O titul v Sydney si zahrají Rusky. Dementěvová je letos ve finále podruhé

15. 1. 2009, 08:25
Aktuality 0
WTA SYDNEY - Tenisový turnaj žen v Sydney vyhraje Ruska. Druhá nasazená Safinová se nejdříve pořádně nadřela na zdolání nenasazené Japonky Sugijamaové a následně Dementěvová nečekaně hladce smetla nejvýše nasazenou Serenu Williamsovou. Dementěvová vyhrála turnaj už minulý týden v Aucklandu.
Jelena Dementěvová

Pořádné vedro dnes znovu vládlo australskému Sydney. Bylo tak soupeřkami i pro samotné semifinalistky, které dnes usilovaly o postup do finále.

Jako první si v šestém vzájemném střetnutí změřily síly Dinara Safinová s Ai Sugijamaovou. Ruská tenistka hrála minulý týden finále Hopmanova poháru a v Sydney ztratila ve třech zápasech pouhých 13 gamů. A tak pro turnajovou dvojku neměla být Japonka Sugijamaová, která za poslední rok hrála semifinále jen jedenkrát a v Sydney postoupila díky odstoupení Kuzněcovové, velkým problémem.

Ovšem Safinová víc než se soupeřkou bojovala sama se sebou, když se dopustila řady nevynucených chyb, celkem šesti dvochyb a třikrát ztratila servis. První set vydřela poměrem 6-4, ve druhém však Sugijamaová za stavu 5-4 podávala na vyrovnání. Třetí sadu však finalistka loňského French Open Safinová v úporném vedru dopustit nechtěla a alespoň v závěru utkání předvela několik světlých momentů. Vynutila si tie-break a ten ukončila čtyřmi vítěznými výměnami v řadě. Se Sugijamaovou vyhrála třetí utkání po sobě a srovnala stav bilance vzájemných zápasů.

"Ani nevím, jestli to horko bylo horší včera nebo dnes. Před zápasem jsem se rozcvičila raději mimo kurt," připomněla vysoké teploty Safinová. "Nemůžu tu teď ani pořádně stát a hýbat se. Ale není to výmluva. Podmínky byly stejné. Pro mě i pro soupeřku," dodala po zápase.

Před týdnem neuspěla ve finále Hopman Cupu proti Cibulkové, v Sydney si v pátečním zápase zahraje o 10. titul v kariéře s krajankou Jelenou Dementěvovou. Vítězka prvního podniku sezny v Aucklandu dnes nečekaně rychle z kurtu smetla světovou dvojku Serenu Williamsovou.

Američance, která odvracela mečboly v prvním kole proti domácí Stosurové a ve včerejším čtvrtfinále s Dánkou Wozniackou, zjevně došly síly. Dnes na kurtu působila otráveným dojmem nabídla soupeřce hned 14 brejkbolů. Dementěvová pětí nabídek využila a za 68 minut vyhrála snadno 6-3 6-1.

"Nepohybovala jsem se jak jsem chtěl. Dělala jsem spoustu chyb, vítězství jsem jí doslova darovala. Jednoduše jsem na ní dnes neměla," uznala Williamsová.

Ruské tenistky se spolu loni utkaly pětkrát, první tři vzájemné souboje vyhrála Safinová, oba následné duely na rychlém povrchu však vyzněly pro olympijskou vítězku Dementěvovou.

WTA SYDNEY (Austrálie, tv. povrch, Premier 600.000 dolarů) - čtvrteční výsledky:

Dvouhra - semifinále:
Safinová (2-Rus.) - Sugijamaová (Jap.) 6-4 7-6
Dementěvová (3-Rus.) - S. Williamsová (1-USA) 6-3 6-1

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist