Obhájce Hájek i přes zranění postupuje, vyzve jedničku Južného

30. 5. 2011, 19:47
Aktuality 8
CHALLENGER PROSTĚJOV - Historicky nejúspěšnější tenista challengeru Unicredit Czech Open v Prostějově Jan Hájek úspěšně vykročil za již čtvrtým titulem. Cestu za ním mu dnes ale komplikovalo zranění lýtka, v druhém kole navíc narazí na světovou třináctku Michajla Južného.
Jan Hájek

Trojnásobný vítěz prostějovského tenisového challengeru Jan Hájek porazil v úvodním kole Američana Michaela Russella 6-4 7-5. Ve středu v druhém kole čeká obhájce posledních dvou titulů souboj s turnajovou jedničkou a třináctým hráčem světa Južným z Ruska.

Nejen proto ale bude mít Hájek letošní cestu k úspěchu v turnaji Unicredit Czech Open s dotací 106.500 eur hodně náročnou. V průběhu dnešního zápasu jej totiž v druhém setu začal trápit lýtkový sval a musel si vyžádat ošetření.

"Táhl mě lýtkový sval, musel jsem zavolat fyzioterapeuta, vydržel jsem to set a půl a byl zázrak, že jsem to dohrál. Kdybych nevyhrál druhý set, tak bylo jasné, že bych ten třetí už nehrál," přiznal olomoucký rodák.

"Ozvalo se mi zranění, které mě trápilo už při Davisově poháru. První signály se projevily už při nedělním tréninku," řekl na tiskové konferenci Hájek.

"Američan Russell naštěstí moji indispozici nevyužil. Byl jsem překvapen, že mě nedostal pod tlak. Nezměnil hru a nezareagoval na situaci. Takže mi umožnil zápas rozhodnout," dodal. Za určitou výhodu Hájek považuje úterní den volna. Rozhodl se, že dá přednost klidu a nebude hrát čtyřhru s Ivem Minářem.

Michajl Južnyj měl v souboji se Slovákem Markem Semjanem nečekaně hodně práce, aby potvrdil roli favorita. Na průběhu zápasu nebyl totiž vůbec patrný rozdíl více než dvou stovek žebříčkových míst.

Semjan se pustil do zkušenějšího protivníka bez respektu, dobře podával, vynikal i pohybem a útočným důrazem. O lepší výsledek se třiadvacetiletý Slovák připravil pouze větším počtem nevynucených chyb.

V rozhodujícím třetím setu už přitom Semjan vedl 5-3. Teprve za tohoto stavu se Južnyj vzchopil, odvrátil mečbol a čtyři vítězné hry za sebou mu zajistily vydřený postup do druhého kola.

- CHALLENGER PROSTĚJOV (Česko, antuka, 106.500 eur) -
pondělní výsledky (30. 05. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Hájek (ČR) - Russell (USA) 6-4 7-5
Južnyj (1-Rus.) - Semjan (SR) 7-5 3-6 7-5
Muňoz-De La Nava - Gimeno-Traver (oba Šp.) 3-6 6-3 6-3
Ščukin (Kaz.) - Kravčuk (Rus.) 7-5 6-0

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Mně by spíš zajímalo, proč hraje Južnyj před Wimbledonem challenger a ještě k tomu na antuce.
Reagovat
chrys
??????
Reagovat
smazaný uživatel
Pochybuji, že bude hrát
Reagovat
misoSK
nechcem posobit cynicky ani urazit Hajka, osobne mam rad jeho hru, ale ako je mozne, ze sa mu po dvoch setoch pravidelne ozyvaju nejake zranenia a hrat 5-setovku je prenho de facto nerealne?
Reagovat
smazaný uživatel
rozhodně nereálné.
Reagovat
Mistr
ostatně jsme to viděli v DC s Kukushkinem, kdy pak totálně odpadl.
Reagovat
smazaný uživatel
Mel by se na chvili na challengery vykaslat a poradne potrenovat nekde v horach fyzicku. Nebude pak tolik nachylny na ruzna zraneni a v delsich zapasech nebude odpadavat.
Reagovat
misoSK
tak nie je uz najmladsi, ale ked si spomeniem na Santora tak ten zvladal 5-setovky aj v 35-ich rokoch, Agassi svojho casu tiez, Clement by tiez este v pohode odmakal 5 setov...Hajek ma problemy uz v tretom sete
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist