Obhájce titulu Andújar vyhrál během pár hodin dva zápasy a je v semifinále

14. 4. 2012, 10:16
Aktuality 0
ATP CASABLANCA - Ve čtvrtek ho kurt nepustil déšť, za obhajobou titulu tak Pablo Andújar vykročil až v pátek a musel si poradit hned se dvěma soupeři. Náročný program ale zvládl a může se těšit na sobotní semifinále proti Italu Cipollovi.
Pablo Andújar

Kvůli špatnému počasí, které ve čtvrtek v Casablance panovalo, vstoupil obhájce titulu Pablo Andújar do soutěže až v pátek. Na úvod dne smetl 6-3 6-0 Itala Potita Staraceho a postoupil do čtvrtfinále.

V něm se po 4 hodinách pauzy utkal s třiadvacetiletým krajanem Sergiem Gutierrezem-Ferrolem, aktuálně až 544. hráčem světa, který si v předchozích zápasech - po úspěšně zvládnuté tříkolové kvalifikaci - připsal první dvě výhry na okruhu ATP.

58. hráč žebříčku ATP Andújar, jenž před měsícem v Indian Wells postoupil do osmifinále a sebral v něm set Djokovičovi, roli favorita ve španělském souboji potvrdil. Sice musel o postup bojovat až ve třetím setu, ve kterém se Gutierrez držel až do stavu 3-4, pak ale Andújar zaznamenal rozhodující brejk a postoupil do svého prvního letošního semifinále.

V něm se obhájce titulu utká s Italem Flaviem Cipollou, který po výhře nad druhým nasazeným Dolgopolovem porazil i Francouze Benoita Paireho a poprvé v kariéře postoupil do semifinále.

O finále si zahraje také sedmý nasazený Albert Ramos-Vinolas. Ten si ve čtvrtfinále poradil s přemožitelem nejvýše nasazeného Mayera Francouzem Jeremym Chardym a čeká ho Rus Igor Andrejev.

- ATP 250 CASABLANCA -
(Maroko, antuka, 398.250 eur)
páteční výsledky (13. 04. 2012)

Dvouhra - 2. kolo:
Andújar (3-Šp.) - Starace (It.) 6-3 6-0
Gutierrez (Šp.) - Vaháb (Alž.) 6-4 6-1

Dvouhra - čtvrtfinále:
Andújar - Gutierrez 6-4 1-6 6-3
Ramos (7-Šp.) - Chardy (Fr.) 6-3 6-4
Andrejev (Rus.) - García-López (Šp.) 6-4 6-2
Cipolla (It.) - Paire (Fr.) 6-3 6-4

Semifinálové dvojice: Ramos - Andrejev, Andújar - Cipolla.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist