O titul z Aucklandu se utkají bývalé světové jedničky Ivanovičová a Venus W.

3. 1. 2014, 06:46
Aktuality 80
WTA AUCKLAND - Finále turnaje v Auckladu obstarají bývalé světové jedničky a grandslamové šampionky Ana Ivanovičová s Venus Williamsovou. Srbka do zápasu o titul postoupila bez ztráty setu, když dnes porazila kamarádku Kirsten Flipkensovou, Američanku do finále 'pustila' krajanka Jamie Hamptonová bez boje.
Ana Ivanovičová

Venus Williamsová má před finálovým zápasem více času na odpočinek. K dnešnímu semifinále proti krajance Jamie Hamptonové, s níž měla hrát poprvé, totiž vůbec nemusela nastoupit. Soupeřka krátce před duelem  ze soutěže odstoupila kvůli zranění pravé kyčle.

"Na konci ranního tréninku jsem si přidala několik volejů a něco se mi v boku bloklo. Ale myslím, že na Australian Open budu fit, když udělám správné kroky k uzdravení," řekla třiadvacetiletá Hamptonová.

"Je to neuvěřitelné zklamání. Chtěla jsem využít šance zahrát si proti velké šampionce, zabojovat o finále a získat první titul, ale osud je bohužel takový," smutnila Hamptonová, která kvůli zranění levého chodidla ukončila loňskou sezonu už po US Open.

Ana Ivanovičová začala semifinále s Kirsten Flipkensovou, s níž na Novém Zélandu hrála i čtyřhru, jako uragán. V prvním setu neměla s kamarádkou slitování a za pouhých 21 minut jí nadělila 'kanára'.

Ve druhé sadě ale Belgičanka svou hru zpřesnila a byla Srbce rovnocenou soupeřkou. Šestadvacetiletá Ivanovičová, jež za celý zápas ztratila po podání jen 10 fiftýnů, nevyužila dva brejkboly a rozhodnout musel tie-break. První minibrejk sice měla Flipkensová, Ivanovičová ale získala šest z posledních sedmi výměn a zvítězila 6-0 7-6.

"První set jsem odehrála téměř bez chyb. Velmi dobře jsem podávala a míčky jsem trefovala čistě a agresivně. I ve druhém setu jsem cítila, že hraju dobře, ale ona začala lépe servírovat a dostávala mě pod tlak. Ale mě se na podání dařilo pořád a hrála jsem dobře až do konce," pochvalovala si svůj výkon bývalá vítězka Roland Garros, jež letos neztratila ještě ani set.

Sedminásobná grandslamová vítězka Venus Williamsová se s Ivanovičovou utká v jubilejním desátém vzájemném duelu, přičemž v Srbka dokázala zvítězit pouze před šesti lety ve čtvrtfinále Australian Open. A možná právě návrat k 'protinožcům' ji pomůže k druhé výhře.

"Všichni víme, čeho je Venus schopná a tento týden se tu ukazuje v dobré formě. "V minulosti jsem se sestrami Williamsovými svedla už spoustu bitev. Obě mají výborný servis a to bývá zničující. Ale v průběhu let si na to zvyknete a nechává vás to více v klidu. Není pochyb o tom, že mě čeká velmi těžký zápas. Ale ukáže se, jak na tom opravdu jsem. Moc se na tu výzvu těším," řekla Ivanovičová.

- WTA INTERNATIONAL AUCKLAND -
(Nový Zéland, tv. povrch, 250.000 dolarů)
páteční výsledky (03. 01. 2014)
Dvouhra - semifinále:
Ivanovičová (2-Srb.) - Flipkensová (3-Belg.) 6-0 7-6(3)
V. Williamsová (USA) - Hamptonová (5-USA) bez boje
.
Čtyřhra - semifinále:
Hradecká/Krajicková (3-ČR/Niz.) - Kar.Plíšková/Krist.Plíšková (ČR) 6-3 6-1
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

80
Přidat komentář
smazaný uživatel
http://www.wtatennis.com/SEWTATour-Archive/posting/2014/1050/MDS.pdf

Přeju Kláře ať se probojuje aspoň do čtvrtfinále s Pavlyuchenkovou.:)
Reagovat
tommr
no moc Kláře nevěřím - těžko porazí Meusburgerovou když v Shenzhenu ztroskotala na Mayr-Achleitnerový, která je o dost slabší ...
Reagovat
EllNino
Ale vždyť víš, že Klára je jako noc a den :) ...
Reagovat
smazaný uživatel
Dneska ráno jsem jel pryč, ale myslel jsem si, že ještě předtím uvidím chvilku tohoto zápasu. Jenže Anička to vzala docela rychle a než jsem vstal, tak už byl konec. :D Je to docela ostuda, že jsem ještě neviděl žádný zápas Any, ale ty časy v Aucklandu mi prostě moc nevyhovujou. No a teď koukám, že finále (které bych fakt rád viděl) se bude hrát v půl třetí... Tak já snad půjdu spát někdy v podvečer, ale nevím, jestli usnu. :D

K průběhu zápasu už tady asi všechno napsala Sonja a moc hezky (je to pod článkem o Brisbane). :) Na tom průběhu toho ani není moc, co by se dalo nějak víc rozebrat. V 1. setu dala Anička kanára, přestože tam byly dva vyrovnanější gemy (čtvrtý a pátý). Ve 2. setu se Kirsten zvedla a obě holky si až do tie-breaku držely podání. Jediné dva brejkboly v této sadě měla Ana, přičemž Kirsten neměla žádný brejkbol v celém zápase. První minibrejk v tie-breaku získala Kirsten na 2-1, ale pak už to měla Anička celkem v pohodě...
Průběh zápasu zde: http://www.livesport.cz/zapas/tbA6HpzQ/#prubeh-zapasu;1

Jsem samozřejmě moc rád, že Anička hned na svém prvním letošním turnaji postoupila do finále. :) Dalo by se říct, že Kirsten tak trochu vrátila toho kanára z prvního vzájemného zápasu (předloni v Linci), ale Anička to takhle proti kamarádce určitě nebere. :) To její jediné "idemo" v celém zápase sem ale musím dát ještě jednou... Hned jsem si tu fotku uložil, protože je prostě sexy! :D :)
https://pbs.twimg.com/media/BdCEU-SCUAAyN_o.jpg

Proti Venus to bude určitě hodně těžké. Venus bude po postupu bez boje odpočatá, ale je fakt, že Anička taky nehrála nějaké dlouhé zápasy (žádný tříseťák)... Ana má proti Venus výrazně negativní bilanci (1:8), když ji porazila jenom ve čtvrtfinále AO 2008 (kde měla top formu). Ale třeba loni proti sobě vůbec nehrály a od roku 2010 jenom dvakrát... Finále je super, ale opravdu bych Aně moc přál ten titul. Takže budu moc držet palce, aby tu nepříznivou bilanci proti Venus zlomila! :)
Reagovat
dadaft
monty asi napíše oslavný román o návratu Marušky )), za sebe jen - na to, že je úvod sezóny, byly obě brisbaneská semifinále perfektní. )))))
Reagovat
smazaný uživatel
To záleží, co považuješ za oslavný román. :D Já jsem to viděl až od stavu 2:5 v 1. setu, takže můžu hodnotit hlavně druhý set. Ten byl z pohledu Mashy rozhodně hratelný a dost mě mrzí, že to nevyšlo (když už jsem tady včera psal, že Masha uhraje aspoň jeden set)... Ale co se týče hry, tak spokojený určitě být můžu. Jenom je škoda, že Mashe dneska moc nefungoval první servis. Zrovna v takovém zápase by se to náramně hodilo, když je schopná Serenu několikrát brejknout... Víc napíšu později, až bude článek.

Takže prohra Mashy mě pochopitelně mrzí, stejně tak prohra Katky Siniakové v Hobartu. Ale jinak můžu být spokojený. Anička a Vika jsou ve finále, Kiki v deblu taky. Bohužel, jejich zápasy jsem dneska neviděl...
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Serene taky moc nefungoval. Mela jenom 41% prvniho servisu do kurtu oproti 55% Mashy. Jen ho mela efektivnejsi, coz se samozrejme dalo cekat.

http://www.livesport.cz/zapas/4jSYArDg/#statistiky-zapasu;0
Reagovat
smazaný uživatel
Já vím, právě proto toho měla Masha víc využít... Ale přestože Sereně moc nejde servis, tak dá 8 es, zatímco Masha nedala ani jedno. Na dvojchyby to bylo víceméně vyrovnané.
Reagovat
smazaný uživatel
Oprava: Serena dala 7 es... Ale to na tom nic nemění.
Reagovat
smazaný uživatel
velká gratulka, i když tedy 2. set drama, ale zvládla jsi to. Jooo!
Reagovat
pepin
Jo, máš pravdu, také gratulace, a v tom druhém to trochu napínala, aby to bylo zajímavější. Vždyt Marfuša již když slyší Serena se jí dělá nevolno.
Reagovat
smazaný uživatel
soudis podle sebe? Videla jsem az zaver, naskocila jsem nekde pred soubojem DF.. :-) mimochodem, kratas Sereny na MP mi srazil krev.. :-)) jsem take rada, ze "jsme" nesli do tretiho, ale proste a jednoduse prehanis, MaSha je neskutecna bojovnice a zapasy se Serenou urcite bere jako hozenou rukavici... tak zase prohmatla, no, Serenu v hlave by mel prece kazdy.... :-)
Reagovat
smazaný uživatel
zapomnela jsem dokoncit - ze soudis podle sebe, kdyz slysis Maria.. :-)
Reagovat
pepin
Nevím, co je Ti na tom divného, nejsem sám kdo má tento názor a to na základě posledních výsledků, které určitě dobře znáš.
Reagovat
Sonja
The best rally of the match....-> replay the point.
:-DDD
Reagovat
dadaft
n e s k u t e č n é
Reagovat
dadaft
ve dvou
nebo půjdem do třetího???
Reagovat
Sonja
Bohužel spíš ve dvou.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak bohužel musím jít, tak snad Maria ještě zabere a bude to napínavý jako 1. set.. :-))
Na returnu hrála skvělé, se servisem už to bylo jiný!! Tak bojuj Maruš!! :D
Reagovat
smazaný uživatel
ale Marfušku bolí prstíček, jo?
Reagovat
dadaft
Serenin servis, return a bekhend jsou prostě z jiné galaxie.
Reagovat
Sonja
Ani forehand nezaostává...akorát voleje nic moc.
Reagovat
dadaft
Serena, Vika, Maria, Li Na, Aga (Petra, Jelena...)
nemůžu si pomoct, současná špička je hodně silná...
Reagovat
Roger_Federer
Serena....Vika, Maria.....pak dlouho nic a zbytek prvni 20citky
Reagovat
pepin
Máš pravdu, nejprve Serena a až letošek ukáže, kdo bude a jak za ní.
Reagovat
smazaný uživatel
Vis kvuli cemu ti odstoupila Jaime?
Reagovat
Sonja
Třiatřicetiletou Američanku do něj pustila Jamie Hamptonová, která ze soutěže odstoupila kvůli zranění pravé kyčle. Tu si poranila během ranního tréninku, start na Australian Open by ale neměl být v ohrožení.
Reagovat
smazaný uživatel
Diky...tak v treninku, no to je pech jak hrom... :-(
Reagovat
dadaft
hm, první výměna zápasu byla špičková!
jen tak dál!!!
Reagovat
Sonja
Dneska budu fandit pro změnu Marii.
Reagovat
Sonja
Sakra Maruš, uvolni se...nikdo ti proti Sereně na výhru nevěří, můžeš jen překvapit:-(:-D
Reagovat
dadaft
ono je to těžké, Serena je jedna z nejlepších hráček, co kdy chodila po téhle planetě, na vrcholu sil - v podstatě si proti ní můžeš věřit jak chceš a většinou ti je to houby platné. ))
Reagovat
Sonja
Jj, já to vidím, neboj:-)
Serena válcuje každýho, ale jakmile to takhle prožívá, soupeřka si může být jistá, že jí aspoň dává zabrat:-D
Reagovat
dadaft
já vím že víš. ))
Reagovat
smazaný uživatel
Proč je Vika uvolněnější vůči Sereně než Mašena? Tím, že jsou kamarádky nebo si víc věří?
Reagovat
Luky99
Možná z obou důvodů, ale spíš si víc věří.
Reagovat
Sonja
Vika je mentální titán.
Dokud se nedostane k matchballům proti Voegele teda...
:-DD
Reagovat
Luky99
To je fakt :D
Reagovat
smazaný uživatel
Mentální titán je u mě každá hráčka, která se postaví na kurt proti Sereně a nemá chuť hned utéct :D:D:D
Reagovat
smazaný uživatel
Ať už ten zápas dopadne jakkoliv, pozitivní věc je, že Maria od pondělí bude zase třetí! :-))
Reagovat
smazaný uživatel
Mašena má moc pěkný outfit, hlavně sukni. :) Tak Sereno ukaž, proč jsi Nr.1 :
Reagovat
dadaft
mně je fuk jak to dopadne, těším se na dobrý zápas. ))
Reagovat
Frick
Je to normální, toto? Zcela vyrovnaný 1. set a pak jak kdyby hrála se Serenou? :-O Jestli se nezranila..
Reagovat
dadaft
připomíná to průběh zápasu Aleksandry Wozniakové v Šenzenu - vyhraný první set a pak strašná nakládačka - - - doufejme, že to byl jen zkrat, ne zranění...
Reagovat
tommr
taky to nechápu. Po prvním setu, kterej Katka skvěle vybojovala jsem usnul a když jsem se probudil a koukal na výsledky tak jsem nevěřil vlastním očím. Bud se Katka zranila nebo se úplně sesypala. Ani jedno ani druhý nevěstí do sezóny nic dobrýho ... :(
Reagovat
smazaný uživatel
Katka napsala na svůj FB tohle: "Prohrála jsem, byl to špatný zápas, hodně výkyvů, nezvládla jsem to prostě... Teď musím trénovat, vylepšit to a být ready na kvalifikaci Australian Open"

Takže se naštěstí nezranila, jenom to prostě od 2. setu nezvládla... Taky mi ten výsledek přišel v první chvíli nepochopitelný, ale někdy se to stává. Katka je pořád mladá a nezkušená. Vždyť si vemte, že s kvalifikacemi na turnaje WTA nemá dosud prakticky žádné zkušenosti (kromě loňského Miami). Určitě ji samotnou mrzelo nejvíc, jak to dneska dopadlo. Prostě chci říct, abyste Katce dali trochu čas... V Hobartu to sice nevyšlo, ale takhle aspoň bez problémů stihne kvalifikaci AO. :)

dadaft: Mně to zase připomíná tenhle zápas, který sehrála Kiki Mladenovic loni v Ósace. Vlastně kromě těch dvou gemů ve 2. setu je ten výsledek úplně totožný (včetně skóre tie-breaku)...
http://www.livesport.cz/zapas/2Dlzg8oO/#prehled-zapasu
Reagovat
tommr
no na jednu stranu je pro Katku lepší když takovou facku dostala v Hobartu než aby se jí to stalo na AO. Stejně to ale mrzí ... :)
Reagovat
Sonja
And the crowd still gets a smile from #Jankovic after a gallant effort against #Azarenka:
https://pbs.twimg.com/media/BdCrBqYCUAAuBM9.jpg
Reagovat
Sonja
Nole už je v Melbourne:-))
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10152171825283615.1073741856.48160623614&type=1
Reagovat
gigin
https://www.facebook.com/photo.php?fbid=811153745566804&set=a.129105197104999.24606.126966253985560&type=1&theater
Reagovat
Sonja
Gratuluji Vice k vítězství! A doufám, že ve finále proti Sereně předvede svůj top výkon.
A Jeleně gratuluji ke krásným výkonům (a zároveň za ně děkuji, protože mě hodně potěšily) v Brisbane, dnes nebyla favoritkou, přesto nechybělo moc.......:-) Jen tak dál v této sezoně!

Tady jsou statistiky 1. a 2.setu a zápasu:
http://2i.cz/2i/i/52c682c1/c866319d4af077890eaadefb8bfa551c/fbb6b69c4f.f.png
Reagovat
smazaný uživatel
Tak Katce Siniakové se vstup do sezony zrovna nepovedl.. Prohrála 7:6 0:6 a 0:6 se Sophii Mestach..
Tak snad se jí v kvaldě na AO bude dařit víc..
Reagovat
dadaft
gratulace Vice.
Jelena se ctí, škoda těch pár nepovedených gemů v půlce třetího setu, mohla to být bitva ukrutná. ))
i tak spousta krásných winnerů z obou stran.
Reagovat
tommr
jj Jankovicová na mě i přes porážku udělala dobrej dojem. Vypadá to, že se i letos bude držet v první desítce ... :)
Reagovat
dadaft
jj.
tipoval bych, že v ní nahradí Saru Errani.
Reagovat
smazaný uživatel
A to jsem Jeleně tak fandila :)
Reagovat
tommr
Jankovicová už v desítce je. Erraniovou v ní nejspíš nahradí Halepová ... :)
Reagovat
dadaft
božíčku Jeleno, co to bylo za laxní bekhend?
Reagovat
Sonja
O bekhendu ani slovo!
:-)))
Reagovat
dadaft
na tom Slovaksportu jsou asi fakt na palici - celý týden vysílají tenis a teď je tam záznam nějaké přiblblé rallye.
Reagovat
tommr
tenis dávají na dvojce ... :)
Reagovat
dadaft
to je sice hezké, ale mohli by si uvědomit, že ne všichni mají všechno - a když už to jednou dávali na jedničce, tak to na ní měli nechat...
Reagovat
tommr
tak já jsem to uvítal, protože já zase nemám jedničku, ale tvoje rozladění chápu ... :)
Reagovat
dadaft
naštěstí streamy z Austrálie jsou celkem v pohodě, ne jak ty z Číny.
Reagovat
smazaný uživatel
Držím palce, Venus..! A Lucce Hradecké s Michaellou Krajicek pochopitelně taky. Škoda, že sestry Plíškovy musely potkat už v semifinále..
Reagovat
tommr
hlavně je škoda, že se Lucka Hradecká s Michaellou Krajicek ve finále nepotkají s Andreou Hlaváčkovou a Luckou Šafářovou. Potkají se tam ale s jejich přemožitelkama a tak budeme mít aspon nepřímý srovnání jak na tom oba páry na začátku sezóny jsou ... :)
Reagovat
PetaM
Ale no tak, jaká škoda ... Když na finále neměly, tak v něm taky nemají co dělat. Zatím Lucka H. s debla těží více, než "lepší deblistka" Andrea. To jsou mi věci ... :D :D
Reagovat
PetaM
*z debla, samozřejmě ...
Reagovat
slacker
Pokud par co porazil Hlavackovou porazi i Hradeckou tak o vykonosti novych paru nemuzem usoudit zhola nic. Jen o mire stesti/smuly
Reagovat
tommr
přesně tak. Pokud by Lucka Hradecká s Michaellou Krajicek vyhrály i ve finále tak bude možný říct, že mají lepší vstup do sezóny než Andrea Hlaváčková a Luckou Šafářovou. Pokud ale se stejnejma soupeřkama taky prohrajou tak z toho nebude možný nic vyvozovat ... :)
Reagovat
Sonja
Nalince do Šen-čenu:-))
Reagovat
Sonja
Pěkný bordel, pod článek o Brisbane píšu o Aucklandu, pod článek o Aucklandu o Brisbane...:-D

Jeca hraje krásně, hladce, nedělá chyby...na to se dnes Vika nechytá (nebo alespoň prozatím).
Reagovat
dadaft
jj.
a rozhodně se dneska nebojí forhendů. ))
Reagovat
Sonja
Nebála se ho ani proti Andělce. Z obou stran jí to v Brisbane náramně jde:-))
Ach, tenhle její BH do FH růžku.
Reagovat
dadaft
no, snadné to přece jen asi nebude...
Reagovat
Sonja
No za zlepšení Viky jsem ráda...jen aby nepřišlo zhoršení Jeleny:-)
Reagovat
dadaft
hm, s těmi forhendy jsem to zakřiknul.
Reagovat
Sonja
:-D
Komentátorka se teď vyjádřila, že doufá, že obě hráčky budou hrát dobře ve stejnou dobu.
Tak doufejme s ní...3.set se blíží:-))
Reagovat
dadaft
hm, a v okamžiku,kdy Jeleně forhend zase začne fungovat, je Vika bez šance.
Reagovat
dadaft
hej Jéco, pojď dát Vice kanára!:))

co napověděly zpomalené záběry - Jelena, na rozdíl od Viky, většinou trefuje čistě, středem rakety.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist