Novým kapitánem Španělů je Corretja, Costa povýšil

27. 12. 2011, 18:26
Aktuality 0
Novým nehrajícím kapitánem španělských tenistů v Davisově poháru byl jmenován Alex Corretja. U letošních vítězů soutěže nahradil Alberta Costu, který po třech letech povýšil do funkce svazového koordinátora pro všechny reprezentační výběry.
Profily hráčů
Alex Corretja

Sedmatřicetiletý Corretja, bývalá světová dvojka a dvojnásobný finalista French Open, má podle dnešního prohlášení svazu smlouvu na dva roky. "Stal jsem se kapitánem nejlepšího týmu na světě," uvedl po jmenování Corretja, který jako hráč pomohl Španělsku vybojovat první daviscupový triumf v roce 2000.

Costa za tři roky získal se španělskými tenisty Davis Cup dvakrát - předloni po finálové výhře nad českým týmem, letos po vítězství nad Argentinou. Jeho nástupce Corretja bude v příští sezoně postrádat světovou dvojku Rafaela Nadala, jenž dá před týmovou soutěží přednost přípravě na londýnskou olympiádu. Nejistý je také účast pátého hráče světa Davida Ferrera.

Španělé se v prvním kole Světové skupiny utkají v únoru doma s Kazachstánem.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist