O první titul po pauze si zahrají Kontaveitová s Ferrovou

8. 8. 2020, 22:48
Aktuality 5
První turnajovou trofej po pětiměsíční koronavirové pauze si z Palerma odveze buď Estonka Anett Kontaveitová, nebo Francouzka Fiona Ferrová. Čtvrtá nasazená Kontaveitová si v dnešním semifinále poradila s největší favoritkou turnaje Martičovou a její příští soupeřka udolala ve třech setech domácí Giorgiovou.
Anett Kontaveitová (© Getty Images/AFP)

Pro obě hráčky bude nedělní finále příležitostí získat druhý primát na okruhu WTA. Čtyřiadvacetiletá Anett Kontaveitová slavila jediný titul před třemi lety v Hertogenboschi, o rok mladší Fiona Ferroová uspěla loni v Lausanne.

Čtvrtá nasazená Kontaveitová si dnes s turnajovou jedničkou Petrou Martičovou poradila ve dvou setech a oplatila jí letošní porážku z Dubaje. "Dnes jsem odehrála velmi dobrý zápas. Byla jsem agresivní a zvlášť v prvním setu jsem dobře podávala. Ke konci to bylo vyrovnané, ale za stavu 5-4 jsem zahrála dobrý game," řekla 22. hráčka světa Kontaveitová, kterou po suverénním prvním setu nerozhodila rychlá ztráta podání v další sadě. Dvěma brejky v řadě se znovu dostala do vedení, a přestože za stavu 5-3 zápas nedopodávala, v desáté hře své zaváhání napravila.

"Neřekla bych, že jsem hrála špatně. Měla jsem pár šancí, které jsem nevyužila, a ty rozhodly. Anett hrála dobře, hrála chytře a dneska byla lepší hráčkou," uznala Martičová, která je po Belindě Benčičové a Elině Svitolinové třetí hráčkou nejlepší světové dvacítky, kterou Kontaveitová v této sezoně porazila.

Fiona Ferrová, která je na žebříčku na 53. místě, nezačala své první semifinále od loňského úspěchu v Lausanne proti Italce Camile Giorgiové vůbec dobře a za stavu 0-5 odvracela "kanára". Poté se ale zlepšila - úvodní sadu sice už neotočila, ovšem třemi brejky v té další poslala zápas do rozhodujícího setu. V něm ještě za stavu 5-4 nevyužila první příležitost dopodávat utkání, další brejkbol už ale k malé radosti několika diváků v hledišti potvrdila a po více než dvouhodinovém boji postoupila do finále.

 

Výsledky - Palermo (antuka, dotace 163.103 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Kontaveitová (4-Est.) - Martičová (1-Chorv.) 6:2, 6:4
Ferrová (Fr.) - Giorgiová (It.) 2:6, 6:2, 7:5
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
dadaft
mezbývá než Fioně pogratulovat, dobrý svižný druhý set plný winnerů
Reagovat
dadaft
Hm, Ferro tím forhendem slušně diktuje , všechna čest ....
Reagovat
blixa
Přál jsem si finále Martič - prdelka, ale co už ...smile
Reagovat
Hector21
Prdelka se složila po prvním setu jak lacinej stan...
Reagovat
dadaft
Bravo Anett, jen mi řekni, proč se furt tváříš tak smrtelně vážně :))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist