Obhájce Almagra ve finále vyzve Monfils

28. 2. 2009, 10:31
Aktuality 0
ATP ACAPULCO - Španělský tenista Nicolas Almagro se po roce znovu dostal do finále antukového turnaje v Acapulku. O zopakování loňského triumfu a získání pátého titulu bude usilovat proti druhému nasazenému Monfilsovi.
Gael Monfils

Španělský antukář Nicolas Almagro se v semifinálovém střetnutí s Argentincem Martinem Vassallem Arguelem narozdíl od předchozích duelů nemohl spolehnout na servis. Přesto v zápase uhrál o šest vítězných fiftýnů více a po výhře 6-4 6-4 bude mít možnost zopakovat loňský triumf.

Ve finále však narazí na soupeře jiných kvalit. Letos na oranžovém povrchu odehrál osm utkání, nikdy ovšem nehrál s tenistou první světové šedesátky. O titul se ho pokusí připravit desátý hráč světa Gael Monfils. Turnajová dvojka v Acapulku podala v semifinále první přesvědčivý výkon a Joseho Acasusa francouzský tenista porazil 6-3 6-4.

První vzájemný zápas vyhrál před třemi lety na antuce Almagro, v dalších dvou střetnutích na hardu ale už uspěl Monfils. Naposledy letos v Melbourne. Francouz se v příštím týdnu představí v Ostravě v utkání Davisova poháru proti českému týmu.

Na vítěze podniku ATP World Tour 500 čeká odměna ve výši 163.750 dolarů.

V semifinále mužské deblové soutěže uspěl František Čermák se Slovákem Michalem Mertiňákem, kteří zkusí na druhý pokus vybojovat první letošní titul. Na začátku února finále v chilském Viňa del Mar prohráli. Soupeřem nejvýše nasazené dvojice budou turnajové dvojky Polák Lukasz Kubot a Rakušan Oliver Marach.

- ATP 500 ACAPULCO (Mexiko, antuka, 1.226.500 dolarů) -
páteční výsledky

Dvouhra - semifinále:
Monfils (2-Fr.) - Acasuso (5-Arg.) 6-3 6-4
Almagro (4-Šp.) - Vassallo-Arguello (Arg.) 6-4 6-4

Čtyřhra - semifinále:
Čermák/Mertiňák (1-ČR/SR) - Parrott, Polášek (3-USA/SR) 6-3 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist