Obhájce Štěpánek zahájil sezonu "kanárem"

4. 1. 2010, 10:29
Aktuality 14
Nejlepší český tenista současnosti Radek Štěpánek vstoupil do nového roku suverénním vítězstvím. Obhájce loňského titulu si v prvním kole turnaje v Brisbane poradil s domácím Johnem Millmanem; 306. hráče světového žebříčku porazil za necelých 70 minut 6-4 a 6-0.
Radek Štěpánek

Radek Štěpánek vedl v prvním setu už 5-3, když přišlo jeho jediné zaváhání v zápase. Přišel o servis, ale v následujícím gamu John Millman udělal za stavu 40:15 dvě dvojchyby a český hráč jeho zaváhání dokonale využil. V druhé sadě už ovládl kurt a soupeře nenechal uhrát jediný game.

Jednatřicetiletý Štěpánek tak protáhl svoji vítěznou šňůru v Brisbane na šest zápasů. "Jsem nadšený, že jsem si tady udržel neporazitelnost," citovala dvanáctého hráče světa australská agentura AAP. V druhém kole nastoupí proti vítězi zápasu mezi Australanem Bernardem Tomicem a Ukrajincem Oleksandrem Dolgopolovem.

"Uvolněný" Gasquet postoupil
Vítězně vstoupil do nové sezony také francouzský tenista Richard Gasquet, kterého arbitrážní soud v prosinci zprostil podezření z užívání kokainu. Gasquet potřeboval v Brisbane k postupu do druhého kola přes dvě hodiny, Jarkka Nieminena ale nakonec udolal a zvítězil 6-3 4-6 6-4.

Vítězství se Francouz dočkal tři týdny poté, co Arbitrážní soud CAS rozhodl, že může hrát. Třiadvacetiletý Gasquet si v loňské sezoně odpykal za nález kokainu tříměsíční trest. Mezinárodní tenisová federace (ITF) a Světová antidopingová agentura pro něj žádaly tvrdší trest, nicméně CAS rozhodl v tenistův prospěch, když přijal jeho verzi, že se kokain dostal do jeho těla poté, co se líbal s neznámou ženou v nočním klubu v Miami.

Rozhodnutí CAS bylo pro Gasqueta, který loňský rok zakončil mimo první světovou padesátku, obrovkou úlevou.

"Mohl jsem vyhrát, mohl jsem prohrát, ale nejdůležitější bylo, že jsem hrál uvolněně," řekl po dnešním vítězství Francouz. "Je prostě dobře, že můžu hrát, aniž by mě něco trápilo."

Přestože má za sebou nejnáročnější sezonu své kariéry, jiného hráče to prý z něj neudělalo - jen zkušenějšího.

"Mám za sebou složitý příběh, to určitě. Ale nestal se ze mě jiný hráč. Prostě jsem jen z tratil šest měsíců. Určitě budu muset najít svůj rytmus," přiznává Gasquet, který chce nyní přidat další titul do své sbírky a vrátit se do elitní desítky, kam ještě předloni patřil.

"Už jsem v životě pár turnajů vyhrál, tak proč ne? Chci hrát uvolněně zápas za zápasem a zlepšovat se. Chci se vrátit a hrát nejlíp, jak umím."

Úplně snadnou cestu do druhého kola neměl ani nejvýše nasazený Andy Roddick. Sedmý hráč světa hrál první zápas od říjnového podniku v Šanghaji, kde se zranil a musel potom vynechat Turnaj mistrů. V souboji s domácím Peterem Luczakem uhrál v prvním setu při podání soupeře pouhých šest míčů, ale i to mu stačilo na zisk sady. Roddick potvrdil roli jasného favorita až ve druhém dějství, v němž Luczakovi dvakrát prorazil podání, a zvítězil 7-6 6-2.

Výsledky - Brisbane - muži:
Dvouhra - 1. kolo:
Štěpánek (2-ČR) - Millman (Austr.) 6:4, 6:0, Roddick (1-USA) - Luczak (Aus.) 7:6(5), 6:2, Falla (Kol.) - Chardy (7-Fr.) 6:4, 6:4, Bellucci (8-Br.) - Chela (Arg.) 6:3, 3:6, 6:1, Gasquet (Fr.) - Nieminen (Fin.) 6:3, 4:6, 6:4, Levy (Izr.) - Llodra (Fr.) 6:2, 6:0, Gicquel (Fr.) - Petzschner (Něm.) 6:3, 6:1, Odesnik (USA) - Clement (Fr.) 6:4, 7:6(2).

Čtyřhra - 1. kolo:
Melzer, Petzschner (Rak./Něm.) - Damm, Polášek (ČR/SR) 6:2, 6:2.

Komentáře

14
Přidat komentář
smazaný uživatel
Doufám, že se Radkovi bude stejně dařit jako v minulém roce. Hlavně doufám, aby se vrátil zpět do elitní desítky, podobně jako v roce 2006. Český tenis by tak měl zástupce ve světové špičce.
Reagovat
smazaný uživatel
Na rozjezd dobrý. Jen tak dál. Další výzvy před tebou/Uspěšné zdolání.
Reagovat
smazaný uživatel
Na rozjezd dobrý. Jen tak dál. Další výzvy před tebou/Uspěšné zdolání.
Reagovat
smazaný uživatel
"Jednatřicetiletý Štěpánek tak protáhl svoji vítěznou šňůru v Brisbane na šest zápasů. "Jsem nadšený, že jsem si tady udržel neporazitelnost," citovala čtrnáctého hráče světa australská agentura AAP"
Došlo k nějakému záhadnému přesunu pozic, anebo se jedná o chybu?:) (Štěpec je snad 12.)
Reagovat
a.magerova
Si čtu, že už to opravili :-))
Takže dvanáctému hráči světa moooc gratuluji !!!
Reagovat
smazaný uživatel
V druhém kole končí, šňupač...:-)) Mimochodem, proč je u článku o Rafíčkovi miliarda komentů a tady nic??? je to tu vskutku zvláštní, jak skoro k žádnému článku nejsou žádné ohlasy, a najednou jich vyskočí třeba 158 - to, když se sem hodí nějaká blbost o Nadalovi...asi sem chodí samí tenisoví scumíci, no...:-))
Reagovat
skott
A co bys cekal v pondeli dopoledne, kdyz jsou vsechny "teenky" zase po ve skole;-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak se objevi clanek o jednom z dua R a R, tak se pod nim fandove porafou a zhadaj a pak je tam pres stovku komentu hned :)
Jinak koukam, ze Llodra si z toho dneska moc hlavu nedelal :D
Reagovat
skott
Llodra je vocas, nechapu proc se jeste se singlama obtezuje, kdyz ho to nebavi:/ Mimo Francii je nulovej...
Reagovat
smazaný uživatel
To je fakt, jak nehraje halovej turnaj doma nebo debla, tak na to z vysoka s.re.
Reagovat
smazaný uživatel
A dneska pi pos*ral tiket...zjeb jeden francouzskej...žabožrout zas*ranej!!!!!!!!!!!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Co vlastně všichni máte proti Llodrovi a vůbec proti Francouzům. Všichni ti tenisté jsou borci a je na nich,co nebo kdy chtějí hrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Proti Llodrovi nemam vubec nic, vzdy jsem mel rad jeho styl, levackej servis a cit na siti, jen je proste znat, ze se soustredi na domaci halovy turnaje a debla.
Reagovat
smazaný uživatel
ale že jsem tebe neviděl pogratulovat Rogírečíčkovi k porážce od Soderlinga :DDDDD
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist