Norrie v Lyonu poprvé ovládl turnaj ATP na antuce. Molčan prohrál i třetí finále

21. 5. 2022, 21:34
Aktuality 0
ATP LYON - Cameron Norrie v Lyonu poprvé v kariéře vyhrál antukový turnaj ATP. Ve finále nejvýše nasazený Brit porazil 6-3 6-7 6-1 Alexe Molčana a získal celkově 4. titul. Poražený Slovák naopak prohrál i své třetí finále.
Profily hráčů
Cameron Norrie

Cameron Norrie získal první titul loni v červenci v mexickém Los Cabos a od té doby přidal další tři  triumfy. Na podzim překvapivě ovládl podnik Masters 1000 v Indian Wells, letos v únoru ovládl Delray Beach a tento týden v Ženevě slaví premiérovou trofej z antuky.

26letý Brit ve Švýcarsku plnil roli nasazené jedničky a finále si zahrál druhý rok po sobě. Zatímco loni nestačil na Stefanose Tsitsipase, dnes si poradil 6-3 6-7 6-1 se Slovákem Alexem Molčanem.

Favorizovaný Norrie v prvním setu třikrát prorazil Molčanův servis a ve druhém si za stavu 5-4 vypracoval při soupeřově podání dva mečboly, ale neproměnil je. V tie-breaku tahal od začátku za kratší konec a prohrál jej 3-7.

V rozhodující sadě už měl jedenáctý hráč světového žebříčku jasně navrch. Od stavu 0-1 získal šestadvacetiletý Norrie šest gamů v řadě a premiérový vzájemný zápas dovedl do vítězného konce.

24letý Molčan odehrál teprve druhý turnaj pod vedením kouče Mariána Vajdy,  premiérového triumfu se ale nedočkal ani pod dohledem bývalého dlouholetého trenéra Novaka Djokoviče. Ve finále prohrál stejně jako loni v Bělehradu a minulý měsíc v Marrákeši.

Nyní oba čeká přesun do Paříže. Norrie bude na úvod French Open favoritem proti domácímu Manuelu Guinardovi, Molčan se ve své premiéře na Roland Garros střetne s Argentincem Federicem Coriou, kterého porazil před dvěma dny.

• ATP 250 LYON •
Francie, antuka, 597.900 eur
sobotní výsledky (21. 05. 2022)
• Dvouhra - finále •
Norrie (1-Brit.) - Molčan (SR) 6-3 6-7(3) 6-1
• Čtyřhra - finále •
Dodig/Krajicek (1-Chorv./USA) - M. González/Melo (2-Arg./Braz.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist