Nor Ruud a Chilan Garrín si to v Houstonu rozdají o premiérový titul

14. 4. 2019, 09:10
Aktuality 0
ATP HOUSTON - Na antuce v Houstonu dojde na vyhlašování nového vítěze turnaje ATP. Vůbec poprvé do finále postoupil dvacetiletý Casper Ruud a může se stát prvním norským šampionem. Podruhé se do boje o titul dostal dvaadvacetiletý Chilan Christian Garín.
Casper Ruud

Dvacetiletý Casper Ruud se může zapsat do tenisové historie jako první norský vítěz turnaje ATP. Na antuce v Houstonu porazil v semifinále kolumbijského kvalifikanta Daniela Elahiho Galána 7:5, 6:2. O titul si dnes zahraje s Chilanem Christianem Garínem, který vyřadil posledního nasazeného hráče v soutěži Američana Sama Querreyho po setech 7:6 a 6:2.

Ruud napodobil postupem do finále svého otce Christiana, který v roce 1995 v Bastadu hrál jako dosud jediný norský tenista finále na okruhu ATP. Úspěchem v duelu s Garínem ho může překonat.

"Je to úžasné být poprvé ve finále. Kvůli tomu jsem tak dřel. Ale i když to byl skvělý týden, toužím uspět i v tom posledním zápase," řekl Ruud, kterému po postupu tleskal v hledišti i jeho otec.

Ruud, kterému patří 95. místo ve světovém žebříčku, může Garínovi oplatit březnovou porážku ze semifinále v Sao Paulu. Tam chilský tenista nestačil ve finále na Argentince Guida Pellu. Nyní má 73. hráč světa druhý pokus za zisk prvního titulu.

• ATP 250 HOUSTON •
USA / Texas, antuka, 652.245 dolarů
sobotní výsledky (13. 04. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Galán (Kol.) - Thompson (7-Austr.) 6-1 4-6 6-4
• Dvouhra - semifinále •
Ruud (Nor.) - Galán (Kol.) 7-5 6-2
Garín (Chile) - Querrey (8-USA) 7-6(2) 6-2
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist