Obhájce titulu Čilič v Queensu na úvod neztratil set, Anderson se vrátil výhrou

17. 6. 2019, 16:26
Aktuality 7
ATP QUEENS - Marin Čilič se pokusí na oblíbené trávě ukončit letošní trápení. Grandslamový šampion a bývalá světová trojka zahájil obhajobu na oblíbeném podniku v londýnském Queen's Clubu dvousetovým vítězstvím nad Christianem Garínem. Dalším soupeřem dvojnásobného vítěze bude Diego Schwartzman.
Marin Čilič

Marin Čilič měl před startem nejkratšího období tenisového roku mizernou bilanci 9-8 a jen jednou se podíval do čtvrtfinále, k němuž na antukovém Masters v Madridu nenastoupil.

Letošní trápení se pokus vítěz US Open 2014 a bývalá světová trojka světa zlomit na oblíbené trávě. V londýnském Queen's Clubu, kde si čtyřikrát zahrál finále a dvakrát získal titul, zahájil obhajobu loňského triumfu vítězstvím 6-1 7-6(5) nad Christianem Garínem.

Čilič v úvodním dějství antukovému specialistovi povolil jediný game a pouhých devět fiftýnů. Druhá sada už byla podstatně vyrovnanější. Chorvatský favorit dvakrát přišel o vlastní servis, přičemž za stavu 5-4 nedokázal utkání dopodávat. Pro postup si došel až v tie-breaku, přestože v něm prohrával 0-4.

Dalším soupeřem aktuálně 15. hráče světa bude Diego Schwartzman. Nad Argentincem ve vzájemné bilanci vede 2-1, na trávě s ním změří síly premiérově.

Vstup do turnaje zvládl i Daniil Medveděv, jenž přejel 6-2 6-4 Fernanda Verdasca a přerušil sérii pěti porážek. O vyrovnání svého maxima si nasazená čtyřka zahraje s Jayem Clarkem, nebo Lucasem Pouillem.

Po tříměsíční pauze zaviněné zraněním loktu se na kurt vrátil Kevin Anderson a ve svém prvním zápase od konce března po boji zvítězil. Na trávě v Queen's Clubu finalista z roku 2015 udolal 4-6 7-6 6-4 domácího Camerona Norrieho.

Nasazenou jedničkou letošního ročníku je světová šestka Stefanos Tsitsipas, kterého čeká první zápas zítra.

• ATP 500 QUEENS •
Velká Británie, tráva, 2,219.150 eur
pondělní výsledky (17. 6. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Anderson (2-JAR) - Norrie (Brit.) 4-6 7-6(5) 6-4
Medveděv (4-Rus.) - Verdasco (Šp.) 6-2 6-4
Čilič (5-Chorv.) - Garín (Chile) 6-1 7-6(5)
Schwartzman (Arg.) - Bublik (Kaz.) 6-2 6-3
Simon (Fr.) - Ward (Brit.) 3-6 6-3 7-6(2)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

7
Přidat komentář
Vlk-v-trave
https://www.youtube.com/watch?v=F-_xfEQPAXQ

Člověk nemusí sledovat horrory, stačí tohle 8. minutové highlights:)
Reagovat
Vlk-v-trave
Opravdu jen pro otrlé...
Reagovat
panzer.dragon
https://twitter.com/doublefault28/status/1140604474437881857
Reagovat
EllNino
No, doma se umí vyhecovat a předvádí super tenis, ale ten TB prokaučoval, škoda, dneska mohli mít Britové pěkné skalpy, ale Cam i James to nezvládli v hlavě, bohužel :/
Reagovat
smazaný uživatel
Janowicz promuje na Facebooku svoje videa z hraní Counter Strike. Má tam i kolonku na peněžité dary.

Kam ten svět spěje. :)
Reagovat
ipko
:D
Reagovat
Patik
:DD.............:/
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist