Ostuda seš ty. :D
Reagovat
Dobry-den
Denisa je slušná holka a slušný holky v tuhlectu hodinu spí, takže já se ani nedivím, že ji to neska vůbec nebaví...
Reagovat
mikimaus321
To měla hrát Tereza z Pakistánu
Reagovat
Frick
Tý je mi líto. Jasně je to strašná kráva, ale pět let (případně třeba i míň za dobrý chování) ve Světlý by bylo tak ok. Nemyslim si, že je to v jádru zla holka.
Reagovat
janek_da
Když se to rozpočte na dávky tak vyvázla celkem lacinno. 1 den vězení za 10 dávek.
Reagovat
Serpens
Odkdy můžeme sledovat tenhle zmar? Ano, přesně od chvíle, kdy zazdila tu jasnou smeč. Hlava hlava hlava...
Reagovat
slacker
v novinach byl rozhovor a tam zminovali casty zensky uraz - frakturu mozku.
Reagovat
slacker
tak ted uz je dokonale v pici, 2x po sobe prohrala podani cistou hrou, staci aby hrala na halvnim kurtu a v jinou dobu nez dosud a uz se z toho podela
Reagovat
smazaný uživatel
Svitolina hrála v 1. setu sotva na půl plynu, teď to bude asi už masakr
Reagovat
com
hmmmmm tak s takovou bude za chvili konec
Reagovat
historik
Je škoda, že Denisa nehraje dobře, protože upřímně Svitolina asi taky po tom dlouhým čekání není úplně v pohodě a těch UE tam měla myslím 10, což je na její poměry dost. Stačilo by být trochu konzistentnější
Reagovat
smazaný uživatel
Upřímně se na to nedá absolutně dívat
Reagovat
dunphy
Allertová 16 UFE v šesti gemech. Hmm.
Reagovat
Serpens
Nic udivujícího, stačí se podívat na běhající Svitolinovou, která je prostě další z řady vraceček, které okupují světovou špičku.
Reagovat
dunphy
Eliny jsem velký fanoušek, sleduju ji už dlouho a rozhodně to není nějaká vracečka. Ne kdovíjaká bomberka, ale rozhodně ne vracečka.
Reagovat
slacker
jezis to je kravka, jak kdyby takovy micek zahravala poprve vzivote
Reagovat
smazaný uživatel
napsal rádobyfanoušek slacker...
Reagovat
Dobry-den
Na můj vkus je těch homerunů Denisy až příliš. Možná víc, než minule za celý zápas.
Reagovat
Dobry-den
wow
Reagovat
tommr
na Denise je až příliš patrná velká nervozita ... :(
Reagovat
slacker
nevidim kdyz jakakoliv ceska hracka zacne sypat Ue z rukavu
Reagovat
Serpens
Jestli ten zápas má být o pár míčích, tak jeden z nich přišel zrovna teď.
Reagovat
historik
S tolika chybama to teda nepůjde
Reagovat
slacker
to teda ne, ted dvojchyba a zase Ue kdyz je uplne prazdna polovina dvorce a stacilo lehce sklepnout
Reagovat
lvicek
No, Denca Svitoline promenila ten breakball tak trochu stylem ala Petra..
Reagovat
Fandina
pojď. Hezky zatlač a nedělej moc chyb. Držím palce. Pojď!!!
Reagovat
slacker
uz 12 a teprva 5 gemu
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist