O titul z Baku se utkají překvapivě Tigová a Gasparjanová

1. 8. 2015, 13:34
Aktuality 18
WTA BAKU - Do finále turnaje v Baku se prodraly překvapivě dvě hráčky z druhé světové stovky. Jednadvacetiletá Patricia Maria Tigová z Rumunska, jež měla na kontě pouze jednu výhru na okruhu WTA, a o měsíc mladší Ruska Margarita Gasparjanová, která se premiérové výhry dočkala až v Ázerbájdžánu.
Patricia Maria Tigová

154. hráčka světa Patricia Maria Tigová si první výhru na turnaji WTA připsala hned při své premiéře, když jí před dvěma týdny na domácí antuce v Bukurešti vzdala Španělka Silvia Solerová-Espinosaová. 

Úspěšný start si rumunská tenistka připsala i na své druhé akci. V ázerbádžánském Baku, kde minulou neděli oslavila 21. narozeniny a v kvalifikaci si zajistila start v hlavní soutěži, se navíc rozehrála k životnímu úspěchu. V pěti zápasech neztratila jediný set a dotáhla to až do finále. 

V boji o něj ji dnes nezastavila ani nejvýše nasazená Ruska Anastasia Pavljučenkovová. Tigová proti bývalé světové třináctce proměnila šest z osmi brejkbolů, sama o servis přišla jen dvakrát a nakonec zvítězila hladce 6-3 6-2. 

Margarita Gasparjanová je sice 112. hráčkou světa, ale zápas na turnaji WTA vyhrála poprvé až v pondělí v Baku, kdy si vyšlápla na Dominiku Cibulkovou. Ruská tenistka, která oslaví 21. narozeniny přesně za měsíc, pak přidala ještě další tři výhry a může se těšit na souboj o dosud nejcennější trofej.

V dnešním semifinále Gasparjanová udolala turnajovou dvojku Karin Knappovou. Ruská tenistka sice ztratila vedení 6-3 a 4-0 a v rozhodujícím setu prohrávala 0-2, Italka ale obrat dokonat nedokázala. Dvacetiletá Gasparjanová, jež v úvodu sezony vyhrála tři turnaje ITF, se včas vzpamatovala, získala šest z posledních sedmi gamů a nakonec po 2 hodinách a 44 minutách vyhrála 6-3 5-7 6-3.

Gasparjanová si v Baku zahraje také o titul ve čtyřhře, ve které se jí daří s krajankou Alexandrou Panovovou.

• WTA INTERNATIONAL BAKU •
Ázerbájdžán, tv. povrch, 250.000 dolarů
sobotní výsledky (01. 08. 2015)
• Dvouhra - semifinále •
Tigová (Rum.) - Pavljučenkovová (1-Rus.) 6-3 6-2
Gasparjanová (Rus.) - Knappová (2-It.) 6-3 5-7 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

18
Přidat komentář
dadaft
Tig - Gasparjan 36 75 ..

už jsem to viděl bledě, ale Patty se ukazuje jako agresivní hráčka, z forhendu dokáže slušně přitlačit.
je to otevřené.
Reagovat
EllNino
teď už moc ne, řeže do toho, ale vyhazuje všecko ...naopak Ritě vyšlo celkem dost winnerů po lajně :) včertně prohozu a jednoho z běhu :) hraje dobře
Reagovat
EllNino
tak nakonec kanár, to bylo až příliš kruté, ale jinak pěkné finále, spousta vítězných míčů, Tig má dobrý forehand :) ale Rita je nebezpečná z oboustran, navíc ten jednoručák je v dnešní době fakt rarita a je to dobře, že ho hraje :)
Reagovat
dadaft
zatím luxusní tenis

a Tigová je fakt dobrá
http://www.wtatennis.com/news/article/4903546/title/patricia-maria-tig-romanias-next-star
Reagovat
dadaft
asi se nedalo čekat, že si zápas udrží úroveň prvních 4 fiftýnů (= 4 winnery), ale zatím to ujde.

pokud bych měl Patty radit, tlačil bych to spíš do forhendových výměn
Reagovat
smazaný uživatel
Sleduješ na SlovakSport? Na to, že sú obe z druhej stovky, hrajú skutočne dobre. Čo povieš na návštevnosť? Nehodná finále turnaja.
Reagovat
dadaft
tak je to Azerbajdžán, lidi tam chodí na závody velbloudů.......

no, 9 gem druhého setu asi rozhodl.
Reagovat
dadaft
tak ne. ))
Patty to tam teď nasolila............
5:5
Reagovat
smazaný uživatel
a trubka Rita ukončí set dvojchybou, uff. neva, aspoň uvidíme 3.set
Reagovat
dadaft
takže kurzy se nám ještě pohnuly, 1,35/3,40.
jistě, Margarita může PMT smést z kurtu, ale Patricia mi fakt příjde v laufu a herní pohodě ------ to, že se Nasťa vyhazovala neznamená, že hrála špatně - dokázala ji přehrávat i ve výměnách, kde se nevyhodila.

mimochodem MG a PMT jsou stejně staré, stejně vysoké ,,,,,,,,,, tohle bude hodně regulérní souboj.
Reagovat
skott
Nasťa zazdila šance na to, aby se přesně po čtyřech letech zas konečně hrálo na okruhu ruské finále.
Čekal jsem po včerejšku, že Tig nebude snadné sousto, jak napovídá její ranking. Nicméně především druhý set byl od Nasti naprosto zoufalý, šílené chyby z jednoduchých pozic, ale hlavně téměř žádná snaha s tím něco udělat nebo změnit. Velký rozdíl oproti Tig, která sice dneska nehrála tak aktivně, ale znova ukázala, že nemá ve hře větší slabinu a bez problémů by se měla brzo usadit v první stovce. Titulem by pak mohla navázat na Dulgheru, která na okruh vlétla podobným stylem.

Přesně to co chybělo Nasťe, naopak ukázala Margarita. Obrovskou vůli po obratu Knapp, když už to vypadala zlomená za stavu 1-3 ve třetím setu. Hlavně gem na 3-3 a neuvěřitelný prohoz po lajně při brejkbolu z koncového úderu Knapp. V tu chvíli se jí začalo dařit téměř vše na co, šáhla - lob, tvrdé bekhendové pecky po lajně á la Wawrinka... a na konci i trocha štěstí, když jí při mečbolu umpirová rozhodčí přiznala po opravě eso.

Finále je každopádně obrovská příležitost pro obě hráčky a šance naprosto otevřené 50/50.
Reagovat
COMEON
Margarita to snad vyhra :)
Reagovat
Frick
že Kája taky vyhrála v Kuala Lumpur, aniž by předtím udělala TOP 100. Ale tady je to hned 2-násobný.

Myslim si, že neni až tak podstatný, že se o titul utkaj dvě hráčky mimo TOP 100. Podstatný je to, že i jejich kariérní maximum je mimo TOP 100.
Reagovat
Patri.k
No, to není tak jistý, přeci jen, obsazení turnaje bylo dost skromné
Reagovat
Frick
A pozor - ještě jedna věc.

Pokud Tig vyhraje, tak se ani nemusí dostat do TOP 100.

A to by teprva bylo zajímavé.
Reagovat
dadaft
je to zajímavé.

co ovšem nechápu jsou vypsané kurzy na zítřek, zhruba 1,4 ku 2,8 pro Gasparjan.
to mně přijde jako velká divočina a nemyslím si, že by byla Margarita taková favoritka.
Reagovat
blixa
Dobré vsadit na Tig, při tom kurzu.
Reagovat
smazaný uživatel
ok
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist