O titul ze Záhřebu se utkají veterán Haas s domácím Čiličem

8. 2. 2014, 22:11
Aktuality 12
ATP ZÁHŘEB - Dnešní semifinálové duely na halovém turnaji v Záhřebu překvapení nenabídly. O titul si v neděli zahrají pětatřicetiletý Němec Tommy Haas a domácí trojnásobný šampion Marin Čilič.
Tommy Haas

Tommy Haas loni na podzim vyhrál turnaj ve Vídni, pak ale prohrál čtyři zápasy v řadě a z posledního (na Australian Open) dokonce kvůli zranění ramena odstoupil. Ale už o víkendu v Davis Cupu pomohl bodem ze čtyřhry k výhře Německa nad Španělskem a tento týden při svém debutu v Záhřebu potvrzuje, že ani v 35 letech stále nepatří do starého železa.

Dnes nejstarší tenista v Top 100 zdolal 5-7 6-4 6-3 Brita Daniela Evanse, který se do hlavní soutěže dostal až místo zraněného Radka Štěpánka a poprvé v kariéře si zahrál v semifinále turnaje ATP.

"Jeho hra se mi moc líbí," chválil Haas britského soupeře, který se v pondělí posune na 124. místo světového žebříčku. "Myslím, že má velmi pěknou a dobrou hru, dokáže být hodně nebezpečný," dodal Haas, který zaznamenal 550. výhru na okruhu ATP.

Německý tenista startuje potřinácté v kariéře jako nasazená jednička, až nyní v Záhřebu se však dostal do finále. To si celkově zahraje poosmadvacáté, přičemž ve sbírce má 15 titulů. V Chorvatsku hraje poprvé pod novým trenérem Alexanderem Waskem.

O titul si Haas zahraje v neděli s domácím Marinem Čiličem, s nímž ve vzájemné bilanci vede 2-1 na zápasy. Na tvrdém povrchu ani v hale ale spolu ještě nehráli.

"Čilič má skvělou hru, budu se muset snažit hrát svůj tenis a měnit ji podle průběhu na kurtu. Rozhodnout můžou 'big pointy'," očekává bývalý druhá hráč světa Haas.

Pětadvacetiletý Čilič dnes porazil 6-3 6-4 německého outsidera Bjorna Phaua, který marně usiloval o své premiérové finále, a jediná výhra ho tak dělí od již čtvrtého triumfu na domácím halovém turnaji. V Záhřebu triumfoval v letech 2009, 2010 a 2013.

"Jsem moc šťastný, že jsem tu znovu ve finále. Z loňského ročníku mám skvělé vzpomínky. Teď, když jsem se dostal do finále, se cítím pod menším tlakem a mohu hrát více uvolněně. Tento turnaj pro mě moc znamená, doufám, že zítra vyhraju," řekl chorvatský tenista, který bude usilovat o celkově jubilejní 10. titul.

- ATP 250 ZÁHŘEB -
(Chorvatsko, tv. povrch / hala, 485.760 eur)
sobotní výsledky (08. 02. 2014)
Dvouhra - semifinále:
Haas (1-Něm.) - Evans (Brit.) 5-7 6-4 6-3
Čilič (5-Chorv.) - Phau (Něm.) 6-3 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
kada.tom
Marin krásně titul :-))))
Reagovat
smazaný uživatel
Tak sympaťáci, těším se na vás a doufám Tommy, že necháš na kurtu duši :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jako bych to včera nepsala, sakra....
Reagovat
smazaný uživatel
Bože Tommy, to snad ne, takhle rychle prohrát...
Reagovat
smazaný uživatel
moc micu jsem nevidela, ale Marinovi tam padly vsechny.. :-) A dvoustovkove servisy. Moc mi to nevadi, Tommy je moje slabost, ale kde teda Marin, kdyz ne ani doma.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Ale já to Marinovi přeju, mně nevadí, ale nemusel porážet zrovna Tommyho :)
Reagovat
Sonja
si jde pro další antukový titul 8-)
Pěšky.
Reagovat
kada.tom
Zítra budu fandit Marinovi :-)
Reagovat
smazaný uživatel
vyborne, moc potesil:0) Ale ve finale to bude uz jina prace;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, jenže Marin navzdory prognozam hraje dobře, takže pokud hodlá Tommy zase prohrát 1. set, může se mu to dost těžko obracet..
Reagovat
smazaný uživatel
proti Marinovi se dobre obraci:)
Ale tady uznavame, nemame nejmladsi kolena:)
Reagovat
smazaný uživatel
No, Marina sleduju, jak hraje a teď už si věří. Tady budu samozřejmě tlačit Tommyho, ale oba si umí dojít pro winnery, takže by to mohl být zajímavý zápas. Už se těším :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist