Nominace Srbů bez překvapení. Lídrem týmu je Djokovič

7. 9. 2010, 22:05
Aktuality 11
Srbové nominovali na semifinále Davisova poháru proti českým tenistům podle očekávání světovou trojku Novaka Djokoviče, Viktora Troického, Janka Tipsareviče a deblistu Nenada Zimonjiče. Utkání se hraje v Bělehradu od 17. do 19. září.
Srbové Zimonjič, Djokovič a Tipsarevič

"Vidím to tak šedesát čtyřicet pro nás," řekl Tipsarevič, který vyřadil na US Open Američana Andyho Roddicka, pro srbská média. "Máme podobné týmy, silné jedničky a skvělé páry pro čtyřhru," dodal. 

Tipsarevič i Troicki očekávají, že se Beograd aréna pro šestnáct tisíc fanoušků zaplní do posledního místa a vytvoří domácím bouřlivou atmosféru. "Přijďte nám fandit v této historické bitvě, tohle nebude často k vidění," vyzýval Tipsarevič diváky k návštěvě duelu.

Troicki, který letos dvakrát na sérii amerických turnajů porazil Radka Štěpánka, věřil, že Srbové mají šanci nejen přejít přes Česko, ale získat salátovou mísu pro vítěze Davis Cupu. "Máme velkou šanci zakončit rok tím nejlepším způsobem. Naše síla je velká," řekl.

Český tým ovšem Troicki nepodceňoval. Vyzdvihl sílu Tomáše Berdycha, českého deblu a zkušenosti Štěpánka. "Budeme potřebovat maximální podporu publika," spoléhal jako Tipsarevič na diváky.

Srbové hrají v elitní skupině Davisova poháru potřetí v historii, letos však poprvé nemuseli do baráže o udržení. Nejprve vyřadili Američany a pak i Chorvaty, když čtyři ze sedmi bodů získal Djokovič.

Český kapitán Jaroslav Navrátil již v pondělí oznámil českou čtveřici Tomáš Berdych, Radek Štěpánek, Jan Hájek a Ivo Minář.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
Verdasco - Ferrer byl zcela neuveritelny match. Fantasticky tenis!
Reagovat
smazaný uživatel
Stoprocentní souhlas.Hodne chyb,ale vice vinru, drama az do konce. Vsechna cest jak to Nando zvladl, na neho az neobvykle, verila jsem Davidovi znamy buldok pro hre a mistr v obraceni O.2, dnes to nevyslo. Pro me bohuzel, mela jsem na neho vsazeno. Ale pro Toma dobre.alespon nebude mit tolik plusových bodu a Nando obhajuje ctvrtfinale a tam mu doufam Rafa vystavi stopku.
Reagovat
tito
Škoda že jsem ten zápas neviděl- na druhou stranu nevím, komu bych fandil- oba jsou mí oblíbenci a oběma bych přál postup...
Reagovat
darek.vrana
Rozhodnou naše větší DC zkušenosti. Pro Štěpánka jedna z posledních šancí něco velkýho vyhrát. Nechá tam duši a konečně se chytí.
Reagovat
smazaný uživatel
tož Wawroš se pochlapil... ale proti Youzhnému asi odpadne.
Reagovat
nando
No to je fajn, ale co to má společnýho s DC ???
Reagovat
smazaný uživatel
Asi nic, kromě toho, že bude možná Wawroš v dobré formě na švýcarské kolo... ale proto jsem dal do nadpisu OT = off topic, mimo téma. Zatím tu totiž nebyl není článek k onomo zápasu a já jsem holt cítil potřebu Stana pochválit :)
Reagovat
nando
Tenhle match je podle mě absolutně neodhadnutelný. Berdych a Djokovič by měli v první den vyhrát, i když třeba u Tipsyho je neodhadnutelný, jaký výkon podá. V deblu asi budeme mírnými favority, Zimonjič ted nehraje žádnej zázrak. Když povedem 2:1 a Berďovi to zrovna půjde, může to Djokoviče znervoznět, všichni víme jaký je to nervák. A když to bude 2:2 ? Nechtěl bych být v kůži srbského trenéra, ptž Troicki ted proti Radkovi zářil, ale zas není tak zkušený a DC je přeci jen jiná soutěž než turnaje ATP. Podle mě zcelá zásadní bude duel mezi Berdychem a pravděpodobně Tipsym, když to Berďa dá, tak věřím, že postoupíme.
Reagovat
smazaný uživatel
Já teda v deblu favorizuju jednoznačně Srby. A poznámka jedna pro autora. Srbové již hráli i loni, ale vypadli s Ruskem, když skrečoval Djokovič Davyděnkovi.
Reagovat
nando
Kdo bude hrát se Zimonjičem ?
Reagovat
smazaný uživatel
se Zimonjičem bude hrát Tipsa, to je myslím jasný.... Troicki a Djoker si to dají se Štěpcem a Berďou... já osobně trošku víc věřím Srbům, přeci jen ten domácí kotel dokáže udělat svoje... ale samozřejmě budu našim fandit a na dálku se popichovat se srbskýma známýma:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist