Nový teenager na scéně: Fonseca při své první výhře na okruhu nadělil kanára Filsovi

22. 2., 09:53
Aktuality 3
ATP RIO DE JANEIRO – Joao Fonseca (17) se stal prvním tenistou narozeným v roce 2006, jenž vyhrál zápas v hlavní soutěži turnaje ATP Tour. Sedmnáctiletý Brazilec porazil v úvodním kole antukového turnaje v rodném Riu de Janiero 36. hráče světa Arthura Filse z Francie 6:0, 6:4.
Profily hráčů
Joao Fonseca v Riu 2024. (@ Profimedia)

Premiéru ve velkém světě tenisu zažil Fonseca přesně před rokem. V Riu dostal šanci startovat na divokou kartu, jenže v hned prvním utkání dostal školu od Slováka Alexe Molčana, který ho vyprovodil po setech 6:0 a 6:3. Následně objížděl challengery a juniorské turnaje, druhou pozvánku do Jockey Clubu Brasileiro, jak se jmenuje areál, kde se prestižní antuková “pětistovka” hraje, už ale vzal s daleko větším sebevědomím.

V duelu s Arthurem Filsem, který je nejvýše postaveným teenagerem žebříčku ATP, domácí mladík naprosto dominoval. A pokud loni od Molčana schytal kanára, tak tentokrát v prvním setu 6:0 soupeři naložil.

"Jsem tak šťastný. Neznám lepší pocit, než vyhrát svůj první velký zápas 10 minut od našeho domu. Všichni mí přátelé, celá moje rodina u toho byli se mnou,” děkoval mladý Brazilec.

 

V duelu s Filsem mu vycházely zejména bekhendové prohohy po lajnách a francouzského rivala ničil dlouhými a přesně umístěnými údery k lajnám. "Sem patřím. Chci být na těhle velkých kurtech. Teď se musím soustředit na další cestu, abych se dostal až na vrchol," uvedl.

Fonsecovým dosavadním největším úspěchem bylo vítězství na juniorce US Open. Do turnaje v Riu stejně jako loni vstupoval díky divoké kartě. Na začátku týdne byl 655. hráčem žebříčku ATP, premiérová výhra ho posune zhruba o 200 míst vzhůru. Ve druhém kole čeká brazilského mladíka další hráč ze světové stovky (ATP 88) Cristian Garin z Chile.

Komentáře

3
Přidat komentář
Tennisfan77
Fonseca týpek do TOP20, říkám to dva roky. Má neskutečný touch.
Reagovat
Nola
snad bude ten humbuk poriadny, ked nosi znacku ako Iga a mlady telefonista z juesej
Reagovat
Krisboy
New Kid On The Block
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist