O titul z pražské Stromovky si zahrají Veselý s Rosolem

14. 6. 2014, 15:54
Aktuality 12
CHALLENGER PRAHA - Do finále challengeru v Praze se dostali oba nejvýše nasazená čeští tenisté. Jiří Veselý dnes na antuce ve Stromovce porazil Číňana Ze Zhanga a vyhrál tak už devátý zápas v řadě bez ztráty setu, Lukáš Rosol pak bez potíží otočil duel se Švýcarem Lammerem.
Lukáš Rosol (© pragueopen.cz)

Lukáš Rosol už letos vyhrál challenger v americkém Irvingu a zahrál si finále na podniku ATP v Bukurešti. Dnes postoupil do finále také na domácí půdě a antukových kurtech TK Sparta Praha, když v semifinálovém duelu zdolal 6-7 6-1 6-1 švýcarského kvalifikanta Michaela Lammera.

"Ve druhém a třetím setu si nemůžu stěžovat, tam jsem hrál, co jsem potřeboval a co jsem chtěl. Bohužel ty rozjezdy ještě nejsou dobré," komentoval Rosol v rozhovoru pro web turnaje pragueopen.cz. "V prvním setu mi nešly nohy, nedařilo se mi rozhýbat je. Hodně jsem tenhle týden trénoval, dnes ještě hodinu před zápasem, takže jsem byl na začátku trochu unavený."

Osmadvacetiletý Rosol hraje pouhé dva týdny před Wimbledonem stále na antuce, na trávě se představí až v úterý v nizozemském Hertogenboschi. "Během týdne jsem tu natrénoval spoustu hodin tenisu i kondice. Hrál jsem z plného tréninku, vůbec jsem neodpočíval. Navíc je příjemné si zahrát doma na Spartě," uvedl.

Druhým finalistou se stal další český daviscupový reprezentant Jiří Veselý. Dvacetiletý rodák z Příbrami si finále zahraje pouhých osm dní poté, co vyhrál challenger v Protějově. V dnešním semifinále Veselý vyhrál snadno dvakrát 6-3 nad Číňanem Ze Zhangem, když se tradičně opíral o svůj servis. O něj přišel až ve druhé sadě za stavu 5-2, kdy podával na vítězství.

"Dolehla na mě nervozita z toho, že se konečně dostanu do finále, což byl pro mě cíl po celý týden," přiznal v rozhovoru na oficiálním webu turnaje Veselý, který vyhrál už devět zápasů v řadě a přitom neztratil ani jeden set.

"Dnešní zápas byl asi nejlepší za celý týden. Podal jsem solidní výkon, jenom na konci jsem si to opět trošku zkomplikoval, ale už jsem byl uvolněnější než včera. Jsem tak strašně rád, že jsem ten zápas rychle vyhrál," doplnil Veselý.

S Rosolem, 56. hráčem světového žebříčku, má Veselý (74.) pozitivní bilanci. Letos ho porazil na okruhu ATP v úvodním kole grandslamového Roland Garros, vloni o osm let staršího soupeře vyřadil ve čtvrtfinále challengeru v Prostějově.

"Mám mu co vracet. V Paříži hrál dobře, zítra se budu snažit mu to oplatit. V poslední době se moc zlepšil, vůbec nejde srovnávat s hráčem, kterým byl ještě loni. Chtěl jsem proti němu už od začátku týdne hrát ve finále, což se mi povedlo," řekl Rosol.

Veselý si minimálně jednu trofej z Prahy odveze, neboť už dnes získal titul ve čtyřhře. V té uspěl po boku krajana Romana Jebavého, se kterým ve finále porazili 6-1 6-3 asijský pár Lee/Ze Zhang.

- CHALLENGER PRAHA / STROMOVKA -
(Česko, antuka, 42.500 eur)
sobotní výsledky (14. 06. 2014)
• Dvouhra - semifinále •
Rosol (1-ČR) - Lammer (Švýc.) 4-6 6-1 6-1
Veselý (2-ČR) - Ze Zhang (Čína) 6-3 6-3
• Čtyřhra - finále •
Jebavý/Veselý (ČR) - Hsin-Han Lee/Ze Zhang (Tchaj-wan/Čína) 6-1 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
Fandina
Veselkovi s Jebavým k debl titulu. A Veselkovi s Lukym k finále. Super obsazení a jsem zvědavá kdo vyhraje. Podle posledních zápasů by měl Jirka, tak jsem zvědavá, jestli Lukáš na něj něco vymyslí. Těším se na zápas a titul přeji oboum!
Reagovat
Torresek
Nečekané :D :D ale tak Lukyn si pro první set "došel" a pak jel jak drak, klidně mě zkritizujte ale tenisové challengery jsou čím dál větší komedie kdo je tlačenka domácích hráčů :D
Reagovat
Roger_Federer
Si dovolim rict, ze Lukas Rosol to utkani zincenoval, na jedne sazkovce(burze kurzu) 2 uzivatele nabizeli na vyhru Rosola podivne vysoke kurzy.. Jeden na sazku, ze Rosol vyhraje 2:0 1,65( pricems se kurz pohyboval 1,3) do vyse 6,5t euro.Druhy uzivatel nabizel, po prohranem setu kdy se kurz na Lammera pohyboval vsude 4,5-5,0 ze vyhraje utkani kurz 7,5 az do vyse 8t euro..

Pro veci neznale to funguje tak, ze uzivatel vypise sazkovou prilezitost( poda nabydku) a zada maximalni castku kterou prijme na danou prilezitost kterou vypsal...od vice uzivatelu az do nastaveneho limitu financi ktere zadal.
Reagovat
Fandina
Máš důkaz?
Reagovat
Roger_Federer
;)..pouze osobni nazor zalozeny na osobnich zkusenostech.
Reagovat
safi1313
Souhlasim, už jsem to komentoval pod jiným článkem, že mi to přišlo minimálně podivné...navíc jsem na celej zápas koukal a ten první set mi přišel opravdu jak naschvál prohranej
Reagovat
safi1313
Doufám že Jirka s tím blbečkem pozametá kurt
Reagovat
smazaný uživatel
No nevím zda by Jiří neměl hrát už turnaj na trávě a né ve Stromovce. Myslím že má už na víc.
Reagovat
Larsson
Fandit budu Jirkovi a myslím, že by i mohl vyhrát.
Reagovat
PetaM
Jirka už z Prahy jeden titul má :) Vyhrál s Jebavým v deblu. Gratulace! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Atraktivní domácí finále, jak to má být, podle mě Jirka vyklepne po Radkovi i Rosola :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist