Nosková, Linda Fruhvirtová, Bejlek a Macháč si na US Open zahrají o hlavní soutěž. Dnes neuspěl pouze Svrčina

25. 8. 2022, 18:09
Aktuality 85
US OPEN - Linda Nosková zvládla i svůj pátý kariérní zápas v kvalifikacích dospělých grandslamů, na US Open za necelou hodinu smetla bývalou světovou pětku Eugenii Bouchardovou. O pár hodin později suverénně postoupila také další ze 17letých talentovaných Češek Linda Fruhvirtová. O hlavní soutěž si zahrají i o rok mladší Sára Bejlek a 21letý Tomáš Macháč. Z pětice Čechů dnes neuspěl pouze Dalibor Svrčina.
Linda Nosková (© www.rolandgarros.com)

Linda Nosková si premiéru na dospělých majorech odbyla na French Open a úspěšně navázala na loňský juniorský triumf, když prošla tříkolovou kvalifikací a v prvním kole hlavní soutěže potrápila grandslamovou šampionku Emmu Raducanuovou. Semifinalistka nedávného Livesport Prague Open, která už je v elitní stovce, ale během uzávěrky přihlášek v ní ještě nefigurovala, si skvěle vede i při svém druhém startu na podnicích velké čtyřky.

Sedmnáctiletá Češka při debutu na US Open ještě neztratila set, po Katarzyně Kawaové si poradila i s Eugenií Bouchardovou. Bývalé světové pětce vracející se po zranění nenabídla jediný brejkbol a za necelou hodinu Kanaďanku smázla 6-2 6-3. O postup do hlavní fáze závěrečného grandslamu roku se utká s Anastasií Zacharovovou. Rusce může oplatit letošní porážku.

Linda Fruhvirtová na oblíbených betonech po trápení na antukových a travnatých dvorcích zase najela na vítěznou vlnu a podobně jako Nosková zvládla úvodní dvě kola naprosto s přehledem. Sedmnáctiletá Češka po nasazené Yleně In-Albonové nedala šanci ani Carolině Alvesové, Brazilku za hodinu a pár minut smetla 6-0 6-2.

Také dnes po prvním podání získala minimálně 90% bodů, dokonce ztratila jediný z dvaceti. Ačkoli do kurtu neumístila ani polovinu prvních servisů, čelila jedinému brejkbolu a s hrozbou si poradila. O svůj debut v hlavní fázi grandslamových turnajů bude bojovat s Francouzkou Chloé Paquetovou.


O hlavní soutěž budou bojovat i Bejlek a Macháč
Sára Bejlek včera odehrála svůj první soutěžní zápas přesně po měsíci, na konci července na domácím podniku ITF v Olomouci obhájila titul a slavila svůj třetí letošní a celkově čtvrtý triumf na profesionální tour. Šestnáctiletá Češka, která si kvalifikaci dospělých grandslamů poprvé vyzkoušela nedávno ve Wimbledonu a skončila hned na úvod, při debutu na US Open vyřadila bývalou světovou desítku Kristinu Mladenovicovou a na cenný skalp navázala proti Priscille Honové.

S Australankou měla potíže jen v úvodních pěti gamech. Od stavu 1-4 totiž na kurtu dominovala, nečelila už ani jednomu brejkbolu a 168. hráčku světa za 66 minut přehrála 6-4 6-1. O premiérové vystoupení v hlavních soutěžích grandslamových akcí se popere se zkušenou Britkou Heather Watsonovou.

Tomáš Macháč navázal na tři své krajanky a zahraje si finále kvalifikace US Open, po dvou odvrácených setbolech zdolal 7-6(6) 6-3 Slováka Jozefa Kovalíka a protáhl svou neporazitelnost na sedm zápasů.

Jednadvacetiletý Čech, který do New Yorku dorazil po nedělním triumfu v Polsku, v úvodním dějství nepotvrdil brejk a nakonec jej urval až ve zkrácené hře, ačkoli prohrával 4-6. Ve druhé sadě už měl na kurtu převahu. Jeho posledním soupeřem v bojích o hlavní los závěrečného majoru roku bude Ital Flavio Cobolli.

Z pětice Čechů dnes neuspěl pouze Dalibor Svrčina a ani na třetí pokus do hlavní soutěže grandslamových turnajů neprošel. Devatenáctiletý Čech nestačil 3-6 4-6 na Rakušana Dennise Novaka.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

85
Přidat komentář
Mony
Tak si dám raději teď na balkoně v křesle 5 min. na postřehy, za chvíli zase vyrazím na Flushing meadow(poplivana loukasmile). V metru už se po včerejší zkušenosti bojím.

Jsem typ, který si tenis raději užívá na kanapi, ale vykročit do takového majestátní ho areálu je zážitek. Fakt to na tebe dýchne, až se rozechvejes. Všude nějaká akce, soutěže, hudba, ap. Na rozdíl od Prague open, US opem má kvaldu zdarma a atmosféra už tady hodně vysoko. MD už asi nestihnu(ono sehnat taky lístek pod 150$ chce stesti). Začal jsem až 3.setem Sary s Kikinou a plný kotel a atmosféra mě dostala. Nevím, kde se to ve mě vzalo, jsem docela introvert, ale na BB Sary jsem na ni rval"pojd si pro to! ". V mých očích byla před tím obranarka, která to na antuce odbeha.. Ale ona si pro ty Bigpointy fakt umělá chodit samasmile.. Bylo to nervy drasajici drama, které Sára zvládla jako mazacka.. A určitě se o Kikiny servis bojovalo víc, než o Sarin, když už se tu tak diskutovalo o jejím servisu. Ale jasně, Kiki ho má trvrdci, ale jak vidět, o tom jen to není. Nezapomenutelná je její předposlední výměna, kdy to Sára neskutečně odbehala a zakončila těžkým volejem. Publikum ve stoje bylo u vytržení, potlesk dlouhý, jak po koncertě. Kiki to pak už jen rezignovane dokoncila dvojchybou. Pak měla Sára další těžkou sichtu podepisovat se frontě zájemců. I já byl mezi nimi a osobně pochválil její klíčovou výměnu.. a ona jen protocila oči a rekla"ty voleesmile"sama nechapajic, jak tohle v takovém paraku ještě mohla zvladnout.. Fak skvělý úvod mě návštěvy velkolepého stánku... Dále asi až v metru. V areálu je taky WiFi, ale nějak mi tam nejde přihlásit se, tak sorry, že online zprávy asi ne
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Ela-fon-isi
Zavřete aspoň ,,Portááál" ať máme pocit, že jsme tam aspoň trochu taky.smile
Reagovat
Mony
Zavri! Ten můj příspěvek jsem psal v množném čísle, to nebylo jen pro tebesmile
Reagovat
lvicek
To melo asi byt "zařvěte" :)
Reagovat
R01316
Manzel jde se sefem na muzske semifinale, ja se tam holt zase podivam, az decka trochu povyrostou
Reagovat
Mony
To je na tom lépe, než já.. Gratuluji
Reagovat
baba
Je mi líto Dalibora, ale to byl prostě zápas Davida a Goliáše...Dalibor by mohl být max nový
Schwartzman, ale pokud má ty problémy se srdcem, tak asi nic....škoda
Reagovat
EllNino
No aby byl "max" nový Schwartzman, tedy vítěz x tuenajů ATP a účastník YEC, to by se musel sakra zlepšit :)
Reagovat
Mony
Bylo to spíš o Novákovi, který se v začátku nějak nechytal, ale pak se rozjel. Dalibor na mě ale udělal dobrý dojem. I servis mě překvapil, i když ho v prvním setu osudové ztratil 2* za sebou
Reagovat
Mony
Od Dalibora jsem odešel ve 2.setu za Machacem, když ho Novák podruhé brejkl. Pak ale koukam na tabuli a zápas se táhl dlouho, takže se Novák asi zase zasekl. Byl na to docela náchylný. Hned na začátku zápasu vedl na servisu 40:0,a ztratil ho. Dalibor se šťastně držel, než to zase soupeř rozjel.
Reagovat
Ela-fon-isi
Mně je spíš líto Jonáše, hrál s Italem vyrovnaný zápas.
Reagovat
Mony
Asi tak
Reagovat
Blondie
Jupí, děcka udělala radost :) U Lindy jsem vůbec nepochybovala :D
Reagovat
EllNino
Výborný výkon ve 2. setu a je ve 3. kole kvaldy :) Mohlo to být klidně 6:0, ale nakonec to stejně zvládl :)

Ve finále ho čeká o necelé dva roky mladší Ital Cobolli (139.), kteerý v 1. kole překvapivě porazil Romana Safiullina, dneska přehrál juniorskou sv. jedničku Američana Kuzuharu, ale jinak na betonu v podstatě nehraje, Tomáš by to snad měl zvládnout, všichni 4 Češi ve finále kvaldy mají hratelné soupeře :)
Reagovat
lxr
To byla radost pohledět. smile
Když si vezmeme, že Hon porazilo letos i Petru tak klobouk dolů. (Petra si to prohrála sama, ale Hon taky něco umí.)
Reagovat
horska.kraslice
Viděla jsem jen druhý set od 2:0, byla to přímo smršť. Chudák Australanka jen smutně sekundovala. Sára hraje velmi chytře a pestřesmile, od loňska taky zrychlila hru a už je tam i určitá razance, která loni nebyla. Tak jen tak dál, holčinko!smile
Reagovat
Ela-fon-isi
Dnes jsem připravila TipSport o krásných 100Kč! smile Vůbec jsem u Sáry neváhala. Ten druhý set, když věděla, že se Hon nehne od základní čáry a sama chodila na síť byl smile
Jak je malička, tak je chytrá a odvážná.
I jiné juniorky postupují Erika Andrejeva, Wanesa Osuigwe.
Reagovat
Mony
Měla jsi štěstí. Seděl jsem za trenérem Honove a když Sára otacela v 1.setu z 1:4 na 5:4, tak se Honove ptal, jestli je v pohode a ona řekla, že ne... Tak ji přikázal jen vyhratsmile, nic víc prý po no nechce.. Bylo šílené vedro a Sára ho zvládla lépe. Mi kolegové nechápali, jak v takovém vedru mohou tak běhat. Sára je skvělá "vesnicka" holka, která i během zápasu poděkuj za povzbuzení. U Lindy F. jsem si tolik nedovolil. Měla tam tým asi 5 lidi včetně otce, který mezi nimi vypadal jak buran.. Asi tady není nejlepší místo se rozepsat, ale psát je toho možno hodně... Někde výše.. Teď je ale čas, jedu dlouho metrem z koncertu.
Reagovat
Mony
smile.. To byla ale Mandala! Teď asi 10 min píši článek o US open a o Sare B... A odešlu ho zrovna, když přestal být signál.. Co myslíte, že se stalo?... Všechno ztraceno.. No nic, kdo ví, jestli se k tomu vratim
Reagovat
Nenela
Rozhodne ale pis! Reportaze z mista cinu jsou super, vctne drbecku o tom, jaky kdo je. Tak prosiiim zase napis!
Zapas Sary jsem videla a krome pocatecni nervozity byla uzasna. Kroe podani je vsechno paradni. A to podani bych taky nezatracovala, sice je slabsi, ale spolehlive, temer zadne dvojchyby a jen malinko druhych servisu
Reagovat
Mony
Vždyť si svůj servis v pohodě držela.. To je asi ten největší rozdíl to vidět naživo, když se tu pise o servisu. Stejně tak u Svrciny. Oba mají servis normální, konkurence schopný a mohou po něm tlačit.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Znám, většinou se k tomu te tu vratit dá, když klikneš buď na nový příspěvek nebo na odpověď tomu, komu jsi to psal. Někdy bohužel ani to nepomůže. U delších příspěvků je lepší si sem tam udělat kopii.
Každopádně zprávy z místa se vždycky cení!smile
Reagovat
Ela-fon-isi
Nám u PC vedro a jiné nedochází. Být při tom je jiné. ( Trenér Hon byl jednou slyšet i v ČR. )smile
Reagovat
A211
Dnes totální demolice našimi slečnami
Reagovat
EllNino
Výborný výkon smile

Ve finále kvaldy čeká Het Watson, rozdíl ve zkušenosti je obrovský, ale Het neublíží Sáře silou, určitě bude šance a jí věřím, že to zvládne :)
Reagovat
zfloyd
smile
Reagovat
Andrew89
S prehledem. Nase holky vyborny dneska:) kez by postoupili vsechny. Chybi uz jen krucek
Reagovat
smazaný uživatel
Ať si užije i zítřejší zápas s Heather.smile
Pojď!smile
Reagovat
Dobry-den
Tak ani Sára se nenechala zahanbit a završila veleúspěšný den našich juniorek další drtivou výhrou. smilesmile

Dnešek se bude jen těžko překonávat. smile
Reagovat
tommr
jj naše smile juniorky byly dneska stoprocentní (8:0)! smile
Zítra to bohužel nemůžou zopakovat protože v Přerově na sebe narazí Bára Palicová a Dominika Šálková. Takže musíme doufat že to bude aspon 7:1 ...
Reagovat
George_Renel
si Hon neskutečně povodila.smilesmile
Reagovat
zfloyd
má z těch třech mláďat nejslabší údery a nejslabší servis , ale nejvíce používá hlavu , je nejkreativnější , takže když časem přitvrdí má velkou perspektivu smilesmile
Reagovat
EllNino
je výborná smile
Reagovat
lars
je taky z nich nejmladsi a nejmensi
Reagovat
Nenela
Nemyslim si, ze ma nejslabsi udery, rozhodne je rozhodne nema slabe. Busi do toho skvele a navic kreativne. Podani je slabsi, to jo
Reagovat
EllNino
Inside in forehand a výlet na síť, skvělý prvek v její hře :)
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
tommr
Sára vyhrála už osm her v řadě. Z 1:4 je to 6:4 3:0 ... smile
Reagovat
EllNino
Výborná otočka, oba hrají velice dobře, odvrácení setbolů se počítá, Jožo si to prohrál na síti sám, Tomáš proměnil naopak hned první setbol, a to právě na síti :)
Reagovat
Ela-fon-isi
Na TB. jsem se dívala a bála.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tomáš skvěle s parádním fh ISO na match pointsmile
Reagovat
brixner
Pramáti asi dopadne, jako Andre - prostě bude hrát, až dohraje. Pak pobulí, pomává, poděkuje, že jí všichni nechali tolikrát vyhrát, Maggie podrbe za ušima svýho čokla a dá si čťopíček něčeho, tejden dva se vo tom bude psát, USO vyhraje někdo nečekanej, tejden dva se vo tom bude psát, v zimě se vo tom už psát nebude, pak je tu Katar, pak pár hořících stromků a pár blinců a urvanejch pazour na Silvestra, pak AO, bude se vo tom dva tejdny psát, FO vopět vyhraje pobodanej a zmrzačenej Nadal, dva tejdny se vo tom bude psát...až se vo tom nakonec psát nebude. Život pude dál, vědu bych z toho mocinky nedělal...smilesmile
Reagovat
EllNino
Fakt skvělá!
Reagovat
frenkie57
Sára 5 gamu v řadě. První set je doma.
Reagovat
tommr
už dokonce 8 ... smile
Reagovat
George_Renel
Proč na sobě mají ti podavači palestinské vlajky?
Reagovat
EllNino
Bohužel, Dalibor s juniorským tenisem nemůže uspět na ATP, max na antuce ...
Reagovat
Andrew89
To soupani tema nohama pri servisu souperky me vytaci neskutecne:D
Reagovat
Astarin
Mimochodem jsem jediný, komu se fakt nelíbí, jaké mají L.Fruhvirtová a S.Bejlek dresy? Vypadá to fakt divně, jak mají ty "sukně" neustále skasané.
Reagovat
tommr
a moc jim to nelichotí. Hlavně Sára by si měla dát pozor na to co na sebe obleče ... smile
Reagovat
zfloyd
vypadá to jako když se jim rozbalila plína
Reagovat
A211
Asi to je dohoda se sponzorem co bude mít na sobě L.N byla oblečená sportovněji
Reagovat
EllNino
Asi se zase ozvala tachykardie ...:/
Reagovat
horska.kraslice
Jen tak na okraj, ty tmavě modré šaty s delší plisovanou sukní, co vymyslel Nike a měly je na sobě Sára a Linda F., působí velmi elegantně, ale hrát v nich se zřejmě bez podhrnutí nedá. smile
Reagovat
A211
Ano co dnes za oblečení L.N působí sportovněji
Reagovat
lxr
Gratulace oběma. Hrály skvěle, soustředěně, teď ještě jednou vyhrát a jsou tam. smile
Reagovat
horska.kraslice
Peťa a Bára, případně Maruška už čekají....smile
Reagovat
zfloyd
mě se líbilo , že nedala žádný míč zadarmo , když už ho prohrála , tak si ho soupeřka musela těžce vybojovat
Reagovat
Dobry-den
S Lindama dneska maximální spokojenost. smile Pokud postoupí i Sára, která není favoritkou, tak to bude fakt paráda. smile
Reagovat
makro99
Zatim teda ceske juniorky vs. zbytek světa 7:0 ?!
Reagovat
tommr
8:0 to asi nebude. Sára nevypadá na to že by mohla Honovou porazit. Ale i 7:1 je fantastický skore ... smile
Reagovat
makro99
Myslis? :)
Reagovat
tommr
psal jsem to za stavu 1:4 v prvním setu kdy Sára vypadala na ručník. Ted vypadá na ručník pro změnu soupeřka ... smile
Reagovat
makro99
Jj, ale Saru neni nikdy radno odepisovat :) jeji zapasy sou casto jako horska draha...
Reagovat
Ela-fon-isi
Sára Priscillu dá. Prvni set je doma a Hon je zralá na Lexaurin.smile
Reagovat
Andrew89
Paradni vykon. Jeste kolo!:))
Reagovat
EllNino
Hodně dobrý výkon :)
Ve finále kvaldy Paquet/Blinkova, určitě by se našly těžší losy, i když umí obě být záludné, snad si s tím Linda poradí :)
Reagovat
makro99
Simply Hard...:)
Reagovat
George_Renel
měla plán a jela jako pila. Dnes Lindy potěšily.smile
Reagovat
tommr
Linda nebohou soupeřku pěkně drtí. smile Zřejmě dostala od sestry dobrý informace jak na ní má hrát ... smile
Reagovat
Dobry-den
Dneska v počtu ztracených gemů dokonce ségru trumfla. smilesmile
Reagovat
makro99
Coz je teda hodne velka challenge.. smile
Reagovat
EllNino
Hrála skvěle, rychlý beton jí sedí, míče taky, snad zvládne i Zakharovu a zahraje si MD, kterou už by podle žebříčku měla hrát bez kvaldy :)

A hlavně, ať pak nedostane Marušku, Petru, nebo Krejčku smile
Reagovat
Dobry-den
Báru klidně jo. smilesmile
Reagovat
EllNino
je fakt, že v té sekci Báry Krejčíkové by pak měla celkem hratelné soupeřky třeba do 4. kola a výš smile
Reagovat
misa
Maruška má v 1.kole kvalifikantku? Na los se raději nedívám :)
Reagovat
EllNino
Maruška má kvalifikantku a pak Karolínu
Reagovat
misa
Dík, Lindu Noskovou bych nechtěl v žádném případě. 1. set v Praze byl hodně vyrovnaný.
Reagovat
com
smile co se stalo, ze Karolinu uz vidis ve druhym kole smilesmile
Reagovat
EllNino
tak čistě tenisově mě Karolína pořád zajímá :)
Reagovat
com
chudák Evža, ale tak aby hlady neumrela, foceni pro playboy to jisti smilesmile
Reagovat
zfloyd
nevím co na ní vidí ,jsou tam hezčí tenistkysmile
Reagovat
tommr
po všech stránkách velmi dobrej výkon od Lindy. V prvním setu jasně dominovala a nedovolila soupeřce nic. Ve druhým setu se Bouchardová zlepšila, ale Linda se nenechala nachytat a zápas s přehledem dovedla do vítěznýho konce ... smile
Bouchardová sice jasně prohrála, ale výkon rozhodně špatnej nepředvedla. Na to jak dlouho nehrála bych řek že dokonce velmi dobrej. Upřímně jí přeju aby se tentokrát chytla a vrátila se tam kam patří tzn. minimálně do první stovky ... smile
Reagovat
A211
L.N gratulace dobrý jistý výkon, hezky oblečená, začalo dobře jen tak dál dnes ostatní
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist