Nová spolupráce Peschkeové se Srebotnikovou přinesla premiérový titul

21. 3. 2010, 11:44
Aktuality 1
WTA INDIAN WELLS - Česká tenistka Květa Peschkeová získala v Indian Wells svůj patnáctý deblový titul na okruhu WTA. Premiérově jej vybojovala se slovinskou partnerkou Katarinou Srebotnikovou, se kterou začala spolupracovat po letošním Australian Open. V triumf proměnily svůj pátý společný start.
Květa Peschkeová a Srebotniková

Čytřiatřicetiletá Květa Peschkeová větší část loňské sezony promarodila s nataženými břišními svaly, nyní se však vrací do skvělé formy.

Po Australian Open začala spolupracovat se Slovinkou Katarinou Srebotnikovou, která nehrála téměř celou minulou sezonu kvůli zranění ramena.

V minulosti si spolu příležitostně zahrály na dvou turnajích, žádné úspěchy to však nepřineslo. Až letos si naplánovaly dlouhodobější spolupráci, kterou už nyní přetavily v první triumf. 

V Indian Wells začaly jako nenasazené a dostaly se až do finále, ve kterém porazily 6-4 2-6 10-5 další nový pár na tenisové scéně, třetí nasazenou rusko-australskou dvojici Naďa Petrovová a Samantha Stosurová.

"Nezačali jsme ideálně, ale jsem ráda, že jsem našly způsob, jak první set vyhrát. Vyhrávaly jsme v důležitých výměnách," řekla Srebotniková. "Jsme moc šťastné, pro titul jsme víc udělat nemohly," dodala česká tenistka.

Osmadvacetiletá Srebotniková, bývalá třetí deblistka světa, která má tři grandslamové tituly z mixu, získala 22. turnajový primát ve čtyřhře. K tomu má i čtyři ze singlu.

Ve finále v Indian Wells se sešla na kurtu sestava, která před závěrečným duelem získala v kariéře dohromady 75 deblových titulů. Petrovová jich má na kontě 18, Stosurová 22, společně hrály teprve třetí turnaj.

Peschkeová slaví letos už druhý triumf; ten první se jí podařil v lednu v Brisbane s partnerkou Chuang Chia-jung z Tchaj-wanu. Po následném nezdaru ve druhém kole v Melbourne ale jejich spolupráce skončila.

Ve finále ženské dvouhry se v neděli večer utkají Caroline Wozniacká a Jelena Jankovičová.

- WTA PREMIER MANDATORY INDIAN WELLS -
(USA - Kalifornie, tv. povrch, 4.500.000 dolarů)
sobotní výsledky (20. 03. 2010)

Čtyřhra - finále:
Peschkeová/Srebotniková (ČR/Slovin.) - Petrovová/Stosurová (3-Rus./Austr.) 6-4 2-6 10-5

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Gratuluji, vždy oceňuji, když v tenise někdo vydrží mít formu na delší dobu a opakovaně výborné výsledky. I debl se počítá.Ať Vám to dlouho šlape,
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist