Nový přírůstek do kalendáře. Čínské Zhuhai bude hostit turnaj ATP

26. 2. 2019, 10:22
Aktuality 2
Čína se dočkala dalšího turnaje ATP. Od 23. do 29. září se bude hrát nový podnik s názvem Zhuhai Open, který bude hostit čínské Zhuhai. Premiérový ročník akce série ATP 250 bude mít dotaci jednoho milionu dolarů.

Nový turnaj bude probíhat v Hengqin Tennis Center a spolu s dalším čínským podnikem Chengdu Open na něm tenisté odstartují třítýdenní sezonu asijských betonů, která pokračuje v Pekingu a v Tokiu a vrcholí na začátku října na Masters v Šanghaji.

"Vítáme Zhuhai do kalendáře ATP," řekla výkonná viceprezidentka ATP International, jež má na starosti Austrálii, Asii, Střední východ, Rusko a Afriku, Alison Leeová. "Tenisté si určitě premiérový ročník v Hengqin Tennis Center užijí," dodala.

V Zhuhai, které leží blízko Hongkongu a nejhustěji obydlené oblasti na světě Macau, se v předchozích třech letech v březnu konal challenger. Nyní pořadatelé získali práva na turnaj ATP. Čína tak s novým přírůstkem v průběhu tenisového roku hostí celkem čtyři podniky.

"S otevřením mostu, jenž spojuje Zhuhai, Hongkong a Macau, bude cestování pro tenisty mnohem příjemnější. Jako jediný turnaj na jihu Číny bychom rádi na premiérový ročník pozvali všechny tenisové příznivce, včetně těch z Hongkongu a Macau. O skvělý tenis určitě nebude nouze. Těšíme se na vás v září," uvedl ředitel turnaje Leon Sun.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
kada.tom
Za chvíli se budou všechny turnaje konat v Číně.
Alespoň, že bude tenhle turnaj v té tradiční asijské šňůře ... :-)
Reagovat
vojta91
dávám tomu tak maximálně 10 let a žabožrouti zaprodají FO do Číny, podobně jako se kdysi řešilo, že by se AO přesunulo někam do oblasti Perského zálivu...

když kvůli penězům ITF zničila tak renomovanou, prestižní a atraktivní soutěž, jako Davis Cup, jistě nebude problém za chvíli prodat grandslam...

Ještě, že o ten FedCup nikdo kromě Čechů nemá zájem..
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist